O le togalaau

O ituaiga fou fou ma hybrids o eggplants mo greenhouses ma fanua tatala

E toaitiiti tagata e iloa, ae o la matou eggplant faapelepele na sau ia i matou mai South Asia, Initia ma Sasaʻe Tutotonu. Ma sa tufatufaina atu e tagata Arapi lenei fualaau faisua, lea na aumaia i le seneturi lona iva i le konetineta o Aferika. E naʻo le ono senituri mulimuli ane na oʻo ai le olive i Europa, ma i Rusia, na na o le 19 senituri na tofo ai le isalaʻelu. I le taimi nei, faafetai i taumafaiga a le au faifaatoʻaga, o le Setete o le Resitala o Vavega Suʻesuʻega e 210 ituaiga ma ituaiga o nei aganuu, ma o le ituaiga muamua lava 6 o le Universal 6 na maua i se mea mamao, i le taimi nei, 1966 tausaga. O le a tatou talanoa i le aso e uiga i oloa fou na faʻaofiina i le taimi nei.

Vaʻaiga eseese o Vailaʻau Eggplant

Seʻi o tatou amata i le isalaʻelu e fuafua mo le galueaina i totonu o le eleele tapuni, ona tatou talanoa ai lea e uiga i cultivars talafeagai lelei mo le galueaina e aunoa ma se malutaga. E i ai le tele o ituaiga ma hybrids o le eggplant, ae o le a tatou taulai atu i le 20 sili ona lelei, e uiga i ai le lelei o iloiloga, o lona uiga, o lo latou lelei e tofotofoina i le faiga. Matou te manatu o le 10 vine o eleele puipuia ma le aofaiga tutusa o eleele e le puipuia e lava tele e faia ai se filifiliga.

Eseesega ma hybrids o le eleele puipuia o le isalaʻelu

Faʻaleleia Pelican F1, le tagata na mafua mai Gavrish, e manaʻomia le eleele puipuia, e faatagaina e aoina fualaʻau pe a mavae le 117-118 aso mai le fausiaina o le lautusi moni muamua. O le laau lava ia e faʻaalia i le vavalalata, fai ai le tele o lau laʻau, e oʻo atu i le tuputupu aʻe o le 1.8 mita. Ole laʻau e masani ona laʻititi, e iai le lautele o foliga, lanumeamata i le lanu, sina pisi i luga. O le ipu lanu lanu meamata. O le eggplants e faʻafiafiaina foliga ma oʻo atu i le umi o le 17 centimita ma le lautele o le 5.3 centimita. A aveeseina, lea e tatau ona faʻatino i le matua faʻapitoa, e valiina i le paʻepaʻe, ma sina lanu lanu, lanu. O le pulupulu Eggplant e matua vevela lava, e aunoa ma se oona, papaʻe. O le maualuga o le mamafa o le isalaʻelu e oʻo atu i le 134 g, ma o le fua o le gaʻo e oʻo atu i le 8 kilokalama i mita mita. O se vaega o le F1, e leai se uiga e aoina mai ai fatu, o ona uiga lelei: fua faʻataunuʻu, mea maualalo, uumi o oloa gaosia, lelei lelei le tausiga ma le lelei tele le mafai ona faʻaaogaina o fua.

Faʻaleleia Ping Pong F1, faʻailoa Gavrish, fuafua mo le ola aʻe i totonu o se kiona, e mafai ona e seleseleina i le maeʻa o le 116-117 aso i le maea ai o le fausiaina o fatu. O le laau lava ia o loʻo faʻaalia i le afa o le salalau, e maua ai le aofaʻi o le laʻau, e oʻo i le maualuga o le 0.8 mita. Ole laʻau e masani lava ona laʻititi, e iai le lautele o foliga, lanumeamata i le lanu, sina pisi i le pito. O le ipu lanu lanu meamata. O le eggplants Spheriki e oʻo atu i le umi o le 7.0 centimita ma le lautele o le 6.8 centimita. Pe a vaʻaia, lea e tatau ona faʻatinoina i le matua faʻapitoa, o loʻo valiina i le paʻepaʻe, faʻatasi ma sina lanu lanu, lanu. O le pulupulu Eggplant e matua vevela lava, e aunoa ma se oona, papaʻe. O le maualuga o le mamafa o le isalaʻelu e oʻo atu i le 95 g, ma o le fua o le gaʻo e oʻo atu i le 9 kilokalama i mita mita. O se vaega o le F1, e leai se uiga e aoina mai ai fatu, o ona uiga lelei: fua faʻataunuʻu, mea maualalo, uumi o oloa gaosia, lelei lelei le tausiga ma le lelei tele le mafai ona faʻaaogaina o fua.

