Fugalaau

Ituaiga o ixora ma tulafono mo lona totoina i le fale

Ixora o se fugalaau i saute i saute e talafeagai mo le ola i le fale. Faatasi ai ma le tausiga lelei ma le tausiga, e lagona e ia le lelei i le fale i totonu o se ipu ma fiafia i lē e ona o ni mea e le masani ai. O se mea e seasea ona tupu, aua e le taliaina toleniga ma e ono leiloloa se vaega o laulaau i le ala. Ae peitai, afai e mafai ona maua i totonu o se fale fugalaau, e mafai ona fuga mai toetoe o le tausaga atoa.

Faamatalaga o le laau ma ona ituaiga

O ituaiga eseese o ixora o le aiga o le Marena. E foliga mai o laau iti ma laʻau lanu eseese o lanu lanumeamata. O la latou teuteuga sili o ni faʻalavelave mai le 10 i le 20 cm le lautele. Fugalaau e mafai ona mumu, paʻepaʻe, samasama, faʻapea foʻi ma le lanu o le salmon caviar. I le fale, ua tupu le ixora i le mumu lanumumu ma le ixor javanese. E toetoe lava tutusa i foliga vaaia ma mea e manaʻomia mo tausiga. E mafai ona e vaʻaia nei ituaiga meaola e lua e ala i le foliga o le sepals ma le lanu o mea leaga. O Ixora Javanese ei ai fugalaau lanumumu mumu matagofie, o le pito i luga o le laʻau e tusi.

O nei laau totō e tupu mai i le tausaga atoa, ae sili atu ona malosi i le vaitau timuga. I le fale, e mafai ona e fatuina mo latou tulaga talafeagai mo le fugalaau.

Totoga ma le Tausia o Tulafono

Ata o Ixora fugalaau foliga susulu, ma ola o lenei laau o le a teuteu ai totonu o totonu. E taua le manatuaina o le fugalaau i tulaga masani e tupu i totonu o vaomatua, o le mea lea e nofouta i le vevela ma le fafaga. E le o se laau e lagona le lelei ma le le lelei o tausiga, ma le le lava o le susu ma i le malulu e mafai ona oti.

I le tau mafanafana, e mafai ona siitia le laau i le ea fou, ae le taliaina le malulu

Lulu ma moli

Pe a filifilia se nofoaga talafeagai mo ixora, e tatau ona e mafaufau e le taliaina le vevela vevela, ae e sili atu le fiafia i nofoaga. E mafai ona tupu i totonu poʻo lalo ole molī. Tulaga manaomia mo le tausiga o laau:

  • aso vevela o le aso - a itiiti ifo i le 20 tikeri, e faʻafefe ai le vevela e oʻo atu i le 30 tikeri pe sili atu;
  • se aofaiga tele o le susulu o le la, o isi lanu ma fugalaau o le a malulu;
  • ea ole malulu o le ea i le taumalulu e mafai ona pau i le 15 tikeri, ae tatau ona faʻaaoga malie le fugalaau.

I le taumafanafana, e mafai ona ave ipu i luga o se faletusi poʻo se fale, ae naʻo le tulaga e leai se mafanafana i le po. E tatau ona vave faʻafefe le fugalaau - i le taumafanafana tuʻu i luga o le windowsill latalata i le lautusi, lea o le a tatalaina pea. Afai e ola i lalo o lamepa, o le mamao mai le malamalama i le pito i luga e tatau ona itiiti ifo i le 15 cm.

E manaʻomia e le fugalaau se malamalama lelei, o nisi e manaʻo e ola i lalo o se moli

Soʻo, laʻei pito i luga ma faʻataʻitaʻi vai

Toto ma tausi se isikopa fugalaau - e le faigata pe afai e mafanafana ma malamalama le potu. O lenei laau e fetaui lelei mo se ipu tele, lea e faataamilo i lalo, ma i lona pito i lalo e tatau ona i ai ni pu e aveesea ai le susu. O se alavai faʻapitoa e tatau ona tuʻuina i lalo o le eleele - e mafai ona faʻatau i soo se faleoloa poʻo le polystyrene e mafai ona faʻaaogaina mo lenei faʻamoemoe.

O le tuufaatasiga o le eleele o se tasi lea tulaga manaomia e aunoa ma se fugalaau e le mafai ona tupu maualuga ma maloloina. O lona siʻosiʻomaga e tatau ona pisia, ma o le palapala e tatau ona tatalaina i taimi uma. O le sui mo le tuputupu ae o le fugalaau e mafai ona saunia i le fale mai vaega nei:

  • turf po o fanua o togalaau, lea e mafai ona faʻatau i le faleoloa;
  • oneone;
  • e pei o laʻei pito i luga - humus, peat or compost.

O le laau e faʻafeinu i taimi uma lava pe a amata ona magoto. Suavai talafeagai i le vevela o le potu, mautu mo ni nai aso. E tatau foi ona faʻaleleia le faʻamamaina o le ea e ala i le faʻaleleia o vai mai se fagu vali. E aoga foi le faʻatau o laʻei pito i luga mo mea teuteu teuteu ma faʻaopopo i le eleele i le 2 vaiaso i le taumafanafana ma le 1 taimi i le masina - i le taumalulu.

O le faʻailoga autu e le lava le susu o le fale o le paʻu o laʻau pito i lalo. Latou te le toe manuia, o lea e lelei ai le mataʻituina lelei o le fugalaau i taimi uma.

Fugalaau fugalaau

O le laau e mafai ona faʻaleleia i tausaga taʻitasi e ala i le vavaeina. Ina ia faia lenei mea, pe a uma ona fuga, e tatau ona e tipi ese ni tila ma tuu i totonu o se atigipusa i vai e mauaa. O aʻa muamua o le ixor e tatala i le 1-2 vaiaso, ma a maeʻa le 3 vaiaso latou te lava le malosi ina ia mafai ai ona fuga le fuga i le eleele. E faʻaaoga vave fugalaʻau i le ulo ina ia vave ona aʻa le laau. Ina ia faʻavaveina le tuputupu ae o aʻa i luga o le vaetogo, e mafai ona e faʻaaogaina meafaigaluega faʻapitoa faapitoa (Kornevin).

O nisi ituaiga o lenei laau e mafai ona tupu e fatu ai laau laiti - talo

Ixora foliga sili i ipu i luga o le windowsill. Ona o le mea moni e sili ona fiafia o ia i vaega e le malamalama, e le fautuaina e tuu i tafatafa o laau uumi. O le pitonuʻu mo lenei fugalaau e taua ona e tatau ona faʻamautinoa le maualuga o le suamalie i ona tafatafa. Faʻasalaga lelei ma faʻafeinu vai masani, e aliali mai i luga o le tele o laʻau ma fuga lanu eseese. E mafai ona ese lanu, ae o le tele o fugalaau e fuga mai i le mumu po o le samasama. I luga o le faʻatau, e mafai ona e mauaina ni nai ituaiga o laau, i le natura e tele atu. E afua ona o faigata i le felauaiga ma le mafai o ituaiga e faʻafetaui ma le tau i atunuu ese.