Isi

Fertilizer magnesium sulfate: foliga o le talosaga mo tamato

Tomatoes i totonu o lo matou aiga o laʻu fualaau sili ona ou fiafia i ai, o lea ou te totoina ai le tele o nei mea. Ae ui i lea, o le tausaga talu ai e le mafai ona tele se fualaau aina. Na ou faalogo o le magnesium sulfate e sili atu le faateleina o le gaosiga. Taʻu mai pe faʻapefea ona faʻaaoga le magnesium sulfate mo le faʻamaina o tamato?

O le magnesium sulfate o se fugalaau faʻapitoa lea e faʻaaogaina i le galueaina o ituaiga uma o laau. Ae maise lava, o le fualaau faasaina ua faatuina o ia lava o se pito i luga luga o togalaau, aemaise lava tomato. O le faʻalavelave e aofia ai le magnesium ma le sulfur, lea e talafeagai mo le tupu aʻe ma le lelei o fua o laau.

Faailoga o le leai o le magnesium i tamato o ni lanu malamalama i luga o le lau laulaau, aʻo laulauina laʻau. Faʻatasi ai ma le gaʻo, o veins i luga o laʻau e susulu ma o loʻo vaivai faʻaʻau.

Vaega o le faʻaaogaina o fualaau faasaina mo tamato

O le magnesium sulfate e mafai ona faʻaaogaina e faʻasuina ai tamato i vaega eseese o le galueaina:

  1. Aʻo saunia le palapala. Mo le sikuea 1. m. fasi fanua e faaopoopo ai le 10 g o fualaau faasaina ma suavai lelei le moega. Faia uma nei mea uma i le tautoulu ma aʻo leʻi totoina tomato.
  2. I le vaitau o le tuputupu ae. Mo aʻa e afifi ai, tatala ai le 30 g o le fua i le 10 l o le vai. Ina ia sulu i luga o le pepa, faaitiitia le vaevaega i le afa. E le sili atu nai lo le 2 ofu i le masina.

E fautuaina e le au fai togalaau le faaopoopo o le urea (5 g) i le vaifofo mo togafitiga o folia ina ia le mu ai laulaau.

Pe a faʻafefiloi tamato ma le magnesium sulfate, e tatau ona mulimuli mulimuli i faatonuga e uiga i le taimi ole laei pito i luga ma le faʻaoga o le faʻaaogaina. O le masima masima foi e fesoasoani i le paʻu o le calcium, lea e aʻafia ai le tuputupu ae o tamato.

A maeʻa ona faʻaaoga le magnesium sulfate i totonu o le eleele i se faiga malogo, e taua tele le suavai o le fanua, talu ai e le o faʻamalosi le vailaʻau i eleele matutu. I le faʻaopoopoga, o le eletise e sili atu ona solu i totonu o le vai mafanafana ma o lenei pepa ua matua gauai uma i laau.

O le fualaau faasaina ua tuʻufaʻatasia ma isi fomaʻi o loʻo i ai le vailaʻau ma le phosphorus.

Le aʻafiaga o fualaau faasaina i togalaau aina

O se taunuuga o le faʻafefiloi o tamato ma le magnesium sulfate:

  • o laau toto e sili atu ona gauai i le calcium, nitrogen ma fulukalama;
  • palasi o fua e faaleleia;
  • siitia le gaosiga;
  • tuputupu ae ua amataina;
  • o le matua o tamato ua faatelevaveina.

Le faʻaaoga sili ona aoga o le magnesium sulfate i luga o oneone oneone. O eleele faʻamalolo ao leʻi faʻaaogaina le fualaau faasaina e tatau ona faʻaitiitia, ona o le faateleina o le eletise faigofie e le mafai ai ona faʻatagaina laau e faʻafefiloi le magnesium.