Faʻaleleia Baikal F1, faʻanofo Gavrish, fuafua mo le ola i totonu o se kiona, e mafai ona e seleseleina i le maeʻa o le 100-110 aso talu ona faʻatūina ni fatu. O le laau lava ia e faʻaalia i le afa faʻalautele, o le maualuga i le maualuga. O laulaau paʻu e masani ona tele, ma lanu lanumeamata. O eggplants pear-shaped e oʻo atu i le umi 15 senitimita ma le lautele o le 5.3 centimita. A aveesea, lea e tatau ona faʻatinoina i le matua faʻapitoa, o loʻo valiina i le lanu uliuli, ma sina lanu lanu, lanu. O le pulupulu Eggplant e lanumoana. O le maualuga o le mamafa o le isalaʻelu e oʻo atu i le 345 g, ma o le gaʻo e oʻo atu i le 8.5 kilokalama i mita sikuea. O le kulupu e lelei mo le faʻaaoga fou ma faʻaaogaina.

Pelican F1 hybride Eggplant Ping Pong F1 o le kuluga o le eggplant O le ulugalii o Baikal F1

Faʻaleleia Baron F1, faʻanofo Gavrish, fuafua mo le tuputupu ae i totonu o se fale koli, e mafai ona e seleselega pe a mavae le 100 aso talu ona faʻatūina ni fatu. O le laau lava ia e faʻaalia i le afa faʻalauteleina ma le faʻatupulaia o le tuputupu aʻe. O laulaau paʻu e masani ona tele, ma lanu lanumeamata. O le eggplants e foliga mai i le umi, e oo i le umi o le 14 centimita ma le lautele o le 5.4 senetimita. A aveesea, lea e tatau ona faʻatinoina i le matua faʻapitoa, o loʻo valiina i le lanu uliuli, ma sina lanu lanu, lanu. O le pulupulu Eggplant e lanumoana. O le maualuga o le mamafa o le isalaʻelu e oʻo atu i le 325 g, ma o le gaʻo e oʻo atu i le 8 kilokalama i mita mita. O le kulupu e lelei mo le faʻaaoga fou ma faʻaaogaina.

Faʻaleleia Bernard F1, faʻanofo Gavrish, fuafua mo le ola i totonu o se kiona, e mafai ona e seleseleina pe a mavae le 120 aso talu ona faʻatūina ni fatu. O le laau lava ia e faʻaalia i le afa faʻalauteleina ma le faʻatupulaia o le tuputupu aʻe. O laulaau paʻu e masani ona tele, ma lanu lanumeamata. O le eggplants e foliga mai i le paʻu, e oʻo i le umi le 13 senitimita ma le lautele o le 5.3 centimita. A aveeseina, lea e tatau ona faʻatinoina i le matua faʻapitoa, e valiina i le lanu violē, ma sina lanu lanu, lanu. O le pulupulu Eggplant e paʻepaʻe. O le maualuga o le mamafa o le isalaʻelu e oʻo i le 380 g, ma o le fua o le gaʻo e oʻo atu i le 6 kilokalama i mita mita. O le cultivar e lelei mo le faʻaaogaina i le fou ma le gaosia o le fomu, aʻo matauina o ni uiga sili ona lelei o le gaosiga o oloa.

Faʻaleleia Bonus F1, faʻailoa Gavrish, fuafua mo le ola ae i totonu o se kiona, e mafai ona e seleselega pe a mavae le 102 aso talu ona faʻatūina ni fatu. O le laau lava ia e faʻaalia i le afa faʻalautele ma le maualuga o le maualuga. O laulaau paʻu e masani ona tele, ma lanu lanumeamata. O le eggplants e foliga mai i le umi, e oʻo i le umi le 11 inisi ma le lautele o le 5.4 centimita. A aveeseina, lea e tatau ona faʻatinoina i le matua faʻapitoa, e valiina i le lanu violē, ma sina lanu lanu, lanu. O le pulupulu Eggplant e paʻepaʻe. O le maualuga o le mamafa o le isalaʻelu e oʻo i le 280 g, ma o le fua o le gaʻo e oʻo atu i le 5 kilokalama i mita mita. O le kulupu e lelei mo le faʻaaogaina i se foliga fou ma le gaosia, aʻo matauina o se tulaga sili ona lelei o le gaosiga o oloa.

