Fugalaau

Vaʻaia Hibiscus: tuputupu aʻe, tausiga ma ata

O Hibiscus o se vasega o laau mai le vaega Malvaceae. I le avea ai o se tulafono, o nei mea o loʻo totoina ai vao vao ma vao, ae mafai ona maua fugalaau matagofie. I le malulu o le maualuga e tupu tele ai le faigata, o le mea lea, o le hibiscus e masani lava ona tupu aʻe e pei o fugalaau i totonu, ma i le taumafanafana e avatu i fafo i le venda poʻo le loggia. I luga o le malulu, o nei fugalaau e mafai ona maua i luga o le eleele.

O le fanau mai o le hibiscus o le Saina ma le Asia. E mafai foi ona maua i Aferika, ISA, Ausetalia. Ma i Hawaii, o se fugalaau faaleatunuu.

Hibiscus fugalaau: ata ma faʻamatalaga

I le avea ai o se tulafono, o le hibiscus e faʻamaoni, laʻau laʻau mumu po o vao e 2.5-3.5 m i le lapopoa O le au o lenei laau e leai, o lau o loʻo i luga o petioles. Laʻau matagofie lanu lanu moana e tusa ma le 6-32 cm le tele. O le tele o fugalaau o le hibiscus e matua eseese lava. Fua o ni tamai pusa e vaevaeina i le 5 laulaau. I totonu oi latou o lo oi ai le sosola po o le fibrous fatu, ae i nisi o ituaiga o fatu e mafai ona matua leai lava.

O le Hibiscus e iai lona ola pe a ma le 22 tausaga. Afai e te faatulagaina le tausiga lelei mo le hibiscus ma faia tulaga uma, e mafai e le laau ona ola e oo i le 3 m. I le taimi nei o loo i ai togalaau togalaau ma totonu o le hibiscus, i le aofaiga atoa, e numera e tusa ma le 300 ituaiga.

Laʻau o hibiscus

O le tele o fai togalaau e fiafia tele i lenei ituaiga o laau mo le tetele (tusa ma le 11 cm). Fugalaau lanu ma faʻaaoga lelei o se pa ola, aʻo teuteuina a latou lava poloka. Faʻaleleia lelei ma faʻaleleia eleele e sili ona taua mo le hibiscus. Terry egg-shaped leaves, ma o le matagofie o fugalaau fugalaau o le a maua ai le laau totō lelei.

Laulau Hibiscus

O se laau e iai fugalaau pupula matagofie, e teuteuina i fasi taavale i tafatafa o le corolla. Ma le tausiga lelei, e fuga mai mo le tausaga. O tagata o le taumafanafana e fiafia e totō lenei laau e fai ma pa.

O le aiga o le hibiscus i le tausiga e matua le lelei lava, o latou fugalaau e faʻaogaina mo togafitiga ma togafitiga.

O le sili ona lauiloa i le togalaau aina hibiscus chinese. O loʻo i ai laʻau lapopoa tetele ma se faʻataʻitaʻiga faʻamalosi. E fuga mai Hibiscus mo se taimi uumi: mai le amataga o le tautotogo seia oʻo i le tautotogo. O fugalaau susulu tetele e le sili atu nai lo aso. Le lanu, e pei o le tulafono, e mumu mumu, ae i faleoloa e mafai ona e mauaina ituaiga eseese o lanu papaʻe ma lanu papae, lanumoana, ma le lanu viole.

O le Hibiscus e matuia. O lenei ituaiga o hibiscus e tupu i na o le itu i saute. O lau o le laau e foliga mai o se mata. Fugalaau tetele e mumu mumu i luga o le faai, e le matala ma fuga i le tasi aso.

Terry hibiscus. O le laau e tele fugalaau paʻepaʻe e tusa ma le 14 cm i le fugalaau fuga i le tasi aso. O lenei fugalaau lanu mumu ma lanu lanumeamata lanumoana e foliga manaia ma ofoofogia. E fiafia o ia i le faʻasusu ma le malamalama susulu.

Triple hibiscus. O se fualaʻau taʻitasi lea ua tupu aʻe e faʻaaoga ai laau. E ese mai i lona fufuluina o fugalaau matala i le 7 o le taeao ma latalata i le 20.

