Fugalaau

Ageratum

Ageratum, mai le Latina e pei o le "ageless", o se mea e le lelei ma le vevela, o le fualaau vevela o le olaola mai le aiga o Astrov, e tusa ma le 60 ituaiga eseese ma ituaiga eseese. Ua salalau le aganuu i Initia i Sasaʻe ma Amerika i Matu.

O le vao vavalalata o le ageratum e aofia ai le tele o laina eletise e sefulu i le 60 senitimita le maualuga ma luga o le laʻau, o laʻau lanumeamata o se rhomboid, o le tafatolu poʻo le oval, o mea manogi-o ato fugalaau lanu violē, lanumoana, piniki ma le paʻepaʻe ma fualaau aina ma le faitau afe o fatu (ma maualuga maualuga mo 3-4 tausaga). I lo tatou tau, ua tupu le matutua i tausaga taʻitasi. Faʻatasi ma isi fualaʻau taʻitasi - calendula, marigolds, snapdragons - ageratum e sili ona matagofie i luga o fugalaau fugalaau ma fugalaau, i fugalaau fugalaau, i le rabatka. O se aganuu vavalalata e faʻaaogaina e fai ai falaoloa, talu ai pe a uma ona seleseleina, o fugalaau e tumau lo latou lalelei ma le fou mo se taimi umi lava.

Tuputupu ae tausagaratum mai fatu

Sowing seedratum seeds

O le faʻavaeina o le fatu o se tasi lea o mea sili ona lauiloa. O fualaau e totoina mai fatu, lea e totoina i luga o se togalaau fugalaau. O le taimi fiafia mo le luluina o fatu o le vaiaso mulimuli o Mati.

O le faʻafefiloi o le eleele e tatau ona aofia ai peʻa, humus ma le vaitafe lelei i oneone tutusa. O pusa totō ua tumu i le eleele, o fatu e totoina i luga o le susu, faʻafefete i le pito i luga ma le faʻafefiloi o le palapala ma ufitia i le polyethylene po o le tioata e faia ai ni lauʻeleʻele.

O le maualuga o le taumafanafana mo le germination o fatu o le ageratum o le 15-18 tikeri o le vevela. O le tapuni i le aso mai le atigi pusa e tatau ona aveese mo sina taimi mo le lele. O le faʻamaualaloina o le eleele e tatau ona faʻatino i se taimi talafeagai ina ia le matutu. O pupu muamua e tatau ona aliali mai i le 10-15 aso, pe a maeʻa ona aveeseina atoa le tioata po o le ata.

Fatuga o ageratum

E tatau ona faia ni laʻau o le suavai i ni vaega se lua. O le taimi muamua - pe a uma ona foliga mai 3-4 laulaau atoatoa, e manaʻomia ona tiʻetiʻe aʻa. O le taimi lona lua - o faʻatasiga taʻitasi e totoina i totonu o se ipu poʻo se tioata.

O tulaga autu mo le totoina o laau o le matuaratum is dry air, soil susu, fafaga i le taeao, masani masani o laau e tatala ai le ea.

Totoina o tausaga

O le totoina o fualaau o le matutua i le eleele tatala o le mea sili lea e fai i le afa lona lua o Me, pe a leai se taufaamatau o le malulu po.

E tatau ona puipuia le nofoaga e tulaueleele ai mai le faafuasei o matagi ma tusi, e susulu ma mafanafana i le la. I totonu o le paolo, o le a tosina le laau i le moli, ma o le a vaʻavaʻai le vao ma e vevesi, ma o le a le tele naua le fugalaau.

O le eleele i totonu o le nofoaga ua filifilia e tatau ona mama ma faʻafefe, i le tuufaatasiga - e le faʻamalolo ma sili ona lelei.

A o leʻi totoina ni fatu, e fautuaina e faʻamalo le palapala ile luga ole nofoaga. O le mamao i le va o le totoina o totoa o le 10-15 cm, o le loloto o le totoina e tatau ona tutusa ma le tane toto. O le taimi o le vavao e amata ile 2-2.5 masina.

Falemai Agrateum fafo

O le faʻasalaga o le tausaga matua e faia i taimi uma ma le tele. Ole maualuga o le susu e le fautuaina. O togafitiga autu o le eleele e tatau ona veleina ma faʻaleleia le taimi, lea e tatau ona faia pe'ā uma ona faʻamamaina le eleele.

O laei sili e faʻaoga faalua i le masina. E mafai ona e faʻaaogaina faʻamalaʻau. Laʻau e tali lelei i le faʻaofiina o le mullein infusion, ae le tatau ona faʻaaogaina le fugalaau fou i soʻo se mataupu. O le faʻateleina o fomaʻi e fesoasoani i le faʻaalia o se aofaiga tele o le laumei lanumeamata ma faʻalavelave ai le faʻalauteleina o le faʻalauga.

