O le togalaau

Faʻasaina le "tea" - o le mea lelei sili ona lelei

Faʻasaina "tea" o le mealilo o le tele o togalaau. E toetoe lava o faamaumauga uma a le lalolagi mo le olaola o fualaau aina suamalie na ausia e ala i le faʻaogaina o nei mea faʻapitoa. A faʻamaligiina i le faapalaga "lauti", o le a amata ona ola lelei laau toto, faʻalautele le lanu meamata e oo atu i le 3 taimi. Faʻasaina "tea" o se mea e sili ona manaia mo laau totō.

Faʻasaina "tea". © AllieB

O le mealilo i se eleele maloloina o meaola maloloina ia o loʻo tumu ai. O le laʻau faʻamaina o le "tea" e faʻamaonia moni lava i le bacteria probiotic aoga. E lua ituaiga o siama e aʻafia i le bioconosis oneone - aerobic ma anaerobic. O siama vailaau e olaola i eleele o loʻo i ai le okesene. Ua malo le anaerobic i le ea ma le suavai ua pala.

O siama oona o uo o lau togalaau. Latou te lafoaia mea vevela ma faia ni mea maloloina i le palapala.

I eleele vaivai, e leai ni siama faʻamaʻi ma isi meaola laiti aoga. O le faʻafeiloaʻiga o fomaʻi faʻapitoa, faʻafefe o le siosiomaga ma isi faʻalavelave faʻaleagaina le eleele ma faʻaleagaina ai siama. I le taimi lava lea e tasi, o tulaga sili ona lelei e faia mo le tuputupu ae o siama ole siama, aʻafia ai le aʻa ma isi faʻamaʻi. Faʻataʻiina o fomaʻi faʻapisinisi e aofia ai masima e faʻaputuina i le palapala ma faʻamaʻi ai siama. O fuālaʻau faʻapitoa o vailaau faʻasaina e sili atu ona aoga i se taimi pupuu, ae e afaina i le taimi uumi. O le faʻaaogaina o fugalaʻau faʻasaina, ma le faapitoa o le "tea" faapalagaina, o le a maua ai le soifua maloloina mo le umi.

Faatusatusaga o taunuʻuga o Compost "tea" talosaga. © chesapeakecompost

E mafai ona saunia le tea i le tele o auala.

Fua numera 1.

Tuu le faapalaga oti i le taga, nonoa le ato. Tusi vai i totonu o se pakete, tuu i lalo le taga iina. Fafaga le "lauti" mo ni nai aso, ma faʻaosooso ai. A maua e le fofo se paolo o le lauti, ua sauni e inu.

Numera numera 2.

Faatumu le pakete ma le faapalaga e tusa o le tolu, faaopoopo vai, faʻafefiloi. Tuʻu le faapalaga mo le 3-4 aso. Faʻaosoosoina le vaifofo aʻo faʻamalosi. Faʻasolo le fofo e ala i le velap, sieve poʻo le sipisi i totonu o se isi fagu.

Numera numera 3.

O le mauaina o le faʻamalolo faʻasaina e le eseese ma auala muamua e lua, vagana ai i le taimi o le faʻapala, o le fofo e tuʻuina atu i le faʻaleleia o le taimi. Faʻaauau le vaʻaia e faʻaaoga ai se compressor ma le maʻa (faʻatau i faleoloa aquarium).

Faʻasaina Tea Faʻasaina Tea Faʻasaina Tea

O le a lenei mea mo? E pei ona matou taʻua i luga, o siama faʻamaʻi e taua tele mo le soifua mālōlōina o eleele ma laau totō. A aunoa ma se faʻaauau pea o le okesene, o le a mate nei microorganisms, o le a suia e siama siapobic siama ole tino, ma o le faapalaga "tea" atonu e iai se manogi le lelei. O le mea lea, o le faʻaaogaina o le aeration e faʻaleleia ai le tulaga lelei o le fua o le gaosi. Mafaufau pe aisea e le manaia ai le manogi o vai inu i totonu o se vaituloto, ma e manogi le manogi o vai? O le vaitafe e tumu i le tele o le okesene, lea e puipuia ai le toe gaosia o microbes leaga.

Fua numera 4.

Mo faifaatoaga tetele, e mafai ona e faʻaaogaina meafaigaluega gaosi oloa mo le gaosiga o le compost "tea". O ia meafaigaluega ua leva ona gaosia ma faʻaaogaina i le Iunaite Setete. E mafai ona e faia oe lava, e faʻaaoga ai se paʻu palasitika ma se paʻu ma se pipiʻi.

Mo soʻo se auala e faʻapala ai "tea" e taua tele le aveeseina o le chlorine mai le vai (pe afai e te faʻaaogaina le vai paʻu), talu ai e aʻafia ai le aafiaga taua o siama aoga. Mo le faia o lenei mea, ia faʻamautu pe faʻaaluina se faʻaaloalo mo le 2-3 itula.

Faʻasaina Tea

Afai o le mea lea e maua ai le "tii" e iai le manogi o mea manogi, o lona uiga o loʻo tumu i siama maʻi. E le mafai ona faʻaaogaina lenei fugalaau mo le faʻasūina o laau, fai se vaega fou o le faapalaga "tea", mulimuli i tulafono uma. I le gaosiga o le vaifofo, e mafai ona e faʻaaogaina naʻo le faapalagaina atoatoa o otaota. O le faʻaleleia o le lelei o le "lauti" o le a fesoasoani foi i lona faʻaauau.

Afai e le mafai ona e faʻaaogaina le "tii" i le taimi lava lea, teuina i se nofoaga malulu ma le aeration.

E faʻaaogaina le "lauti" faʻapipiina mo le faʻafeusuaʻi ma le totoina o laau. O le faʻaaogaina o lenei metotia o meaʻai laau toto e te le faʻaopopoina le eleele faaopoopo, e pei o le tulaga o le faapalaʻau matutu. I lenei auala, e faigofie ona fafaga i totonu o laau toto. Mo le pulumuina, ua faʻafefeteina le lauti o le compost i le vai i le faʻatonuina o le 1:10. Aua e te fufulu le lau laau i se la susulu o le la; e mafai ona susunuina laau toto. E sili ona lelei le faia i le taeao po o le tafa o le la.

Faʻasaina Tea

Mo le faʻamaina, e mafai ona e faʻaaogaina le "tea" e faʻapipiʻi ona saunia. I lenei tulaga, o le ae le afaina ai le laau, e pei ona mafai ona tupu i fomaʻi vailaʻau. O le tele o meaʻai faʻatoʻaga faʻatasi ai ma le faapalaga "tea" e mai lea taimi i lea vaiaso ile tasi i le masina.