O le togalaau

Faʻaleleia o fualaau aina e ala i vaitau o le autumn

Setema Ua oʻo mai le autumn. Seleseleina. E mafai ona e faʻataʻapoʻaina le meaʻai, lea e tatau ona i ai uliuli, lanumumu, auro, paʻepaʻe paʻepaʻe o ituaiga eseese ma aso tafaoga. Currant o se punavai masani o vitamini, minerale ma isi mea taua. O le umi o le umi o le fuaina lelei o currants o le 12-15 tausaga ma le tausiga lelei ma le teuteuina ma le toe teuteuga taimi. Ae o le a oʻo mai se taimi e te manaʻo ai e faʻapipiʻi le pusa. O le mea moni, e mafai ona e faʻatau ni fatu saunia i luga o le maketi ma totoina i latou i le nofoaga na tuʻuina mo le fale mafanafana. Ae ui i lea, o le ala e sili ona faatuatuaina e maua ai mea e manaʻomia e totoina ai lau ituaiga mea e sili ona e fiafia i ai o le faʻaleleia oe lava.

Faʻapupulaina o fualaau aina i tafatafa.

Auala e faʻaleleia ai le fua

O le toe gaosia e faʻatinoina e fatu ma fualaʻau. O le toe gaosia o fualaau fualaau aina e faaaoga i nofoaga faapitoa mo le fausiaina o laau toto mo le totoina o ituaiga fou. I le tau mafanafana, o le mea pito i sili ona lelei o le totoina o laau, lea e mafai ona faia e ala i le taina, tosoina o fualaau aina, vaevaeina o le vao.

O le auala sili ona faigofie ma sili ona vave o le vavaeeseina. E mafai ai e oe ona maua se tele o le totoina o mea totino mo le togavao i le tautotogo pe a teuteuina le vao po o le tautoulu. O seleni e seleseleina le tau vevela poʻo le lanumeamata, apical ma le autumn. O le mea sili ona lelei o le faʻalauteleina o currants i vaitau o le autumn.

Tausaga o le seleselega o fualaau o fualaau aina fua

E leai se faʻaitiitia o le susu i le autumn. Lapoʻa "moe" ma le selesele i le tautotogo, faʻafetai i le susu puipuia, maua aʻa vave, avea ma aʻa lelei.

Autumn poʻo le faʻamalosia o le faʻaaogaina o ituaiga eseese o currants e seleseleina i taimi eseese.

  • Lotoina o fuamini uliuli i le faaiuga o Setema ma le vaitaimi mafanafana o Oketopa.
  • Laʻau mumu e vavaeina i na o le autumn, lea e mautinoa ai le ola lelei. O seleselega e faia mai le tolu tausaga o Aokuso i Setema 10-15.
  • E sili atu ona aoga le faʻapipiʻiina o currants auro ma le paʻepaʻe i faʻaputu punavai. O laasaga amataina i le tautoulu po o le tautotogo e sosoo ai ua vavae ese mai le togavao ma totō ile eleele.

Tulafono mo le filifilia ma le seleseleina o le seleseleina o le fua o le fua

Ina ia filifilia ni mea e sili ona lelei i le fua o le fua, o nisi galuega muamua e tatau ai.

I le tau mafanafana, ia maitauina le malolosi o vao o le ituaiga filifilia:

  • e le faʻaleagaina e faʻamaʻi ma faʻamaʻi,
  • faia se fua maualuga.

Pe a seleseleina le seleselega, latou te galulue i taimi uma ma ni meafaiva e faʻaaogā faʻamaʻi ina ia le aʻafia ai le faʻamaʻi e ala ile taʻavale fou. O le tipi e tatau ona lamolemole (e le ulaina), o lea e tatau ai ona faʻamalosi meafaigaluega.

I luga o le vaomatua na matauina i le taumafanafana, ua faia ai suʻesuʻega muamua. Mo le seleseleina o le seleselega, e sili atu le faʻaaoga 3-4-5 tausaga matua faʻalauteleina vao poʻo le seleseleina o seleselega o togavao faapitoa. Laʻau ola maloloina po o vailaʻau autu ma le lapoa o le 1.0-1.5 cm i le pito i lalo e filifilia mo ni mea e seleseleina. E selesele mai seleselega seleseleina, o lona lapoa e tatau ona 0.5-0.7 cm. O le mea lea, e na o le ogatotonu o le fana e faʻaaogaina.

