Laʻau

Totoina lelei ma fuga laau toto

Ina ia puipuia mai le lamatiaga o le maua mai o laau vaivai, lea e masani ona le fetaui ma le faʻamatalaga o le ituaiga, e tele faifaatoaga e sili ona fiafia e ola totō na o latou lava. Talu ai ona o fugalaau fugalaau o se mea faʻapitoa, e tatau ona e mulimuli ma le faʻaeteete i mea uma e manaʻomia.

Phased galuega ma fualaau fugalaau

Filifiliga eleele

Mo le totoina o laau e sili ona lelei e faʻaaoga moli faʻamalafola eleele maʻalaʻau maʻaleʻale.

O ia ituaiga meaʻai e lele lelei i aʻa ma i le taimi lava lea e faʻaitiitia ai le faʻamaʻapeina o le susu.

O le filifiliga sao o le eleele o le ki lea i le tuputupu ae lelei o fatu

I le tuufaatasiga o paluga eleele mo le lūlūina o fatu, e faʻaaogaina e le au faifaatoaga solo solo, vaitafe o le vaitafe, eleele eleʻele, laʻau oneone paʻu oneone, tamai paʻu o paʻu o laau faʻasili.

E sili atu ma sili atu ona lauiloa i le va o tagata fiafia i mea totino teuteu o:

Filifiliga o le Suavai

  • Vermiculite
  • Perlite
  • Agroperlite
  • Faʻalautele le pala
  • Poly granyrene granules

O le tele lava o taimi, o tupu e ola i totonu o koneteina ma le oneone ma le oneone: ua faʻafefiloi le paluga, ma tuʻu ai le fua o le 2: 1.

E le fautuaina le totoina o fualaau o fugalaau i totonu o le togalaau aina - o le eleele o loʻo i ai se minerale moa, o loʻo aofia ai pathogens ma mea faʻamaʻi.

Aʻo leʻi faʻatau le eleele e tatau ona e faʻaeteete faamasani ia oe lava i le tuufaatasiga: faʻafefiloi pe a faʻatusatusa le aofaiga o le potassium, nitrogen ma le phosphorus e tusa ma le 300-400 mg / l e mafai ona faʻaaogaina e avea o se tasi o vaega o le eleele mo fugalaau fugalaau.

O le tele o nei elemene e taofia ai le faia o ni afifi.

O le faʻatau ma le fale na faia i luga o le eleele aʻo le i momoe i totonu o atigipusa e tatau ona faʻamaonia lelei: i lalo o le malosi o le vevela maualuga, pathogenic siama ma siama e mate.

E fesoasoani le taulaʻau e faʻamaʻi le eleele

Malamalama ma le vevela

Talu mai le ao i le lauʻeleʻele o laau totő e oo atu i le 14 itula, o le galue manuia lelei e le mafai e aunoa ma le faʻaaogaina o moli uila, manavalamps.

O le faʻaalia o laau o se faʻamaoniga lea o le leai o se malamalama o le la - o le laʻau e lautele lava, o le au e matua manifinifi lava, o laulaau e maua ai le lanu paʻu.

Toe susulu gaosia e pei ona taua: o le moli ua filifilia ua faʻapipiʻiina i luga aʻe o le tane toto i le maualuga o + 25- + 30C. O le taimi lava e amata ai le la, e faʻaaoga le masini mo le 6 itula.

Faatasi ai ma fugalaau fugalaau, i le taeao ma le afiafi e masani ona faʻaaogaina le malamalama, pe a o le umi o le malamalama e 3 itula.

O le faʻamalamalamaina e na o le tatau ona vave totogo, lea na totoina ia Fepuari poʻo le amataga o Mati. Mo fatuga o se aso mulimuli ane, o le a manaʻomia le faʻaaogaina o moli faʻaopopo.

Mo fatu e ola vave, o le vevela i le potu o loʻo i ai pusa e tatau ona iai e le itiiti ifo i le + 18- + 20С.