O le teuteuga ole tausaga e tatau ai mo le faatelevaveina o le alualu i luma ma le totoina vave. E fautuaina e taitaia pe a talafeagai ai. A maeʻa lenei faʻatonuga, na o ni nai tulafono laiti e tatau ona tumau i luga o le ala. Aua nei galo e uiga i le aveeseina o ni paʻu ua paʻu, lea e le gata ina faalumaina le foliga mai o le vao, ae taofia foi le foliga mai o ni mea fou fou.

Ageratum pe a uma ona tupu

I le taumalulu, o le a le ola i le taumalulu, e tusa lava pe i lalo ifo o le fale sili ona malupuipuia, o le mea lea, faatasi ai ma le amataga o le taumalulu muamua o le taumalulu, fuga mai ma fugalaau e galo mai le totoina o fua. O faʻataʻitaʻiga aupito sili ona matagofie e mafai ona faʻapipiʻiina i totonu o pusa masani mo fugalaau mo le tau malulu ma tupu aʻe e faʻapoto i totonu o potu. O laau toto o le a faʻaauau pea ona ola e tusa lava pe o le taumalulu. I le ogatotonu o le tautotogo, e mafai ona faʻaaogaina vao mo le vaʻaia. E mafai ona totōina i le afa lona lua o Mei i le lua o afa o Me.

Maʻi ma meaʻai

Ageratum o loʻo faʻaalia i faʻamaʻi ma meaola faalafua i mataupu pe afai e le o tausisia tuutuuga o le taofia ma o tulafono mo le tausiga o laau toto e faʻaleagaina soo.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o faʻamaʻi pipisi e pei o le aʻa, palasi siama ma le kukosa mosaic e foliga mai e le lava pe siliva inu. Ma, afai e mafai ona togafitia laau toto i le moa ma le mosaic ma le fesoasoani o tapenaga faapitoa ma le toe faʻaleleia o tulaga masani o le tuputupu ae, ona leai lea o se sosola ese mai le totoina o fualaau aina mai le aʻa. Na o le pau lava le ala o fafo o taimi e puipuia ai fua. Latou te aofia i taimi uma le tatalaina o le palapala, faʻafefe faʻafefe, ma i le filifilia foi o le malamalama ma le lelei o le eleele mo le totoina o laau toto. E le tatau ona fufulu le eleele ma e le tatau ona faʻafefeteina le susu.

A o tuputupu ae ni fatu po o le taimi o le taumalulu o le totoina o fua i totonu o greenhouses, conservatories poʻo nofoaga nofo fale masani, e fautuaina e puipuia i latou mai i le papaʻe ma apogaleveleve. I le amataga o le faʻaalia o nei meaola faalavela, e faanatinatiina le aveese uma o laʻau ma fugalaau leaga, ona pamu ai lea ma sauniuniga insecticidal seia oʻo ina faʻaleagaina uma iniseti.

I luga o le laufanua i luga o vao agateum, e mafai ona aliali mai i luga o matāʻupu ma mea o le taumalulu. O le tele o sauniuniga mo le puipuia o meaola o meaola faʻasolosolo po o vailaau faʻasaina o le a oʻo mai i le fesoasoani a tagata fai togalaau.

O le tausisia atoatoa o tulafono uma o tekinolosi tau faatoʻaga, o laau totō i luga o se moega fugalaau po o se moega fugalaau o le a tumau pea le soifua maloloina ma matagofie.

O ituaiga ma ituaiga eseese o ageratum

Faatasi ai ma tagata e fugalaau ma fugalaau fugalaau fomai, o Ageratum e matua lauiloa ma i ai le manaoga mo ona tulaga le lelei ma uiga maualuga. O ituaiga sili ona matagofie ma ituaiga o ageratum.

White Ageratum - o se vaaiga ma fugalaau paʻepaʻe paʻepaʻe ma faʻatutu ni 'ie, o le maualuga le maualuga e tusa ma le 20 cm.

Ageratum Blue - o se ituaiga o laau iti, laʻititi le maualuga (e tusa ma le 25 cm le maualuga), faʻamalosia ai pine tetele ma le tele o mea manogi e lima mai le lima i le valu senetimita le lautele, e aofia ai fugalaau fugalaau fugalaau lanumoana. Ona o le tutusa o mea vaivai ma le mink fur, o lenei ituaiga ageratum e taʻua foi o le Blue Mink.

Ageratum Mexican - o lenei meaola e tele ituaiga, o le maualuga le maualuga o le vao e mai i le 15 i le 60 cm, o le tele o fulafula - o ato e mai le 3 i le 8 cm. Eseese o Mekisiko Ageratum: