Fugalaau

Lulu - o se fugalaau mo le aso e tasi

O le igoa latina mo Daylily - Hemerocallis e sau mai le upu Eleni 'hemera' ma le kallos - matagofie, lea e fesootaʻi ma le fuga o le tele o ituaiga o laau, o fugalaau taitasi e masani ona fuga mo le tasi aso. Igoa masani e le masani ai Krasodnev, e ala i le faʻatusatusa i le Latina, ma le faʻaliliuga o le igoa Latina - Hemerocallis.

O le ituaiga o Lilynikov e tusa ma le 20 ituaiga, na tufatufaina i le itu i sasae o Asia, e le tele i Europa. O aso e aofia ai le aiga Liliaceae (e tusa ai ma le fouga fou, o le fale o le Lileiniks, le aiga Xanthorrhoea).

Aoina o aso. © lezumbalaberenjena

Lua maualuga uumi aso - 1-1.5 m. Latou te faʻamalieina le "tulaga" o se taufeʻaleʻa i tua o le vao veveve, faʻapotopoto faʻatasi ia mea totino i autafa o ituaiga eseese (naturgarden, country, sea mixordorders), faʻamalosia ai uiga lelei o meaola, lau o le vao, geniniums, ivi, ma geraniums. I fugalaau fugalaau teuteu, latou te faʻafefiloi lelei ma phlox, astilbe, lilies ma mea teuteu teuteu lau laau.

O le tele o aso lelei i faʻatoʻaga faʻatoʻaga lea e manaʻomia ai "punavai" o laʻau.

Laititi aso malolo, e le sili atu le maualuga i le 30-40 cm, e le tele, ae tele fugalaau, e talafeagai mo le faia o ni tuaoi ma fugalaau i tafatafa o auala. O mea ola uma i lalo o se mauga papaʻe ma papa.

I le tafaoga o aoauli e tusa ma le limasefulu ata ma le anoanoai o auivi. Orchid, clove, oyster, creamy, caramel - e le o iai ni paolo! Ae leai se lanu sinasina-lanu paʻepaʻe; o le "paʻepaʻe" uma o loʻo i ai se lanu samasama po o le lanumeamata i le faʻavae.

Luga o le aso. © Alo Konsen

E fuga mai lau fugalaau i se tasi - seasea lua aso. O le mea lea, o faifaatoʻaga e maua ai le tele o fuālaʻau, faʻateleina le numera o peduncles ma buds. O le fuga o ituaiga e masani ona faʻalauteleina mo le masina, talu ai e sili atu i le 30 'oloʻo tatala i luga o peduncle. Eseese ma fugalaau e le o tapunia mo le itiiti ifo o le aso atoa - iunite, ua taʻua i latou o ituaiga eseese o le "alualu pea i luma" ma e le eseese tele i le lanu.

Mo le russia, e sili atu le filifilia o ituaiga faʻatoʻa vave ma vavalo taimi e tutupu vave ma maua se taimi e saunia lelei ai mo le taumalulu.

Faʻamasinoga

O le totōina o meaʻai e masani lava ona gase mo le tele o itula i mea e faʻaleleia ai le ola (mo se faʻataʻitaʻiga, humat, epin, zircon, ma isi). Ua aveeseina aʻa, mamago ma pala. E seleseleina laʻau i le umi o le 15 cm. E tatau ona maua aʻa ma laulaau ina ia faʻaleleia ai le tuputupu ae o mea fou. E faʻamalosia e le timu aʻago mago, o le mea lea latou te masani ai i meli meli mai faleoloa i le initaneti. E le gata i lea, e mafai ona taoto le lua vaiaso mo le 2-3 vaiaso i se nofoaga pogisa seʻia oʻo ina saunia se nofoaga mo le totoina mo i latou. Ae ui i lea, e mafai ona e tumau mo sina taimi ma aʻa aʻa i le oneone susu.

O se totō toto mo laau taʻitasi ua saunia ma le faaeteete, aua ua toto le laau mo le tele o tausaga. I le aluga o taimi, o se vaomatua e maualuga lona 50-70 cm le lautele e tupu mai i se tagata o le tuputupu aʻe faaletausaga. Mafaufau i ai pe a sauni lou nofoa.