Afai e leai se aʻa o le fua o le fualaʻau, ona seleseleina lea o togi taʻitasi o le poloaiga muamua ma le lua. O loʻo faʻatusalia mai i latou e tumutumu taamilo i luga o le aʻa o le basal. E tele ni vaovao e mafai ona vavae ese mai le togavao, lea e mafai ona saunia ai le 20 i latou. O selesele e oti i se umi o le 15-18-20 cm O le pito i luga o le tipi e faia (tusa ma le 60 tikeri) mai le agavale i le taumatau, 0.5 cm i luga aʻe o le fatugaʻo, o le laina saʻo lalo ifo 0.6-1.0 cm lalo o le fatugaʻo. O aʻa e atiina ae i le sone o le fatugaʻo ma le vaʻaia.

  • I le itu i saute, e mafai loa ona e saunia ma totoina le fua o le fualaau aina i totonu o le aoga laufanua. E masani lava, o le tulaʻele e amata ile Oketopa 10-15.
  • I le vaeluagalemu ma le itu i mātū, o le tipiina o fualaau aina e sili atu ona aoga e toto ai se pusa ma ola ai i totonu o le potu aʻo leʻi oʻo i le tautotogo. I le taimi o toga o le autumn, e totoina ai aʻa i le eleele tatala i le faaiuga o Aukuso.
  • Po o le a lava le itulagi, e mafai ona e taofiofia le fua o le fualaau i totonu o le moe seia oʻo i le tautotogo ma, faatasi ai ma le amataina o le vevela, totoina i latou i se aʻoga tatala fanua.

Seleseleina mo tipi lala o le fua.

Tipiina o tipi o fuamoa mo le toe gaosia.

Lueina o laʻau o fuamoa i totonu o se fagu.

Auala o le totoina o fualaau o fualaau o le autumn

1 auala

A uma ona tipiina, ona tuʻuina lea o meaʻai i le pito i lalo i se fofo o aʻa, heteroauxin poʻo soʻo se isi stimulator tuputupu aʻe e 3-5 cm.

I le fofo, e mafai ona taofiofi i le 5-7 aso i se vevela vevela i le vaʻa + 18 ... + 20ºС. Afai o le puao po o foliga vaaia o loʻo i luga o le fofo, e suia i le fou.

Ua vave ona totoina ni fasi fualaau aina

  • i nofoaga tatala,
  • i totonu o koneteina saunia.

2 ala

A oʻo i le amataga o le malulu o le tau, e mafai ona teuina otaota o fualaau aina seia oʻo i le tautotogo ma pe a oʻo mai le mafanafana o le tau, tuʻu i lalo i le aʻoga. O fusi laititi o ni nonoa ua nonoa o loʻo teuina i totonu o le kiona. Afai o le kiona ua liusua vave, ona afifiina lea o fusi i se uila susu, ona fai lea i se ata tifaga ma teuina i totonu o le pusaaisa seia oo ina talafeagai le tau mo le totoina o le seleselega. Afai e toalaiti ni meaʻai, o loʻo afifiina i se ata tifaga ma teuina i totonu o le pusaaisa, faʻalauiloa mai lea taimi i lea taimi e faʻafeusuaʻi.

Tausaga o le totoina o le fuaina o fualaau aina i le matala

A o lei tipiina le vavae, ua saunia se nofoaga (aʻoga). I le nofoaga atofaina e saofagā i le sikuea. m vaega o 10-12 kilokalama o le humus poo le faapalaga mo le eliina ma se loloto o le 25-30 cm. Afai e manaʻomia - faʻafeinu. E tasi le lua (2) oisi eliina i luga o le maea i le 40-50 cm. O le tasi puipui o le uamea e tatau ona faʻapipiʻi pe tusa ma le 40-45 tikeri ina ia faʻaogaina ai le fua o le fua. Afai e talafeagai, sasaa se apa oneone mo le alavai, o se vaega o humus, o le eleele i le pito i lalo ole lua.

O loʻo tiʻetiʻe le lapisi i luga o le pito i luga o le uamea ina ia tumau pea le toʻa 2 i le eleele. I ituaiga e iai taimi e sili atu ona puupuu, e masani ona totoe le 3 tumutumu. I le laina, o le mamao i le va o vavaega e eseese i le va o le 15-20 cm. E mafai ona sili atu le mamao pe a fai o le vaʻaia o le aʻoga e oʻo ile 2 tausaga. Afai o se suiga ua fuafuaina mo se nofoaga tumau i le tautotogo, ona faʻaitiitia lea o le mamao i le va o le vavae i le laina 7-10 cm.

A maeʻa ona faʻatumu le vaeluaga, faʻapipiʻi le palapala ile lapisi o fualaau aina ina ia leai ni vaalele i le va o vavae ma le palapala, faʻafeinu i vai mafanafana (mafanafana). A maeʻa ona faʻamamaina le vai, e mulimulitaʻi le eleele i le 3-5 cm ma le mulch - humus, peat, fasi vao vao, isi mea. Afai e mafanafana le tau mo se taimi umi, e tatau ona tatala ma faʻafefea le tau. E le taliaina le fagogo o le palapala. Talu ai nei, o le mulching o loʻo faia faʻatasi ma se mea faʻapipiʻi paʻu.

