O le togalaau

Upe lanu mumu - tuputupu aʻe ma tausi

Le eseesega i le va o paʻu paepae ma le lanu mumu i le lanu ma vailaʻau. O le kāpuni lanumumu e teuina lelei sili atu, aʻo taofi mea uma aoga.

Eseese lanu mumu

E pei o le tele o faʻasatauroga, ituaiga ituaiga lanu mumu e mafai ona amata vave, o le matua ma le tuai.

O le maualuga o le tofo ma le ola o ituaiga eseese e pei o Calibos, Autoro, Rubin MS, Gako.

E tusa ai ma uiga, o le a mafai e le taʻitasi togalaau ona filifili le ituaiga laʻau mumu e sili ona talafeagai. O foliga vaaia o le kāpeti lanumumu (ata) e masani lava ona faʻaalia i le afifiina o fatu.

  • O le paletusi o se laʻau mumu lanu mumu (150 aso). O se ulu o kapeti lapotopoto, e tusa ma le 1.8 kilokalama, ua sili ona teuina.
  • Nurima F1 - uluaʻi vasega (80 aso), ulu o le manaia lelei, o le mamafa o le mamafa 2.5 kilokalama, e le fuafuaina mo le teuina umi.
  • O Kalybos o se ituaiga o fualaau aina ma le ulu o le ulu e oo atu i le 2 kilokalama, ae le o se mea e fiafia ai i tulaga o togalaau.
  • Ulu o le maa - o se ituaiga tuai, e mafua mai i le maualuga o le gaosiga o oloa, e le aʻafia i faʻamaʻi.

E faʻapefea ona tupu laʻau mumu mumu?

Faʻalagolago i le ituaiga, o le ulu o le kapeti lanu mumu e fausia i le 105-200 aso. E mafai ona tupu e fatu ma fatu.

Faatasi ai ma le metotia o le fatu o le totoina o le kapisi lanu mumu, o se fuainumera tele o fatu o loo faaaogaina, ma le isi, e manaomia le tausiga ma le totoa mo le totogo i le amataga o le vaitau tuputupu ae. Fatuina i le itu i saute o loʻo faʻatinoina ia Mati-Aperila, i le itu i mātū, o le vaitaimi ua suia i le vaitaimi o Aperila-Iuni.

E faapefea ona ola e ala i fatu?

O fua o fatu ua totoina i totonu o se vaivaiga vaivai o le palatini e masani ona faatofuina i totonu o le vai vevela (50 ° C) mo le 20 minute, ona faamafanafanaina lea. O fatu ua saunia ua totoina i le eleele lafulemu, totoina fatu e 4 i vaieli taitasi. Fafasa i luga i le palapala poʻo se faʻafefiloi o peat ma humus. O le mamao aupito mamao i le va o pupu e 60 cm, ma o fatu o le kapeti ua totoina i le loloto o le 4 cm. Ina ia puipuia mai i le lumanaʻi mai le fusi tui, o le palapala ua solo i le efuefu.

Pe a 2-3 laulaau moni o loʻo faia i luga o laau, faʻapipiʻiina, faia 2 kopi i vaieli taʻitasi, ma pe a maeʻa se isi taimi e aveeseina le fiafia mo se atinaʻe lelei. Laʻau mumu laʻau e totoina lelei mai le vaieli e mafai ona toe totoina. O le isi laau i le pu spud.

Auala totoina e ola ai

Ua saunia fatu aʻo lei totoina i se auala talitutusa. O le totoina o fatu o kapeti e mafai ona i ai i luga o le windowsill i fualaau po o ipu, i totonu o greenhouses, greenhouses greenhouses poʻo totonu o fale tausi maʻi.

Ua sasaaina le palapala i totonu o atigipusa, e aofia ai vaega tutusa o le turf land ma peat. Faatasi ai ma lenei metotia o le totoina o laau, e taua le mataʻituina o le puleaina o le vevela - o le koluma e le tatau ona pau i lalo ifo o le faailoga o le 16-20 ° C seia oʻo i le taimi e tulaʻi ai. A maeʻa le vaiaso, ona faʻaititia lea o le vevela i le 8 ° C, ma pe a uma ona totoina vao i le vevela o le 12-15 ° C.

