Meaai

E faʻapefea ona faʻasaoina ma togi pipi lanumeamata?

Peʻa o le oloa tonu lava lea e taua tele i tagata o le vaomatua. O le mea lea, e tatau i tagata pele uma o fualaau faisua ma fualaau faisua ona iloa le auala e teu ai paʻu ina ia mafai ai ona faʻasoa i latou mo le taumalulu. O le fualaʻau ei ai le tele o porotini ma e mafai ona suitulaga ia aano o manu. O le a aoga foi le fala mo le kuka, aua o lona tino ua vave ona paʻu vave ma e leai se afaina, pe a faʻatusatusa i aano o manufasi. O polotini matamata e faʻapipiʻiina ai le tino e mafai ona e faia e aunoa ma se meaʻai o meaola manu mo se taimi umi. O lenei mea moni e taua tele pe a faimalaga ma savaliga. Mo tagata tafafao maimoa e fiafia i mea taumalulu, e fautuaina e teu i a latou lava meaai. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e iloa le auala e teu ai peas mo le taumalulu.

I le faʻaaogaina o peʻa lanumeamata, ua tumu le tino i le malosi, ma faʻaopoopoina ai le lelei. Faafetai i lenei mea, e mafai e se tagata ona onosaia avega mamafatu ma foia mamao mamao. I le tulaga aoao, o tagata uma e malolosi ma malolosi e fautuaina e 'ai le pī. O nisi ituaiga o lenei fualaau e aofia ai le suka moni, lea e faaosofia ai le faia o le failele ma le mafaufau.

Faʻafitauli i le manava o le a fesoasoani i le fofoina o peasia tutusa. O lona faʻaaogaina o micronutrients e faʻamaluluina ai le kuluma, faʻamaonia le faʻatinoga o le tino o meaʻai. O le antioxidants o loʻo iai i le fetus ei ai le lelei o le faʻaleleia o le paʻu ma le lauulu.

E pei o fualaau aina uma, o peas o ni fua taimi. O le mea lea, e talafeagai mo i latou ona teuina mo le taumalulu. O fualaau mo le seleseleina o talo mo le taumalulu o le a fesoasoani ia te oe e fuafua le faasologa e puipuia ai lenei ituaiga o aiga legume i le tau malulu. E i ai le tele o suʻega mo pupuʻu paʻu, ae o nei filifiliga uma o le a faʻamaonia poʻo le le faʻamaoniaina o apa ma mea e aofia ai.

Mo le taofiofi, talavou, susu susu e filifilia. O pipi tipisi o le a maua ai se paʻu mataga o sauniuniga ua saunia ma o le a sili atu le malosi e tofo ai.

Peʻa lanumeamata e aunoa ma le faʻamalositino

Mo tapenapenaga, ia saunia ni vavae e tolu lita. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona fufuluina i le susu ma faʻamaʻi mo le 7 minute e faʻaaoga ai le ulo. O se tamai numera o kesi e le aoga i le faʻamamaina ile ogaumu. O lenei fua mo le kulimi kulimi o le a alu i le 1 lita o vai malulu masani. O le tofo o le faʻasaoina o le a tutusa lava ma le faleoloa, ma faʻafetai uma i le sao saʻo o le tele: 3 tbsp. punetini o suka, 1 teaspoon o le citric acid, 3 teaspoons o le masima.

Faʻasaoina o poloaiga:

  1. Aveese peʻa lanumeamata mai palu ma fufulu ile vai inu.
  2. Mai se voluma o fualaau (masima, suka) ma le vai, ua saunia ai se vai. O le faʻasaoina o pi i le fale e le maua ai le faʻamalositinoina o apa ma mea e aofia ai, o lea o le a sasaa ai pusi i totonu o fagu kuka ma kuka mo le 15 minute. I le faaiuga o le faʻatinoga, faʻaopoopo le acid citric.
  3. Faʻamalie lemu le pi tao i totonu o fagu, ona faʻatumu lea i le vai faʻalanu e tasi ma faʻamalosi le faʻavaa. Auina atu i le faleoloa.

E le mafai ona e kuka kuka mo le sili atu nai lo le taimi faatulagaina, a le o lea o le a le toe maua ai lona foliga, liliu atu i le paʻu.

Peʻa lanumeamata ma le faʻamaʻi

O i latou e fia iloa pe faʻapefea ona faʻasaoina peas i le faʻamaʻi pipisi e tatau ona faaputu i luga o le 600 karamu o pi e leai ni pusa. Mo le sauniuniga o le a e manaʻomia se 1.5 lita fagu poʻo ni fasi pepa e lima o le 0.5 lita. O le fea o le a alu i le marinade, e aofia ai le 1 lita o le vai masani, 1 tbsp. punetipi o masima, 1.5 tbsp. punetini o le suka ma le citric acid, i le aofaiga o le 3 kalama.

Faʻasaoina o poloaiga:

  1. Mulimuli i le auala mo le faʻamamaina o pi, fufulu ese mai pusa, umi 3 minute.
  2. Fai se faapaleʻele e ala i le faataapeapeina o meaʻai i le vai. Salu.
  3. Paʻu, meaʻai i le fale, muamua saunia mo lona afifiina i faletupe. Ona tatau lea ona tumu ia pusa i pusa i le vevela vevela ma auina atu mo le faʻamaʻaloga tumau mo le 3 itula.
  4. Aveesea mai le vai, uʻu afifi ma afifi i se palanikeke.

Afai o le vai i totonu o le fagu pe a uma ona taʻe i totonu o le 3 aso e le tupu aʻe, e tapunia talo i le tausisia o tulafono ma e mafai ona tuʻuina saogalemu i totonu o le faleoloa, teuina le maualuga o le 1 le tausaga. Afai o le faapaologa e le mafiafia, e sili atu le vave faʻaaogaina o nei faʻasao vave.

Puele lanumeamata lanumeamata ma le faʻamaʻi

O aiga e fiafia i auala e piu ai pi i le fale e mafai ona gauai atu i le fua o loʻo i lalo. O le faiga o le faaputuga e umi, ae le manaʻomia ni taumafaiga faʻapitoa.

Poloaiga o le teuina:

  1. Tuʻu le pi mai palu ma fufulu.
  2. Saunia le faapalepa, lea e aofia ai le 1 tbsp. punetini o suka ma 1 tbsp. sipuni tele o le masima ua faʻafefeteina i le 1 lita o le vai. Suauu ma sasaa pamu i totonu, ufiufi atoa i le vai.
  3. A uma le kuka mo le 3 minute, faatulaga mea uma i luga o faletupe ma tuʻuina atu mo le faʻamaʻi.
  4. O le a faʻaluaina le faʻamaʻi. I le aso muamua, e tatau ona faia mo le 30 minute, ona ufiufi lea ma se tapuni ma tuʻu ese mo se aso. O le aso e sosoo ai, ia faʻamamā le ipu mo le 20 minute ma faʻamau faʻamau le tapuni.
  5. Faʻamalie e faʻaliliu ma faʻafeiloaʻi i le pusaaisa.

O mea e saunia saunia e teuina i totonu o le pulou poʻo se nofoaga malulu.

O fua o loʻo lisiina mo le faʻasaoina o peʻa o autu autu ia e mafai ona faʻaopoopoga i a latou faʻafouga.