Fugalaau

E faʻapefea ona ou ola i se viole mai se laulaau i le fale

O violets o ni fugalaau mananaia ma e toatele e saili e faalautele a latou faaputuga faatasi ai ma isi ituaiga pe amata ona ola fou mai mea oi ai nei. I le fale, o le faʻalauteleina o sea laau e faia i laulaau, e vavae ese mai se mea e fiafia i ai.

O lenei auala o le tuputupu aʻe o violetiti ua manatu o se mea pito sili ona faigofie ma sili ona taatele ma e mafai ona lelei e tusa lava pe amataina. O le taimi e sili ona lelei mo lenei mea o le tautotogo ma le taumafanafana, pe a tele le malamalama ma le vevela. Ae ui i lea, e mafai e le failaisa faila ona tupu i totonu o le vaitau e puupuu ai le ao. E faapefea la ona tupu le viole i le fale? Sei o tatou taumafai e mafaufau i ai.

E faʻapefea ona filifili le laulaau violē

O le faʻapenaina o lenei fugalaau o le a manuia pe a tonu le filifilia o mea totō. Afai o le laupepa e vaivai pe maʻi, o lona uiga o le a matua tupu lona fatu, o le mafuaaga lea e tatau ai ona faʻafeiloaʻi lana filifiliga ma tiute uma.

E le fautuaina e le au faifaatoaga fugalaau le filifilia o laulaau mo le toe gaosia, o loʻo i luga o le pito sili ona maualalo, latalata i le eleele, talu ai o loʻo tele naua i latou ma ua vaivai. E le gata i lea, o siama ma gaʻo o le sugi e masani lava ona masani ai.

Mo le totoina o mea, e sili ona lelei le faʻaaogaina o se afifi. mai le lua poʻo le tolu kuata, pe afai o lau o loʻo i ai le tele o loʻo manaʻomia i le tauvaga faʻalauiloa ua i ai.

O nisi taimi o mea mo le tuputupu ae o loʻo paʻu, faʻaitiitia mea e ola ai ma foliga vaaia. E tupu lenei mea pe afai e faatauina le laupeʻa i le faleoloa, e lafo mai i meli mai le vasega pepe pe maua mai i uo.

O se auala uumi, ma i nisi tulaga e le masani ai le faasusuina o le vai, e afaina ai le tulaga o le lau laulaʻau ma le au. O le mea lea, ao le i tulaueleele e tatau ona i ai mo le tele o itula tuʻu i totonu o le vai mafanafana faatasi ai ma le faaopoopoina o le tele o tioata o le potassium i le taimi atoa.

Faʻafetai i lenei faʻatinoga, ua faʻamaʻi le pepa ma toe foʻi mai i lona uluai setete. A maeʻa lenei mea, ona vaʻaia lelei lea o le 'au ma se naifi malosi i se mamao o le 3-4 cm mai le pito i lalo o le lau laulaau, tele lava i itu taumatau.

E faʻapefea ona tupu le viole i totonu o pusa vai

O le vave lava o le lau o loʻo i totonu o le vai, o le vave foi ona amata ona amata ona aʻa. O i latou e leʻi faʻaaofia lava i le totoina o nei fugalaau, e sili atu ona faigofie ona faʻaoga mo le aʻafia kuka pe vai tu.

O lenei mea e mafai ai e oe ona: mataʻituina le tulaga o le totoina o mea; talafeagai vave le faaleagaina o le vavae ma vaai i le faʻavaeina o aʻa.

O le gafatia mo le faʻamalosia o violet e tatau ona faʻaeteete fufulu ma faʻamama. E sili ona lelei le faʻaaogaina o fagu poʻo tamai tioata o le tioata pogisa mo nei faʻamoemoega, lea o le a puipuia ai le faʻaogaina o algae lanumeamata i luga o puipui ma le faʻafefeteina o le vai.

O le faʻasologa o taualumaga e pei ona taua i lalo:

  • tanu le pepa i totonu o se atigipusa i vai e 1.5-2 cm;
  • ina ia leai se paipa o le tipi i luga o le vaa, o le pepa ua faatulagaina i se tapuni;
  • e puipuia ai le atinaʻeina o algae microscopic ma siama faʻamaʻi, o se laulau o carbon gaioiolosi e tatau ona tuʻu ifo i totonu o le vai;
  • afai o le a amata ona faʻaleleia le suavai, e tatau ona faʻaopopo e faʻaaoga ai vai mamā ma lelei mo lenei mea.

Faʻalagolago i le eseese o le viole filifilia, e mafai ona e faʻatali mo aʻa e aliaʻe i le 2-4 vaiaso. Afai e le o aʻa ae o aʻa o le pala e aliali mai i luga o le tipi, e tatau ona aveese le lau mai le vai, mago ma teuteuina ma le totoa, aveʻesea mea ua faaleagaina.

