Laʻau

Faʻatoʻa faʻaleleia fatu o felafolafoaʻiga

Euphorbia fringed o se aganuu faʻaleleia faʻaletausaga. E aʻafia i le aiga Euphorbiaceae. I le natura, ola i Amerika i Matu. E masani ona maua i luga o mauga.

O lenei ituaiga o se aga lauiloa tele mo le mamanu ma le teuteuga o potu. Faafetai i le tuaoi o le kiona-paʻepaʻe o laʻau, o le vao e foliga matagofie i moega fugalaau, foliga e pei o polo kiona tetele.

O lenei ituaiga o euphorbia (o le igoa lona lua o le miliona), e pei o le tele o isi, oona. O laʻau ma fatuga o le laau o loʻo i ai le sua suamalie, lea e aofia ai se mea e taʻua o le euphorbin. E maua ai le suavai e lamatia ai le ola maloloina.

Tausia o Milkweed Bordered

E le lelei le aganuu ma faigofie ona tausia. E le manaʻomia e ia se manatu maualuga. E oo lava i se tagata amata i le vaomatua e mafai ona feagai ma le tuputupu ae o laau.

Ae ui i lea, ina ia mafai ona tupu se laʻau matagofie ma ola maloloina, e tatau ona matauina le tele o tulafono mo le tausiga.

Faʻamamafana ma fafaga

E tatau ona faʻalelei le faʻatau. O le maualuga o le susu mo le fugalaau e sili atu ona lamatia nai lo lona leai. E afua ona o le lafoaia o le lamala o le aganuu. I le taumafanafana, e faʻafefe le fugalaau pe a manaʻomia. Faatoa tasi i le vaiaso.

O le euphorbia e faʻafefeteina e le mafai ona faʻafefete i lapisi. E mafai ona ola filemu i luga o oneone mago ma eleele papa. O le suavai vai e matautia mo fugalaau e ala i le liliuina o le aʻa.

Afai e ola aʻe le togalaau i totonu ma ola ai i le taumalulu, ona faʻaitiitia lea o le suavai i se mea maualalo. I le taumalulu, o le suavai e naʻo le maeʻa lava ona uma le palapala.

E le manaʻomia e le agavaʻa le maualuga maualuga. Aganuʻu e faʻaleagaina le lāmala. E le manaomia le totoina. I totonu o le fale, o le fugalaau e lagona le lelei i totonu o le mea e faʻaogaina ai masini eletise.

Lulu ma moli

O le faʻatasi ma le mafanafana ma le malamalama. Mo le tuputupu ae lelei ma le atinaʻe, e tatau i le laau ona maua le malulu o le ea mai le 20 i le 25 tikeri Celsius.

Euphorbia leai se fefe i le vevela ma le lamala. I totonu o le togalaau, e atiina ae lelei seia oʻo i le amataga o le kiona.

E le taliaina e le banded euphorbia le manava, o lea ua tupu ai e pei o le tausaga.

E vaʻaia e Euphorbia fringed nofoaga vaʻai ma le tele o malamalama

Mo le atinaʻe malosi, o le fugalaau e manaʻomia ai le maualuga o le malamalama. O le a faia e le tele o nofoaga paolo. Afai e ola le laau i luga o le windowsill, ona tatau lea ona filifilia le faamalama i le itu i saute, lea o le a maua ai e le fugalaau le tele o malamalama ma le susulu o le la. Aganuʻu e le fefe i le susulu o le la.

I totonu o le paolo, o le a tupu ai le leaga o le euphorbia ma e ono oti.

Soʻo ma luga o laʻei

O le euphorbia e le o se mea e sili ona faigata ile eleele. E lagona le aganuʻu i luga o oneone ma eleele papa. I le taimi lava e tasi, o le fugalaau e sili atu le faʻalelei i luga ole eleele e mauoa i meaʻai.

I lenei tulaga, pe a tulaueleele, e manaʻomia le tausia o se tulafono taua tele - e le fiafia le laau i le eleele pe a iai vai vai.