O Hibiscus e le mafai. E ese mai i lona matagofie o fugalaau e talitutusa lava ma peti toto ma i le taimi o fuga o le fugalaau suia mai lanu paepae i le fugalaau, i le faaiuga o le fuga. O le maualuga e mafai ona oʻo i le 4.5 m.

Ua tupu foi Okra mai fatu. O le fugalaau taʻitasi lenei, e mafai ona oʻo i le maualuga o le 3 m. Lanu lanu samasama po o le lanu violē o loʻo i totonu o sinuses ma, fuga, faia fatu e pei o le isalaʻelu poʻo le asparagus e tofo ai.

Hibiscus

O se mea e sili ona faigata ma e le o se mea faigata tele le ola i le fale. E tupu tele vave. Faʻasalaga lelei, e tele ona fugalaau, e tupu e fugalaau e oo lava i le taumalulu. O le mea pito sili ona taua e manaʻomia e le hibiscus o le malamalama susulu, faʻagasolo faifaipea ma le susuluina o fugalaau.

E manaʻomia le tuu i totonu o se nofoaga puipuia mai le matagi, ae ia faʻaeteete lelei. Vaitaimi e manaʻomia ai peʻa: i le vaitau atoa o le tuputupu aʻe, e tusa ma le 1 le taimi i le 14 aso, faʻapipiʻiina ai le mineral fuga i vai inu. I le amataga o le tautotogo, faatasi ai ma se mea e gaoioi ai, e teuteuina le fugalaau, e fesoasoani lea i le lala laau.

Malamalama ma fafaga

O le Hibiscus o se fale e tatau ona faʻaleleia ma faʻafeinu. I le taumafanafana, e lua faalua i le aso, ma punavai e tasi lava le taimi. I le taumalulu, e pei o se tulafono, e faʻaitiitia le faʻainu, ma i le vaitau o le tuputupu ae ua tele ai latou inu. O le lalolagi e masani lava ona taʻutinoina ina ia faʻafefeteina lelei ma vaʻaia. Suavai le lapisi e sili ona lelei i vai malulu ma faʻafefe.

O le laau e fiafia e faʻasalalauina le malamalama masani. I le tau mafanafana, e manaʻomia le tuʻuina i luga ole windowsill or east windows. Afai o pupuni o loʻo i le itu i saute, e sili atu le tuʻuina o le hibiscus mai le faamalama pe puipuia le laau mai le susulu o le la, ufiufi i se ie. I le vevela o le tau, o le hibiscus e mafai ona faʻaalia i fafo, ae e manaʻomia lou puipuia mai le matagi ma faʻasaʻo le la.

Lulu

O le vevela aupito sili ona talafeagai mo le sisi i le taimi o le tuputupu ae olaola e 17-24 C. E tele ma o le malu puipuia o laau, ae e le fuga i lalo o le malu puipuia. I le taumalulu aua neʻi tuʻuina atu le vevela ile 12 Ca leai o le a lafoina e le laau lana laulaau.

O le taamilosaga o le fua o le laau ua faataatia i le 13-18 tikeri. I le amataga o le taumalulu, faatasi ai ma le oʻo mai o le vaitau malolo, o le fugalaau ua tuʻuina i se mea pogisa, e ese mai le vevela, o iinei o loʻo iai le hibiscus seia oʻo i le masina o Mati. I le taimi o foliga mai o laulaau, e oʻo lava i luma o le fausiaina o pupuʻu, ua toe faʻaleleia le laau.

Totogi

I lenei tulaga, o le hibiscus e le lelei, ae fautuaina e sosolo i lea taimi ma lea taimi. O se laau totō e afifiina i le faʻaleleia o le vai i le vevela o le potu. O le togavao o Hibiscus o se faʻamaʻi sili lea.

Laufanua mo le tuputupu ae

O le palapala mo le hibiscus e tatau ona mānava, vavalalata, i totonu o le ulo, e tatau ona e faia se alavai. I le avea ai o se tulafono, o le eleele o loʻo i ai le turf, laʻau, eleele faʻasoa, peʻa, manulele, oneone, sina vaega o malala. Maualalo o le lalolagi e tatau ona le faaituau: pH 6.5-7.5. Afai o le elemene o le lalolagi o loʻo i ai i se eseesega eseese, e sili atu ona faigata mo Hibiscus ona faʻafefe meaʻai.

Fertilizers ma pusi

O meaʻai moli ma le 'oʻona e faʻamalosia le faʻalauteleina o le fuga o lenei laau, o lea e aoga tele i le taumafanafana ma le tautotogo. O le fugalaau e fafagaina i taimi taʻitasi i le masina ma fuālaʻau suamalie e faʻasaina i totonu o le vai, iron, potassium, phosphorus, manganese, nitrogen, magnesium, ma isi.

I le tautotogo, e fautuaina e fafaga faatasi ma ni mea faaopoopo i se maualuga maualuga o le kuluka, i le taumafanafana - fugafula ma le potassium. O mea faʻapitoa faʻapitoa faʻapitoa "Rainbow" poʻo le "Faʻalelei".

Suiga

O laau laiti e manaomia ona toe totoina i tausaga taʻitasi i ipu tetele. E masani lava, e tupu lenei mea i le ogatotonu o le tautotogo. Suʻeina seia oo i le tele o le ulo e tusa ma le 35 cm.

Faʻasologa o fugalaau matutua i pusa lapoa i le tai 3-4 tausaga. Afai o le elemene o le eleele e masani ma e leai ni iniseti leaga, ona mafai loa lea ona tuua le hibiscus i totonu o le pusa lava e tasi, toe suia le pito i luga (pe tusa o le 6 cm) ma se mea fou. I le tautotogo, e mafai ona e tipi le tuputupu ae o le laau i le 1/3 o le umi e fausia ai se togavao. O le faʻasolosolo tausaga e faʻamalosia ai faʻalaʻau

Tofiga

O lenei laau e totoina i le fesoasoani a fatu, paluga o le ea pe vavae ese. E seleseleina seleselega i le taumafanafana mai tumutumu o le tuputupu aʻe aupito laitiiti. O le fugalaau, lea e faʻaleleia e le tipi, lelei atoatoa i totonu o le masina poʻo le vai, poo totonu o ipu e ufiufi i se fagu. A oʻo ina aʻafia aʻa, o le laau e totoina i totonu o se fagu e tusa ma le 10 cm le tele. Ina ia faʻaleleia atili le fugalaau, pe a mavae sina taimi, piu le pale ma lala pito i tafatafa o le ala. E mafai foi ona faapipii ni sele. I le avea ai o se tulafono, e faia lenei mea i le amataga o le taumafanafana. E masani lava, ma le tausiga lelei, o fugalaau e totogo i le vaitau muamua.

Ua totoina fatu ile eleele talu mai le taumalulu. E tatau ona faʻamafanafana le eleele (24-28 gr.), Ma fautuaina e salu fatu ae leʻi totoina mo le aso e tasi. A maua se lautusi lona tolu i le fatu, e mafai ona fuga le fuga i totonu o ulo. E amata ona ola lauusiusi pe a mavae ni nai tausaga.

Hibiscus togalaau

O le totoina o se laau i luga o le eleele avanoa e mafai foi, ae i le itu i saute o hibiscus e ola e aunoa ma le tele o tausiga, ae i itu i matu e moomia ona tausia.

O lanu samasama o Hibiscus e talafeagai mo le galueaina i fafo, e amata ona fuga mai laau mai le ogatotonu o le taumafanafana i le tautotogo. O nei laau toto e tele la latou lanu, latou te tuʻuina atu i latou lava i le lelei.

E masani lava ona olaola le vao (e fai ma faataitaiga, hibiscus) i totonu oa tatou togalaau. O se laau e puipuia aʻa mai le malulu ma mai le mago, mulch i lau laʻau po o vao mamago. I le taumalulu, e matua tapunia le laau. I le oʻo mai o le tautotogo, e teuteu ai lala tuai, ma o le fuʻa ua uma ona fausia o le a faʻaaogaina e fausia ai se pale paleni.

