Laʻau

Matou te faʻamanuia ma faʻaitiitia le faʻaleagaina mai le faʻaaogaina o le rhubarb

O se laau e iai ona lanu mumu umi ma lanu lanumeamata lanumeamata e mafai ona maua i le tele o poloka fale. O le rumbambar poʻo le rhubarb, o faʻamanuiaga ma mea leaga o le a iloiloina i lenei tusiga.

O le faʻatoʻaga o se tagatanuu faʻapitoa i Asia i Saute. Na oʻo mai lava i Europa i le 16 senituri, ae vave lava ona maua lona talosaga. O le taimi nei ua totoina le rhubarb i luga o konetineta uma, ae o le toatele o tagata malolosi i atunuu e pei o le United Kingdom ma le Iunaite Setete.

O le a le taua o le oloa

O Rhubarb e maualuga le taua o mea taumafa. E aofia ai le fiber (3.2%), carbohydrates (2.5%) ma pulu (0.7%). I le taimi lava e tasi, o le kalori o mea o loʻo gaosia ile maualalo - 20 kcal / 100 g.

E tele le tamaoaiga:

  • vitamini (C, A, E, vaega B, PP);
  • vailaʻau oona (citric, oxalic, chrysophane, succinic, malic);
  • suauu;
  • pectin metabolizing mea faʻamalosi;
  • polyphenols e mafai ona faʻagesegese le tuputupu ae o sela o le kanesa.

Faafetai i se ituaiga o mea taua, rumbambar ua avea ma tagata tauva o ia ituaiga o fualaʻau maualuga e pei o apu ma le kapisi inu.

Faatoaga o le talosaga

I le taimi muamua, sa masani ona faaaoga le laau i le kuka. Mai ona aʻa na faia jam, jelini, tumu mo pies, kuka kuka fuālaʻau, faaopoopo i salati ma ipu pito i luga. Ua saunia nei e taitai o Amerika ma Europa ni meaʻai suamalie, saula, ma meaai e sili ona lelei e faavae i lenei aganuu.

Mulimuli ane, o le aoga o le rhubarb, na matauina e le au monomeni Tibet anamua, na faamaonia e tagata popoto o aso nei. Na amata ona faʻaaogaina le aganuʻu i:

  • vailaau mo vailaau mo togafitiga (mo le gaosia o laupepa, palu, vailaau, faʻasologa);
  • homeopathy (i le tino, foliga malogo mo le sauniuniga o vailaau togafitiga).

Rhubarb o se laau tulaga ese, o vaega uma o ia mea e aoga. O le aʻa o le mutia e iai sona faʻamalologa, o le petioles e 'aina e se tagata, ma o laʻau e fafagaina i manu.

Vaega o le faʻaaogaina o laau mo togafitiga faafomaʻi

O aʻa ma aʻa o rhubarb, o mea faʻamalolo ma faʻatauga lea na suʻesuʻeina e le tele o saienitisi, ei ai se aafiaga tele i le tino o le tagata.

Faʻasalalauga masani o le vaega o meaʻai

Rumbambar faʻalauteleina le puleaina o le vai gastric, lea e faʻalauteleina ai le manaʻo, faʻaleleia le faʻapalaina o meaai. O se vaivaiga eleelea o lenei togalaau e fesoasoani i le manava, ma faʻalautele - ma le malosi.

O le fofo e galue malie (pe a ma le 7-8 itula), ae o le manava o le tino e masani ma agamalu.

E le faʻamalosia

O petioles laiti o le rhubarb o se punavai o mea aoga, o lea e tatau ai ona 'aina faʻatasi ma le fualaʻau, o le faʻaitiitia o le puipuiga i le maeʻa o le malulu poʻo faʻamaʻi viral.

O aʻa o le laau o se togafitiga lelei ma toe faʻaleleia e mafai ona suia ai le tele o sauniuniga faʻapitoa.

E tatau ona avea ma meaʻai mo le puipuia o le malulu ma le fulu, ina ia faʻafeteina ai le malosi o le tino i siama ma faateleina lona leo.

Le faavaeina o le fatu ma toto toto

Pectin o loʻo iai i le rhubarb cuttings e faʻaitiitia ai le cholesterol, lea e puipuia ai le faʻaogaina o toto toto. O meaola faʻamalosi e faʻamalosia ai le fatu o muso, faʻaitiitia ai le ono osofaia o le fatu, maʻi fatu o le ischemic.

O le root o le Rumbambara o loʻo i ai ni mea urinary ma choleretic. O se teuteuga o lea mea ua fautuaina mo tagata e foliga mai e fulafula. Fesoasoani i aʻa o rhubarb mai le hepatitis, faʻaitiitia le tulaga o le maʻi, faʻaititia le numera o toe faʻafoʻi.

O aoga o le rhubarb i le togafitiga o le psoriasis, gout, o gasegase oona, faamai pipisi o le respiratory system, ma le tuberculosis ua matauina. O lenei fualaau taumafa, e mauoa i vitamini, ae maua ai le maualalo o le kalori, o loʻo fautuaina mo meaai mo i latou e mataʻituina a latou mamafa.

Mea faʻaleleia o rumbambara

Ona o lona maualuga o meaʻai o le vaitamini C (10 mg), o le mea totino o se faʻamaʻi masani. E faʻateleina ai le toe faʻaleleiaina o faagasologa i totonu o sela, e faʻamalosia ai le vave faʻafouina o le paʻu, faʻateleina lona malosi.

E lelei foi Rhubarb mo lauulu. E mafai ai e oe ona toe faʻaleleia le fausaga o le lauulu, tuʻuina atu i ai se auro poʻo se paʻu. Ina ia faia lenei mea, ia faia se teuteuga mai le aʻa o le laau, lea e faaopoopoina ai isi vaega (soda, uaina papaʻe).

Lapataiga tau oloa

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o rhubarb e faʻatusa pe afai e faʻaoga sese le laau. O le faʻaaogaina umi o rumbambara i inumaga tele e mafua ai ona avea le tino ma vaisu, faʻavaivaia ai aʻafiaga o fualaau faasaina.

Aua le faʻaaogaina le laau i:

  • rūmatism, maʻi o le maʻisuka, cholecystitis;
  • o le i ai o gasegase, gasegase, peritonitis;
  • fatu fatu. O le oxalic acid o loʻo iai i totonu o le oloa e maua ai ni mea faʻapipiʻi faʻatasi ma le calcium.

O le faʻaaogaina o le raw rhubarb e tatau ona faʻapulaʻa i tina maʻitaga, tina tausi maʻi, e vavaeeseina mai le taumafa o tamaiti i lalo ifo o le 2 tausaga.

Rhubarb, o aogā ma faʻamaʻi na iloiloina i totonu o le tusiga, o se oloa tulaga ese lea e leʻi faʻaaogaina e le tagata soifua. Afai e te faʻaaogaina saʻo, o le a le gata ina eseese lau taumafataga, ae suia ai foi fualaau faisua, fualaau aina suamalie, vitamini.