O nisi o ituaiga meaola e tupu lelei i lalo ifo o le vevela. Mo se faʻataʻitaʻiga, + 8- + 12C ua lava mo le snapdragon, + 12- + 15, o le tausaga ma le aofaʻi, asters, lima tauagavale - 15US, cloves, viola + 15- + 18ʻU.

Laʻei pito sili

O le uluai laʻei pito i luga ua faʻalauiloaina ile 2-3 vaiaso i le maea ai o le gafa. I le avea ai o se faʻamalaʻau, o se vaivaiga vaivai o mullein, faʻafefe o moa poʻo le faʻatauina o mea faʻafefiloi e talafeagai.

A maeʻa le 2 vaiaso, 3 g o le superphosphate, 1.5 g o le ammonium nitrate i le lita o fofo o loʻo faʻaopoopoina i fomaʻi o loʻo i luga. O sea laei e mafai toe sui i le fusi.

Ina ia aua le mu ai laau talavou matagofie, na faatauina mai le fomuisa ua saunia e tusa ai ma faatonuga e faalua ona faaluaina i le vai. Mo le faʻamoemoe lava e tasi, o le vai ua tele na faʻauuina aʻo lei oʻo i luga le laei.

Fertilize fugalaau e tatau ona le silia ma le 2 taimi i le masina. O laʻei pito i luga e tatau ona avea ma aʻa ma nisi aʻa.

Fatuina sauniuniga

O lea e totogo lelei fatu, o loʻo gaosia meaola e tuputupu ae. E mafai ona e faʻaumatia fatu o nisi fugalaau mai se paʻu paʻepaʻe ma se fagu tioata ma se nusipepa: ua tuʻuina i totonu o se atigipusa ma le tele o fasi lautusi ma latou lulu malosi mo sina taimi.

Laʻau tuputupu aʻe e faʻamalosi ai - fesoasoani i le au faifaatoaga i le totoina o laau

O nisi fatu e manaʻomia le faʻamafanafanaina (taumalulu) mo le faʻamafanafanaga faauo. Ua totoina fatu i luga o le eleele, ua ufiufi i le afaina ma auina atu i le pusaaisa mo le masina.

Taimi faʻaleleia

Ina ia vave fiafia i le matagofie o tausaga taʻitasi e sili ona e fiafia i ai, o le lūlūina o fatu mo tipu e mafai ona amata i le amataga o Fepuari. Talu ai ona o le vave totoina o le a ulu atu i le vaega fugalaau i Me.

Aso mo le luluina o se ituaiga meaola ua filifilia e faavae i fautuaga a le kamupanī, lea o loʻo i totonu o le laulau i tua o le taga ma fatu.

Auala e filifili ai le mana saʻo mo le luluina

O le filifiliga o le gafatia e faʻalagolago i le tele o fualaau e te manaʻomia e ola ai. Afai e te fuafua e ola e tusa ma le 20 fugalaau, e mafai ona e lūlūina fatu i ipu eseese poʻo ipu mai meaai auro.

Mo le lūlūina o se fuainumera tele o fatu e sili atu le faʻaoga kaseti faapitoapusa tetele.

E tatau ona i ai ni pupu i le pito i lalo o le suāsusu e faʻafefe ai le vai tele i totonu o le apa.

O kaseti gaosi fesoasoani e fesoasoani i le tuputupu ae o le tele o fualaau

Laasaga taʻitasi i lea laasaga

  1. O le eleele i totonu o tane e lelei ona faʻafeinu i vai i le vevela o le potu.
  2. Faʻalagolago i le ituaiga pusa o loʻo faʻaaogaina i se mamao e 3 cm uʻamea paʻu po o ni mea faʻapitoa e faia ile palapala.
  3. O fatu laiti e faʻafefiloi ma le oneone ma faʻasalalau solo i le vaega atoa o pusa fatu, o lapisi tetele o loʻo tuʻuina atu i totonu o le taʻavale taʻitasi.
  4. O le fatu o loʻo faʻasusu i se vaega manifinifi o palapala.
  5. Mo le faia o se faʻaaogaina o le greenhouse, ua ufiufi le koneteina tioata po o le polyethylene.
Ma o le palapala i totonu o koneteina e le fesuisuiai, e tatau ona aveeseina tumau le fale mo sina taimi.

