O le togalaau

Medvedka - cancer o le tino

O le tele o fai togalaau atonu o le a vave ona i ai le fesili: "O le a le ituaiga o pupu faataamilo i luga o moega? Ma aisea ua amata ai ona feoti ia laau? Ma pe faapefea ona puipuia ia fua mai nei meaola?" E ala i le eliina o nei pu, o le ae vaaia ai ni fuamoa fuamoa iina. "O le a lena mea?" - e te fesili. Medvedka, pe, pei ona fai mai tagata, o le kanesa o le eleele, lea e mafua ai le afaina i tagata o le mafanafana. Sei o tatou iloa po o le a lenei iniseti.

Tuʻu © GregTheBusker

Medvedka, igoa latin - Gryllotalpa. Orthoptera iniseti genus. Vaʻaiga o le ituaiga - Uro masani (Gryllotalpa gryllotalpa) O le igoa lauiloa o kapustyanka (kapustyanka). O loʻo maua i le CIS i Europa, sei vagana ai nisi o itu i matu ma matu sisifo.

Fale

Medvedka - o se iniseti tele, o le tino (e aunoa ma le mustache ma le tserkov) e oo atu ile 5 simita. O le manava e pe tusa ma le 3 taimi o le cephalothorax, o le pala, o le foliga, e tusa ma le 1 cm i tagata matutua. lana puipuiga. E lua mata lapopoa, o se antennae umi ma ituaiga e lua o togitogi e fauina ai ni gutu e goto ai le tino e manino lava i luga o le ulu. O le pito i luma o vae i le urosa ua suia pe a faatusatusa i le isi lua, o se mea lelei tele mo le eliina o le eleele. I tagata matutua, o apaʻau pe a gauga e pei o ni fua lapopoa se lua, e masani ona sili atu i le umi o le manava. Lanu o le tino: o le manava o le enaena enaena i le itu pito i luga, e susulu i le olive i le pito i lalo, o le lanu e tasi. O le ulu ma le fatafata e lanu enaena.

Common Common (Gryllotalpa gryllotalpa). © George Chernilevsky

Soifuaga

O le iniseti e taʻitaʻia ai le ola i lalo o le eleele, ae lele lelei, lele i luga o le palapala ma aau. E seasea filifili i luga, e masani lava i le po. O se tamaʻi uʻamea paʻu i totonu o le eleele i le loloto o le 2 mita pe sili atu, poʻo le tuʻuina atu o faʻapala.

E masani ona fafagaina i manu felelei: iniseti, anufe, ma isi. Ae, i se tulaga aoao, e le o se mea lelei.

Medvedka, vaevaeina o fuainumera ile eleele, faʻaleleia lona faʻaauau. Ae ui i lea, e mafai ona avea ma meaʻai i luga o fanua faʻatoʻaga, aua e masani ona aʻafia ai aʻa o laau totoina pe a faʻaloloa. O le mea lea, o le fua o le afaina ma le manuia mai le urosa ua fuafuaina e lo latou numera i luga o le saite.

O le faamoega o le urosa.

Talu ai ona o le lelei atoatoa o le urosa, e tatau ona maitauina o le tele lava o taimi latou te amio ai o se meaola, ao latou faatelevave vave ma i le tele o mea.

Faiga puipui

I le faaiuga o Setema, e tatau ona eli ni lua i le 0.5 mita le loloto, faatumu i manulele (sili atu ona tietie solo) i vaovao. Pather e faapotopoto i totonu o lua. I le amataga i le tautoulu po o le taumalulu, e faʻamaʻaina ai, ma faʻamaʻapeina manu ma iniseti e mate mai le malulu. E mafai ona maua le urosa i totonu o fagu lita e tumu i le 2/3 o le vai, eli i le palapala i luga o le laufanua i nofoaga o le tele o faʻaopoopoga o iniseti. I le amataga o le vaitau tuputupu ae (i le faaiuga o Me ma le masina o Iuni), o laina e tatala ile 2-3 taimi i le loloto o le 10-15 cm, eli fuamoa ma e mate uma.

Pe a totoina laau totō fualaau (tamato, pepa, eggplant, ma isi mea), e mafai ona faʻaaogaina pusa laulaʻau 1-1.5-lita. O le pito i luga ma le pito i lalo e tipi, o le isi e tipi i ni vaega seʻia oo i le 10-15 cm le maualuga. Ona tuu lea o nei vaega i le eleele ina ia le itiiti ifo ma le 5 cm le tumau i luga o le mea o loʻo totō ai fatu.