O le Baron F1 hybride Eggplant Uggplant hybrid Bernard F1 Fuga o le Fulufaʻi Manu Fuga F1

Faʻaleleia Black Moon F1, o le SeDec, na fuafuaina mo le ola i totonu o se fale koli, e mafai ona e selesele le 110-120 aso pe a uma ona faia ni fatu. O le laau lava ia e faʻaalia e ala i le afa faʻalautele, e oʻo i le maualuga le maualuga. Ole laʻau e masani ona laʻititi, e iai lanu lanu meamata, o se laititi laʻititi. Ovalplant oval, oʻo i le umi o le 12 inisi ma le lautele o le 6.0 inisi. A aveeseina, lea e tatau ona faʻatinoina i le matua faʻapitoa, o loʻo valiina i le lanu uliuli, ma malosi malosi, lanu. O le eggplant flesh e le o se mea oona, e lanu papaʻe. O le maualuga o le mamafa o le isalaʻelu e oʻo i le 280 g, ma o le fua o le gaʻo e oʻo atu i le 6 kilokalama i mita mita. O mea sili ona lelei o le gaosiga o oloa gaosi ua maitauina.

Faʻaleleia Black Dragon F1, o le SeDec, na fuafuaina mo le ola i totonu o se kiona, e mafai ona e seleseleina le 110-115 aso talu ona faʻatūina ni fatu. O le laau lava ia e faʻaalia i le afa-lautele ma le maualuga. O laulaʻau laititi e masani ona laʻititi, e iai lanu lanumeamata ma se lanu lamolemole. O le eggplants e foliga mai i le umi, e oʻo atu i le 15 senitimita ma le diamita o le 3.3 centimita. A aveeseina, lea e tatau ona faia i le matua matua, e valiina i le lanu uliuli, ma lanu, lanu. O le fualaau o le isalaʻelu, e aunoa ma le oona, e lanumoana i le lanu. O le maualuga o le mamafa o le isalaʻelu e oʻo atu i le 200 g, ma o le fua o le gaʻo e oʻo atu i le 5 kilokalama i mita mita. O mea sili ona lelei o le gaosiga o oloa gaosi ua maitauina.

Faʻaleleia Yatagan F1, o le seDec, na fuafuaina mo le ola i totonu o se fale koli, e mafai ona e seleseleina pe a maeʻa le 108-112 aso talu ona faʻatūina ni fatu. O le laau lava ia e faʻaalia i le afa-lautele ma le maualuga. O laulaʻau laititi e masani lava ona laʻititi le lapopoa, e iai lanu lanu meamata, e laʻitiiti lava i le pito. O le eggplants e foliga mai i le paʻu, e masani ona logoina, e oʻo atu i le 15 senitimita ma le lautele o le 4.0 inisi le umi. A aveeseina, lea e tatau ona faʻatinoina i le matua faʻapitoa, o loʻo valiina i le lanu uliuli, ma malosi malosi, lanu. Upegala pulupulu, e leai se vevela, lauulu-lanumeamata i le lanu. O le maualuga o le mamafa o le isalaʻelu e oʻo atu i le 200 g, ma o le fua o le gaʻo e oʻo atu i le 5 kilokalama i mita mita. O mea sili ona lelei o le gaosiga o oloa gaosi ua maitauina.