O le fugalaau e lelei le tali lelei i le faʻasusu. E faʻaaogaina uma faʻamalosi o meaola ma mineral e fai ma fulufulu pito i luga.

O se filifiliga sili mo le fafagaina o le a avea ma vaifofo o le manulele. Ina ia saunia o le a e manaʻomia:

  • 200 g fuga;
  • 10 lita o vai.

O lenei fofo e manaʻomia ina ia faʻaaoga i totonu o le 24 itula. Fertilizing ua fautuaina i le afiafi.

Filifili le pu

Talu ai ona o le euphorbia e vaʻaia - o le aganuu e foliga mai o se togalaau, latou te totō i fugalaau ma fugalaau fugalaau.

E masani ona faʻaaoga fualaau mo le luluina o fatu. O tane laiti po o ipu paʻu e talafeagai mo nei faʻamoemoega.
Pusa tioata mo laau toto o le euphorbia

Afai e te manaʻo e ave se fugalaau mai le togalaau mo le taumalulu, e mafai ona e totoina i se paʻu papaʻu ae lautele.

Maʻi ma meaʻai

Euphorbia fringed o se ituaiga o mea e faʻasaga i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Faatasi ai ma mea e sili ona taatele o meaola faalafua:

  • Spider mite;
  • Nematode;
  • Slimer.

O faʻalavelave masani e masani ona fufuluina se laau pe a malulu pe timu le tau. Le fasia o meaola faalafua
ua fautuaina e togafitia i vailaau iniseti.

Slug
Spider mite
Nematode

O le le lelei o le tausiga o togalaau e mafai ona oʻo atu ai i faʻamaʻi pipisi. I lenei tulaga, o laulaau o le laau e amata ona lanu samasama ma faasolosolo malie malie ese atu.

O le malulu, faʻafefe o le susu, le maualalo o le ea ma le leai o ni faʻamaʻi manu e taʻitaʻi atu ai i le atinaʻeina o le laʻau. O togafitiga e faia i le faʻaaogaina o togafitiga o le fungicide.

Teuteu

O le teuteuina o togalaau e faia i le autumn. I le faia o lea, fai mea nei:

  • Oti ese le vaega eleni o le aganuu;
  • Aveese aʻa e le talafeagai.

Pe a teuteuina se fugalaau, e fautuaina ofu totigilima puipuiaina ia le afaina ai le ola maloloina o le susu.

Suiga

Faatoaga Euphorbia leai se mea e teu aiona ua tupu ae e pei o le tausaga.

Afai e manaʻomia, oe manaʻomia:

  • Aveese ma le faaeteete le laau mai le eleele ma se masini eleele;
  • Faʻaʻau aʻa e fufuluina ma aveese aʻa pala;
  • Toto se laau i totonu o se pu fou sauniuni.

E mafai ona e faʻatulagaina i soo se taimi. E faia lenei mea pe afai e manaʻomia, suia le nofoaga o le tuputupu ae.

Tofiga

O le faʻasolosolo euphorbia o loʻo faʻalauteleina e auala e lua:

  • Fatu;
  • Laʻau.

E le gata i lea, o nei auala e lua e mafua ai le faigata mo le au faifaatoaga.

Mo le totoina o laau, e tatau ona e tipi ese mai le popo.

O le faagasologa o le aʻafiaina o auala e faia i totonu o le vai mafanafana. A maeʻa aʻa, e vave ona totōina ia laau i luga o le eleele. E mafai foi ona aʻafia faiga i totonu o ipu.

E faʻaaogaina pusa moa e fafaga ai fry milking

Mo le faʻalauteleina e fatu, o le luluina o loʻo faia i le taimi lava lea e tatala ai le eleele ia Me, poʻo fatu e totoina mo laau toto i le faaiuga o le taumalulu poʻo Mati. O pine muamua e masani ona aliali mai i le 10 aso. I le matala, o fatu e totoina pe totō fualaau pe afai o le fana o se lamatiaga o le kiona.