E mafai ona e tuʻuina atu le pusi mai le fugalaau fou i le amataga o Me, lea e tafe ai le meaola i totonu o paʻu ma lafoaʻi fuamoa, ma a mavae le 3-4 vaiaso, latou te tilotilo i le pusi o le pusa, faʻaumatia le urosa ma fuamoa.

E mate foi le pest mai le 'aiʻai mai le laumei o le fuamoa o loʻo faʻaleleia i le suauʻu sasala, lea o loʻo faʻapipiʻi i le eleele. E le afaina laau toto pe a fai e teu se kalakeke i totonu o le lua ae leʻi totoina.

I le autumn, e mafai ona e faʻafefiloi le vai i le kerosene (100 g i le 10 l), lea e sasaaina i totonu o pest pest i se fua faatatau e 30 g ia taʻitasi.

Tuʻu

Fofo faʻapitoa

Laʻau e le fiafia i le manogi o le calendula, kākale, pasili, lau laumei fou.

Mailei. E tatau ona faia se pusa pusa e fua i le 10x30x15 cm, eli i totonu o le eleele ina ia maualuga le pito i luga ile pito i luga o le palapala. O le atigipusa e tatau ona ufiufi i se manoa lapoa o le uaea, o se pulu uamea, gau poʻo isi mea faʻapusa ma faʻafefete i le eleele. I le pito i lalo o le atigipusa, e mafai ona e tuʻuina, faʻamamaina, se manifinifi o le eleele, humus.

I le avea ai ma mailei, e mafai ona e faʻaaoga se fagu vai, e lubricati mai totonu ma le ua o le meli. O le fagu e eli i totonu o le eleele, ua tapunia le ua i se laupapa ma le vaeluaga o le 1-1.5 cm. A maeʻa sina taimi, ona aveese lea o le fagu ma togi ai iniseti i totonu.

O se fofo o le 1 sipunipuni o le kerosene poo le 2 sipuni tele o le fufuluina o paʻu mo le 10 l o le vai e mafai ona sasaa i minks. Aumai i le 1-2 minute e tafe ese mai le mink.

Tuʻu © Radu P

Metotia Faʻaumilo

I totonu o le fale, o sauniuniga e faʻaaogaina, o se meaʻai meaai e togafitia ma le diazinon. O le a faʻapea ona eliina i totonu o le eleele ile paʻu loloto. Pe a filifilia nofoaga mo le faʻatulagaina, e tuʻuina atu i le susu ma le mafanafana o laufanua e faʻamafanafanaina i fugalaʻau oona, pe a fai e masani ona faʻalautele le pest. Ina ia faʻaleleia le matagofie, e faʻamamaina le peʻa i se vaega itiiti o le suauʻu manogi.

O se tasi o togafitiga sili ona lauiloa mo le urosa o Medvetox. O le oloa e maua ai le manogi manaia ma le tofo mo iniseti, ma tumau ai lona aafiaga mo le sili atu i le masina, e aunoa ma le faʻamavaeina e tusa lava pe faʻafeinu. O le 'ai ai, o le urosa ua oti.

O le isi vailaʻau faʻatasi ma le aʻafiaga tutusa - "Grizzly bears" e le gata ina fasiotia ai tagata matutua, ae o le tele foi.

O nisi faʻamatalaga: Lisa, Phenaxin Plus, Bankol.

Metotia o meaola

E i ai le tele o fili masani. I le faaopoopo atu i manulele o loʻo fafagaina iniseti (o fetu ma taulaʻau nei), o le meaʻai e faʻaumatia e moa ma mea faʻata. O le auala aupito sili ona aoga o le faʻaaogaina o vailaau e tineia ai vailaau faʻasaina e faʻavae i luga o le faavae o fili masani o le meaola faalafua: anufe, gataifale ma ectoparasite.

O se tasi o oloa e sili ona aoga o meaola e taʻua o Boverin. O lona gaioiga malosi e afaina ai le gasegase o le elemopathogenic (parasitic, iniseti infecting) fungi. Latou te mafua ai faʻamaʻi i le bear. Ae mo tagata, pepe, manulele, manu mafanafana toto, ona leai lea o se mea leaga mo i latou.

E faapefea ona e taulimaina lenei meaola? Faatali mo au faʻamatalaga!