Fugalaau

Aiseā ua aliali mai ai vaeluagatotonu i fagu fugalaau ma pe faʻapefea ona taulima saʻo

O le faʻamaoni i totonu o fuga fugalaau e masani ona tupu, o lea e aoga ai le iloa: aisea e amata ai faʻamaʻi, auala e faʻaumatia ai i latou i le fale, auala e faia ai le puipuiga.

Puppisi i ipu fuʻa - mafuaʻaga ma tauiviga

Folatalaʻau ma le poto masani iloa o le setete o laau totō e tatau ona suʻesuʻe lelei i taimi uma, aua, e ui lava i le tuputupu aʻe lelei ma le matagofie o fafo, e mafai e le tasi ona matauina le amataina o vaeluaga i totonu o pusa ma laau.

O le lele i luga o se togalaau o le fugalaau e leʻo se faʻamaʻi matautia, ae o le mea moni e foliga mai o se mea le lelei ma e tatau ona tatou taulimaina le faafitauli.

O a vaʻa matautia i fugalaau
E foliga mai o manulele e sili ona taatele ile lanu uliuli - o le sciarida (e taʻua foi o namu moa) - e mafai ona tuu o latou fua i le palapala susu, lea o le a aliali mai ai ni afu, paʻepaʻe paepae, toetoe lava o le manino o anufe e fafaga i totonu o fugalaau

Ae afai o loʻo maua pea i totonu o se fagu fugalaau, e le tatau ona e fefe, talu ai ua leva ona atiaʻe auala lelei e foʻia ai lenei faafitauli.

Afai e maua faafuaseʻi iniseti iniseti i lau aganuu fugalaau e sili ona e fiafia i ai, e tatau ona e malamalama muamua pe o le a le maualuga o le pipisi o le aganuu fugalaau, ma le tele o le fugalaau e afaina.

I se tasi o pusa e iai fugalaau, e tatau ona e eli le eleele ina ia e malamalama ai e leʻi tuʻuina fua e le ogatotonu. Afai e leai ni meaʻai, e sili ona matagofie. E le o mea uma e afaina, aua o le aveesea o totonugalemu e sili atu le faigofie nai lo lana "fanau."

Aisea e faʻaalia ai totonugalemu i totonu o lanu o totonu?

O fea e sau ai le pest mai le fanua fugalaau?

E faʻapefea ona oʻo mai iniseti iina, faʻamamatia a latou fugalaau sili ona fiafia i ai?

O le mafuaʻaga mo le fausiaina o manufeʻai atonu o le toe totoina o fualaau fugalaau.

E le mafai ona afaina fua o manu felelei, ma le tele, pe a maeʻa se taimi o le taimi o le a avea ai ma meaola faalavela, o:

  • oona o olaga o aiga;
  • latou te faaleagaina le fugalaau latou te manua ai;
  • afaina uma laau i le fale.

E le gata i lea, o le ogatotonu o fugalaau i totonu o le fale e vave ona gaosia vave, o lea e tatau ai ona e faʻaumatia faʻamaʻi vave.

O le isi mafuaaga - lago e alu i totonu o le fale mautotogi mai fafo, mai tuaoi, mai le fogafale lalo, e ala i le ea, pe ala atu i le pulou.

I le taimi lava e tasi, latou te maua vave ai se puao i fugalaau i luga o le faamalama po o le potu, amata ona uluola, ma faʻaumatia laau toto.

E faʻapefea ona faʻaumatia le ogatotonu i fugalaau i totonu?

I le malamalama ai i le a le mafuaʻaga o siama, e tatau ona e iloa le auala e aveese ai fuʻa mataʻutia?

O le mea muamua e tatau ona e faia o le faʻaaogaina lea:

  • lau mago;
  • mea vaivai ua le toe i ai;
  • vaega pala.

O nei mea uma e tatau ai ina ia le maua ai ni meaai i lago.

A o le totoina, o le eleele, pe afai e teu oloa, e tatau ona faamaligiina i le vevela o le vai poo le aisa i totonu o se faleisa.

E le gata i lea, e le mafai ona e faʻatumu fugalaau, talu ai laʻau e fiafia i le susu.

O le pito i luga o le eleele e tatau ona mago, o lea o le a le maua e fuamoa le avanoa e atinaʻe ai, ma afai ua faatulaga se alavai, o le a latou le tuʻuina fua fua.

