O laau

Snowman

O laʻau vao, o le kiona (Symphoricarpos), pe o le luko po o le kiona, o se tasi o le aiga honeysuckle. O lenei laau ua totoina mo le itiiti ifo i le 200 tausaga, aʻo faaaogaina e teuteuina sikuea ma paka. O lenei ituaiga e fusia pe tusa ma le 15 ituaiga, i le vao, ola i North ma Central America. Ae ui i lea, o le tasi meaola e maua i le natura i Saina o le Symphoricarpos sinensis. O le igoa Snowman e aofia ai le 2 upu Eleni o lona uiga "tuu faatasi" ma "fua." O le mea lea sa taua ai le laau lenei ona o ona fua o loo mamafa tele i le tasi ma le isi. O le kiona o le kiona e tasi lona uiga taua - o ona fua, e le pau i le taimi atoa o le vaitau atoa o le taumalulu, ma o fatu o nei fua e fiafia e 'ai i salu, hazel grouse, waxwings ma pheasants.

Snowman Features

O le maualuga o le tagata kiona e mafai ona ese mai le 0.2 i le 3 mita. O le tele o laufanua lauusiusi i luma o le laufanua o loʻo i ai le lapotopoto ma se petiole pupuu, latou te oʻo atu i le umi o le 10-15 mm, i le pito i lalo o le 1 pe 2 lela. O paranesi i le taumalulu e le malepe i lalo o le mamafa o le kiona, aua e faigofie tele. Faʻaiʻuga po o le faʻailoga o le ituaiga racemose e aofia ai le 5-15 vaega o fugalaau masani o le mumu, paepae-lanumeamata poʻo le piniki. O nei laau toto i Iulai poʻo Aukuso. O le fua o se vailaʻau malie o foliga faʻapitoa poʻo le ellipso, lea e oʻo atu i le 10-20 mm. E mafai ona valiina le fua i le violē-lanu uliuli, mumu, ae masani ona paʻepaʻe, o totonu o le ossicle e vaivai, faʻapipiʻi faʻapitoa. O le tino o nei vine e foliga mai o le kiona malulu. O nei vine e le mafai ona 'aina. O lenei vao o se fale lelei o le meli.

White gardeners (cyst) e sili ona lauiloa i le au faifaatoaga, aua e matua puipuia i le kesi ma le asu. O le puipuia mai ia ituaiga laau laʻau e sili ona manaia. O lenei laau ma le piniki e sili ona fiafia e ola i itulagi ma le malulu ma le eleele uliuli, aʻo i ai i se tau malulu na te faatupuina le leaga.

Lotoina o se tagata kiona i luga o le eleele

O le a le taimi e faʻatau ai

Snowman e lauiloa ona o lona le mautonu. Mo lona faʻatoʻaga, o se fale paolo poʻo se mea e manaia lelei ile eleele vevela poo le susu e talafeagai. Afai e te totoina lenei laau i luga o se paʻu, e mafai ona taofia le toe faʻaleagaina ma le pala, faʻafetai i ona aʻa aʻa. E mafai ona totōina i le lauʻeleʻele matala i le tautotogo po o le tautotogo, ma e tatau ona e manatua e tatau ona saunia le palapala i luga o le saite aʻo lumanaʻi.

Laufanua Faʻamasinoga

I le mea e te manaʻo e fausia se pa puipui, o fualaau e 2-4 tausaga le matutua e talafeagai mo lenei mea. E tatau ona tosoina le masaga i luga o le laina o le pa ua fuafuaina ma ua tatau ona eli se alavai i ona luga - 0.6 m loloto ma le 0.4 mita le lautele. 4 pe 5 laau totō e tatau ona totō mo le 1 mita le vaʻa. E mafai foi ona e totoina se vaovao pe fatuina se totoga laau, ae o le mamao i le va o laau e tatau ona mai i le 1.2 i le 1.5 mita. Faatasi ai ma lenei totoga, o le tele o le toto totoga o le 0.65x0.65 m.