Aso fiafia i le togalaau o Madrid. © M a u u l l

Ua lava le eliina o se pu i le loloto o le 30 cm, sasaa le peat-humus i totonu o se faaputuga, faʻapipiʻi le fugalaʻau, ma faʻamalosi aʻa o le laau totō i luga o lenei faaputuga. E le tatau ona loloto le tanumia (e le sili atu i le 2.5 cm) le ua aʻa, a leai o le a fuga mai le la. Ona fufuluina lea o aʻa i le eleele lelei, lea ua lelei ona tuufaatasia ma faasūsūina. I le faʻaitiitia o faʻafitauli i le fafagaina o le la, o le laueleele o loo siomia ai i latou e mulumuluina i le peat poo le faapalaga. O le faʻaleleia atili o le faʻaleleia o le vai i le palapala, fesoasoani e taofi le susu i le taimi o se lāmala, ma puipuia ai foi le palapala i le aʻa mai le vevela.

E mafai ona totoina ia aso i soo se mea. Latou te foliga lelei i itu uma i nofoaga nofofua, ma i fugalaau mo togalaau, e pei o vao vao. I fugalaau togalaau i aoauli, o le a tuʻuina atu ai e le au mulimuli le mama ma le manaia.

O faʻasalaga o se tasi o faʻamaʻi sili ona faʻamaʻi. E le gata i lea, e toetoe lava a leai ni meaola faalafua. O le mea lea, talu ai nei ua avea nei le aso ma laau lauiloa i le va o togafiti amateur mo lona matagofie, ituaiga eseese o lanu, ma le le lelei.

Tulaga Tutupu

Le malamalama

I le fale, i atunuu o Asia i Sasaʻe ma Sasaʻe Sasaʻe, o aso e tutupu i luga o le vaomatua, i totonu o vao. O le mea lea, masani lava i fautuaga mo le tuputupu ae o le la, e mafai ona e faitau o loʻo totōina i le paolo. E tatau ona manatuaina o falemaʻi e faʻapitoa i vaeluagalemu o loʻo i totonu o Amerika, Farani, Ausetalia. Afai tatou te manatuaina le tau o nei atunuu, o le a manino ai pe aisea latou te fautuaina ai le totoina o laina i totonu o le paolo: i le susulu o le la, o le a vave ona mou atu. I totonu o la tatou penumbra, latou te le lava lava le vevela e tatala ai a latou fugalaau ma faatumu i ata.

Aso 'Loto Faʻatasi'. © F. D. Richards

O le uila o se fale palasitika; e mafai ona ola i lalo o le paolo, o le paolo malulu, ae na o totonu o se nofoaga e lelei le malamalama o le a tupu tele ai lona fua. O lenei faʻamatalaga e matua moni lava mo ituaiga faʻalaʻau. E naʻo lalo ifo o le lā susulu, e fuga ai le fugalaau i le la, ma na o le timu vevela o le la e faʻaalia manino ai le lanu o le fugalaau. I le paolo, e pei o se ao puaoa, e le mafai ona matala le fugalaau i le aso.

Lulu

Lapo vave ala, i le taimi lava e taʻe ai le eleele ma i le po e faʻaopoopoina le vevela. E masani lava ona tupu i le ogatotonu o Aperila. O aso e sau mai lalo o le kiona ma ni laʻau ua gagala (taumalulu), lea na amata ona tupu aʻe i le tautoulu mulimuli. E tupu nei mea pe a pa'ū le kiona i le eleele aʻo leʻi oʻo i le malulu. A leai, e mate le taumalulu i le tautoulu. E mafai foi ona faʻaleagaina lauulu i le taumalulu, ae e le afaina tele, ae na o sina tolopoina le atinaʻeina o laau. I le autumn, i uluai frosts (-1 ... -3 ° C), o laulaau e le toe maua ai le tafaoga, taoto i lalo ma ua le toe faʻaleleia. O nisi taimi e tupu vave lava i le tele o ituaiga o laʻau e leai se taimi e sui ai lanu samasama. Faʻaitiitia o le vevela i le taumafanafana, i le taimi o le fugalaau, e le afaina ai le lelei o fugalaau. E fai si laʻititi, e le tatalaina atoa, o ni nai aso i le afa ma fati. Ua mou atu le fugalaau.