A maeʻa ona totō laau totō, e tatau ona alu i se potu ma le vevela o + 16- + 18C ma tuʻu i lalo o le paolo.

Totoina o togalaau

  • O le faʻasalaga e faia i se fana fana. pei o le palapala ile malo.
  • O se laasaga tatau i le totoina o fatu o se piki. O ia togafitiga e faia ina ia mafai ai ona lava se avanoa avanoa mo le atinaʻeina o laau taʻitasi.

Fugalaau totogo e amata ona paʻu pe a uma ona fausia ia lau muamua lau. O laau totō laʻitiiti, faʻatasi ai ma se eleʻele eleʻele, e vavae ese ma le faaeteete mai le pusa ma tuʻuina atu i se pusa eseese, faaopoopo le lalolagi ma faʻafeinu lelei.

  • O le taimi lava e sili atu ai le malolosi o laau toto, latou te amata ona faʻamalosi: ina ia mafai ona faʻaaogaina laau i le la, o le a totoina fualaau i le matagi mo sina taimi.

Muamua, o laʻau o se mea itiiti e paolo ma puipuia mai le matagi, ma a maeʻa nai aso ua aveese fale. O aso uma e sosoo ai, taimi masani i le ea fou e tatau ona siitia lemu.

Maʻi ma meaʻai

Ona o le le lelei o le tausiga, o fugalaau totogo e faigofie lava lanu uliuli. O mafuaʻaga autu o le faʻamaʻi o le masima tele lea, ma maualuga le vevela.

Faailoga: o laulaʻau ua paʻu, o le 'au e sili atu ona vevela, o le vaega pito i lalo o aʻa ma le aʻa ua sili ona enaena.

O faʻamaʻi pipisi i se vae uliuli ua faʻaumatia, ma ua faʻamaligiina le eleele i le faavae.

O le faʻamaʻi lona lua o loʻo i totonu o fualaau - paʻu palapala. Faailoga: o laulaʻau laʻau e ufiufi i se paʻu o le paʻu, o loʻo afaina ai laʻau, o le laʻau e lafoina. O laau afaina ua faʻafeinuina i le fungicide.

Auala e totoina ai laau i le laufanua

I nai aso ao leʻi totoina le palapala eli ma fufulu minerale maniua po o le pala, o le faapalaga. E sili ona lelei le totoina o fugalaau i le afa lona lua o le tautotogo i le afiafi po o le aoauli timuga.

Minerale fertilizers - o se faʻaopoopoga taua ao le i totoina ile laufanua

O fualaau o loʻo tuʻuina atu i totonu o pupu, faʻavasega aʻa ma faapipii le palapala, ona tele ai lea o le vai.

Totoina o fualaau i totonu o pusa paʻu

Palu falaoa ma fualaau - o le apa sili ona lelei mo le tuputupu ae laau toto. Faafetai i le mea e le mafai ona vevela, o le a lele lelei i aʻa, o se taunuuga o le ola malosi o laau toto.

O le isi faʻaaogaina o sea atigipusa o se mea e le mafai ona faʻapipiʻiina: o laau totō ua totoina i le eleele ma le atigipusa, lea e le pine ae faʻavaeina ma faʻatino le galuega o le faʻamala.

Mea moni lautele

O fea tausaga e i ai fatu laiti

O Begonia o le tagata e umia faamaumauga mo mea totō totoga: e tusa ma le 80,000 fatu o loʻo i ai i le 1g. E faapena foi e le mafai ona mitamita i fatu tetele aggregatum, petunia, snapdragon, purslane, tapaa manogi.

