Fugalaau

Saina aster vine totoina ma totoina togalaau

Astra Chinese photo o fugalaau

O le Chinese aster Callistephus chinensis e taua foi o Callistephus, e toetoe lava a le mafai ona ese mai fafo mai le masani masani. O nei fugalaau, faatasi ai ma lo latou matagofie, na maua ai loto o tagata i le salafa o le lalolagi i taimi uma. Sa faʻaaloalo i latou i sasaʻe - i Mongolia, Saina, Korea. Sa faaaloalogia i latou i Sisifo - sa sili ona lauiloa i Eleni anamua. Ae mai atunuu i Asia i Sasae o lenei lalelei Saina na amataina ma salalau solo i le lalolagi atoa.

O lenei fugalaau matagofie e maua i soo se mea. I fugalaau mo togalaau, i luga o faamalama, i togalaau aina, i paka ma luma o togalaau. I le taimi lava e tasi, o le matagofie o le matagofie o le fugalaau e mamao ese mai le aoga o le aster. E iloga i se vaitau umi o le fuga o le tuputupu ae ma e mafai ona fiafia tagata i ona lanu seia oʻo i se taimi umi.

Sainaina aster i totonu o le avanoa tatala

E faʻapefea ona tupu le au Saina

E mafai ona totōina faʻasolosolo aʻano a le Chinese i tausaga vave i totonu o le eleele. O le tele o taimi e faia lea ia Aperila-Me, i le maeʻa ai o le mafanafana o le tau, poo le amataga o le tautotogo, ao ufiufiina le taamilomilo o pine i le foila mo le puipuiga. E mafai ona toto fatu i le fale i luga o le windowsill e fai ai ni fatu. O fatu i asters e laʻititi i le tele. O le faʻamalositino latou te taofia na o ni nai tausaga. O le mea lea, ia matua faʻaeteete e uiga i aso e muta ai pe a faʻatau mai le fatu aster mai faʻatau i faleoloa.

Le Auala e Tuiina ai Astian Chinese i le Vaitala Vaʻa

A o lei totoina le au vaʻai i lau togalaau, ia maitau le filifilia muamua o le nofoaga sili ona talafeagai mo nei togalaau. E ui lava i le malosi o le au faʻailoga e ola ai e tusa lava pe o iai le malulu, o le tulaga sili ona lelei mo i latou o le a avea ma nofoaga ma le susulu lelei o le la, o le maualuga o le manogi o le ea ma le palapala. Latou te lagona lelei le faʻaleleia o le ola i se eleele laititi po o le eleele ma le eletise le tutusa.

  1. Ina ia mafai ona lalagaina laʻau, e tatau ona e kiliina lelei le moega ma faʻafetaui i se rake.
  2. Faatumu moa faʻatasi ma se uʻamea po o se vaʻa vaʻai, e loloto le 5 cm le umi, pe a faʻapipiʻi le eleele, o le loloto o le a le sili atu i le 2 cm, o le mea tatou te manaʻomia.
  3. O le mamao i le va o laina o le 15-20 cm, ua lava lea mo le atinaʻe atoa o le matagofie.
  4. A latou alu ae, e tatau ona malepe ma tuu le tasi laau i le 10 cm i se laina.
  5. Afai o se agaalofa le malepelepe, e mafai ona e tuua le vao seʻia oʻo ina latou tutupu ae ma na o le vaʻaia i latou i se nofoaga tumau.

E fautuaina ina ia faʻasusu le palapala aʻo leʻi totoina laau i le eleele. Mo ni nai aso, e tatau ona faia le humus ma le pefu laupapa. E taua le matauina o le mamao i le va o fualaau aina pe a totoina. O le tele o le ituaiga, o le tele o le avanoa o le a manaʻomia mo laau taʻitasi. Mo le tele o ituaiga tele, e tatau ona maitauina le mamao pe a ma le 30 senitimita pe sili atu, mo ituaiga laiti, e tusa ma le 10 simita.

Tausiga tausiga

Astra Chinese laʻau faʻamaina mo fanua tatala

Afai e te manaʻo i lau au Saina e faʻamalieina oe i le manava, manaia matagofie o mea e le mafai ona e faia, e tatau ona e avatu lelei ia te ia, e ui lava e le o togiina pe a tausia o ia.

O nisi nei o fesoasoani aoga:

  1. I taimi malogo, ia maua le aster i le tele o le suāsusu. I lenei tulaga, aua nei faatagaina le faʻaleagaina o le susu tele i le palapala. E mafai ona i ai se aafiaga leaga i le aʻa o le laau.
  2. I ni nai vaiaso talu ona totoina fatu laau i le eleele, pe a mauaa aʻa i se nofoaga fou, ia tuu atu ia i latou le faʻalalauina o minerale e faʻaaoga ai se faʻalavelave faʻafefiloi o faʻamaʻi.
  3. O le isi taimi e tatau ona e faʻamafanafanaina ai laau pe a aliali mai ma i le amataga o le fuga. O iinei, o mea faʻaopopo e masani ona faʻaaogaina e iai se aoga aoga i le tuputupu aʻe ma le susulu o le lanu o asters.
  4. O togavao tetele ua fautuaina ina ia nonoa e fausia ai le lagolago.