O le taumalulu taumalulu o aoauli e puupuu lava, 1.5-2 masina. I tulaga o lo tatou taumafanafana, latou te le maua le taimi e faʻauma ai le vaitau tuputupu aʻe. E masani lava ona mate laulaau ona o fulufulu, ma e seasea ona mate le oti i le tautoulu. A maeʻa ona teuteuina ia laulaau, pe afai ua toe malosi le tau, toe amata ona ola le la, e mafai e laʻau laiti ona oʻo atu i le maualuga o le 15-20 cm.

Aso Faʻamaonia 'Faʻasese Taufaasese'. © F. D. Richards

I totonu o tusitusiga ma i latou o le au amateurs, o le faʻasalalauga o le televise ma le semi-evergreen sunlilgies e masani ona talanoaina. O meaola masani, e na o le tasi lava le aso e maua mai i le evergreen - moli (Hemerocallis aurantiaca). I Moscow, na te le taumalulu. E pei ona e iloa, e oʻo lava i nei ituaiga e leai se taimi e faʻamaeʻaina ai le taamilosaga faʻaletausaga faʻaletausaga ao lei oʻo i le malulu ma alu i le taumalulu ma lau lauusiusi. O le mea moni, pe a faʻapipiʻi le lanu-lanu samasama Lilynik (Hemerocallis fulva) i totonu o le kiona, pe a paʻu le vevela i le tau malulu i le + 4 ... +20 ° C, e faʻagesegese lona alualu i luma, ae le faʻapalapalaina lau lauʻeleʻele i lalo ifo o le vevela. O le mea lea, ia Fepuari, ina ua toe ola aʻe le vevela i totonu o le kiona, na amata loa ona tupu. E tatau ona maitauina o le lanu samasama-samasama e le auai i le faʻaaloalo, ma e pei lava o aso uma o loʻo i ai se taimi puupuu e malolo ai. Aso malolo taumalulu i lalo o le kiona.

Faʻasa

O se aʻa malosi e mafai ai e le sami ona maua le susu mai le loloto ma aua nei fefefe i luga o le palapala o le palapala. O tulaga sili ona lelei mo le tuputupu aʻe o le la e mafai ona mafaufauina pe a mago le maualuga o palapala ile maualuga o le rosette lau, ma loloto i le 20-30 cm, o loʻo i ai aʻa o loʻo i ai - susu. E maua lenei mea i le mulching o le eleele i le va o vao ma le paʻu mamago po o meaʻai laupapa.

Soo

Mo le tuputupu ae o le ao, o eleele masani masani o togalaau e talafeagai. O le mativa sod-podzolic e tatau ona faʻamalosia i le faapalaga faatasi ai ma le faʻaopoopoga o oneone, peʻa ma mineral fertilizers. I luga o palapala palapala palapala, o le susu o le eleele e tupu, ma i le malulu, aʻafia o aʻa ma le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻaleagaina e mafai ona amata. Lafumanu oneone e le taofia ai le susu o le a le mafai ona tuʻuina atu ni laau totō ma le tele o vai ma meaʻai. O aso o le a ola ai, ae o le a vaivai, faʻasauāina.

Aso ole 'Chorus Line'. © F. D. Richards

Tofiga

Fatu fatu

Pe a tutupu laau totō mai fatu, e le o faasaoina ni uiga varietal. O le mea lea, o le toe gaosia o fatu e faʻaaogaina i le gaosia o le gaioiga ma le toe gaosia o ituaiga meaola masani. Ae i lenei tulaga, e tatau ona matua faʻaeteete lava le tasi, aua e faigofie ona faʻafefeteina i luga ia latou lava vaalele ma fua mai ai ni vailaʻau interspecific. O se mea ofoofogia e masani ona matauina i le natura, lea e fuga mai ai le tele o meaola i le taimi e tasi. Ae ui i lea, o le isi mea e mataʻituina i le aganuu: o aso e le o tuʻu ai fatu. Fugalaau e mafai ona tele, ae o fatu e naʻo na o ni nai laau. Atonu e mafua ona o le le lava o iniseti talafeagai mo le palota. O le mea lea, ia maua fatu e faʻaaogaina ai le faʻafefeteina. E vave vave ona leai ni fatu laau.

E tatau ona totoina fou i le taumalulu po o le tautotogo o le tausaga a sau. I le taimi o le totoina o le toto, e tatau ona faamamaina fatu i le vevela o le 2-4 ° C mo le 1.5-2 masina. E lapopoʻa fatu, ma e mafai ona totoina i totonu o se malulu malulu po o se togalaau i le loloto o le 1.5-2 cm. I lenei tulaga, e vave ona ola vave le la i luga ma tuu mai ni fualaau mama. O laau totő e ola mai fatu e totogo i le 2-3 tausaga. O le fuga muamua e vaivai.