O le kuluga o le Black Black F1 O le kulupu o le Black Black F1 Eggplant hybrid scimitar F1

Faʻaleleia Almalik F1, faʻanofo Gavrish, fuafua mo le ola i totonu o se kiona, e mafai ona e seleseleina pe a mavae le 120 aso talu ona faʻatūina ni fatu. O le laau lava ia e faʻaalia i le afa-lautele ma le maualuga. O laulaau paʻu e masani ona tele, ma lanu lanumeamata. O le eggplants e foliga mai i le paʻu o le ulu, e tusa ma le 18 inisi ma le lautele o le 5.3 senetimita. A aveeseina, lea e tatau ona faia i le matua matua, e valiina i le lanu uliuli, ma lanu, lanu. O le pulupulu Eggplant e paʻepaʻe. O le maualuga o le mamafa o le isalaʻelu e oʻo i le 370 g, ma o le fua o le gaʻo e oʻo atu i le 8 kilokalama i mita mita. O le kulupu e lelei mo le faʻaaogaina i le fou ma le gaosia, ae o mea lelei sili ona lelei o le gaosiga o oloa gaosi ua lauiloa.

Eseesega ma hybrids o isalaʻelu mo le ola ae i luga o eleele

Eggplant ituaiga Lanu uliuli, faʻailoa Suʻega, faʻamoemoe mo le galueaina i le malae vaʻaia, e mafai ona e seleseleina pe a maeʻa le 120-140 aso talu ona faʻatūina ni fatu. O le laau lava ia e faʻaalia i le afa-lautele ma le maualuga. E masani ona tele lapopoa o laulaau, e lanu lanu meamata, e logo ma maua ai ni manulele. O le ipu lanu lanu meamata. O eggplants pear-shaped e oʻo atu i le umi o le 20 centimita ma le lautele o le 3.5 inisi. A aveese, lea e tatau ona faʻatinoina i le matua faʻapitoa, o loʻo valiina i le lanu enaena-enaena, ma le lanu lanu. Upega pulupulu, e leai se vevela, lanu samasama-paepae. O le maualuga o le mamafa o le isalaʻelu e oʻo atu i le 200 g, ma o le fua o le gaʻo e oo atu i le 336 pasene i le hectare. O le ituaiga e lelei mo le faʻaaogaina i le fou ma le gaosia, ae o mea sili ona lelei o le gaosiga o oloa gaosia, aemaise lava caviar, e lauiloa.

Eggplant ituaiga Paʻepaʻe po, o le tupuga o Seteka, ua faamoemoe e galueaiina i le eleele avanoa, e mafai ona e seleselega pe a maeʻa le 120-125 aso pe a uma ona faia ni fatu. O le laau lava ia e faʻamaonia e latalata ma maualuga maualuga. O laulaau lapopoa e tele lava ina telē, e iai lanu lanu meamata, o le laʻititi laʻititi i le pito. O le eggplants e foliga mai i le umi, e oʻo i le umi o le 14 centimita ma le lautele o le 4.8 centimita. Pe a vaʻaia, lea e tatau ona faʻatinoina i le matua faʻapitoa, o loʻo valiina paʻepaʻe, ma le lanu, lanu. Eggplant flesh, e aunoa ma le oona, o le lanu enaena. O le maualuga o le mamafa o le isalaʻelu e oʻo atu i le 220 g, ma o le fua faatatau e oʻo atu i le 6 kilokalama i mita mita. O le ituaiga e lelei mo le faʻaaogaina i le fou ma le gaosia o foliga, ma le matagofie o uiga o le gaosia o oloa gaosia. Fuaina o fualaau aina e tusa lava pe i ai le fesuiaiga o le vevela, o loʻo taʻua o se tasi o ituaiga faʻasalaga sili ona malosi i vaʻavaʻa.

Faʻaleleia Bourgeois F1, o le seDec, na fuafuaina mo le galue i le eleele avanoa, e mafai ona e seleselega pe a maeʻa le 110-115 aso talu ona faʻatūina ni fatu. O le laau lava ia e faʻaalia e ala i le afa faʻalautele, e oʻo i le maualuga le maualuga. Ole laʻau e masani ona tele, lanu lanumeamata, sina laititi laʻititi i le pito. O fualaau eggplants e oʻo atu i le umi o le 16 inisi ma le lautele o le 10 simita. A aveesea, lea e tatau ona faʻatinoina i le matua faʻapitoa, o loʻo valiina i le lanu uliuli, ma sina lanu lanu, lanu. O le fualaau o le isalaʻelu, e aunoa ma le oona, e lanumoana i le lanu. O le maualuga o le mamafa o le isalaʻelu e oʻo atu i le 300 g, ma o le fua o le gaʻo e oʻo atu i le 5 kilokalama i mita mita. O mea sili ona lelei o le gaosiga o oloa gaosi ua maitauina.