Lueina o laʻau i luga o le eleele.

O togi i le tautotogo i le vevela o le eleele e sili atu nai lo le 10 ... + 12ºС aʻa aʻa ma amata ona atiina ae le vaega eletise. E oo atu i le faaiuga o Me, e 1-2 la latou aʻa ma lala e fuga mai pe lafoaia laulaau. A o faagasolo lenei vaitau, e mafai ona totō siaki vine i se nofoaga tumau. Ae e sili atu ona lelei le tupu aʻe o meaʻai ao leʻi pa'ū i le aʻoga ma na o le faʻaaogaina i le "tumau". I le taimi o le tau mafanafana, o le a amataina ai ni aʻa ma lelei ai aʻafiaga. E mafai foʻi ona e faʻasolosolo le tuputupu ae faaletausaga, tuu ai le 2 pupuu i luga o le va i tua o laulaʻau, ma faʻaaoga le vaega teuteu mo le faʻalauteleina.

Totoina o tipi o fualaau aina i se fagu

O le seleseleina o fualaau aina aʻo leʻi oʻo i le tautotogo e mafai ona totoina i ni pusa eseese ma tuʻu i luga o se fata i luga o faʻamau. I lenei auala, ua saunia sauniuni mo le totōina ile laufanua i totonu o Rusia, lea e puupuu ma malulu le vaitau o le tautoulu. E leai se taimi e faʻataunuʻuina ai fualaau aina i taimi fou ma i le taimi o le taumalulu, o nisi oi latou e oti.

Mo le totoina o fualaau aina, soʻo se koneteina e faʻaaogaina: ipu, pusa, lita lita 1.5 lita o vai. O le paluga eleele o loʻo saunia mai vaega eseese: peat, humus, oneone ma eleele, faʻafefiloi tutusa vaega o mea e gaosia. I le pito i lalo o le tane, ua faia ni pu e faʻafefe ai le tele o vai ma alavai. Laʻau 1-3 e tanumia i totonu o le eleele faʻafefiloi i fatugaʻo e lua. O le eleele ua faʻapipiʻi lelei ma faʻafeinu. O togafitiga uma o le taumalulu e togafitia, e puipuia ai le faʻaleleia o vai ma le faʻamagoina o le eleele.

I le tautotogo, i le vevela o le palapala i luga aʻe o le 10 ... + 12ºС, o aʻafiaga o fua o le fualaʻau e faʻapipiʻi i le aʻoga poʻo le vave lava i se nofoaga tumau. I le aʻoga, i le tautotogo ma le tau mafanafana, o le a liu vao ma avea ma ni aʻa totō ma, pe a totōina i le tautoulu, o le a faigofie ona talia le taumalulu. E masani lava o le saofaʻiga o le ola e 100%.

Metotia faʻapitoa o le totoina ma le tausiga

Filifiliga nofoa

Faʻalagolago i le ituaiga o fualaau aina, o nofoaga o le faʻaauau pea o le faʻatoʻaga ua filifilia eseese. O le mea lea, e tupu ai le paʻu i luga o nofoaga maualuluga ma i vaega malulu, i nofoaga maualalo maualalo, ae aunoa ma le vai ma le suavai. Lanu mumu ma le paʻepaʻe e sili atu le malulu o le lamala ma sili atu ona aoga e totō i se mea maualuga ma lelei.

Neutral mamafa ma vavalalata palapala palapala e fetaui mo le tagata e leai se mea e teu ai. Laʻau mumu ma le paʻepaʻe e fai ai ni fua lelei i luga o laʻau eleelea, ae latou te fiafia i le malamalama ma le paʻu oneone.

Lueina o laʻau o fuamoa.

Faʻaleleia eleele

O le fua o le fualaʻau ua totoina ma le faaeteete, lea e taua mo le faʻamautuina mulimuli ane o le seleselega. Ia mautinoa ia faʻamamaina lelei vao leaga o le vao lea e taofiofi ai laau talavou aʻo lei totoina fatu. Lisi le saite i le loloto o le suo bayonet. A o lei eliina, latou te aumaia se pakete o le humus poo le faapalaga ma le phosphorus-fertilizers fertilizers, i le faasologa, 40-50 ma le 20-30 g mo le 1 sq. m sikuea. O le totoina o laau toto e saunia i le taimi o le totoina o laau toto 2-3 vaiaso aʻo lei totoina laau, ma i le tautotogo e sili atu le saunia oi latou i le tautoulu.