Auala faʻatau

E faʻaaogaina le auala vegetative e faʻalautele ai ituaiga ma hybrids. Faʻatagaina oe e teu uma faailoga o le fale o tina. O le auala autu o le totoina o laau e vaeluaina ai le vao.

E vave ona tupu vave aso. Faʻaitiitia le fuainumera o fugalaau poʻo o latou uiga o se faailoilo ua oʻo i le taimi e vaevae ai le puipui.

Laufanua i luga o mauga e lata ane. Taiuani © FloraTang

Le taimi sili mo le tufatufaina o le aso - faʻaleleia o le lauʻeleʻele o lau. I le totonugalemu o Rusia - o le faaiuga lea o Aperila - o le amataga o Me. E masani lava ona o mai le la mai lalo o le kiona ma se taumalulu, lea e lelei ona puipuia i lalo o le kiona. A amata ona tupu le taumalulu, o le faailoga lea i le amataga o se mea e toe suia. O le taimi muamua na vaevaeina ai le vaomatua, o le itiiti foi lea o le manua o le laau. I taimi mulimuli ane o le gafa, e sili atu ona faigata ona toto aʻa ma atonu e le totogo i lenei tausaga.

Mo le toe gaosia e faalagolago i le faʻaaogaina o vao laiti e le sili atu i le 5-6 tausaga. I ituaiga o togavao, e mafai ona vaeluaina vao i le lima i tufuga o le tele o le manaʻomia. Aua le vavae ese ia laau vao mago i ou lima. E tatau ona e faʻaaogaina se naifi malosi i se lau lautele poʻo se suo. E le lava le poto masani pe a vaeluaina le vao, e mafai ona e faaleagaina aʻa ma le taamilosaga o laulaau i le base, aua e matua vaivai lava. I le faʻatinoga, e masani lava ona vaeluaina e le fai togalaau vao vao, ona o le tele o laʻau ma le tausiga lelei e mafai ona ola i le tasi nofoaga mo se taimi umi (10-15 tausaga). A oʻo mai le taimi e vaevaeina ai sea vao, e tulaʻi mai faafitauli. O aʻa malolosi e sosolo i totonu o le eleele, o le vao na lautele lona lautele i le 40-50 cm, ma o aʻa talavou e na o luga lava o le itu.

Delenki mai le pito i tua o le togavao vave ona aʻa ma maua ai le malosi. Delenki mai le ogatotonu o le togavao, e aunoa ma aʻa, e manaʻomia ai ni sauniuniga aʻo lei totoina: ua oti, ua pala o vaega o aʻa, ua toe faʻafeʻeteʻa i luga o le gaʻo, o aʻa uumi ua faapuupuuina e faaosofia ai le fausia o aʻa fou. O nei delenki e manaʻomia le ola mo le 1-2 tausaga i moega, ma pe a maeʻa ona totoina lea i se nofoaga tumau. Faʻasalalau vao eseese e mafai ona faʻasalalau e aunoa ma le eliina o le togavao, ae na o le vavaeeseina o tamaʻi tama teine ​​na faia i luga o ogaumu. O le tama teine ​​e vavae ese mai le 2-3 tausaga, pe a latou fausia o latou lava aʻa.

E mafai ona vaevaeina aso malolo i le faaiuga o Aokuso ma le amataga o Setema, ae ia i ai laau e maua ai le taimi e maua ai.

Daylili 'Black-Eyed Stella'. © F. D. Richards

O loʻo i ai se isi auala e tufatufaina ai le aso e aunoa ma le eliina o se togavao, e sili atu ona faigofie ona faʻaogaina i luga o vao vao. Faʻatasi ai ma tomai faʻapitoa, e faʻaaogaina foi i le tele o ituaiga vao. O lenei taotoga e faia i le taimi o le tautotogo, pe a amata ona tupu laulaau, pe o Aokuso, pe a oti le laʻau ina ia iloa ai taʻitasi taʻitasi. O se faʻaoloa o le eleele e tuʻu faʻapipii i luga o se laina masani vaevaeina vaevaega ma le mamafa o le vae, e vavae ese ai le vaega o le vao. Ona vavae ese lea o le tipi mai le pito i lalo ma aveese. Aua le fefe e teuina aʻa i lalo. E tusa ai ma tulafono, i soo se tulaga, e tatau ona faapuupuuina aʻo le i taunuu. Ae i tua, o aʻa talavou e tatau ona taulimaina lelei. E mafai ona fufulu meaʻai i le koala poʻo le pefu. O le mafuaʻaga o loʻo faʻapipiʻi i le eleele matutu ma faʻapipiʻi lelei. Ina ia aloese mai le pala, o le taimi muamua e le faʻamaina ai lenei togavao.