Eggplant grade Le aulelei aulelei Laʻau o le ulugalu Vaeluaga po Fugalaau toto Bourgeois F1

Faʻaleleia Bull Heart F1, o le tupuga o Sedeka, ua fuafuaina mo le galueaiina i le eleele avanoa, e mafai ona e seleseleina pe a uma le 130-145 aso talu ona faia ni fatu. O le laau lava ia e lauiloa mo lona latalata mai, e maualuga tele. O laupepa laititi e masani ona laʻitiiti, e iai lanu lanumeamata ma e lalata i le pito. Ovalplant oval, ausia se umi o le 10 inisi ma le lautele o le 4 simita. A aveeseina, lea e tatau ona faia i le matua matua, e valiina i le lanu uliuli, ma lanu, lanu. Eggplant flesh, e aunoa ma le oona, o le lanu enaena. O le maualuga o le mamafa o le isalaʻelu e oʻo atu i le 300 g, ma o le fua o le gaʻo e oʻo atu i le 5 kilokalama i mita mita. O mea sili ona lelei o le gaosiga o oloa gaosi ua maitauina.

Faʻaleleia Galina F1, o le tupuga o Seteka, ua faamoemoe e galueaiina i le eleele avanoa, e mafai ona e seleselega pe a maeʻa le 120-125 aso pe a uma ona faia ni fatu. O le laau lava ia o loʻo faʻaalia i le afa faʻalautele, e maualuga tele. O laulaʻau lapopoa e tele lava ina tetele, e iai lanu lanumeamata ma se lanu lamolemole. O le eggplants e faʻafiafiaina foliga ma oʻo atu i le umi 15 senitimita ma le lautele o le 4.2 simita. A aveeseina, lea e tatau ona faia i le matua matua, e valiina i le lanu uliuli, ma lanu, lanu. Eggplant flesh, e aunoa ma le oona, o le lanu enaena. O le maualuga o le mamafa o le isalaʻelu e oʻo atu i le 220 g, ma o le fua o le gaʻo e oʻo atu i le 7 kilokalama i le sikuea mita. O le kulupu e lelei mo le faʻaaogaina i le fou ma le gaosia, ae o mea lelei sili ona lelei o le gaosiga o oloa gaosi ua lauiloa. O le fuaina o fua e oʻo lava i le fesuiaiga o le vevela, e manatu o se tasi o mea e sili ona malosi i le isalaʻelu i vanu o le tau.

Faʻaleleia Esaul F1, o le tupuga o Sedeka, ua fuafuaina mo le galueaiina i le eleele avanoa, e mafai ona e seleseleina pe a uma le 130-145 aso talu ona faia ni fatu. O le laau lava ia e faʻaalia i le afa-lautele ma le maualuga. Ole laʻau e masani ona laʻititi, e iai lanu lanu meamata, o se laititi laʻititi. O le eggplants e foliga mai i le umi, e oʻo atu i le 15 senitimita ma le lautele o le 2.9 centimita. A aveeseina, lea e tatau ona faia i le matua matua, e valiina i le lanu uliuli, ma lanu, lanu. O le pulupulu eggplant, e aunoa ma le oona, e lanumumu-paepae. O le maualuga o le mamafa o le isalaʻelu e oʻo atu i le 200 g, ma o le fua o le eletise e oʻo atu i le 6 kilokalama i mita mita. O mea sili ona lelei o le gaosiga o oloa gaosi ua maitauina.

