Laʻau

Auala e faʻaaogaina ai ginger mo le mamafa o le mamafa

O rhizomes matilatila, faʻalauteleina o le faʻaoʻoina i le aso, e mafai ona maua i luga o fata o faleoloa faleoloa pe ola faʻatasi i luga o se windowsill. Mo se taimi umi, o le laau ua avea o se vailaau togafitiga, e taua o se vaitau mo aano o manufasi ma iʻa, ma e le gata i lea, o le toatele o tagata i le salafa o le lalolagi latou te faʻaaogaina le ginger mo le mamafa o le mamafa.

O le aofia ai o meainu ma ipu e faʻasoa i le meaai e fesoasoani ai:

  • faʻaagasologa o faiga faʻavaomalo;
  • faʻavae le gaʻoina;
  • siitia le malosi,
  • faʻatautaia le gaosia o vevela;
  • fufulu le tino o le faaputuputu o toxins ma toxins.

O se aʻafiaga taua o aʻa ona mafua mai lea i meaola oona i lona tuufaatasiga. I le taimi lava e tasi, o le faʻamafaʻatasi o le sili lea ona taua mo le paʻu o le mamafa ao le talavou o le rhizome. E mafai ona e iloa se aʻa:

  • i luga o se paʻu mumu auro-beige, lea e leai ni nofoaga e gaogao;
  • le leai o se numera tele o mata ma nonoa;
  • pulu suamalie e aunoa ma ni filo.

I fualaau mo le paʻu o le paʻu, faʻaaogaina aʻa e faʻaaogaina mo le sauniuniga o vailaʻau vailaʻau ma fafo, e faʻamautinoa ai le paʻu o le paʻu i le gaʻoina o vailaʻau, afifi o tino ma kulimi. Faʻaoga faʻapitoa e faʻaaogaina i foliga fou ma mago.

Ginger Slimming Action

O le tino o le tagata o se tino faʻalavelave tele ma sili ona faʻalogo lelei. E aoga mo nisi mafuaʻaga e faʻafefe ai le paleni, ma faʻaalia e le tino le faʻaalia o isi pauna ma centimita.

O le mafuaʻaga mo lenei mea e masani lava o le faʻaogaina o masini o le mu o calories e maua mai meaai.

E faʻapefea ona leiloa le mamafa ma le faʻaoʻoina? O a mea o loʻo i totonu o aʻa e faʻaputuina ai le "mu" gaʻo?

O le aʻa o loʻo aʻafia ai aʻafiaga faʻapitoa e pei o le gingerol ma le shogaol, lea, pe a faʻaaogaina, faʻamalosia le metabolism ma faʻapena ona faʻaputu uma gaʻo. O lona uiga, o calories "faaopoopo" e maua mai i meaai e le o teuina faʻaagaga, e pei o tagata o loʻo maua le mamafa, ae ua faʻaumatia, liliu i le vevela.

Ae ui i lea, o le mafai ona liua le mamafa o le mamafa i le malosi e le na o le pau lea o le taua o le mea lauiloa. Talu mai aso anamua, o le fale faʻafouina o le faʻatoʻaga ma ona aafiaga faʻaolaina i le gaʻoina o meaʻai na lauiloa.

O le taumamafa i tausamiga, o Roma i le va o ipu e fufuluina pea se laina o aʻa fou. E le gata ina fesoasoani le faavaivaia o le tofo o ipu na muamua atu, le susuluina o le mānava, ae na laveaiina ai foi le tagata taumafa mai taunuuga o le taumafa.

O meaʻai e ulufale mai i le manava e vave vave ona faʻamalo ma faʻafefe, lea e puipuia ai le atinaʻeina o siama siama ma le faʻaogaina o le tino. Ginger e fesoasoani e faʻaitiitia ai le maʻi o le manava, e faʻaitiitia ai le faʻaitiitia o le kesi.

O lenei aafiaga faigata ua talisapaia e le fia afe o tagata i le salafa o le lalolagi, ma o le numera o tagata o loʻo faʻaleleia le faʻalauiloaina o le totō. I le taimi nei, o le faʻaaogaina o le mea totino o le ala aupito sili lea ona lelei e le maua ai le mamafa, ma fualaau e mafai ai ona e saunia meaai lelei ma meainu e matuai taugofie ma faigofie.

