O le togalaau

Pear e faʻaleleia lagona

O le talafaasolopito o le pi ua leiloa mo le tele o seneturi. O le Cato le Elder i lana fefaʻatauaʻiga On Agriculture, na tusia i le sili atu i le lua afe tausaga talu ai, na tuʻuina mai ai faatonuga i le auala e tupu ai se pi. O le isi Roman, o Pliny the Elder, o le na ola i le lua seneturi mulimuli ane, na faamatalaina ai ituaiga eseese o pears.

Mai iina, mai anamua, o le uluai faʻamatalaga na oʻo mai i le tulaga sili ona lelei o lenei fua. Faʻataʻitaʻi i le itu i sasae na iloa le gaoioiga faʻafiafia o se fualaau matagofie: e maua ai le malosi ma le faafouina ma faʻasaʻo le atuatuvale.

Pear

O lenei sei o tatou vaai i le mea o loo i totonu o le paluga o se pi. O le tele o le suka - o se fuataga e 12%, e itiiti lava le acid -0.3%, e pei foi o le pectin, fiber, tannins i le faaogaina. E pei lava o le tele o isi fualaau aina, o le pisapisaia sili, aemaise lava i ituaiga o le taumalulu, o lona uiga ua latou taʻu mai ni mea o le eleele, ua i ai se aoga aoga i galuega a le loto.

E le mafai e Paina ona mitamita i vitamini. O se vaega tauagavale o le carotene, ascorbic acid - e tusa ma le 5 mg i le 100 g.

I le taimi nei, i fualaau aina suamalie, e le maualalo ifo i le aganuu i le lapopoa ma le tofo ma le agavaivai, o le vaitamini C e faatolu, pe fa fa sili atu. Ma i se tulaga lautele, o le faamalologa aupito sili - o pears vao. O le mea autu o le latou manogi.

O tagata Siamani, filifilia o se vao vao vao i le 1998, na filifili e toe faaolaolaina. Na latou manatuaina i Siamani pe na faapefea ona latou mamago fua mo le taumalulu, faaopoopo vodka ma le vineta, aveese mai suauu mai fatu, aua sa fesoasoani i le migraines ma le pala.

Pear

Ae e le na o le pau lea o le mea. Pepa decoction ua fautuaina e avea o se diuretic mo maʻi ma urolithiasis.

O le gaioiga e fesoʻotaʻi ma le i ai o le glucoside i luga o fua.

E ala i mea o loʻo iai i le folic acid (vitamini B9) e sili atu nai lo le leai o se mea. Folk acid e aofia i le hematopoiesis ma e taua tele mo le tuputupu ae o pepe.

Ma o le pea na le amanaiaina tagata matutua. A maeʻa le fasefulu tausaga, e masani ona fautuaina e fomaʻi le 'ai atili o pears. E faalua i le vaiaso e aoga tele le faatulagaina o "aso o le talo": 1.5-2 kg o fualaau lanumeamata lanumeamata - ae leai se isi mea. O fua malolosi e sili ona lelei le kuka.

Pear

Manatua se tasi o faafitauli o tausaga e uiga i le malosi o feusuaiga - prostate adenoma. Mo lona togafitiga, o pears e tosoina i se vevela mai le afiafi ma o le aso e sosoo ai e latou te inu i le kuata o le fafasi 4-5 taimi i le aso. O le faʻamaumauga lenei a le fomaʻi S.Ilina, o le faavae na ia maua i totonu o le tusi a Zemstvo fomaʻi S.M.Fofo o fale"(o le e fia iloa - o le tama o le tusitala lauiloa), na lolomiina i St. Petersburg i le 1912. Afai e toalimagafulu, lau vao vevela mo le taumalulu ma inu vailaʻau fuʻu ma le tea tiva seia oʻo i le tautotogo.

I le uila o loʻo i ai le tele o vailaʻau e faʻamalosi ai capillaries ma faʻamalolo uma ituaiga o mumu. Sa talisapaia e fomai anamua ia fua o pears o se auala e faalauiloa ai le vave ona faamaloloina o manua ma le faaitiitia o le vevela. Ma o le tusitala fou o Oles Honchar o loo i ai se tala "Shore of love"pe a fai o le tagata faʻataʻitaʻi i le maeʻa ai o se galuega tele e fesili mo le pepa. Pe a musu o ia, fai mai o ia:"Aumai nisi o salu, ae o apricots ma paʻu uliuli"O lea la, na ou mautinoa o le pear-duli mimiti e maua ai le malosi ma le umi o le tagata.

O se meaʻai manaia pe a mimiti se peina e faʻamatalaina i le i ai o ni fatu maʻalaʻau i le pulupulu, o ona afu e aofia ai le fila lignified. O lenei lava fiva e afaina ai le membrane mucous o le tootoo laitiiti ma mafua ai le malosi o le motile, o le mea lea, faatasi ai ma le faateleina o maʻi gastrointestinal, e sili atu le aloese mai le 'ai o pears.

O ona fua e le mafai ona 'aina i luga o se manava gaogao ma fufulu ile vai. E le tatau ona 'aina faʻatasi ma aano o manu ma fafaga muamua i le sili atu i le afa itula pe a uma le taumafataga.

Pear

© Staycoolandbegood

Recipes:

  • Urolithiasis. Taumafa faga vao e lua i luga o se manava leʻo i aso uma, inu vai inu mai pears e aunoa ma le suka.
  • Paʻu, malulu. Taʻuina paʻu mamago. Inu le broth i le fia inu i le taimi o le maualuga o le fiva ma ma le tale.
  • Manua. O se teuteuga o paʻu mamago e inu ai le manava. 0.5 kaini o paʻu mamago e faʻatumu 3 tbsp. sipuni o le oatmeal ma kuka ile 2 ipu vai. Faʻamalosia le 1 le itula, ave ma ave le 0.5 ipu ipu suamalie 4 taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.
  • Rheumatism Laʻau paʻu mūmū (2 tbsp. Laulau vavalaʻau) tuʻu se ipu vai inu, tuʻu mo le lua itula ma le aʻa. Ave 1-2 tbsp. punetipi 3 taimi i le aso.

O le taimi atoa, ia 'ai i le soifua maloloina. O fatu pia o le a fesoasoani i le tulieseina o anufe, faasao jam ma tao tao mai le tale, ma inu se teuteuga o paʻu mamago nai lo imodium. Ae na o le taimi lava e sau ai i le itu i matu. Fualaau aina i Saute, i le eseesega, o loʻo faʻaaogaina e avea o se mea vaivai.

Pear

E mafai foʻi ona faʻaogaina le pulu mo faʻamalositino. Afai e te faʻalauteleina fua o fualaʻau, faʻafefiloi le sua, ma faʻafefiloi le paluga ma le susu susu ma faʻaoga i luga o foliga, ona oʻo lea i lenei faiga o le a fesoasoani i le faʻaumatia o vaitau o tausaga. O se masima o le pulupulu e tasi e faʻamalosia ai le faʻamālōlōina o mea faʻavavevave ma vavave, toe faʻaleleia ma toe faʻaleleia le paʻu.