Laʻau

7 sui sili o le aiga pepe

O le aiga o le ranunculaceae e matua lautele lava e tusa ai ma le fuainumera o laau toto ma ituaiga o lo o aofia ai. O lenei aiga e aofia uma ai laau oona ma ituaiga e iai mea aoga. O nisi o vailaʻau o loʻo lisiina i le Tusi Ulaula.

Laʻau o le buttercup sili ona lauiloa

O lenei ituaiga e aofia ai le tusa ma le tolu selau ituaiga. O le taatele o nei mea o loʻo mulimuli mai.

Apu patacupini

Apu patacupini

O se laufanua lenei ma le togalaau, o le sui masani o le ituaiga.

E manatu o se vao, tagata fai togalaau ma tagata nofo i le mafanafana ua le toe iloa pe faapefea ona faatea ese.

E oʻo atu i se maualuga o le 20-50 cm. O laulaʻau ua vaeluaina, e lima vaega lima lima e tu ese. Faʻapipiʻi i ni umi uumi i le au. E paʻu le kulupulu i le tautotogo. O fugalaau o loʻo i le tumutumu o le au, ia i ai se lanu samasama samasama. O laumei e lanumeamata.

Mafaufau i mea oonae mafai ona mafua ai le gaʻo manu.

Meaola o le fanua

Na taua foi o ia suauu. O le Larkspur e oʻo i le 30 cm le maualuga. O lau e faʻasese, tolu.

Meaola o le fanua

O fugalaau e le lelei, lanu moana po o le lanu viole. O le soloia o ia fugalaau o se koluse, faatasi ai ma le fesoasoani a iniseti. O le fua o le mea oona, o fatu e paʻulea uliuli, laiti.

O lenei sui e ola i luga o fanua toto, i le taumalulu ma le fanua. E maua foi i vaovao. Ona o ona aʻafiaga, e matautia tele mo lafumanu. Aemaise lava, o mamoe e mafatia mai ai.

Faʻatau

E le pei o lona tuagane, o le pata butterupup, seasea lava. I Siberia, o le faitau aofai o lenei ituaiga o meaola e tele lava, ae i le tele o atunuu, mo se faataitaiga, i Initia, o loʻo lisiina i le Tusi Ulaula.

E faʻapea foi i lenei ituaiga patacupuku ua taua o se kiona. E fuga mai i le amataga o le tautotogo, moni mai lalo o le kiona. Muamua, o se fugalaau e aliali mai i se petiole pupuu. Ona faʻalauteleina lea o le aʻa, o laulaau e foliga mai. O le fugalaau ei ai se koluse masani i foliga o se taga, lanu viole. Tufatufa na ia mauaina i laufanua ma mauga malulu o mauga.

Faʻatau

Aconite

O le igoa lona lua o lenei fale o le "pulou monk". E mafua ona o le faʻapitoa o le fugalaau. E sese, ma e tasi le petal e tele atu nai lo isi, e pei o se pulou.

Valivali o fugalaau i vaipanoa eseese eseese: i le steppe - samasama, i le taiga lanu viole ma le lanumoana.

Maea maualuga ausia le 2-3 mita, o le lala lala. Na te vaʻavaʻai tuaoi, faʻateleina lautele. Faʻatau, ona vaega uma o le ea, ma fatu. O mea mulimuli e faʻaaoga e tagata tulimanu ae le o le curare.

O laʻau ma fuʻa e lamatia mo sui uma o le lalolagi o meaola, sei vagana ai le toʻesea - pikas. Latou te teuina mo le taumalulu e ala i le tipiina o le aconite i lalo o le aʻa.

Aconite
O vaega uma o le laau o fualaau suamalie, e oo lava i fugalaau matagofie

Tolauapiga

O le natura masani o le steppe. O le mea lea, o le maualuga e laʻititi - i le afa mita. Laʻau lamolemole e manifinifi. O le fugalaau e telē tele lanu auro.

Campion o loʻo faʻamālōlōina meatotino.

E masani ona faʻaaogaina i vailaau faʻaleaganuʻu, o se vaega o faʻalaʻau o le fatu. O le mea e leaga ai, o le faitau aofaʻi o lenei laau o loʻo faʻaitiitia nei, o le foo totoe o le tufatufa o adonis ua puipuia.

Tolauapiga
O fualaau o togalaau o adonis o loʻo faʻamalolo ai meatotino

Moroznik

O lenei meaola ua salalau i Europa, o ona ituaiga i Balkans e eseese lava. Nofoaga sili ona fiafia i ai o le tuputupu ae - ufi mauga. E le maualuga le laau.

Laʻau i luga o le uumi, pama. O fugalaau e tetele, paʻepaʻe, lanumeamata pe piniki i lanu. Fuga e tupu i le tautotogo.

O vaega o le laau oona.. I vailaau, o loʻo faʻaaogaina mo faʻamaʻi fatu.

Moroznik
Moroznik

Anemone

Na ia maua lona igoa ona o le matagi matagi. E oʻo lava i nai gusts laiti, e amata ona paʻu le laau.

Tupu i le ogatotonu o Rusia, i vaomatua, vanu mauga, laufanua malulu. O laʻau o le anemone ua faʻaloloa, lalagaina palm palm, i luga o petioles umi.

O fugalaau o le semi-faamalu, tele, masani. Valivali o fugalaau e paʻepaʻe, lanumoana, lanumeamata, samasama, moli, mumu.

Toto ma ona vaega uma o mea oona.
Anemone

Tulaga lautele o lanu o le aiga

E ui lava i le mea moni e faʻapea o le aiga o buttercups e aofia ai le tele o ituaiga meaola, o loʻo i ai pea uiga tutusa. O le tele o taimi, o fugalaau e maualalo, e oʻo atu i le 30-40 cm le maualuga. O faʻamalosi e mafai ona sao pe faʻalauteleina.

O lau o laau i le aiga buttercup atonu e eseese, ae tutusa uiga tutusa. I sui uma, o petioles basal e sili atu le lautele na i luga o le au. Laʻau laititi e lapotopoto, lautele lautele.

E i ai ni laupepa e iai se pito i luga o le tina. Afai e vaevaeina i latou, o loʻo faʻaauau i le pito i luga o vailaʻau.

Aetercups e mafai ona faia i le tausaga poʻo le fugalaau fugalaau, e faʻalagolago lava pe o le a le ituaiga latou te auai ai.
Fugalaau o sui o patacups e masani lava ona aoina i mea e le o iai i luga

Fugalaau e aoina i luga o le pito i luga o upega. Valivali e mafai ona eseeselanu paʻepaʻe, lanu moana, samasama, moli, ma isi. O le tele o fugalaau e faʻapitoa, ae na o se numera laʻitiiti o sui o lenei ituaiga o gay.

E lima paʻu ma le numera tutusa o petals i luga o vailaʻau masani e lauiloa.

Nofoaga

I lona tufatufa atu, o lenei aiga e aofia ai le tele o nofoaga faanatura i tulaga eseese o le tau.

O le tele o laau totō e faʻafeiloaʻi e nonofo i se vaitau lelei.

E le gata i lea, o nei ituaiga o meaola e valea; o loʻo i ai faʻataʻitaʻiga o loʻo ola i totonu o vai. Ae o loʻo i ai ituaiga meaola e tutupu i toafa ma fanua tuʻufua.

I lo tatou atunuu e mafai ona e feiloaʻi ma patacups i soo se mea. E taatele i Asia, le Caucasus, Siberia. I totonu o Europa, e mafai ona e vaʻai i tagata o lou aiga i Alps. Tulaga le lelei mo lo latou tuputupu ae i le pito i matu ma vevela i saute.

Aepekecups e tele
O nisi ituaiga meaola e tupu saʻo i vaituloto.

O faʻamanuiaga

E taua le matauina o buttercups e tele mea aoga aoga ma lelei pe a faatusatusa i isi mea teuteu-fugalaau.

  1. Faamalologa meatotino. E tele ituaiga o patacups o loʻo faʻaaogaina i vailaau faʻapitoa. E faavae i luga o latou, o meaʻai, o mea manogi ua saunia, ma e faʻaaoga foi le sua o le vai mo togafitiga faafomaʻi.
  2. Faʻamaʻi ma faʻafefe o manu. Mai faʻalavelave uma e iloa, o le koko e mafai ona aʻafia i paʻu paʻu. Ae e seasea lava ona tupu, talu ai e masani ona masani le pata o le pata ma faʻafoʻi i le vevesi o palapala ma le faapalepale.
  3. Le mautonu i le alu. Afai e te filifili e toto se masini papapu i luga o se fale vevela, ona e le manaʻomia lea ona e popole pe a lava lou popole mo ia.
  4. Faʻasalaga ona fai. Ua lava le na o le ola i le fale mai fatu po o fatu. Ma o le vao, o fatu e ave e le matagi i luga o mamao mamao.

O le mea lea, o le aiga ranunculaceae e matua ese lava. O nisi taimi e aofia ai laau totino e teteʻe ese i le lelei.