Fugalaau

Cosmea

E mananao tagata uma ia i ai se mea faʻapitoa ma seasea i la latou togalaau ma maua ai se euphoria mai le mea fou. Ae tusa lava pe i ai i totonu o ituaiga meaola tuai lelei o le ai ai pea na fugalaau e fiafia i se auala fou. E pei o le marigolds, asters, zinnias, irises, ioe, rosa, eseese vaomatua ma cosmeas.

O Cosmea ua leva ona alofagia e le tele o fai togalaau, ma sili atu i mea uma, mo lona le mautonu. Po o le a lava le itu e te tilotilo i ai, o le fugalaau matagofie lea mo i latou e le o lava le taimi e tausi lelei ai laau toto. E mafai ona tupu Cosmea i se nofoaga lanu, e ui e tele fugalaau fugalaau e fefefe i le susulu o le la. E lelei le palapala, a leai o le a tupu malosi le laau, o lau laʻau, ma e le mafai ona e faatali mo fugalaau. E mafai ona tupu e aunoa ma ni meaʻai ma faia e aunoa ma le susu.

O mataupu faavae o le galueaina, tausiga ma le toe gaosia o le cosima

Cosmea o se fuga taʻitasi. E mafai ona tupu i ni auala se lua: totoga ma fatu. O le vaega mulimuli e mafai ona toto saʻo i le eleele mai le ogatotonu o le tautotogo (i le amataga o Aperila i le amataga o Me), pe a le toe i ai ni kulu. E mafai ona e mafaufau i le filifiliga i fualaau, ae o se auala le lelei ma le faʻaogaina. Ina ia aua neʻi faʻaaogaina le faʻamalama i ipu ma laau laiti, e sili atu le totoina saʻo o fatu ile eleele. O iinei o le a vave ona latou ola ae ma ola matagofie.

A oʻo ina laʻititi le laʻau, o le a manaʻomia ona totōina, ma vaʻaia le mamao i le va o le 60 cm. I lenei auala, e mafai ona e teuteuina nofoaga uma i luga ole laupepa e manaʻomia le teuteuina o fugalaau, mo se faʻataʻitaʻiga, o le totoina o le toto.

O Cosmey e amata ona faʻaalia le matagofie o fugalaau ia Iulai ma faʻaauau ona fuga seia oʻo lava i le malulu. I le taimi o le tuputupu ae, o le fugalaau e tupu tele lau lanu meamata o se foliga lalelei. E fesuisuiai se fasi laau, e le na o se teuteuga o le togalaau, ae o se pa puipui foi o se mea. Mo se faʻataʻitaʻiga, ia totoina se laau faapena i tafatafa o daffodils poʻo tulip, a maeʻa fugalaau nei ma le maua ai lo latou matagofie, o le a ufiufi e cosmea lenei mea leaga ma ona laʻau.

Ona o le televave o le faateleina o le maualuga o le palapala, e le mafai ona fuga le laau i lona mamalu. Ae o loʻo i ai se auala e taulimaina ai lenei tulaga tele ma fesoasoani i le toto ia matala. E na o le taimi lava lea e tatau ai ona vavae le cosmea. E fautuaina ia tuu na o le 30 cm o lanu lauusiusi, ma aveese le malologa. E fuga lelei le fugalaau ma pe a uma le fuga o le seleselega ma le malosi atoa, aua o le laau e vave ona atiina ae fugalaau.

I aso nei, toetoe o faleoloa fugalaau uma e faʻatau atu le cosima. Eseese ituaiga o loʻo tuʻuina atu i ai: masani ma faʻatau. Ma mai le lanu, o mata e tamoe i luga: mumu, paʻu, piniki, lanu viole, paʻepaʻe, mūmū ma le tele o isi.

Cosmea Rubens ma terry e matagofie tele. O le taunuʻuga lea o filifiliga faʻaonaponei. O Terry ua ofoina i fugalaau tetele - e oʻo ile 10 cm le lautele. I le gasologa o le tuputupu ae, lapoa tele, o vao tetele e maua mai i laupepa manaia ua maua. I le faʻatauina o se ituaiga, e tatau ona e malamalama o le tausaga a sau o le a le i ai lena matagofie, aua o le fugalaau e sili ona eleelea.

Pe a lūlūina fatu o le cosme, e mafai ona eseese uma ona lanu ma foliga.

Ma e foliga mai e te le tau galue malosi pe afai e te maua se cosme i luga o lau 'upega tafaʻilagi. O se nofoaga faapitoa e le manaʻomia ona filifilia, o le eleele atonu e le o se tamaoaiga, mativa. Fertilize le laau e le aoga, a leai o le vao ma e le mafai ona e tipiina le toʻi.

Pau le mea e fai o le vai i taimi talafeagai ma tipi i taimi uma. Ma, i le noatia ma le fai fuafua i nei tulafono faigofie, o le togavao o le togavao o le a avea ma teuteuga o soo se togalaau.