Fatuina o fatu

E mafai ona tupu le totoina o le fatu mai fatu i ni auala se lua:

  • E ala mai i laau toto;
  • I le taimi lava lea i le avanoa tatala.

I le matala, o fatu e totoina i le masina o Me, pe a i ai ni fulufulu i aso ua tuanaʻi. Fufulu le palapala ma faamama mama vao.

E lūlūina fatu ile papaʻu (tusa o le 6 cm) pu. O fualaau masani e masani ona tupu ae le sili atu ma le lua vaiaso mulimuli ane.

O le totoina o laau e faia i le faaiuga o Fepuari ma le amataga o Mati. Ina ia faia lenei mea, o fatu e totoina i totonu o ipu. Lea e tumu i se mea faapitoa mo fualaau. O le faʻateleina o fatu e manaʻomia e le sili atu i le 4 cm.

O foliga vaaia o le euphorbia e vavalalata fatu
Fatu mo fatu

Pe a aliali mai lau muamua, ona toto ai lea o laau. Pe a maeʻa gutu, e totōina totō i fanua matala. O le mamao i le va oi latou e tatau ona tusa ma le 30 cm.

Faʻamatalaga o le euphorbia e faʻaitiitia

O le euphorbia o loʻo faʻauluʻuina o se laʻau matagofie tele lea faʻaaoga lelei i le mamanu. Ua tupu i ni fugalaau fugalaau, moega o fugalaau, moa fefiloi. E manuia lelei i le phlox, meaʻai ma le monarda.

E le gata i lea, o le laau e faʻaaoga mo le tipi. I totonu o falaoloa, e lelei le uʻu o le euphorbia ma le dolini, mallow ma dahlias.

O a foliga foliga?

O fatuga saʻo ma lau lauolaola e mafai ona ola e oʻo i le 80 cm le maualuga. O laulaau e lalelei ma malamalama i lanu. I le va o le fugalaau, o laulaau e suia lanu, o se lanu paʻepaʻe matagofie e aliali mai i luga ia i latou, o mea ia e teuteu ai le laau.

E mafai ona oʻo i le 80cm le maualuga o le Euphorbia edged

Mai le ogatotonu o le taumafanafana, e amata ona fuga mai le toto. O fugalaau e mama i le lanu, laiti i le telē. I le tulaga lautele, latou te foliga e le mafaamatalaina ma e leai ni uiga teuteu. I le taimi lava e tasi, i le tuʻufaʻatasiga i lau o le kiona, e foliga mai e manaia.

O le a le isi mea ua taʻua?

O le faʻafefeteina o le uila e taua foi o "Mountain snow, e mafua mai i le mea moni o le taimi o le fufuluina o le laau e pei o kiona malulu matagofie. I se faaopoopoga, "Mountain Snow" o se eseesega eseese ituaiga o euphorbia.

I le Latina, o le laau e taʻua o Marginata (Euphorbia marginata).

Euphorbia e taua o le fringed ona o le lanu paʻepaʻe i luga o lau, lea e vaʻaia ai mai isi ituaiga.

Fuga

Euphorbia Marginata Fugalaau

O le Milkweed e toto mai i le ogatotonu o Iulai seia oʻo i le muamua kiona. O fugalaau e papaʻe ma laiti.

O se mea iloga o le talitonuga o le taimi lea o foliga mai o fugalaau i luga o laulaau ua fausia ai se lanu paʻepaʻe matagofie. O se taunuuga, ua faia se lagona o le laau e ufiufi i pulou kiona mai fugalaau.

O le mea lea, o le euphorb edged o se fale matagofie matagofie. Faʻatele e pei o le tausaga. E mafai ona avea o se mea manaia lelei o le togalaau ma lelei ai ma isi aganuu. Euphorbia fringed unpretentious. E le manaʻomia le tele o le suāvai ma faʻafeiloaʻi lelei le lāmala. O le euphorbia o loʻo faʻasalaga o se laau oona. O le sua malulu e matautia mo tagata ma meaola.