O le aʻafiaga o le faʻaoʻoina o le tino i luga o le faʻasalaga ma le soifua manuia

Afai o le vaega autu i le talavai mo le gau o le mamafa o le aʻafia o aʻa, e mafai ona e mautinoa o le oloa e le gata ina i ai se aoga aoga i le mamafa, ae e faamaonia ai foi o se fesoasoani lelei i le foia o aafiaga o le atuatuvale ma faateleina le tetee atu i le mafatiaga faaletino ma faalemafaufau.

I aso nei, ua faʻamautu lelei e fomai le sootaga i le va o le mamafa ma le faʻalavelave mamafa. O le mea moni e faapea, a o feagai ma nisi faʻalavelave, e tali atu le tino o le tagata ia i latou i le faateleina o le gaosiga o cortisone, o le hormone. E iloa e le tino se tulaga tulaga ese o se faailoga e pei o se poloaiga ia laveai, ma o se vaega o meaʻai e le o faʻaaogaina e pei o se olaga filemu, ae o loʻo teuina i itu ma le manava mo aso timuga.

Ma o le taugofie o lou lava tino e le taitai atu ai i ni taunuuga faanoanoa, o le lisi o loʻo i ai mea totino mago ma mama, faapea foi ma ipu.

I lenei tulaga, o le aʻafiaga o le faʻaoʻoina mo le gau o le mamafa e aofia ai le tele o vaega. E aofia ai:

  • le taofia o le gaosiga o le gaioiga ma le faamama avega;
  • faatupuina se lagona o le nofo umi;
  • faaleleia atili le gasegase o le cerebral ma le faateleina o lagona;
  • vaivai o le vaivai o le tino ma le tiga o le muso pe a maeʻa aʻoaʻoga;
  • le leai o le tele o le cholesterol i luga o puipui o toto toto.

E faʻapefea ona faʻaogaina le togi mo le paʻu mamafa?

E iloa e tagata uma fualaʻau ma aʻa faʻamau, ae mo le mamafa o le mamafa o le laau ua faʻaaogaina e le o se taimi umi. Laʻau mago fou e faaopoopo i aano o manufasi ma iʻa, tuʻuina atu o ipu o se piquant note ma se mea manaia e toe faʻaleleia ai. O le faʻamafaʻailogaina o se tamaʻi lauiloa i le laueleele o le Rising Sun. O penisini lanu piniki e faʻaaogaina i oloa e maua ai iʻa, e aofia ai sushi ma sashimi. O se lau o le aʻa fou o le a le sili atu ona lelei i totonu o le faapaleʻele mo fualaau faisua ma pulou.

O le sili sili ona aoga e le o se mea e fiafia i ai, ae o se laʻau suamalie lelei ma le faʻaogaina, o lona fua, e fuafua i le vaitau ma mea e fiafia i ai le tagata lava ia, e mafai ona faia ni suiga eseese.

Mo se faʻataʻitaʻiga, i aso vevela vevela, o le suavai faʻamamafa mo le mamafa o le mamafa o le a avea ma se faʻaleleia ma aoga tele mo le tino. I le taumalulu, o tagata e popole i lo latou mamafa ma tausisia le soifua maloloina o le a fiafia i se itula vevela faatasi ma le faaopoopoina o aʻa ma le isi mea manogi ma mea manogi.

Faʻataunuʻu ma le aʻafiaga o loʻo i totonu o le faʻamafaʻiloga fou:

  • faanatinati le fia inu;
  • fesoasoani i toxins ma slags lafoaʻi le tino;
  • leo i luga;
  • faʻaagasolo faiga faʻavae;
  • O loʻo i ai se aʻafiaga antibacterial ma le faʻaaogaina o le inflammatory i luga o le vaega o meaʻai;
  • lelei le tetee i le matua.

E faʻapefea ona faʻaaoga togafiti ma meainu e faʻatatau i luga o le mamafa o le mamafa? O a mea e tatau ona aoga?