E tatau ona faia muamua le lua poʻo le vaeluaina. Afai o le tulaueleele e faia i le tautoulu, ona tatau ai lea ona saunia le nofoaga mo le faimalaga i le 4 vaiaso aʻo leʻi oʻo i le aso e tulaʻi ai. Mo le toto i le tautotogo, ua saunia le nofoaga i le tautotogo. Afai o le palapala i luga ole laupepa o le eleʻele poʻo le leaga, ona tatau lea ona faʻaeteete faapitoa i le sauniuniga o le nofoaga e tulaueleele ai, o le mea moni e faapea ao lei oʻo i le aso o le tulaʻi mai, e tatau ona foia le eleele i totonu o le lua. E tatau ona faataatia se laulau maaʻai i le pito i lalo o le lua, ma o se meaʻai lelei ile palapala e aofia ai peʻa, e sasaa le oneone ma le faapalaga (humus) i luga, ae e tatau ona faaopoopo i ai faʻamaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, 0.6 kilokalama o le pefu laupapa e ave i le vao, 0 , 2 kilokalama o le falaoamata ma le tutusa ma le superphosphate. Toto se fatu laau ina ia maeʻa le faʻamalosia o le palapala ma lona ola pe a uma ona faʻamafa, o le aʻa o le laau o loʻo i le maualuga o le palapala. Ae ui i lea, ao le i alu i se totoga tuusao, e tatau ona saunia le seleselega, ona o lea, o lona aʻa ua faatofuina i le mash massage mo le 30 minute. O se laau totō e tatau ona faʻaleleia i le fafagaina i aso taʻitasi i le 4 po o le 5 aso muamua.

Tausia o se tagata kiona i le togalaau

O le Snowman e lauiloa ona o lona le mautonu ma e le manaomia ai se gauai faapitoa mai le fai togalaau. Ae peitai, afai e te tuliloa ia te ia sina mea laitiiti, o le a ia te ia se foliga matagofie ma matagofie. A uma ona toto le fatu, e tatau ona ufiufi lona lio i le lima-centimeter layer o mulch (peat). E tatau ona vaʻaia le eleele, fufulu mama i le taimi, fafagaina, seleselega, vai. Aua foʻi nei galo e gauai atu i le puipuiga o le kiona mai mai meaola faalafua. Suavai le laau e tatau ona naʻo le taimi o se lamala faaumiumi. E faia le taʻavale i le afiafi, aʻo 15-20 lita o le vai e sasaa ifo i lalo ole 1 vao. Afai o le a timu e le aunoa i le taumafanafana, ona le manaomia ai lea o le faʻamago. E sili ona lelei le vaʻaia o le palapala poʻo le veleina pe a uma le faʻamaina po o le timu. I le autumn, e tatau ona eliina le eleele e lata ane i le togavao.

I le tautotogo, e tatau ona e fafagaina le kiona, faaopoopo le 5 i le 6 kilokalama o le humus (faapalaga), faapea foi le 0.1 kilokalama o le masima masima ma le superphosphate i lona lio. Afai e talafeagai lenei mea, ona faia lea o se ofu lona lua pito i luga i le ogatotonu o le vaitau; mo lenei, o se vaifofo vaifofo e aofia ai le 1 pakete vai ma le 50 kalama o Agricola o loʻo faʻaaogaina.

Suiga

Afai ei ai se manaʻoga mo se faʻavasegaina o se kiona, ona tatau loa lea ona e faanatinati. A uma ona maua e le vao se aʻa malosi, o le a matua faigata lava ona faia lenei faiga. O se togavao vave ma faigofie ona fetuunai i se nofoaga fou. O le gaioiga e faia i le auala lava lea e tasi e pei o le uluai fausiaina ma i le taimi e tasi. Ina ia mafai ona maeʻa lelei lenei faiga, e manaʻomia ona eliina le ogalaau ina ia aʻafia ona aʻa i se mea maualalo. O le radius o le aʻa i totonu o se tagata matua kiona e tusa ma le 0.7 i le 1 mita. O le mea lea, e tatau ona e eliina se togavao, alu ese mai le 0.7 m.