I le faaiuga o le fugalaau, o lanu e tasi o pupuu pupuu e aliali mai i luga o ni paga o nisi o ituaiga mai le moe. I luga o nisi o ponuncles e mafai ona latou i ai mai le 2 i le 5. E mafai ona faʻaoga nei laupepa mo le tipi. O vavaelaʻau e vavae lelei pe vavae ese mai le meaʻai. E mafai ona e vavae ese le aʻa i se vaega o le tumutumu 2-4 cm le umi. O laulaʻau i luga o le 'au e faapuupuu e le tasi vaetolu o le uumi. O togalaau ua saunia e totoina i moega po o se fale kiona malulu. I le taimi muamua, o paʻu e paolo ma faʻavasegaina i lea taimi ma lea taimi, ma a maeʻa, e faʻafeinu i taimi uma. O le pasene o aʻafiaga o seleni e maualuga - 80-90%.

Meaola

Lanu moli (Hemerocallis aurantiaca) - e foliga mai, o se auganuu faaleaganuu (atonu o le fatuga amata), lata ane ia N. fulva. O le tagata lava ia, ae masani ona faʻaaogaina i le faʻavasegaina, o le punavai lea mo le tele o ituaiga.

Fugalaau lanu moli. © Uleli

O le rhizome e faʻatusatusa. O laulaau e lanumeamata, e faigata, 2.5-3 cm lautele. O ponuncles e malosi, o loʻo alu aʻei luga, faʻasala i le apex, e oo atu i le 100 cm le maualuga, e matua sili atu lava i laulaau. O fugalaau e foliga tutusa, e oʻo i le 12 cm le lautele., I le ogatotonu - lanu moli, ma se lanu uliuli lanu mumu i luga o le pito i totonu o le pusa.
E fuga mai i le ogatotonu o le taumafanafana. Ituaiga o aso o le fuga; leai se mea e 'ai.

Lanu lanu samasama (Hemerocallis citrina) - o le uluai amataga o aso uma. E i ai se ituaiga o laʻau e tupu i le po. Ae e le o le itiiti ifo o le faʻaitiitia o lona teuteu, ae o le faʻafeagai. O le umi umi o le fugalaau e foliga mai o se fugalaau lili paʻepaʻe. Ae o le fugalaau le lanu samasama lanu samasama ma sili atu ona matagofie. O lanu samasama samasama e maua i totonu o Sina Tutotonu i laufanua lafulemu, i vanu, vanu, togavao i luga o le togavao, togavao matutu, i tafatafa o le pine ma togavao birch. I Saina, talu mai aso anamua na faʻaofiina i totonu o le aganuʻu.

Lanu lanu samasama. © Pryma

Middendorf Daylily (Hemerocallis middledendorffii) - tupu i Northwest China, Korea ma Northern Japan. E maua i Sasae Mamao, luga o le Amur ma Manchuria. E sili ona fiafia i laufanua, o fiafiaga ma pito o vaomatua, e aʻe i totonu o vao vaovao. O loʻo faʻaaoga pea e le Saina lenei ituaiga o aso e pei o se meaʻai - latou te kukaina fugalaau i le millet. Faʻaigoaina e faʻaaloalogia le tamaʻitaʻi Rusia o le XIX senituri. UF Middendorff.

O se tasi o taeao e vave fuga mai.O loʻo i ai se uʻamea mataʻetaʻe ma le fulafula lauulu aʻa. O laulaau e vaapiapi (1-1.8 cm), o mea sili ona mamafa e sili atu ona lautele (2-2.5 cm), o mea uma lava e sili ona lelei. I le pito i lalo o laulaau, o vailaʻau felafoaʻi o laulaau matala o le tausaga talu ai e vaaia.