O le ulugalii Bull Heart F1 Galina F1 Galio F1 Esaul F1 hybrid Eggplant

Faʻaleleia Emerald F1, o le SeDec, na fuafuaina mo le galueaina i le malae, e mafai ona e seleselega pe a maeʻa le 118-125 aso talu ona faʻatūina fatu. O le laau lava ia e faʻamaonia e latalata ma maualuga maualuga. O laupepa lapopoa e masani ona lapopoa, e iai lanu lanu meamata, e pisi laitiiti i le pito. O fuamoa eggplant e foliga mai e oʻo atu i le umi o le 13 centimita ma le lautele o le 4 simita. Pe a vaʻaia, lea e tatau ona faʻatinoina i matata faʻapitoa, e valiina i lanu meamata, ma se lanu, lanu.Eggplant flesh, e aunoa ma le oona, o le lanu enaena. O le maualuga o le mamafa o le isalaʻelu e oʻo atu i le 300 g, ma o le fua o le gaʻo e oʻo atu i le 8 kilokalama i mita mita. O le kulupu e lelei mo le faʻaaogaina i le fou ma le gaosia, ae o mea lelei sili ona lelei o le gaosiga o oloa gaosi ua lauiloa. Fuaina o fualaau aina e tusa lava pe i ai le fesuiaiga o le vevela, o loʻo taʻua o se tasi o ituaiga faʻasalaga sili ona malosi i vaʻavaʻa.

Faʻaleleia Lava F1, o le tupuga o Sedeka, ua faamoemoe e galueaiina i le eleele avanoa, e mafai ona e seleseleina pe a uma le 123-135 aso talu ona uma le fausia o laau. O le laau lava ia e faʻaalia e ala i le vaeluaina ma le umi. Ole laʻau e masani ona tele, ma lanu lanumeamata, e oʻo lava i le pito. O le eggplants e faʻafiafiaina foliga ma oʻo atu i le umi 15 senitimita ma le lautele o le 4.1 simita. A aveeseina, lea e tatau ona faia i le matua matua, e valiina i le lanu uliuli, ma lanu, lanu. O le pulupulu eggplant, e aunoa ma le oona, e lanumumu-paepae. O le maualuga o le mamafa o le isalaʻelu e oʻo atu i le 150 g, ma o le fua faatatau e oʻo atu i le 7 kilokalama i mita mita. O mea sili ona lelei o le gaosiga o oloa gaosi ua maitauina.

Eggplant ituaiga Maria, o le SeDec, na fuafuaina mo le galueaina i le malae, e mafai ona e seleselega pe a maeʻa le 118-125 aso talu ona faʻatūina fatu. O le laau lava ia e faʻaalia i le afa faʻalautele ma le maualuga. Ole laʻau e masani ona tele, ma lanu lanumeamata, e oʻo lava i le pito. O le eggplants e faʻafiafiaina foliga, e oʻo atu i le 14 centimita ma le lautele o le 3.3 centimita. A aveeseina, lea e tatau ona faia i le matua matua, o loʻo valiina i le lanu uliuli, ma se lanu vaivai vaivai. Eggplant flesh, e aunoa ma le oona, o le lanu enaena. O le maualuga o le mamafa o le isalaʻelu e oʻo atu i le 210 g, ma o le gaʻo e oʻo atu i le 5 kilokalama i mita mita. O uiga lelei o le tofoina o oloa gaosi ma le tetee o le eseese i eseesega o le vevela o le ea ua maitauina.

Eggplant ituaiga Prince, o le SeDec, na fuafuaina mo le galueaina i le eleele avanoa, e mafai ona e seleseleina pe a maeʻa le 117-120 aso talu ona faʻatūina ni fatu. O le laau lava ia e faʻamaonia e latalata ma maualuga maualuga. Ole laʻau e masani ona tele, ma lanu lanu meamata, e vaʻavaʻai i le pito. O le eggplants e foliga mai i le umi, e oʻo atu i le 15 senitimita ma le lautele o le 3.4 senitimita. A aveeseina, lea e tatau ona faia i le matua matua, e valiina i le lanu uliuli, ma lanu, lanu. Eggplant flesh, e aunoa ma le oona, o le lanu enaena. O le maualuga o le mamafa o le isalaʻelu e oʻo atu i le 160 g, ma o le fua o le eletise e oʻo atu i le 6 kilokalama i mita mita. O uiga lelei o le tofo o oloa gaosia ma le tetee o le ituaiga i suiga i le vevela o le ea e lauiloa.

O le kuluga o le Emerald F1 Eggplant grade Maria Eggplant grade Prince

Ua matou saunia la matou vaaiga mamao o ituaiga sili ona lelei ma le totoina o le eggplant mo greenhouses ma fanua tatala. Afai ei ai sou lava poto masani e faʻaaoga ai nei ituaiga, pe faʻapena foi ona faʻamatalaina i le faʻamatalaga, ou te manatu o le a maua e tagata uma aoga ma aoga.