I le faʻaaogaina o nei fautuaga faigofie, e mafai ai ona e ola i vao matagofie o le au vaʻai lea e faʻamalolo vave le fugalaau seia oʻo mai gutu.

Tuputupuina o laau i le fale

Astra Saina fatu fatu

Faʻapenaina o le aster China e na o le fatu e maua. Ae e mafai ona e totoina fatu i se auala kuka i le fale, i totonu o se fale kiona pe tuusaʻo i le avanoa.

  • A uma ona lūlūina fatu i le loloto o le 1 cm, e faʻafefeina, ona ufiufi lea i se ata tifaga, ma tuʻu ai e faʻatali mo taamilo muamua.
  • E fautuaina e fufuluina le eleele i humus malo. O fua o fatu e ufiufiina i se ata tifaga e tatau ona tuʻuina atu i ai tulaga ma se vevela tumau e oo atu i le 20 tikeri Celsius.
  • A maeʻa le faʻaalia mai o uluaʻi fugālaau, ona faʻaititia lea o le vevela i le 5 tikeri. O lenei mea e mafai ai e le laau ona atiae saogalemu.
  • O fualaau e faigofie ona faʻasaina mo le pikiina, ae o loʻo fautuaina pea e taumafai e lūlū, e le laʻititi fatu, e le mafai ona sili atu i le tolu fatu i ipu taʻitasi.
  • Ia, afai e lūlūina faʻafefeteina, vavaeese ese eseese i ipu pe a oʻo mai lua pe tolu laulaau moni.
  • Pe a tutupu aʻe laau pe a ma le 10 cm le maualuga, ia lagona le saoloto e totoina i latou ile eleele.

Tuputupuina o le asteria aina

A ola laau, ua totoina i totonu o le eleele. E fautuaina e fai lenei mea i le amataga o le taumafanafana, pe a uma aso uma, ma o le a iu lava ina mafanafana le tau. I le noatia ma le fai fuafua i lenei faigamalo, o le a fuga mai lau saina Saina talu mai Iulai. I lalo o tulaga lelei o le tau, o le fugalaau e mafai ona tumau seia oo ia Oketopa - vave ia Novema.

E faʻapefea ona toto le asters mo fualaau i le fale, vaʻai i le vitio:

O nei fugalaau e matua leai lava se manaʻoga i tulaga tuputupu ae, o lea e mafai ai e se tagata amata ona faigofie ona feagai ma le galuega ma tupu aʻe ai le soifua maloloina ma le malosi o fualaau aina mo lana fugalaau.

Ese faʻamaʻi

Saina e Saina le ata o China Aster Red Ribbon Rose

O se tasi o maʻi taatele o loʻo maua i asters o fusisaiosis. I le faʻamaʻi, o le a tatou taulimaina. E sili atu le aloese mai le faaleagaina o le laau i lenei maʻi faatasi ai ma le fesoasoani o togafitiga lelei. Mo le puipuia o fusarium, e le tatau i se tasi ona totō ni tagata taʻitasi tausaga i le nofoaga e tasi i tausaga taʻitasi. O le taamilosaga e tatau ona tusa ma le 5 tausaga. Faatapulaaina le faʻaaogaina o le faapalaga. E sili le suia i le humus. Taulimaina le palapala ile vailaau faʻapitoa. E tatau i vaomatua ona tuʻuina atu le lelei o le ea fou. Ina ia ausia nei sini, ia mautinoa ia mulimuli i le mamao fautuaina i le va o tagata taʻitoʻatasi pe a totoina. Aua nei faatagaina le faʻaleagaina o le susu o le susu i le palapala.

Afai e maʻi se tasi o au laau, o lona uiga o le tali sili ona fetaui lelei o le auala sili lea ona vave e faʻaumatia ai. A maeʻa ona fautuaina lea e susunuina le faʻamaʻi maʻi.

O fili autu i faʻatoʻaga faʻatoʻaga mo le Chinese asters o:

  • Aphid apney. O lenei meaola na osofaia le laau i le taimi o le fatuina o fatu. Faʻasaga i ai, faʻapipiʻi ma chlorophos poʻo mea faapena o le a fesoasoani lelei. O ia taualumaga e tatau ona faia vave lava seia oʻo ina faʻasaʻoina e le laau le sili atu ma le 4 lau.
  • Slug. O le a faʻaolaina mai tupe e faʻapitoa i le faʻafefeteina o nei meaola faalafua, e pei o le metaldehyde.

