O le togalaau

O meaola faalafua ma le pulea

O faʻataʻotoga taʻitasi taʻitasi e mafua ai le leaga tele i fale uma o le pateta ma pateta ma faʻatoaga o faatoaga. O se taunuuga o se toilalo, e le gata o vaega eletise o laau toto ma o latou aʻa e mafatia, ae o le gaosiga o oloa e faaitiitia foi. O iniseti matutua ma le tele o le taumalulu i le palapala, tubers, ma otaota laau e avea ma se ituaiga o taufaamatau faatamaʻi i le tagata fai togalaau. Ina ia tumau pea le maualuga ma le maualuga o laau toto, o se faiga e manaʻomia e fuafua i le tetee atu i meaola faalafua o pateta ma pateta i luga o le teritori. Faitau a tatou mataupu e sosoo ai: Potato Disease - Ata, Faʻamatalaga ma Togafitiga!

Colorado beetles

Yellow-brown beetles ma se umi pe tusa ma le centimita ma iloa lelei i luga o chitin e masani ona lauiloa i le totoina o le pateta ma fai ma sui o le lamatiaga tele i le tele o itulagi o le atunuu. O tagata matutua, aemaise lava o laʻau, e mafai ona faʻaumatia faʻamaʻi fale ma taʻavale laiti. Afai, pe a aliali mai lenei meaola, e le pulea le pateta, e mafai ona faaitiitia le gaosi ile afa.

Iniseti e mafua ai le sili ona leaga i le taimi o le tui, pe a aliali mai puao ma fugalaau i luga o vao. O le iloa o loʻo i ai ni vailaʻau mataʻutia, pei o le Taboo mo le gaosia o pateta, o le toʻatele o tagata nonofo i le mafanafana e le o lafoaia isi auala e tetee atu ai i le fala o le potato Colorado potato ma le wireworm. Faatasi ai ma nei fuataga:

  • faʻaumatia o fuamoa iniseti, o le aoina o lapisi ma tagata matutua;
  • faʻaleleia o laau ma vao vao faʻatasi ma faʻalaʻau laau e faʻavae i luga o celandine, tansy, basil, fuamoa;
  • faʻapipiʻi faʻatasi ma aganuʻu e toso ese le pusa, faʻataʻitaʻiga, laumei poʻo coriander.

O le puipuiga lelei mai meaola faalafua o le a faaluaina togafitiga o lauʻeleʻele faatasi ma le Commander, Iskra, Mospilan, Aktara poʻo isi vailaʻau.

O le mea autu o le 20 aso aʻo leʻi eliina le fua, e le faʻaaogaina vailaʻau.

O togafitiga faʻaleleia, mo se faʻataʻitaʻiga, Boverin, Fitoverm ma Agrovertin, faʻaalia o latou aafiaga i totonu o le 5-7 aso ma e sili ona aoga e faasagatau i faʻamaʻi tuga o pateta, tumutumu.

Wireworms - faʻamaʻi pipisi ma le pulea

O le malosi, e oo atu i le 3 cm fulufulu samasama lanu samasama o meaʻai e 'ai i luga o pupuʻu tafe, aʻa ma tubers. E sili ona fiafia le Wheatgrass, o le mea lea, pe a maua nei pateni apalai, o le tau faasaga ia i latou e tatau ona amata i le aveesea o lenei vao. O faʻamaʻi pipisi e aʻafia i le uaea ua felafoaʻi solo, ma e masani ona afaina i le pala, siama ma mea mama.

E mafai ona e puipuia le fua mai se meaola matautia ma le fesoasoani a:

  • fuālaʻau e aofia ai le amonia;
  • faʻaitiitia le eleele e faʻaitiitia ai lona malosi;
  • fua o fualaau faisua;
  • e masani ona tatala eleele ma le faaleagaina o vao
  • faʻamaonia togafitiga ma iniseti po o le faʻaaogaina o vailaʻau, mo se faʻataʻitaʻiga, Taboo mo le gaosia o pateta aʻo totoina.

O le faʻaaogaina o mea totino ma togafitiga faʻatasi ma kulupu Taboo e fesoasoani e puipuia ai laau mo le 45 aso.

E le gata i lea, o le fualaau oona e malosi e faasaga i le Colorado potato beet, aphids ma cicadas. I lenei tulaga, o mea puipuia e oʻo atu i le 35 aso.

