O le togalaau

Laititi pine pine

O se laau toto, 20-25 mita le maualuga. E maua ituaiga tele. I totonu o fanua totō, faʻapupula lemu, oʻo atu i le 25 tausaga i le maualuga e lua ma le afa mita. E i ai se paʻu lamolemole, lea, ao tuputupu ae le laau, o le a faasolosolo malie lava ina laiti-faʻalauteleina. O le pale o le paramidal, tatala, faʻalautele ma le matua o le laau.

Laʻau laiti o se lanu enaena, ma sina tamaʻi susu. I se taimi mulimuli ane, ua mou atu le pubescence, ua amata ona pulapula le fana. O ni nila e umi (3-6 cm), e lamolemole ma mimiti, lanumeamata lanumeamata. O nilala e aoina i fusi o fasi pepa e 5. I pito o pana, o le a faʻafefeteina ma faalēaogā nila.

O pine pine e tutusa le lapopoa (3-4 cm), o foliga paʻu, "sessile" ma resinous. Tausia lala mo le 6-7 tausaga. O pito i luga o le fua o le faʻavao o loʻo faʻataʻamilomilo, felafolafoaʻi, maua se pulu malu. Fatu: lionfish. O le lauʻeleʻele o le pine siliva o fuʻa o Iapani. Fausia talu mai le 1861. O le laau e nofouta i le le lava o le susu. O nisi vailaʻau e le faʻafeiloaʻi le maualalo o le vevela.

Eseesega o pine paʻu

E tusa ma le limasefulu ituaiga o pine manogi. Toeitiiti o latou tutupu uma i Iapani. O nisi ituaiga o vailaʻau e faʻaaoga mo le ola i totonu o le gaosiga o le pata e pei o le talo. O le tele o ituaiga o lenei laau e masani ona vave fua mai.

Grade Blauer Engel - e ese mai le ituaiga vao i le laititi taua ma le lanu o le nila. O lona maualuga e sili atu nai lo le afa mita. Crohn e lautele ma salalau. O ni manulele e lanumoana i le lanu, maua se punou. Ua toto le laau mo mea teuteu. Ina ia mafai ona fausia se pale matagofie matagofie, latou te lalagaina ai pine i tausaga uma.

Pine Glauca, vasega Glauka (1909, Siamani). O le ituaiga e tuufaatasia ai le vaega atoa o le pine o loo i ai ni mea laiti ma maualuga, oval pe lautele-pyramidal pale ma lanumoana lanu moana lanumoana.

Pine Negishi (vasega Negishi) - o se vao i totonu o laau, e fai ma sui o se laau poʻo se vao, e oʻo i le sefulu tausaga le maualuga e oʻo atu i sina mea itiiti nai lo le mita le maualuga. E i ai onala lanumoana e uumi mai le 4 i le 5 cm. E iloga i fualaau lelei.

Eseese Tempelhof (1965, Holani) - afa-dwarf. I le sefulu tausaga, e lua mita. E maua ai le lautele o le pale e oʻo i le mita le lautele. Nila o se lanu uliuli lanumoana. Fua lelei.