Teuteu

O le teuteuina e le afaina ai le tagata kiona. E sili ona lelei le faʻatinoina o lenei faiga i le amataga o le vaitau o le tautotogo, aʻo lei amataina le tafe o le sua. O mea uma na manua, faʻamago, faʻamaʻiina e le kiona, faʻamaʻi poʻo pest, faʻamalo ma tele lala e tatau ona aveeseina. O lala na totoe e tatau ona tipi i le ½ poʻo le ¼ le vaega. E le tatau ona e fefe e teu, e pei o le faapipiiina o fugalaau e tupu mai i luga o paʻu o lenei tausaga. E tatau foi ona maitauina pe a uma ona selesele, e vave lava ona toe faʻafoʻiina le tagata kiona. Afai o le tipi i luga o lala e sili atu i le 0.7 cm, aua nei galo ona togafitia i latou i le togalaau. O se laau e sili atu i le 8 tausaga le matua e manaʻomia le teuteuina o le laʻau, e pei o ona laʻau ma fugalaau e laʻititi, ma o laʻau e tutupu faʻavave ma vaivai. O ia teuteuga e faia i le "luga o le paʻu" i le maualuga o le 0.5 i le 0.6 m. I le vaitau o le taumafanafana, o le a tupu mai i luga o tumutumu o gaʻo ia pu fou malolosi.

Maʻi ma faʻamaʻi

O lea ituaiga laau e sili ona puipuia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Ma o lenei mea e mafua mai i le mea moni o lenei laau toto o le mea oona. E seasea lava, o lenei ogalaau e mafai ona faʻaleagaina e le paʻu palapala, ma o nisi foi taimi e pala ai le pala i luga o fua. Mo faamoemoega puipuia, i le amataga o le tautotogo, ao lei tupu le manava, e tatau ona togafitia le vao ma se vaifofo o le Bordeaux (3%). Ina ia mafai ona togafitia se mea na pisia, e tatau ona togafitia i se fomaʻi, mo se faataitaiga: Fundazole, Skor, Topsin, Titovit Jet, Topaz, Quadris, ma isi.

Faʻapenaina o le kiona

O ia laau toto e mafai ona faʻaleleia e se metotia (fatu) auala ma le vegetative: tuʻuina, tipi, vaevaeina o le vao ma le aʻa.

E faapefea ona ola mai fatu

O le tuputupu ae o se kiona mai fatu o se faiga e galue malosi ma uumi. Ae e mafai ona e taumafai pe a e manaʻo ai. Muamua e tatau ona e vavaeese fatu mai le paluga o vine, ona gaugau lea i totonu o se totipolo ma tipi lelei. A maeʻa lenei, e tatau ona fufuluina fatu i totonu o se koneteina e leʻo tele ma tumu i vai. O le faʻafefiloi e faʻafefiloi lelei. Ona e manaʻomia lea ona e faʻatali seʻia oʻo i lalo le fatu, aʻo faʻapalapala fasi palu. Aveese fatu ma faʻatali mo latou faʻamamago maeʻa.

O fatu e totoina aʻo leʻi oʻo i le taumalulu. E le tatau ona faia lenei mea i le palapala lanu, e pei o fatu laiti i le tautotogo e mafai ona o mai i lalo i le kiona. Mo le lūlūina, e tatau ona e faʻaoga pusa e manaʻomia ona faʻatumu i se meaʻai fuamalie e aofia ai peat, sand river and humus, lea e tatau ona faia i se fua faatatau o le 1: 1: 1. O fatu e tatau ona tufatufaina i le pito i luga o le meaʻai, ona faʻafefete lea i se fasi manifinifi oneone. E tatau ona ufiufi le fagu i le tioata. Ina ia le fufuluina fatu, e tatau ona faia le suavai i totonu o le apa po o se pulu moli. O fualaau e mafai ona vaaia i le tautotogo. O le totoina saʻo o laau i totonu ole eleele eleele o le a mafai i le faaiuga o le vaitau.