Cicadas

E foliga tutusa ma le pipi poʻo le fuʻa, o nei meaʻai faʻafefeteina pateta ma luga o fualaau aina ma mafua ai le faaleagaina ogaoga i le totoina:

  • Muamua, e iai ni laulaau i le nofoaga o puncture, ona maeʻa atoa ai lea o fusi o vaega ua faaleagaina o le vao.
  • O nofoaga ua faaleagaina e avea o se ala mo le uluina o le vaomalo, pulumu spores ma punavai o isi faʻamaʻi pipisi.
  • Iniseti lava latou e ono lamatia mo faʻamaʻi o le po, e aofia ai le koluma.

O le puipuia o laau mai laau vavalaʻau, o le a aoga le faʻaaogaina o le Kruiser ma le Taboo iniseti e gaosia ai le pateta aʻo leʻi ulu atu i le eleele. Faatasi ai ma le fesoasoani a Karate Zeon, e mafai ona e faʻaumatia ia laau circadian i tafatafa o pateta.

Pato faʻatoʻa

Eseese ituaiga o fuʻa ma tufatufaina i le salafa o le lalolagi. Pelu matutua, e oo atu i le 3 mm le umi, o meaola faalavela i luga o pateta. Ma o mea mataga, e tolu ituaiga vae e amata ona ola i aʻa, i tausaga e lelei mo iniseti, e mafua ai le leiloa o laau ola maloloina ma le tele o fua. O le vave totoina o fatu ma le vevela, o le vevela o le tau e fesoasoani i le faatoilaloina.

Faʻataʻitaʻiga o le i ai o pateta pata e mafai ona matauina e puʻeʻau ma lua i luga o lau.

I le faaopoopo atu i Tabu, phosphamide ma le maualuga o le 0.2% e mafai ona faʻaaogaina e fai ma auala e puipuia ma pulea ai pati pusi i aso uma 10. O tagata matutua e maua i mailei mailei. Ma i le vaitau o le tau vevela, e aoga tele le fuga o le chamomile poʻo le pefu o le tapaa e faʻafefiloi ma le pefu laupapa.

Fualaau oona toto: faailoga o le faatoilaloina ma le pulea lelei

E toetoe lava a le mafai ona e vaʻavaʻai i tafaoga o le microscopic i ou lava mata. Ae o foliga o le i ai o le nematode o le pateta auro i le ata ma o mata le lava e manino ona iloa. O fualaau oona ia e pei o fatu o le millet, e aʻafia ai aʻa o se mea na pisia. I lenei fomu, o le meaola o loʻo momoe ma e mafai ona tumau le aoga mo le itiiti ifo ma le 10 tausaga. O aʻafiaga e afaina i mea e le masani ai, o loʻo faʻaleagaina i fafo, o loʻo paʻu i tua i le tuputupu aʻe. O se faailoga iloga o le siama o le nematode o le palapala o le samasama o lau pito i lalo i luga o le pateta. Afai o le a vavae ese lea laau, e mafai e se tasi ona matau aʻa malolosi ma ni fatu laiti. Ma o nisi taimi o pateta e le mafai ona faia.

Afai o aʻafiaga o aʻafiaga e aʻafia e le anufe pateta pateta, o faailoga o lona i ai i luga o le tubers e foliga mai o ni lanu paʻepaʻe e tupu mai ma o le a tupu aʻe ma le tele taimi. O le tino i lalo o le paʻu ua paʻu e maua ai se foliga lanu enaena, le foliga mai, ma i luga o le tuaoi faʻatasi ai ma le faʻaleleia o pulupulu maloloina o faʻamaʻi pipisi latou te maua.

O le nematode gall, lea e faʻapipiʻi i le vaega lalo o vaega o pateta, e aofia ai fatu, faʻaleagaina laau toto, ma e iu lava ina oʻo atu ai i latou i le oti. I nofoaga e ulu ai i anufe ma i vaega o la latou galuega taua, o galls o loʻo aliali mai - faʻamaualuga e oo i le 1.5 mm le lautele. O nei tuputupu aʻe o loʻo i luga o aʻa ma fatu e le peta pateta, o le ata o loʻo faʻaalia ai pe faapefea ona tuputupu ae, faʻafefiloi ma taitai atu ai i le faʻaogaina o fatu ma totoga toto. Ma o siama ma fatugi e faigofie lava ona nofo i totonu o mea faaleagaina.