Middendorf Daylily. © Algirdas

Pipi i luga e oʻo i le 80 cm le maualuga, maualuga le maualuga i luga o lau. O fugalaau e faʻaputuina i totonu o se mea manogi itiiti, faʻapenaina (ma le manogi manogi), moli lanumeamata, 11 cm le lautele, 9 cm le umi. O loʻo i luga le lautele o le lobesh (1.5-2.1 cm), mafolafola, faʻasalaina i le apex, o le pito o le lobes o se mea faʻapitoa. O fugalaau muamua e iai i le ogatotonu o Mei. E fuga mai mo le 20 aso. O nisi taimi e fuga mai le autumn i taimi uma.

Laititi laitiiti. © Ezokisuge

Laititi laitiiti (Hemerocallis laitiiti) - salalau i Iapani, Korea, North China, Mongolia. E maua i lo tatou atunuu i Sasaʻe ma Sisifo Siberia, i Sasaʻe Mamao. O ituaiga e faigofie ona fetuutuunai i tulaga eseese o le tuputupu ae, e maua i vaituloto ma mauga, i vaega o eleele oneone ma fiafia i vaomatua.

A le o lena, latou te faaigoa o le "luko laititi kili". Pe a faatusatusa i isi aso, o le a avea ai ni togavao laiti e oo i le 60 cm le maualuga. O laulaau e vaapiapi (0.7-1 cm), faʻafefete i le palapala. Faʻataʻoto tafatafa, faʻaputu i luga o lau. O inflorescences e laiti-fuga (1-5), ae o loo i ai i le 15 fugalaau - i lenei tulaga, e lua fugalaau e tatala i le taimi e tasi. O fugalaau e laiti (7-9 cm le lautele), lautele lautele, lanu, samasama samasama, ma se manogi manaia lelei. O laʻau e mumu-lanu enaena. E fuga mai i le amataga o Me - amataga o Iuni, faʻalauteleina o lauulu - ia Iuni. E fuga mai mo le 30 aso. Fua fua.

Faaaoga

O avanoa o le faʻaaogaina o le aso e masani lava e le gata. O lenei laau i soo se mea o le a maua ai se nofoaga talafeagai mo ia lava, o le a avea ma se teuteuga o soo se togalaau fugalaau, soo se nofoaga, pe o se lotoa tele po o se paka tele. E mafai ona totoina le laʻau i ni vaega tele poʻo kopi nofofua i luga o le mutia. E le gata i lea, o kulupu e mafai ona filifilia mai le tasi ituaiga, mai ituaiga eseese o lanu tutusa, pe mai se paluga o lanu eseese. I le taimi lava e tasi, o le laau e tasi o le a foliga manino, mamalu pe faʻamaoni, faʻamalosi.

Aoina o aso. © springhillnursery

O aso, e totoina i ni vaega laiti e tetee atu i talaʻaga o le coniferous or deciduous trees and shrubs, foliga lelei. E taua le filifilia o le fua o le lanu o le laʻau o laau ma le lanu o fugalaau o le aso. O laʻau samasama-faʻafefeteina e tu i fafo e faasaga i se lanu pogisa, e mafai foi ona toto i tua. O vailaʻau paʻu o le vao e totoina latalata ane. O se vaega o tagata pogisa o le a foliga pogisa. I totonu o laau taʻitasi po o totonu o vaega toʻalaiti, e totōina i luga o le tele o laina ma isi tausaga ma tausaga. O lenei mea e aofia ai le le gata o le natura teuteuina o le ao i le taimi o le fugalaau, ae faapea foi le lanu o ona laulaau, o foliga vaaia o le laau atoa.

Mai le aso e mafai ona e fatuina ni matagofie matagofie. O le faia o lenei mea, o ituaiga vavalalata e filifilia e le mafai ona maua ai ni umi uumi, ma e foliga tutusa i le maualuga o le vao, e le aofia ai ni gafa. O se vaega tele e maua mai i ituaiga e na o sina mea itiiti lava e maualuga atu i luga o laulaau. O ituaiga eseese o ituaiga ma meaola eseese, faapea foi ma nai aso laiti laiti e foliga mai i tafatafa o maa i luga o le mauga. Latou te foliga masani i luga o auvai o le vaituloto poʻo le vaitafe. Ae le gata i lenei mea i le avanoa e faʻaaoga ai le aoauli. E mafai ona totoina i totonu o koneteina, e aofia ai i totonu o fualaau o le taumalulu. E tumau lelei le taamilosaga, ma o le a tatalaina uma uma. Ae ui lava i lea, e masani lava ona faʻaaogaina mo le faʻamanatuina o meaʻai i aso faamanatu pe a manaʻomia le faʻafefe mo le tasi afiafi. O pusa malulu paʻu e lelei tele i le taumalulu.