E faʻafefea ona faʻasaina aʻa

O le tele o aʻa laau e ola latalata ane i le togavao, latou te fatuina ni fatu lapoa ma lapoa. O le mea lea, o lenei laau e mafai ona ola malosi ma sui mai le nofoa. Lisi le ie puipui e te fiafia i ai ma tuu i se nofoaga tumau. I le auala, o le a fesoasoani lea e puipuia ai le faʻasao vao.

Toe faʻaleleia e ala i le vaevaeina o le vao

O le vaevaeina o le vao e mafai ona faia i le amataga o le tautotogo, aʻo leʻi amataina le tafe o le sua, pe i le tautoulu, pe a uma le laʻau. Ina ia faia lenei mea, filifili se laau e sili ona ola, ia eli ma vaevaeina i ni vaega. Ona totoina ai lea o tufuga i nofoaga fou fou, e mulimulitai i tulafono lava e tasi o loʻo faʻaaoga i le uluai folau. E tatau ona maitauina e tatau i soo se delenka ona atiaʻe aʻa ma lala ola maloloina lelei. I le delenok, e tatau foi ona faʻagasolo nofoaga e tipi ai luga o le aʻa ma le malala.

Faʻafefea ona faʻalautele le tuʻuina atu

I le amataga lava o le tautotogo, e tatau ona e filifilia se lala talavou e ola latalata i luga o le palapala. O loʻo taoto i totonu o le togavao na eli i le eleele ma faʻavae i lenei tulaga, ona ufiufi lea i se palapala o le eleele, aʻo le pito o le taoto e le tatau ona ufiufi. I le gasologa o le vaitau, e tatau ona tulimataʻia le taoto, e pei foi o le vao, e pei o le fafaga, fafagaina ma le faʻamaʻapeina o le palapala. E oʻo i le autumn, e tatau ona maua aʻa, e seleseleina mai le vao matua e ala i le faʻataʻitaʻiga ma totoina i se nofoaga tumau.

Laʻau

Mo le faʻamalosiina o sea laau toto, ua fautuaina e faʻaogaina le lignified or green cut. O le seleselega o le seleseleina o laʻau e faia i le faaiuga o le tautoulu po o le amataga - tautotogo. O latou umi e mafai ona ese mai le 10 i le 20 senitimita, ma le 3-5 fatugaʻo i luga o manoa taʻitasi. Latou te teuina i le oneone i le pito i lalo seia oʻo i le tautotogo. O le vaega pito i luga e faia i luga aʻe o le fatugaʻo, ma o le pito i lalo o le mea e le mautonu.

O le seleseleina o lanu lanumeamata e faia i le vaveao i le amataga o le vaitau o le taumafanafana, ma e tatau lava ona vave faia lenei mea, e pei ona mou atu le vao. O lapisi tetele, matamato ma totoʻa lelei e fetaui lelei mo le tipi. Ina ia malamalama pe ono mafai ona faʻaaogaina se ata faapitoa e pei o se tipi, o le a faia se suega faigofie, ona o le mea lea ua na o le punou lava. I le mea e tupu ai le pupuʻu ma se uila e faʻalogoina, o lona uiga o lona matua. O seleselega seleseleina e tatau ona tuʻu i totonu o le vai i se taimi vave e mafai ai.

Mo le faʻamaina, o laʻau ma le lanu meamata ua totoina i totonu o pusa ua tumu i le faʻafefiloi eleele (o le mea tutusa e tutusa ma le lūlūina o fatu). E mafai ona tanumia e le sili atu i le 0.5 cm. Ona faʻamamāina lea o le pusa i totonu o se lauʻeleʻele poʻo se fale lauʻeleʻele, talu mai le taina o tipi e manaʻomia ai le maualuga o le maualuga o le 'ea ma i le taimi lava e tasi o le eleele mama. A oʻo i le amataga o le tautoulu, e tatau ona totoina se aʻa lelei i le vavae, e mafai ona totoina i se nofoaga tumau, ae le galo e ufiufi ai lala o le taumalulu po o lau lau.