E faapefea ona toto fatu fatu

Ina ia mafai ona puipuia faʻamaʻi, o le totoina o mea e togafitiina e togafitia i le fungicide. Ma, o fatu laʻitiiti e fefiloi ma le oneone ma totoina i totonu o se pusa. E sili atu fatu e taoto i totonu o togavao poʻo pu, matauina se mamao o le itiiti ifo i le 2 cm.

Ona faʻapipiʻiina lea o mea totō ile eleele, o lona mafiafia e tolu taimi le maualuga o fatu.

Talu ai e itiiti lava fatuga, e tatau foi ona faʻamamaina ma le faʻaeteete ina ia le fufulu ese mai le palapala.
Laʻau maualuga o le germination + 18- + 22 C. O le malamalama i lenei laasaga e le afaina.

Faataʻitaʻiga o le totoina o fatu

Clove shabo

Fatu mo le aso e susunuina i se mea e faaosofia, ona luluina lea i totonu o se atigipusa faatasi ai ma le palapala eleele mai eleele eletise, peʻa, oneone. O le totōina o mea e faʻafefeteina i se fasi manifinifi o le oneone paʻu oneone ma ufiufi ai le fagu i tioata.

E foliga mai le lanu pe a mavae le 5-9 aso. O le vevela i totonu o le potu e faʻaititia i le + 13- + 15C. Talu mai le fugalaau toto ina ua mavae le 150 aso, e toʻalua ona toʻalua: i le vaega o le pepa muamua ma le fa.

I nisi faʻamatalaga auiliili, matou te ufiufi le autu i se tusiga e uiga i le totoina lelei o le ufiufi paolo mai fatu.

Begonia

O fatu e fefiloi ma le oneone ma salalau ile luga o se mea susu susu turf land, oneone, peat(2: 1: 1). O le pusa e ufiufi i le tioata ma tuu i se nofoaga mafanafana. E foliga mai e foliga mai i le 1-3 vaiaso.

O le maualuga o le vevela i le potu e + 20- + 22C.

O auala eseese o le faʻaleleia o le fugalaau e mafai ona maua i le tusiga i luga o le tausiga lelei o le begonia ile.

Faʻavae

O fua o loʻo tuʻuina i totonu o le faʻafefiloi o pepa, eleele masima ma le oneone ma faʻamalosi le paʻu. E ufiufi le atigipusa i se ata tifaga ma tuʻu i totonu o se pusaaisa mo le masina, pe a le paʻu le vevela lalo -10C.

I le faaiuga o le taimi, ua siitia le gafatia i totonu o le afa-shaded place. O le vevela i le taimi o le germination e + 16- + 18C.

O le togalaau lenei. Ua uma ona tatou talanoa e uiga i le auala e totoina ai le paluga i le laufanua.

Petunia

O le totōina o mea e faʻapipiʻi i totonu o le eleele, ua ufiufi le pusa i se ata tifaga ma tuua i le vevela o + 24C. A maeʻa, ona faʻaititia le vevela e le 2C.

O nisi auiliiliga e uiga i le faagasologa e mafai ona maua i totonu o le tusiga e uiga i le totoina lelei o petunia mai fatu i le fale.

Faʻafefea ma pe o fugalaau e mafai ona totoina i fualaau

O fugalaau uma e fuga pe a uma le germination i le silia ma le 100 aso - manaomia le totoina o fatu.

O le leona Lion, verbena, clove, delphinium, lobelia, petunia ma isi e pau i lenei vaega.
Snapdragon ma fugalaau nei e talafeagai mo le totoina o fatu
Verbena
Clove
Delphinium
Lubelia
Petunia

E faigofie tele le ola malosi ma ola maloloina fugalaau e mulimuli i mea faigofie faʻapitoa. O le vaaiga o le fugalaau fugalaau manogi o le a totogi atoatoa le taumafaiga.