O se puipuiga lelei tele ma le faʻamamaina o lago i fugalaau o le faʻaleleia o le faʻaogaina o le potu, faʻapea foʻi ma le togafitiga o luga o loʻo i ai le aerosol e puipuia ai mai meaola faalafua.

O le a aoga tele e toso mai ai le penisina mai moa i le pito i luga o le fagu.

I se mamao ese mai laau, e tatau ona e tuu ni lipine faapipii mai lago, ma i luga o le fagu i le itu o le faapipii i luga, faataatia le faapipii faapipii.

E mafai foi ona e faʻaaoga metotia a tagata mai lago. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te faʻafefe 15-20 gr. solo i le 1 lita o le suavai ma togafitia lenei mea faʻatasi i aso uma e 7 ma aganuu fugalaau, poʻo le sasaa foi o le masini ma se vaifofo mama o le manganese, o le a aumaia ai se taunuuga lelei.

Aemaise lava e le gata o na fugalaau e totōina i luga o le vaeluagalemu, ae o fugalaau i totonu (e oo lava ia i latou e le o felelei).

Muamua lava, e tatau ona faʻapipiʻi fugalaau fulafula mai i mea maloloina, o le filifiliga sao o le tufatufa atu lea i totonu o potu eseese, ina ia puipuia ai faʻamaʻi.

O nai metotia laiti:

  1. O le auala muamua o tauiviga e mafai ona tofotofoina i le fufuluina ma le faʻamagoina o le eleele. Ina ia ausia se taunuʻuga vave (ae le tumau), e mafai ona e, pei ona uma ona taʻua, tuu se mea lele lele i tafatafa o fugalaau fuʻa. O le vaega o le vaeluagalemu o le a tumau, ma o le a "faaitiitia" le ao. A maeʻa ona faʻagogo le masini i totonu o le koneteina, faʻafefete le fugalaau e tatau ona faʻataunuʻuina i se vaivaiga vaivai o le manganese. O le lanu o le oloa e tatau ona mālū piniki, ina ia le mu ai le fualaau aina.
  2. Afai e le fesoasoani lenei metotia, ma o le fesili i le auala e ave ese ai le ogaoga o loʻo i ai pea le talafeagai, e tatau ona faia ni faʻataʻitaʻiga. Le faʻamaluina o eleele ma le fausaga. Faatasi ai ma le fasimoli, i se faaopoopoga, e mafai ona e tuʻuina totoa sosolo ololiki i luga o le ulo; o se manogi manogi o le a faʻafefe ese ai meaola. O lanu moli e tutusa lava le aafiaga.
  3. O isi fofo mai tagata o le tapaa. O le pito i luga o le ulo, faʻasalalau faʻatasi ma tapaa, o le a faʻamagoina le eleele ma faʻafefe ai manuʻa le talafeagai ma lona manogi, ma o le a faʻaumatia lava meaʻai. I le taua faasaga i le larves sulfur e fesoasoani mai i matches, e tatau ona pipii i luga o latou ulu ile eleele. Ae peitai, o auala uma lava o tagata. I le taimi lava e tasi, e le o se metotia se tasi e maua ai se faʻamaoniga 100%, e sili atu le taumafai e faʻaaoga auala eseese.

E mafai ona e faʻatau ni fofo faleoloa mo le ogatotonu:

  • Fly-eater.
  • Bazudin.
  • Dohlox.
  • Lulu.
  • Toe faaleleia.
  • Zemlin.
  • Mailei.
  • Galue.

I luga o le afifiina o oloa taitasi o loʻo i ai se faʻatonuga, e tatau ona faʻaaogaina, faʻapipiʻi le inosia o iniseti.

O le tau faasaga i lago e le faigofie, ae afai e te manaʻo ai, o le a faʻaalia mea uma, ma fugalaau fugalaau matagofie, fiafia i le aiga.

Afai e matua afaina le laau, ona lelei lea ona aveese.

Matou te faʻamoemoe o lenei tusiga o le a fesoasoani ia te oe e malamalama ai pe aisea e amata ai vaeluaga o fagu fugalaau ma auala e taulimaina ai.

Fugalaau manaia ia te oe !!!