Snowman ina ua uma ona tupu

A o tuputupu ae i le ogatotonu, o le tagata kiona e le manaʻomia se fale. E oo lava i ituaiga o ituaiga laau toto e mafai ona latou gafatia le toʻa i lalo ifo o le 34 tikeri. Ae peitai, afai o le taumalulu e matua malulu lava, ona mafai ai lea ona mamae le laau, ae i le taimi o le tuputupu ae e tatau ona toe faʻaleleia. Afai o le vao e laiti, ona mo le taumalulu e tatau ona maualuga ma palapala.

Ituaiga ma ituaiga o tagata kiona e iai ata ma igoa

Snow White (Vaʻaia o le Symphoricarpos)

O lenei ituaiga meaola ua manatu e sili ona lauiloa, ma e tele ni igoa, e igoa: o le snow-berry, o le cystic poʻo le carpal. I le natura, e maua i Amerika i Matu mai Penisilevania i le talafatai i sisifo, ae fiafia e ola i luga o vaitafe, matala, ma mauga vaomatua. O le vao e mafai ona maualuga lona tusa ma le 150 simita. O ia laau faʻauʻu laau e iai le pale mafiafia ma 'ie. O lefolafola lau laʻau o loʻo i ai se foliga lapotopoto pe ovoid, o se mea faigofie, faʻamaʻitele poʻo le notbed-lobed. O le umi o laulaau e tusa ma le 6 inisi le umi, o la latou pito i luma e lanu meamata, ma o le itu sese e le malie. O loʻo faʻapipiʻi i luga o le uʻamea le mea e faʻaaogaina ai le pulumu, e aofia ai fugalaau lanu mumu laititi. O le vao e susulu matagofie ma umi lava. O le mea lea, i le taimi lava e tasi, e mafai ona e faamemelo i fugalaau manaia ma fualaau papaʻe matagofie, ia o se mea matagofie o le foliga o le centimita le lautele. O fua e le pauu mai le vao mo se taimi umi lava.

O lenei mea totino e sili ona lelei ma e maualuga le malosi o le aisa. Na faʻaleleia talu mai le 1879. E masani lava, o pa puipui ma tuaoi e faia mai i se tagata kiona, ma e faʻaaogaina foi mo le faʻavaeina o vaega. O fua o lenei laau e le mafai ona 'aina, o loʻo i ai mea ia, o le ulu atu i totonu o le tino o le tagata, e mafua ai vaivaiga, vevela ma vili. O lenei ituaiga o meaola e tele lava lona lauiloa i totonu o faifaatoaga - o se kiona snow-berry e maualalo le lanu (Symphoricarpos albus var. Laevigatus).

Taofia masani (Symphoricarpos orbiculatus)

O lenei ituaiga o meaola e taʻua foi o le piniki piniki, pe o le taʻamilosaga po o le kalama. Ma o fea e sau ai lenei ituaiga, e taʻua o le "Currant Indian". I le natura, o lenei laau toto e ola i Amerika i Matu i luga o auvai ma laufanua. O lea ituaiga o kiona e i ai le tele o vao vao ma laumei mumu ma lau lanumeamata lanu uliuli, lea o loo i lalo ifo o le matagi. O faʻalavelave faʻapitoa e aofia ai fugalaau lanu piniki. O se togavao e susulu manaia i le taimi o le tautoulu, o le taimi lea na amata ai ona vevela le laʻau mumu-lanu po o fualaʻau i luga o pu, lea e ufiufi i le fuga o le la, ao le lanu lanu enaena.

O le kiona e le masani ai e le maualuga le maualuga o le kiona pe a faatusatusa i ituaiga muamua. Ae i le taimi lava e tasi, e masani lava ona manumalo o ia pe a tupu aʻe i le ogatotonu. O lenei laau ua maua le lauiloa tele i Europa i Sisifo, o ituaiga eseese o le Silver Age, lea e paʻepaʻe i luga o laupepa laʻau, faapea foi ma Variegatus, o loo i ai se manaoga faapitoa iinei - o se lanu samasama paleni e pasi ane i le pito o lau.