O le faʻalogo i fautuaga uma, o le ae maua ai fugalaau maloloina, matagofie. Ona o lo latou le mautonu, ua latou manatu lelei ai o se tasi o laau sili ona lelei mo le totoina o togalaau aina.

Talafaasolopito o le Aster Saina

Saina le laka Saina i itu eseese o le lalolagi. Mai le Eleni, o lona igoa ua faaliliuina moni lava o le "Star". Ona o lenei igoa, o le tele o talatuu ma talatuu ua tulai mai. O se tasi oi latou na fai mai o le aster o se fugalaau na tupu mai loimata o le vateatea o Virgo, ua liua i le pefu fetu. O le motu o Virgo o le Eleni anamua na vavalalata vavalalata ma Aphrodite. O le mea lea, na avea le aster ma le atua fafine o le alofa. O le isi tala e fai mai afai o le po e te ulu atu i le fanua o nei fugalaau ma faalogo, e mafai ona e faalogoina la latou musumusu i fetu.

Mai aso anamua, i totonu o Saina, na manatu le aster o se faailoga o le tulaga o le tamaitai, lalelei ma le matagofie. I Europa, o lona taua na i ai se talitonuga faalelotu. Astra o se faailoga o le moomoo mo le tasi auala na leiloa i le parataiso.

O lona igoa sili ona lauiloa mo le aster o le "autumn autumn," talu ai e faigata ona maua se laʻau susulu matagofie ma sili atu ona matagofie i lenei vaitau faigata.

Faamatalaga o le aster

Saina ma le tausiga o le laʻau Saina

Astra o loʻo i ai se aʻa lapopoa ma saʻo saʻo. O le lanu o laʻau e eseese mai le lanumeamata ma le mumu. O le maualuga foi e mai le 20 i le 90 senetimita. O laulaau e masani ona lanu meamata, e foliga mai e foliga mai o lanu lanumeamata.

O le fuga o fugalaau e fuga mai i se foliga o se ato, e sosogi i ni pamu laiti. O le tumutumu e masani lava ona lanu samasama, ae o aʻafiaga latou lava e tele lanu eseese. E i ai fugalaau paʻepaʻe ma paʻu o le piniki, mumu, ma le lanu violē.

E masani ona amata ona fuga mai Asters ia Iulai, faʻaauau pea ona ola seia oʻo i le taimi o le tautotogo, seia oʻo ina foliga mai gutu malosi. E ala i taumafaiga a le au faifaatoʻaga, e mafai ona fatuina le tele o ituaiga o nei fugalaau, ia e iloga i le sili atu ona matagofie o lanu, lanu susulu ma le umi o le faatupulaia o taimi e faatusatusa ma o latou aiga vavalalata.

Afai e te filifili e totoina le lago Saina i lau togalaau, e fautuaina e filifili se nofoaga e malamalama lelei i le la, ma ia lava le ea ma lelei le eleele.

Fiafia ituaiga

O se aganuu le iloagofie o le sili atu ma le 40 ituaiga o asters. O i latou uma, i le itu, e tusa ma le fa afe ituaiga o nei laau toto. Faatasi ai ma i latou, o le aster tausaga e fiafia tele. O loʻo faʻatusalia mai e se isi meaola e taʻua o Callistefus poʻo, i le gagana Eleni anamua, "fugalaau matagofie".

Astra Chinese serenade ata fefiloi

O le taatele o ituaiga nei:

"Dragon" - o lenei ituaiga o asters o loʻo iloga i laʻau na faʻafefeteina i le ogatotonu o le pua. O nei fugalaau e matagofie ma ofoofogia. Latou te le fiu mo se taimi umi pe a maeʻa.

Astra Chinese Dragon

"Balun" - o loo i ai ni pulumu tetele e tumu i le tele o petals. Asters o lenei ituaiga e masani lava ona tutupu vao e oo atu i le 8 mai faatasi.

Astra Chinese Lady Coral ata

"Princess" - o laau mai lenei faasologa o ituaiga eseese ma igoa tautala e fai ma sui o igoa o tamaitai, mo se faataitaiga, "Hilda", "Veronica" ma isi. O se mea iloga oi latou o fugalaau e tusa ma le 12 inisi le lautele le lautele faatasi ai ma paluga eletise ua feliuliuai i le foliga o paipa. Tuputupu ae i vao i 12 pu.

Astra Chinese Old Castle

"Pomponchiki" - e sili atu nai lo le 5 centimita le maualuga, e faʻapipiʻi le vao atoa i se aofaiga tele.

Astra Chinese Matador photo

O ituaiga lisi o asters e taua tele mo lo latou le mautonu pe a tupu. O le mea lea, na avea i latou ma tagata sili ona lauiloa i le au faifaatoaga.

Toga aster Chinese Valkyrie