Laʻau mumu laʻau ua saunia mo le gaosia e Me, pe a 5-6 laʻau na faʻavae i luga o le laau ma ua lelei le vaitau.

O le eleele aʻo lei toe totoina ua saunia i le auala e tasi e pei o le paʻu paepae. O le laʻau mumu laititi e sili ona lelei i luga o laufanua lafulemu, lafoaʻi ma moli ma le maualuga o le 5.5-7.0 pH. I luga o eleele faʻamalolo, o le kāpuni lanumumu e le tupu tele. O le nofoaga sili ona lelei mo lenei aganuu o le a avea ma vaʻaiga lelei lea na tupu ai le kukama, tamato, aniani, legumes, beets poʻo pateta. O le mea lea e le aʻafia le laau i le taʻele, e toe foʻi atu le kāpeti lanumumu i le tuatusi saito talu ai le 4 tausaga. O le palapala i luga o le tumutumu o loʻo saunia talu mai le autumn, faʻaofiina o mea faʻale-aganuʻu. Afai e leai, faʻaaoga le nitroammophosk e pei o le fuluʻi.

O le gaioiga o laau toto o le laʻau mumu e faia e tusa ai ma tekonolosi nei: faʻapipiʻi faʻamalolo poʻo le nitrate ammonium e faʻapipiʻi i le lua, faʻafefiloi le faluga i le eleele, faʻamaligiina i sina vai, ma totoina ai fatu. O le palapala e faʻataʻaleʻaleʻa solo, a maeʻa faʻasaina ile vai mafanafana.

Tausia le kāpuni mumu

O isi gaioiga mo le tupu lanu mumu laititi e sau i le veleina, vavalaina o le palapala, eli ma faʻamautu le taimi.

Faʻasa. E pei lava o isi ituaiga o kapisi, o lenei aganuu e mama. Le lava le susu e afaina ai le fua ma le maualuga o ulu o kapisi. E aoga mai lea taimi i lea taimi le faia o le tele o le fufuluina o togalaau lanu mumu ona o le tafe mai o mata mai lau. O le susu mo lenei ituaiga kapisi e taua i le taimi o le fausiaina o laʻau o laulaau, lo latou tuputupu ae seia oʻo i le vavae. E le gata i lea, o le tele o le suavai e tatau ona faia i le taimi o le fausiaina o le ulu o kapeti. Ae ui i lea, aua le lolovaia le totoina, talu ai e le mafai e le kapisi lanu mumu ona faapaleni le susu ma le susu o le eleele.

Tatalo ma le maupuʻepuʻe. O le uluai tatalaina o laau toto e faia ile vaiaso talu ona totoina. O le tausiga o le kapisi lanumumu e aofia ai le faʻaauau pea o le eleele mo le atinaʻe lelei o aʻa o le laau. Pe a faʻamaʻaina le tolu, o le 'auʻau o le kapeti e lūlūina i le maualuga o lau muamua.

Laʻei pito sili. A o faagasolo le vaitau o le tuputupu ae o lau laʻau, o le kāpeti e fafagaina i le faʻamalosia o le kulimi, ma pe a amata ona fai se ulu ole kapisi, e tatau ona pule malosi le kopara ma le potassium i le fafaga. Afai ei ai le tele o le vevela, o le a faʻaauau pea le ola o le laʻau i tupe faʻaalu o le ulutala.

Maʻi ma faʻamaʻi. O le kapisi e matua afaina i aphids, moths, thrips, kapisi ma laʻau, fuʻa, lago. Ae o le tele o taimi, e oti le kapisi mai le keel. I le malulu ma timuga, o le kāpeti e mafai ona aʻafia i vascularis ma mucous bacteriosis, fusariosis.

O metotia faʻaaoga mo ituaiga uma o kapisi e tutusa. Na o le tausia o le saʻo lelei o le seleselega o le a faʻaolaina ai le manava. Iniseti e faʻaaogā ai iniseti po o isi metotia: pefu peʻa ma pefu ma le pefu, faʻapipiʻi ma faʻaogaina o kalama, aniani poʻo le wormwood.

Garancy Red Cabbage - vitio