Western Snowdrop (Symphoricarpos occidentalis)

O nei meaola e mai sisifo, sasaʻe, ma le ogatotonu o Amerika i Matu. E maua ai ni vao i tafatafa o vaitafe, vaitafe ma mauga papa. O le vao e maualuga lona tusa ma le 150 simita.O le pito i luma o laulaau laulaau o le lanumeamata lanumeamata, aʻo i ai i le itu sese o loʻo i ai le lagona o le ava. Pupuʻu pupuu ma le mafiafia, e pei o pulumu, e aofia ai piniki mālū po o fugalaau papaʻe. O le vao e susulu mai aso muamua o Iulai seia oo i aso mulimuli - Aokuso. Ona foliga mai lea o fualaau mama e foliga mai e tutusa lelei, o loo valiina i le paʻepaʻe paʻepaʻe po o le moli.

Puffy Snowflake (Symphoricarpos oreophilus)

Muamua mai itulagi sisifo o Amerika i Matu. I le maualuga, e mafai e le vao ona oo atu i le 150 simita. O le foliga o ni laupepa lau lapopoa laiti e lapotopoto pe oval. Fugalaau e tasi pe fusi-fugalaau e tutusa e vali paʻepaʻe po o le piniki. I totonu o fualaau paʻepaʻe papaʻe e 2 fatu. E i ai le malosi o le aisa.

Cheno Snowman (Symphoricarpos x chenaultii)

O lenei gaogao na faia e ala i le sopoia o se kiona kiona laitiiti ma le masani ai le kiona. E leai se ogaoga o vao vao e maua mai i fafo. O le umi o laʻau lapoa e tusa ma le 25 mm. O fua e piniki ma paʻepaʻe paʻepaʻe. E i ai sina tali malosi o le kiona.

Henbirth Snowbird (Vaʻaia x chenaultii)

O lenei laau toto e maualuga lona tasi ma le afa mita, o le palealii foi e 1.5 m. O le pito i luma o laupepa lanu o se lanu lanumeamata lanumoana mafiafia, ae o le itu sese e le malie. E ola vave lau vao, ao tumau i luga o lala mo se taimi umi. O inflorescences e aofia ai fugalaau piniki. O pipi e lapotopoto, e mafai ona lanu mai le lilac i le paʻepaʻe, nofo i luga o le vao mo se taimi umi. O le ituaiga sili ona faamanuiaina o Hancock.

Snowy Dorenbose (Symphoricarpos doorenbosii)

O se vaega lenei o ituaiga o ituaiga o meaola na faia e le Dutch Dutch breeder Doorenbos. Na ia mauaina i latou e ala i le sopoia o se kiona kiona ma se tagata sinasina sinasina. O eseesega e eseese i le tasi i latou lava e ala i le tele o fualaau aina ma le faʻatusatusaga:

  1. Maser of penina. O le foliga o le pepa o laupepa e lanu uliuli. O vine e paʻepaʻe ma sina pisa.
  2. Magic berry. O fualaau e fua tele mai. O pipi piniki pipi ma pipii i ona lala.
  3. White Hage. I luga o se laau mafolafola maualuluga o ni fualaau paʻepaʻe laititi.
  4. Amethyst. E i ai se teteʻe maualuga o le kiona. O le maualuga o le ogalaau e tusa ma le 1.5 m. Le lanu o laulaau lau lanu meamata lanu meamata, ma o fugalaau e leai ni pepa e mamago. O lanu piniki ma papae e lapotopoto.

I le faʻaopoopoga i ituaiga o meaola o loʻo faʻamatalaina iinei, o loʻo faʻaleleia: sisiiki e siʻosiʻomaga i luga o le laumei, laiti-taloina, Saina, vaivai ma Mekisiko.