O foliga vaaia o le pala o le a fesoasoani e puipuia gaioio galue i le foliga o se paʻu, lea e faʻaaogaina e gaosia ai se fasi pepa fou, pe a maeʻa ona toe faʻafefiloi le laulau pepa ile vai. A oʻo mai aʻa malolosi i ni fuainumera tetele, ua totoina i totonu o le eleele.

Suʻeina o le tipi i le palapala

E mafai ona e tupu mai ni viole mai le laulaau i ni tioata tioata poo ni fagu e tatala ai le vai. O le koneteina e faʻatumu i le lona tolu ma le suavai lelei, ona tumu ai lea ile palapala ile pito i luga.

Toto se fatu faatasi ma se laulaau i se loloto loloto, a le o lea, o le a i ai ni faigata e oʻo atu ai i luga, faʻavaivaia, ma atonu e le mafai ona afaina.

O le eleele o loʻo i luga o le 'au e tatau ona faʻapipiʻiina, faʻamaʻaina, mulimuli ane o le pusa ma le viole ua ufiufi i se ato e foafoa ai se siosiomaga manaia ma puipuia le susu.

I totonu o lenei pepa, o le a tumau pea le laau seia oo ina o mai tamaiti i totonu o le laau. O lona uiga o le galueaiina o violet mai le laʻau na manuia. Ua totōina taʻi vine i ipu eseese.

E faʻapefea ona tupu se violē mai se laʻau i le eleele

Toeitiiti lava o tagata fugalaau fugalaau uma e ioe e faapea afai e vave totoina se viole i le eleele, ona tupu ai lea sili atu le mataalia, talu ai o le a le mafai ona pala, o aʻa vave vave ma faʻaleleia atili pepe.

Ina ia totoina se viole, e mafai ona e faatauina se eleele faapitoa, lea e manaʻomia faaopoopo i ai le susu: foam, vermiculite, sphagnum moss poʻo le perlite. Ae e sili ona lelei le saunia o le paluga oe, faʻafefiloi le perlite ma le vermiculite i tutusa tutusa e aunoa ma le faaopoopoina o le eleele mama.

Perlite vaega taua mo le tuputupu aʻe o violetē, aua e maua ai le ea i aʻa. Ma le vermiculite e faʻafefiloi ai eleele ma faʻafefe lelei ai le susu.

O le faagasologa o le aʻaina o le laulaʻau i le eleele e tupu pei ona taua i lalo:

  1. Ua aveeseina le uʻamea mai le viole ma ua gauia, ma ua maeʻa ona tipi ese le vae, tipi mo ni nai sekone i se vaivaiga vai vaivai o le palatini ma faasolosolo i lalo e malogo mo le afa itula.
  2. O se ipu paopao ma puʻe vai e tumu i se mea mafanafana susu.
  3. E seleseleina fasi vavaelaʻau i se paluga ma faʻapipiʻi faʻatulagaina mo le mautu.
  4. O le fausiaina vave o le fugalaau e le fautuaina.
  5. Ona tuʻu lea o le ipu i le 'au i totonu o soʻo se pusa palasitika pe ufiufi i se pusa paʻu.

Mo le puipuia o le faʻaleleia o le palapala, e tatau ona faʻamalosi le fatu. I le taimi muamua, e mafai ona mou ese atu, lea e manatu e masani. A maeʻa sina taimi, faatasi ai ma le oʻo mai o aʻa, o le laʻau o le a toe ola.

Faʻatauga o le mea e manaʻomia tasi i le vaiaso e le o le malosi tele, ma o le faʻasusuina e le manaomia. O lenei mea o le a mafai ai e ia ona maua vave le aʻa i le sailiga o meaai.

Vavaeeseina o tamaiti pe a fai mai violets mai se laulaau

O le taimi lava e aliali mai ai tama teine ​​i lalo o le aʻa, e totoina le laau. E tatau ona vaevaeina tamaiti ina ia tofu le laau laiti ma le sili atu ma le tasi le pea laulaau ma se numera itiiti o aʻa.

O le valavala o le a le faʻalavelave tele pe afai o le palapala i totonu o le fagu e lelei le susu, ua aveeseina le laau faatasi ai ma se eleʻele omea, ma vaʻaia ma le totoa aʻa mai le palapala.

O le mea lea, na matou maua ai le auala e toto ai viole mai se laulaau i le fale. O lenei faagasologa e le o se taimi umi ma e mafai foi e se tagata amata ona taulimaina. O le mea autu o le pipii i tulafono patino ona mafai lea e mea uma ona galue i le taimi muamua.

O tagata fugalaau fugalaau e mafai ona tutupu aʻe nei fugalaau i soo se taimi o le tausaga, lea latou te maua ai le tele o mea fiafia.