Nematodes e faigofie ona faʻafeiloaʻi i le eleele ma le totoina o mea ma eleele. O le faʻapogai o faʻamaʻi pipisi e mafai ona avea ma mea faigaluega i le togalaau, seevae ma le vai. O le mea lea, e fautuaina le fufuluina o fatuga aʻo leʻi totoina ma se pulumu i lalo o le vai tafe, ma o le vao e aafia i le meaola pe a uma ona eliina e tatau ona tuʻuina ma le faʻaeteete mai luga o mauga ma susunuina. Afai o le eleele o loʻo i ai le gall, mea faʻapipiʻi poʻo numera auro, o le vaega o le tufatufaina atu o meaola faalafua e manino lava ona vaaia i le ata o le saite.

Ina ia aloese mai le faaleagaina o le tubers e anufe, o le totoina e faia vave i le vave e mafai ai, ma o le mea e fiafia i ai e tuʻuina atu i le tele o ituaiga o fua tele, lea e le itiiti ifo ma le 60 aso - o le gasologa o le gaosiga o nematodes.

Puipuiga ma le puleaina o meaola faalafua a le pateta, i le tulaga o mea e masani ai, o:

  • i le faʻaaogaina o vailaau faʻasaʻo;
  • i le mulimulitai i tulafono o le fuaina o fua o le seleselega, e aofia ai le suia o togalaau pe a uma le 3-4 tausaga;
  • i fua o faatoaga i nofoaga o le totoina o pateta, leki, sana ma laʻau faʻamalosi e faamama ai le eleele o anufe-faʻamaʻi.
  • i le faʻaaogaina o vailaʻau vailaʻau mo le togafitiga o eleele, mo se faʻataʻitaʻiga, thiazone, carbamide, carbathion poʻo heterophos.

Pipi

O motu le lelei o le lanu enaena po o le lanu enaena o ni meaola matautia o pateta, ma le taua ma i latou, ma sili atu ona saʻo ma a latou anufe, e tatau ona faatinoina i se tulaga lautele. O nei iniseti e le lelei ma e maua i soo se mea, ae sili atu ona latou aʻafia i tulimanu mafiafia ma le maualuluga maualuga. O fualaau fafaʻi, e masani ona tau i luga o le mutia vao, ia liu i totonu o le tautotogo ma pasi atu i pateta ma isi o le po.

E mafai ona e vaʻavaʻai manino pe faapefea ona pipiʻi le pateta i le ata, ma togi i luga o le ua, ma ulu i totonu, ona sosoʻo ai lea i totonu o fatu ma vaovao vavalalata, ma faʻaleagaina ai le tele o laau.

E mafai ona e tau i patipati:

  • e ala i le aveesea o vao vela;
  • faʻaogaina o mailei pheromone;
  • faʻaalia o meaola faalafua i iniseti.

Moto Potato

O lenei iniseti, lea e foliga tutusa ma se ata o se pati pateta, e le gata ina atiina ae i masina o le taumafanafana. E malosi foi i le teuina i le vevela i luga o le 10 ° C. I le taimi mafanafana, e mafai ona maua e le miti pateta e oo atu i le valu augatupulaga, ma afai e le afaina tele e tagata matutua le fua, ona faaleagaina ai lea e anufe uma fatu ma le vaega lanumeamata o le togavao.

I nofoaga e maua ai faailoga o peta pateta, e tatau ona e:

  • ia tausia le teuina o pateta i se vevela e le sili atu i le 5 ° C;
  • faʻaaoga naʻo mea e totoina ai le ola maloloina;
  • ia totō fatu faʻamafana i le vave e mafai ai;
  • i luga o paranesi maualuga;
  • ia faia se loloto eli i le tautotogo ma le tautoulu;
  • tauivi ma le ola o le tagata lava ia;
  • maualuga maualuga vao,
  • A o leʻi eli fatu, tipi ma faʻaumatia pito.

O togafitiga o leliina o tubers ma le lepidocide e taofia ai le atinae o meaola faalafua. Mai moli pateta i luga o moega, o gaioiga ma vailaau e tutusa ma mea na faʻaaogaina i le taua e faasaga i le Colorado potato beetle ma isi mea faʻamaʻi pipisi o pateta o le a fesoasoani. E mafai ona toe faia i le faaiuga o Aokuso le faʻaleleia o moth ma masi. O lenei mea o le a taofia ai anufe mai le pa'ū ifo i aʻa.

Afai o le faʻamoemoega o le faʻatoʻaga o se fua maualuga o le tubers, o le puipuia o le toe gaosia o pateni pateta ma le taua e faasaga ia i latou e tatau ona iai ni faʻamalamalamaga lelei i luga o le 'upega tafailagi.

Ma o iinei e le mafai ona e faia e aunoa ma le mataʻituina o le tulaga o laau toto, faapea foi ma le le faia o ni tulaga lelei mo le totoina o pateta i luga o le faatoaga.