Isi

Auala e totoina ai fatu i fualaau mama ma pe faapefea ona lelei

Taʻu mai ia i matou le auala e toto ai fatu i totonu o fualaau mama? Na ou faatauina i latou i le tausaga na tea nei, ae o lenei vaitau e lei oo mai i oʻu lima. E le gata i lea, o le faasologa o se mea e maasiasi ai - o le a se mea e tatau ona ou faia i ai? Ou te manatua na fai mai le tagata faʻatau i le faleoloa e tatau ona fufulu muamua ia laumei ona totoina lea. E te manaʻomia le aveeseina o lenei manoa ao lei faimamago pe leʻi toe totoina?

Faatasi ai ma le oʻo mai o paʻu paʻu, o le toʻatele o faifaatoaga ma fugalaau fugalaau na manavaina se manava o le toomaga. Ma mafuaʻaga uma ona o nei tamaʻi puʻupuʻu laiti e faafaigofieina ai le totoina o laau totō. E tele aganuu e matua le mafai ona taliaina toleniga. O lea la na tutupu mai ai laau toto, na ola ae ma ua oo i le taimi e togi ai. Ma o iinei, malolosi, ola maloloina i togafitiga ina ua uma ona amata ona afaina lenei gaioiga, ona ua leaga o latou aʻa. Ae faʻafetai i papamaʻa mai le peat, e mafai ona faʻaolaina laau toto ma i le taimi e tasi e faʻaleleia ai a latou galuega. O le a se mea e tatau ona e iloa e uiga i le auala e totoina ai fatu i fualaau o peat, ma o a latou?

O le a le mea e foliga i ai foliga o peʻa?

O lenei mea manaia na maua lona igoa mo lona foliga. E foliga tutusa lava ma se papa maa lapoa. Latou te faia mai le peʻa, o loʻo faʻatuputeleina ai mea e faʻaleleia ai le tuputupu ae, o mea oona ma isi vaega. I se faʻafefiloi o le eleele faʻaleleia, o le totoina o laau e toetoe lava a leai se avanoa e maua ai le maʻi ma faʻalelei lelei.

Sook le papaa i luma o le luluina ina ia paʻu le peat. O lona maualuga e tumau pea, ae maualuga le maualuga 5 taimi. Ina ia faatumauina o latou foliga, i le tele lava o mataupu o le a tuu i totonu o se upega lelei. E le faatagaina ai le susu susu e paʻu. E i ai "faʻataʻitaʻiga" e aunoa ma se ata. O nei mea e tatau ona tuu i ni nai ipu laiti poo ipu. O lapoa o laumei e ese foi. O le aupito laʻititi e i ai le lautele o le 2.5 cm, ma o le tele - e oʻo i le 7 cm.

O le mea muamua e faʻaaogaina mo fatu laiti, mo se faʻataʻitaʻiga, petunias. Mo fualaau faisua, 4 cm le lautele e sili ona talafeagai.

E faʻapefea ona totoina fatu i totonu o fualaau mama?

O le faagasologa o le totoina o fualaau i laulau e faigofie ma e aofia ai mea nei:

  1. O laulau e tuʻuina atu i totonu o se fata poʻo se atigipusa ma itu ma sasaa vai i totonu. E taua le faʻapipiʻi saʻo: o le itu ma le malologa e tatau ona tepa i luga.
  2. Tu i luga mo le 10-15 minute i le vai ma faʻamaʻe le vai o totoe mai le fagu. A o faagasolo lea taimi, ua paʻu le peat.
  3. O se tauvaga ua faia e avea o se atuatuvale i le peat ma o se fatu ua tuu i totonu (tasi).
  4. O paluga faʻamaʻafi e tumau i totonu o le apa. E muamua ona ufitia i se tapuni.

E tatau ona faʻaopopo le vai i totonu o le fagu i lea taimi ma lea taimi - e vave ona paʻu le peat. E le gata i lea, e tatau ona lalagaina tipu. A oʻo mai aʻa mai le laulau, e totoina laau i totonu o se ulo poʻo luga o se moega. I lenei tulaga, ua amataina le feʻau ina ia le faalavelave i le atiina ae o aʻa.

Faʻamanuiaga o Pills Peat Billills

O fualaau oona e tele naua tulaga lelei. Latou te maua sina avanoa, lea e sili ona taua i se fale mautotogi. E leai se mea e tatau ai ona piki ni laau, o lona uiga e le o aʻafia aʻa. Afai e tupu fua fatu, e mafai ona aveese le totogo, ma tuu ai le malologa.

I se tulaga faʻapitoa, e taua le taʻua o le suʻeina o fualaau mai fualaau. E mafai ona totoina faʻatasi ma laau totő, i le vaʻaia muamua o le upega.