E masani ona faʻaaogaina meaai i Saina mo meaʻai: mo le suʻeina o aano o manu, kuka ma kuka. E tele ni laʻau e fai ile 2-3 aso ao leʻi faʻamaʻi.

Vaitafe o aso malolo. © springhillnursery

Maʻi ma meaʻai

Thrips. O lenei iniseti, matua laʻitiiti, - o se tagata matua - e sili atu nai lo le milimita, ma o laʻau e laiti, samasama samasama, e toetoe lava a le mafai e se mata faigofie. Latou te taumalulu i le lalolagi, i aʻa, ma i le tautotogo, pe a oʻo i le maualuga o le vevela i le 10-12 tikeri i luga o le zero, e amata ona amataina a latou gaoioiga faʻaumatia. Latou te tulaʻi mai luga o lau o le aso, ma pe a aliali mai, ona ulu atu lea i totonu ma suʻe le sua mai le laʻau ma le petals, ma faʻafefe ma le le alofa ia i latou. Faatasi ai ma le amataga o le tautoulu, totogo ese fugalaau ma o muamua fulufulu e alu i le taumalulu i aʻa. O le siʻitia i numera o lenei meaola e masani lava ona na o le vevela vevela ma le vevela, pe a fuga mai i le taeao e sili ona manaia.

Taua. Afai e iloa le thrips, e sili lava le vavaeeseina o le lapisi ua faaleagaina i lalo o aʻa ma susunuina. Afai ua leaga laulaau, ona fai lea tutusa ma i latou. I le tautotogo ma le tautotogo, togafitia le laufanua i le togavao ma se iniseti. E oʻo lava i le faigofie Intavir e fesoasoani, e ui o vailaʻau fou e maua ai le lelei sili atu. I le masani ai, aua neʻi tuʻuina ni meaʻai i totonu o moega fugalaau - o mea e totoe e mafai ona taumalulu iina.

Lulu moa. O se tagata matua na te totoina ana fua i fua. E amata ona fafaga le vavao i totonu o le pi, vevela ma faaleagaina. Vaʻaia, o foliga o le popo e foliga mai e piopio, e le o se mea faʻapipiʻi, e sili atu nai lo isi aʻafiaga e le o taʻua i le i ai o lenei vavao. E masani lava ona faʻaleagaina le numera o le mama i luga o se laau. Afai e maua, e tatau ona aveese ma susunuina ia pupu.

Laʻu aʻa. I le tautotogo, i le amataga o le tuputupu ae o le vaitau, pe a oo mai le taimi mo le televave o le tuputupu ae o le eletise o le laau, o lenei tuputupu ae e taofi, o laulaau ua leva ona aliali mai i le taimi nei ua lanu samasama, ua pala, ma a e taumafai e toso malie mai mo i latou, e faigofie ona latou toso mai le eleele.

Taua. Fufulu ese le laau, tipi ese vaega uma o le maʻi ma se naifi malosi, ona fufulu ai lea i se vailaau piniki o le potassium masima KMgO4. Le faʻaogaina o nofoaga o le tipi i soo se mea malie, ma - ia faʻagogo. Pau lelei, mo aso e lua, ona toe totoina lea i totonu o le eleele, ioe, i se isi nofoaga. E le tatau ona totoina ni aso i le nofoaga muamua mo le itiiti ifo i le tausaga. O le mea moni, e le aoga le faʻatali mo le fuga mai i sea aso i le isi lua tausaga.

Lafoaia o le la se faʻamaʻi leaga faʻaleagaina, e leʻi iloa i lo tatou atunuu. O se tasi o ana augatotonu (o le lapisi o loʻo i ai se faʻalavelave tele, faʻasologa o vaʻavaʻaʻiga tele) o patrinia - o se aiga o la tatou valereni.

O le matagofie o nei laau toto e tatau ona gauai atu i ai so o se fai togalaau! Matou te moomoo ia manuia oe i le tuputupu ae o le lalolagi!