O le togalaau

Fuafuaina o le faʻapalapala ole fale

Faʻatauga, e ui lava e le o le mea pito sili ona faigata, o se ituaiga o faatufugaga foi. Ina ia mafai ona maua ni faʻamaʻi faʻatoʻaga lelei, e le gata ina faʻaputuina mea totino ma isi vaega i soʻo se nofoaga, ae ia mataʻituina le tekonolosi e mafai ai ona faʻamamaina ma matua, liliu atu i le sili (sili ona laugatasia) o fugalaau faʻasaina e maua mo le togalaau. Ae o aʻafiaga e lei fuafuaina e tulaʻi mai e le gata i le faagasologa o sauniuniga faʻasaina tuusao. Malamalama i le taimi o loʻo faʻamalieina ai lau faʻasolosolo ua leva ona faʻamoemoeina, e le faigofie. Ae maise lava pe afai e le lava le poto masani. Ae ui i lea, ei ai faailo iloga o suiga o le a taʻuina atu ia te oe o lau paluga ua maeʻa atoatoa.

Lanu teuteu.

O le faʻapalapala o le faapalaga mo le faʻaaogaina e le mafai ona faʻamoemoeina i le tilotilo pe fuafua i aso patino. O le faagasologa o lona matua e aafia i le tele o itu eseese - mai lona tuufaatasiga i le tau. Ma i tulaga taʻitasi, ia filifili pe lelei le palapopo ma pe mafai ona faʻaaoga i lona togalaau teuteu ma i le togalaau e le faigofie i taimi uma. I lenei tulaga, e le tatau ona e taulai atu i se tasi o mea taua. O le mea moni o le faapalaina ua saunia atoatoa mo le vave faʻaaogaina e molimauina e nisi o faailo taua e iloagofie ai le faapalaga o le compost mai le tasi:

Faailoga 1. O meaʻai o loʻo i totonu o le faapalaga ua le o vaaia.

Ua sauni le faapalaga e faʻaaoga pe a le mafai ona e toe fuafua e ala i le vaaia mea e te tuʻuina i totonu o le lua faapalaga ma pe o le a le "papa" o le fuga. E maua ai se toniga ma e avea ma se "mea mausali" faʻaaogaina lea e le toe mafai ai ona iloa tufuga o laulaʻau mai isi mea.

Faʻasa

Faailoga 2. Olaga

E le pei o le faapalaga fou, o le faapalaga lelei ua gaosia lelei. I le faagasologa o le matua, e faigata ona valaʻau se palu palamole i se mea manogi, ma i le tele o itu, o le mafuaaga lea e fautuaina ai le faapalaga e tuu i luga o le itu o le laupepa. Ae o le taimi lava e sauni ai le faapalaga mo le faʻaogaina lelei ma le vaomatua lelei, o le a maua ai se manogi matagofie o le vaomatua. I se upu, o le manogi o le faapalaga sauniuni e le tatau ona mafua ai ona e le fiafia. E tatau ona suia tele mo le sili atu.

Saini 3. Iloiloga e aunoa ma se toega

Afai e te masalosalo pe ua sauni lau compost e vave ona e faʻaaogaina, toso se siʻosiʻomaga ole laʻau i totonu o se sieve. I totonu o le faapalaga ua maeʻa, o mea laiti e mumu ua faia e avea o se taunuuga. Ae afai e le o le matua, ona e matauina manino lea mai le ituaiga o totoe, pe o le a le mafai ona e oloina i luga o le faasologa.

Iloiloina o le faapalaga.

Faailoga 4. Le toesea o anufe

I le faagasologa o le vevela i luga o le vevela, vevela (ma le avanoa saoloto i meaai) e tosina mai ai ni anufe se tele i le faapalaga, lea e taua tele i le faia o lenei fugalaʻau. Ae afai i le amataga o le faagasologa ole numera o anufe o loʻo i totonu o lau lua compost, e mafai ona e faʻamasino le lelei o le mea na fai, pe a maeʻa lelei le pala, e le tatau ona tumau pea i totonu o le faapalaga. O le faapaleina atoa o le faapalaga o lona uiga o le leai o ni meaʻai e leʻi faʻaleagaina, lea e faʻafefeteina ai anufe ma liliu atu i le humus. O lona uiga o nei tagata e sili ona manatu faatauvaa i totonu oa tatou togalaau e le manaʻomia ona nonofo i totonu o se lua pala. O le taimi lava e tuua ai e anufe lau paluga, lagona le saoloto e amata faʻaaoga.