Faʻatoʻaga togalaau

O le tausiga a le Hibiscus ei ai ni uiga:

  • O faufautua faʻapitoa e fautuaina le fafagaina o le laau i le suka (0.5 tsp le suka i le ipu vai).
  • E mafai ona toe faʻatulaga le taimi o le fuga o le laau, ma o le a fuga le vao i le taufaʻaiʻuina o le autumn po o le taumalulu. Aisea e te manaomia ai le "suia" le taimi o totoe: seia oʻo i le faaiuga o le tautotogo, seti le fugalaau i se mea pogisa ma vai le vai, ona teuteuina lea ma toe fai le teuteuga i le ogatotonu o le taumafanafana.
  • E sili atu ona lelei le faʻatau o se laau i fale faʻapitoa i le tautotogo. Filifili se tamai fugalaau i le tele o pulupulu.
  • Pe a faʻamaʻoina se pusaaisa, e mafai ona e maua i taimi uma ia le itiiti ifo ma le tasi le sipuni o le toto mai meaʻai. O le toto e mafai foi ona faʻaaogaina e fafaga ai le hibiscus e ala i le faʻafefiloi i le vai mo le faʻavaivai: o se fugalaau e fiafia i meaʻai e maua i totonu o le toto.

Togi

I le taumalulu, e manaʻomia e le fugalaau ona faʻatulagaina se malamalama lelei i aso uma mo le itiiti ifo i le 8 itula, e mafai ona e faʻaofiina molī mama i le tuʻuina atu i se mamao o le 0.5 mita mai le laau. Afai e itiiti le moli, o le a totolo le fale pe a le tupu atoa. I le taumalulu, e masani ona fai sina paʻu, ae ia mafaufau i le tulaga o le fugalaau (pe tusa o le tasi i le masina ma le afa afa o mea mama ma le fuluufi) pe pe a malulu le hibiscus ma toetoe lava o le mafanafana, e faʻamalo le paʻu. Faʻaopopo le pusi pe'ā uma ona faʻamafa. O le vevela aupito lelei i le taumalulu e 15-17 gr.

Faaaoga

Uiga lelei o le hibiscus:

  • o le laau e sili ona lelei le tetee ma le maualuga o uiga lelei, e faʻaaogaina i taimi o togafitiga o maʻi o le tagi;
  • o le fugalaau e mauoa i elemene aoga: o le phytosterols, flavonoids, anthocyanins, pectins (faʻaitiitia le aofai o cholesterol, faʻamalosia ai vaʻa toto).

O uiga faʻamalolo o Hibiscus:

  • ei ai sona aafiaga antispasmodic;
  • faʻasaina le mamafa;
  • feteenaʻi ma fomaʻi eseese;
  • faateleina le puipuiga, faʻamamaina le tino, puipui le ate, faʻamalosia le faʻavaeina o le talo;
  • ua i ai sona aafiaga leaga;
  • malupuipuia mo tagata e maua i le fatu fatu;
  • tea e sili ona faamalieina le fia inu;
  • faaumiumi le fesoasoani e fesoasoani ai i le le maua o se tamaititi;
  • fesoasoani i se osofaiga;
  • faʻaaogaina e avea o se mea vaivai;
  • Sili mo le leiloa o le mamafa.

E ui lava i le aoga sili o le fugalaau, o loʻo i ai faʻamaoniga ia faʻaaogaina:

  • o le fugalaau e malosi malosi, o lona uiga e le fautuaina mo tagata e maua i gasegase masani o le gallbladder e faʻaaoga ai;
  • e tatau ona e mafaufau i le lamatiaga o allergies;
  • i le taimi o le maitaga, e le manaʻomia le faʻaleagaina o le hibiscus, talu ai o mea gaioiolosi o le fugalaau e faʻaosofia ai le matua, faʻaleagaina le tane;
  • tamaiti ei lalo ifo o le 12 masina le matua ua solia i le hibiscus;
  • ma faʻaeteete e tatau ona faʻaaoga le hibiscus mo maʻi suka (ia fautua e fefaʻataʻi i se fomaʻi).

O togafitiga talafeagai o le a mafai ai fai se laʻau matagofie. I le mulimuli i fautuaga uma, e mafai ona e tupu aʻe se fugalaau matagofie mo se potu tele potu po o se potu tele, ma o se tamai laau fugalaau o le a avea o se teuteuga matagofie o aso malolo.

Hibiscus