Afai o mea inu vevela i luga o se aʻa o loʻo aʻafia ai o loʻo aofia i le taumafataga e faʻaitiitia ma tausia le mamafa, o lo latou vaeluaina e fevaevaeaʻi solo i le aso atoa. O le afu o le afu poʻo le laʻau ma le faʻaoʻo mo le mamafa o le mamafa e tusa ai ma le fua o loʻo i lalo o loʻo inu i le tele o sipili, e taumafai ai e aua le faʻaaogaina se vai inu malosi i luga o se manava gaogao.

E matua lelei lava ma aoga mo le taofiofi o le la ma le mamafa o le lauti ma le ginger ma lemoni e tusa ai ma se fua na iloa talu mai le seneturi muamua atu. O se meainu vevela na faʻaaogaina o se vailaau i nisi o atunuu o Europa ma Amerika mo fiva, malulu, maʻi o le intininal, vaivaiga ma le gaioiga. Talu ai nei lava, ua manino ai o le tele o le faʻaaogaina o le lauti e tauamiotonuina, ma i se faaopoopoga, e faʻaitiitia ai le mamafa.

Faatasi ai ma aoga uma o infusions ma le tingle, e le tatau ona e aveina ma le mafaufauina ia i latou. O le taumafataga o aso uma o le taumafaina o sea ituaiga o mea lelei ma maloloina mo le leiloa o le mamafa e le sili atu i le lua lita.

Ma ole suʻeina o se meaʻai e faʻalagolago i le togafitiga pe a uma ona feutagai ma lau fomaʻi. Afai na te le maua ni faʻasalaga, o le umi o le faʻatagaina e lua vaiaso, pe a maeʻa ona manaomia se malologa mo le isi 2-4 vaiaso.

Ginger Slimming Tea: Fugalaau Suʻe

O le faʻavae o mea inu uma o se mea e faʻafefeteina pe teuteuina ai le faʻaoʻoina. Ina ia saunia o le a e manaʻomia:

  • lita o vai;
  • laiti, e tusa ma le 4 cm aʻa fou.

O le ginger e muaʻi palu ma seleseleina. O le taunuuga o le masini e auina atu i le vai inu, ona toe aumaia ai lea o le vai i se vevela. I le lima minute mulimuli ane, o le afaina i le lumanaʻi o le togiina o meaʻai mo le mamafa o le mamafa ua aveesea mai le afi. I lalo ole tapuni puipui, e tatau ona faʻaaoga le vai mo le 10-15 minute.

O le suka e mafai ona faʻaaogaina uma i le malulu ma le vevela, ma o le a sili atu ona lelei ma aoga pe a uma ona faaopoopo mea e pei o lemoni, honey, black, white poʻo le lanu meamata, mea manogi, moa ma isi laau.

Lemon ma le meli e faʻaopoopo i le lauti faʻapitoa mo le mamafa o le mamafa pe a faʻamalulu ifo le suavai i le 65-70 tikeri, a leai o le tele o le acid ascorbic mai citrus o le a faʻavaivaia ma o le a le aumaia ai nisi faʻamanuiaga. Aʻo faʻamafanafanaina, o le meli foi ua leiloa ana meatotino, o le mea lea e sili atu ai le faaopoopo i se lauti mafanafana.

O se meainu malulu, e faaopoopo atu i le togafiti, meli ma lemoni e tusa ai ma se talavai mo le paʻu o le mamafa, atonu e aofia ai le lauti o ituaiga eseese eseese o le fuga. Ma e sili atu le suamalie i le gaʻo fou ona saunia ma faʻamalosi e oʻo atu i le 10 minute.

E tele naua meaʻai mo le faia o le tingeming tea mo le mamafa o le mamafa. E manaia le faafouina, faʻafilemu ma aoga i le taumafanafana, o se faʻafefeteina o mea totino faʻatasi ma le faʻaopoopoga o moa fou, lemoni poʻo le vai moli. E mafai ona e faʻamalo le vai inu ma le suka poʻo, sili atu ona aoga, fualaau 'aina poo le meli.

I se taumalulu malulu, o le togafiti e le gata na te faʻasaoina isi pauna, ae faigofie foi ona vevela, puipuia mai le malulu. I lenei tulaga, faʻaopoopoga i le aʻa o le fatu, o le fua faʻataʻitaʻi e aofia ai lemoni ma le moli moli, fatu o le coriander, onamon, cardamom ma cloves.