Laʻau

Lima o le buddha

O lenei laau na teuteuina ai togalaau o Mesopotamia i le ono afe tausaga ua mavae. Tatou te nofo aitalafu ia te ia le foliga mai o le upu "citrus." Faʻafeiloaʻi: o le lemoni o se tupuaga mai le aʻa o le aiga.

I totonu o se fale mautotogi, ua tupu faʻataʻitaʻi le lemoni mo le lelei o le matagofie. O fua e suamalie i luga, pei o le lemoni, e matua afaina lava mo lo tatou tofo. Ae peitai, o fualaau lole e mafai ona kuka mai le pele, ae e le mo tagata uma.

Citron

I Mesopotamia po o India, o fea na taua ai o ia o le lima o Buddha, o le laʻau e pei o se vao. Ma i luga o la matou faamalama e le mafai ona taunuu i le mita, ae ua lava lena mo i matou-matou te le nonofo i maota. O le anufe o se mea e vevela ai le vevela, ae i le taumalulu e oʻo mai ai se taimi malolo, ma na o le 4-6 ° C. e manaʻomia. O le mea lea, o lona toe faʻaleleia o le taumalulu i se malulu, ae o se potu susulu e manaʻomia. Mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o se mea faʻaaogaina.

O lau o le laʻau e lamolemole, faigata, ma o fugalaau e manaia.. Lapoʻa, mama-paʻepaʻe, faʻatasi ai ma se manogi manogi e faʻamaonia ai lava se potu tele. O fua e tumau i luga o lala mo ni nai masina, lea e teuteu ai foi le laau tele.

Citron

I le tautotogo ma le taumafanafana, e sili atu ona lelei le taofi o le laʻau i luga o le faapaologa, ma e mafai ona aumai i le fale ia Setema. A o faagasolo lenei vaitau, e tatau ona suia le faʻamautuina o le taumalulu i le tele. I le faʻaopoopoga, e manaʻomia e le tamaititi o le vaʻaia ona togafitia faʻataʻitaʻi faʻaselau faatolu i le aso. Na te manaʻomia foi le ofutino pito i luga, lea e mafai ai ona e faʻaaogaina le faʻalaʻau faʻalauteleina o le Rainbow.

Seʻi oʻo i le sefulu o ona tausaga, o le lemoni e toe faaluaina i le 4 tausaga ma e le toe faʻalavelave. Pe a suia, suia le palapala, e mafai ona e faʻaaogaina le eleele faʻapipiʻi teuteuina o laʻau a le ASB Greenworld poʻo le faʻamalosi oe lava i le laufanua lauolaola masani.

Citron

Ma mo i latou e leai se mea na faʻaumatia, tatou te tuʻuina atu se fua mo le faia o le lole faʻasima.

Otioti le meaʻai i sikuea, faʻatumu i vai ma faʻapipiʻi seia oʻo ina mama. Ona aveese lea mai le vevela, sui le vai ma aua le paʻi mo se aso. Ona kuka ai lea mo le 20 minute, malogo, faʻafefiloi ma le suka ma faʻamago atoa. Ma pe a sau uo, togafiti i latou i lole lole mai lau seleselega - latou te mautinoa lava o le a le mafai lava ona faʻataʻitaʻiina sea togafiti i soo se mea.

Citron (Eperu telefoni, etrog) o se tasi lea o laau e fa e manaʻomia mo le faʻatulagaina o le laulav lulav i le taimi o le Sukkot festival (Shalash Festival).