Fugalaau

5 fugalaau sili ona lelei

Pilote o ni fesoasoani fesoasoani i lima o soʻo se fai togalaau. E oʻo lava ia i latou e le o ni mea e faʻaogaina pe matagofie o le galueaina e le mafai ona faʻafetai i le mafai gafatia o nei laau totō ona totogo pea i le malulu. Faʻafetai i tausaga taʻitasi e totoina i le palapala, e mafai ona e liua i nofoaga sili ona manaia i totonu o le togalaau ia malamalama ma fiafia. O le ai ai se nofoaga mo pepa ma fugalaau fugalaau. O le a fesoasoani ia i latou e le gata ina natia ai le lanu ma nofoaga le fiafia, ae ia aumaia ai foi se leo fou ma lagona i le tuufaatasiga. Ma i totonu o le taumafanafana, o tagata e sili ona latou fiafia i ai, lea e sili ona talafeagai mo le totoina o togalaau masani ona o lo latou le lelei ma le faigofie o le tausiga.

Marigolds i le togalaau fugalaau

E le faigofie tele le pikiina o moega mo fugalaau

O fuata taʻitasi e mafai ona fuga mai ma le vaivai mai ia Me seia oo i le amataga o le muaʻi fulufulu. Ae o le tele lava o tulaga, e tatau lava i tagata fai togalaau ona "totogi" mo le tele ma le matagofie o le fugalaau: o latou tino, vaivai ma le gauai totoʻa.

O tagata o le tau vevela e faalagolago i le fausiaina, laʻei pito i luga, vave aveeseina fugalaau fulafula, e le gata ina ua tupu aʻe i totonu o le fagu. E oʻo lava i le eleele lafoaia, o le tele o tausaga faʻaletausaga e manaʻomia ai le le mautonu. Ma i le tau mafanafana, pe a pa'ū le tele o le pa'ū i luga o le mafanafana o le mafanafana, e matua faigata lava, ma o nisi taimi e le mafaia, e tuʻuina atu ai taimi i pailate. O le mea moni, i le lotolotoi o le vevela ma le lamala, o laau uma i totonu o le togalaau ma toetoe lava o fua uma i totonu o le togalaau teuteu e manaʻomia le faʻamaʻi ma le gauai. Ma o pailate i lenei tulaga na o le faafaigataina o le tausiga o le togalaau. Ae ei ai ni tuusaunoaga i nei tulafono.

E tusa lava pe manatu o le tele o lele e manaʻomia le tausiga, o nisi oi latou e fiafia i ai ma le faʻaeteete lava, ma o lona malosi e faʻatatau tonu lava i vanu o le tau ma e aofia ai ni auala faigofie. E mafai ona latou fulafula e aunoa ma galuega i aso uma ma faataga oe e teuteu fugalaau i ni lanu paʻepaʻe, e aunoa ma le faia o ni manaʻoga tele.

Pasefika sili ona fiafia e faʻaopoopo mea nei:

  • faʻamalosi faʻatusatusaga;
  • manaoga masani mo le laei pito i luga;
  • malulu malulu;
  • malulu o le lamala (e ese mai tuusaunoaga);
  • le mafai gafatia ona faʻamagalo tasi taimi le faʻatagaina o taualumaga faʻatulafonoina;
  • leai se mea e tatau ona tosoina moni fugalaau uma pe a maeʻa ona faʻaauau pea ona fua.

Ae e le tatau ona e manatu o le taumafanafana sili ona lelei mo moega fugalaau ma tau e le manaʻomia ai le tausiga. I le totoina o laau e vave ai le fetuunaiga ma le lelei o le ola o laau, e tatau ona mautinoa le masani ai ona inu. O le a manaʻomia e tusa lava pe faʻalautele le lamala, pe a le lava le afaina o le natura e faʻaauau pea le fugalaau. Ma e ui lava o taumafa aupito sili ona mataga ma le tulaga o laau totō e le mafai ona fuga e aunoa ma se malologa ma faatasi ai ma le tele o meaʻai i le ogatotonu o le tau vevela e aunoa ma lau lagolago, e le faʻafeinuina i aso uma. O le totoina o taumafa e faʻaaogaina i le tele o taimi i le sili atu ile 1 taimi i le 10-14 aso, e masani lava, aua a aunoa ma le lava o avanoa i meaʻai, e le mafai e le pailate ona fuga mai. O le a le mafai e le togavao ona aloese mai le susulu o le eleele (ia le itiiti ifo i le tele o taimi i le vaitau), le lagolagoina o le ea ma le suavai. E mafai ona faʻafaigofie le tausiga o ia pailate e ala i le mulimulitaia o le palapala i lalo o le togavao, faʻaitiitia le manaʻoga e faʻamalo le eleele ma faʻaitiitia ai le faʻamaina ile lamala.

Marigolds ma Salvia i le togalaau fugalaau

E tatau ona manatuaina o le a mafai ona faʻaalia e laau laau lo latou natura moni ma le le faʻaleagaina na o le filifilia saʻo o tulaga tuputupu aʻe. Mo ituaiga tagata taitoatasi, e tatau ona matua matauina fautuaga i luga o le tuufaatasiga o le eleele, o ona uiga, ma, ioe, aua nei galo o le vaitau o le taumafanafana e sili ona totogo, e mafai ona gafatia na o sina mea itiiti, ma e le gata i tulaga uma. I se nofoaga le mautonu, e oʻo lava i le vevela aupito sili ona vevela o le a le fiafia i le fugalaau matagofie.

O le a sili atu ona tatou iloa sili atu lalelei sili ona lelei e mafai ona teuteuina soo se fugalaau e tusa lava po o le a le lanu ma lanu lanu o lana mamanu, faigofie ona tuʻuina i totonu o soʻo se faaputuga o laau toto ma fesoasoani e faʻateleina le faʻaalia o le tuufaatasiga ma se taumafaiga itiiti.

Mo se lisi o fugalaau sili ona lelei i le isi itulau.