Isi

E faʻapefea ona totoina le basilini i luga o se windowsill - o faʻalavelave o le faagasologa mo le amataina

Tau mai ia i matou pe faapefea ona toto le basilini ile windowsill? Ou te fiafia tele i lenei mutia, ae o lo matou faleoloa e le mafai ona maua i taimi uma. Sa tonu ia te au e taumafai e aumai ia te au lava ia vitamini, ua uma ona ou maua fatu. O le a ia "ola" i le faamalama i saute - E tele aʻu avanoa iina. Mata o le a lava le malamalama mo laau totino ma e tatau ona latou togiina?

O fulufulu lanumeamata o le aufana i luga o le faamalama e le toe faateia ai se tasi, ae o le "fale fai togalaau" ua sili atu. I totonu o fagu i luga o pupuni, latou te manuia le totoina o isi togalaau aina, mai le dill ma le pasili i le palasi manogi. O le pito mulimuli o se aganuu sili ona lelei mo le fale, aua e manaia tele i totonu o se potu mafanafana. E oo lava i le taumalulu, o laau lanu manogi e fausia ai se pusa lapisi lapisi, e aunoa ma le leiloa o le manogi manogi. Afai e te iloa pe faapefea ona toto le basilini ile windowsill, e mafai ona e seleseleina le tausaga atoa. Ma o le faia o lenei mea e matua faigata, e pei ona e iloa i le faitauina o lenei tusiga.

Faʻatauga o le lūlū fatu

I tulaga o potu, o le basil e masani ona tupu mai fatu. Muamua, o le totoina o faʻatauga e maua i taimi uma i faleoloa. Lona lua, o le basil mai fatu e tupu lelei ma umi atu nai lo laau e maua mai i laau.

Mo le galueaina o le fale, e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o ituaiga o le basiliti e maualalo i luga ma laiti. E televave vave lo latou ola, mo se faʻataʻitaʻiga, foliga o le viole ma le Eleni.

E mafai ona e lūlūina fatu mago ma faʻasusu. Latou te faʻaalia tutusa, ae o nei mea e sili atu ona faigofie. Soas o fatu i totonu o le vai mafanafana mo ni nai aso, e suia ai i lea taimi ma lea taimi. Laʻau faʻapalaina ua faʻamaʻi, ona o le tumau mo le 1.5-2 itula i se vaivaiga vaivai o le paluga pala, ma faʻagogo.

O le palapala mo le basil e tatau ona malu ma lelei. E mafai ona e faʻaaogaina se tasi o mea o loʻo i lalo ole eleele e filifilia mai:

  • meaʻai ma le biohumus (2: 1);
  • eleele uma mo totonu o laau ma togalaau aina ma (1: 1);
  • eleele uma mo totonu o laau ma vermicompost (4: 1).

Faʻalautele le laulau e tatau ona sasaaina i le pito i lalo o ipu poʻo pusa mo alavai, i le pito i luga - palapala ma faʻamaligi. Salu fatu i luga o le fogaeleele, taumafai e faatumauina se mamao o le lua sima, ma ufiufi ai i le palapala. E totoe e aofia ai se ata tifaga ma tuu i se nofoaga mafanafana ma susulu. A oʻo mai pupu, e aveeseina le ata, ma faʻapipiʻi le basil, tuʻu ai le itiiti ifo i le 10 cm i le va o fualaau. I ni nai aso mulimuli ane, e tatau ona e faʻaopopoina se tamai eleele i vao vao.

E faʻapefea ona totoina le basilini i luga o se windowsill: o faʻavae o le tausia o meaʻai i le potu

O le palasi i totonu o se fale e le lelei, ae o nisi tulafono e tatau ona matauina. Ina ia mafai ona liua i vao vao ma avatu se seleselega lelei, e tatau ai:

  1. Faʻaauau se mafanafana lelei e le itiiti ifo ma le 20 ° C vevela. I totonu o se potu malulu, o le a le mou atu le mutia, ae o lona manogi manogi lelei o le a amata ona leiloa.
  2. Aloese mai tusi.
  3. Suavai i aso uma i le taumafanafana ma faalua i le vaiaso i le taumalulu.
  4. I le vaitau o le taumalulu-taumalulu e faʻamalamalamaina le totoina, a leai o le a faʻalautele le vao.
  5. Afai e talafeagai (pe afai e le lelei le fanua), fafaga fafaga i le masina ma le vermicompost.
  6. I taimi taʻitasi, pe a ma le 2 vaiaso, tipi le vao e faʻafefeteina ai le laʻau. O le teuteuina muamua o tumutumu o loʻo faia i luga o le vaega o le 4 laʻau, o lona uiga - pe a tuputupu ae ni paga taitoalua.

E le mafai ona e tauina mai le vao laau laiti uma - ia le itiiti ifo ma le 4 mea e tatau ona tumau. A leai, o le basil o le a amata ona faʻalauteleina ma o le a maua ai ni nai lala o loʻo i tua. O le mea lea, o le seleselega o le a itiiti ifo. E le gata i lea, e le tatau ona faʻatagaina le fugalaau - e manaʻomia ona tipiina ia ata i se taimi vave.