Totoina o fatu

Aʻo leʻi totoina, o aʻa ma lala laau e siakiina ma aveeseina e lala mama, malepelepe, ma aʻago mamago. O le vaega eletise ua tipiina i le 15-20 cm ma faʻafefete mo le 3-6 itula i se vaifofo o aʻa poʻo isi sauniuniga aʻa.

Afai o le totoina e faia i le 2 - o le taumafanafana, ona tuu lea o laʻau taʻitasi i le 2 i le 4 buds. O le taina o le vaega eletise e manaomia. Ole laʻititi ole laʻasaga ole maualuga o le a faatagaina ai le togavao e faʻaaoga atili meaʻai mo le atinaʻe o aʻa. Manatua o le aʻa o le fua o le vine e amata ona tupu ma galue i le vevela o le eleele + 16 ... + 18ºС, ma le maualuga i luga aʻe o le eleele i le taimi muamua, i le vevela o le ea + 6 ... + 8 ° С. O se faiga e le lelei le atinaʻe o le a le mafai ona faʻamautinoa le faʻaleleia masani o le televise ma le faʻavaeina o se fua lelei tele.

O auala autu o le totoina o fualaau aina

A maeʻa ona saunia le nofoaga e tulaʻi ai, e faʻatatau i le vailaʻau, e saunia le lua o vaʻalele i se mamao i le va o laina o le 1.7-2.0 m ma i le laina o le 1.0-1.25-1.5 mita. O le muamua muamua o le toto totoina o le 30-40x30-40 cm ma le loloto o le 35-40 cm. O le pito umi o le nofoa ua saunia i lalo o le aʻa o le fatu.

Ua saunia se paluga eleele ua saunia i le totoina o le lua, e aofia ai le 6-8 kilokalama o humus (pe a mamafa le palapala) ma, i le faasologa, 40 ma le 20 g fugalaau-potassium. I luga ole lapalai eleele, e mafai ona e faatapulaa oe i le faʻaofiina o le nitroammophoski i le 50-70 g / pai poʻo isi faʻamaʻi atoatoa.

O le tele o ituaiga o fuamoa o le fua o le tagata lava ia ma e le manaʻomia se paaga, ae ina ia mafai ai ona maualuga pea fua, e sili atu ona lelei le totoina o ituaiga eletise.

1/3 o le totōina o le lua e ufiufi i se faʻafefiloi o le eleele ua saunia ina ia tasi le puipui.

O le fatuga ua tuʻuina i totonu o se lua i le maualuga o le 40-45 tikeri i luga o le laina ma faasolosolo malie ile palapala, faʻapipiʻi pea i lou lima ina ia leai ni vaalele i le va o le aʻa ma le eleele.

O le aʻa o le currant e tatau ona 5-8 cm i lalo o le palapala. E manaʻomia lenei mea ina ia maua ai ni vaʻai faaopoopo.

Currant

Faʻalogo lelei: o le suauu e tatau ona tuʻuina i luga. O lenei metotia o le a fesoasoani i le atinaʻeina o aʻa faaopoopo o aʻa, ma o le a tupu mai ai ni aʻafia faaopoopo mai le aʻa o le aʻa ua tanumia i le palapala ma se vaega o le aʻa. O le a tupu se vao vao. Faʻasalaga saʻo. O le a tupu se tamaititi laitiiti se shtamb. O lenei totoga e faʻaaogaina i le fausiaina o laau laʻau fua.

  • A maeʻa ona toe faʻatumu, 2/3 o le lua e sasaa i lalo o le totoina o le pakete 0.5 o le puipuia o le vai mafanafana. O le lua ua faatumulia seia oʻo i le iuga, faʻapipiʻiina. O se pu e faia faataamilo i le tau ina ia leai se vai e tafe, ma o le isi 0.5 pakete vai ua faaopoopo.
  • A maeʻa ona faʻaleleia vai, o le totōina e mulimulitaʻi i se mulch.
  • A maeʻa le 4-5 aso, ona toe faʻasusu lea o le tau.

O le mea lea e le mafatia le fatu e vaivai i le taumalulu (aemaise lava aʻa) mai le malulu malulu, o le totōina aʻo leʻi faʻafefeteina le tumutumu, o loʻo tuʻuina ai se vaega o le aʻa ma 1-2 laʻau i luga o le fogaeleele ma mulimulitaʻi i se laulau 5-7 cm.

Currant totoina tausiga

O le tausiga autu i le taimi o le totoina o laau e aofia ai le faʻamalosia, faʻamaina, teuteuina ma le puipuia o laau mai meaola faalafua ma faʻamaʻi e tusa ai ma le faʻaaogaina o mea faʻataunuʻuina mo le tausia o togalaau.