O le togalaau

Cornflower Anemonella Faʻatoʻaga ma tausiga

Anemonella o se laau totino o le aiga o Ranunculaceae. O mea mataʻutia o se mea saʻo lelei, faʻapea foʻi laulaʻau vaevaeina i tolu lobes. O le aʻa o loʻo faʻatusalia mai e nai mea laiti faʻapipiʻi. Faatasi ai ma le eseesega lanu o nei laau totō, o mea e lanu viole, paleni piniki, lanu samasama ma, ioe, o fugalaau paʻepaʻe ua maua.

Laufanua Faʻamasinoga

Anemonella photo

E tāua tele mo Anemonella le faʻamautinoa le lelei o le eleele.. Ina ia faia lenei mea, o le a faʻafefiloi le palapala ma le humus poʻo le oneone. I le eleele eleʻele, o le a le lelei tele le laau. E pei lava o le omea. E sili le lelei o le faʻasusuina o ia eleele ma faapalaga ma oneone.

Anemone Care

Anemonella faʻatoʻaga ma tausi

  • E le manaomia e le laau le tele o le susulu o le la, ae maise lava i le aoauli o aoauli.
  • O tulaga sili ona lelei mo le anemonella o le a avea ma paolo malulu.
  • I le faagasologa o le tausiga, e manaʻomia i taimi uma le vela ma faʻamalo le eleele lea e ola ai le laau.
  • Ina ia faatumauina le manaomia o le susu, o le mulching e masani ona faia i le faapalaga.

O le matagofie e le lelei, o le tuputupu ae o ia i totonu o le togalaau o se fiafiaga moni lava!

Faʻasa

Vasilist anemone

  • O le suavai mo Anemonella o le tulaga autu, lea e tatau ona gauai faapitoa i ai, ona o le malosi ma le lelei o le fugalaau e faalagolago i le faasusu.
  • A oʻo ina ola ae Anemonella, e tatau ona faʻamautinoa o le eleele e le mago, e tumau pea i se tulaga malulu. O lea e mafai ai ona e maua tulaga sili ona mafanafana mo le atiina ae o fugalaau, ma o le matagofie e mafai ona tumau i se lamala e le i ai ni taunuuga le lelei. O lea e le aoga ai foi le fafagaina o le suavai ina ia aloese mai le tele o le susu i le palapala.

Anemonella e malosi le tetee atu i le malulu ma e mafai ona ola i le tau malulu e aunoa ma le manaʻomia mo le faʻamafanafana.

Fertilizer ma le faʻasusu

  • Fertilizing organic ma mineral species 2 taimi i le tausaga o le a lava mo Anemonella.
  • Ae o le humus ma le decomposed peat e le taugata, o le a latou manuia ai le laau.
  • E faʻatagaina foi ona faʻamavae mea faʻapitoa i meaʻai i le vai ma faʻaaogaina le vai mo le faʻavaivai.

Vaitaimi

Anemonella anemonella thalictroides

O le taimi muamua o le totoina o Anemonella e pa'ū i le tautotogo, ona maeʻa ai lea seia oʻo i le isi tausaga. Ae faʻatasi ai ma le tausiga lelei ma le faʻaleleia o tulaga, o le fugalaau e mafai ona umi le umi, seia oʻo i le ogatotonu o le taumafanafana.

Suiga

  • E matua le manaomia lava i le totoina o Anemonella, o le laau e taualuga i lenei faagasologa. O le mea lea, a oʻo ina tupu, ia totō vave lau laau totō io latou nofoaga tumau.
  • Afai e faafuasei lava ona e manaomia le toe totoina o le laau i se isi nofoaga, ona avea lea o le taimi sili ona lelei mo lenei taimi ma le taimi o le tautotogo, pe a oʻo i le pito i luga o le vaitau o le tautotogo, ma o le eleele e lava le susu.
  • Aua neʻi galo e faʻamaeʻa le mulching pe a uma le faʻaogaina.

Tofiga

Anemonella gaosia vao vao mo laufanua avanoa

  • Anemone e mafai ona faʻalauteleina e le gata i fatu, ae faʻapea foʻi i le vaevaega. O le mea moni, o le vaeluaga e talafeagai mo na o laau varietal.
  • I le mea muamua, o le lūlūina o fatu mo laau toto e manaʻomia i le taumalulu. Ma, i le tautotogo, o laau toto na foliga mai e tatau ona totoina io latou nofoaga tumau.
  • Mo le faʻaleleia e ala i le vaevaega, o le taimi lelei o le taimi o le tautoulu. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e totoina ma le faʻaeteete le togavao e manaʻomia, faʻaalia faapitoa tausiga mo aʻa i le faagasologa o le vavae ese.

Maʻi ono mafai

E togafitia lelei e le laau faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Ae e mafai ona aʻafia e le ele ma le paʻu, ma o selu ma slugs e mafai ona avea ma malo e le manaomia mai meaola faalafua. I lenei tulaga, ua fautuaina i latou e faʻaaoga le mea faʻapona faapitoa - metaldehyde. Na o le tago i luga o ou lima meaʻai ma togafitia le fale i se vaifofo. Manatua o lenei mea o se mea manaia tele!

Ituaiga o Anemonella

Anemonella togavao i fafo

I le natura, e tele ituaiga o Anemonella o lanu eseese. O se tasi o sili ona lauiloa o le anatemonic cornflower (A. thalictroides). O se laʻau faʻapitoa, e oʻo atu i le maualuga pe a ma le 15 senitimita. O loʻo i ai se aʻa faʻafefe. Le lanu o fugalaau e le fesuisuiai - mai le paepae atoa e paʻu piniki. Mai lea taimi i lea taimi e iai ituaiga eseese ma le lanu o lemoni.