Laʻau

Aporocactus

O se laau epiphytic e pei aporocactus (Aporocactus) e fesootai tuusaʻo ma le aiga cactus (Cactaceae). I le natura, e mafai ona e feiloai i Mekisiko. E fiafia e ola i luga o papa, ae o ona lala e pipii atu i lala laau ma laau talatala, ma i luga o maa papa. E tele taimi e mafai ai ona e faʻafeiloaʻi paʻu o le vao.

O lenei laau e umi lona uumi, lea e oʻo atu i le 100 centimita le umi, ma lona lautele e 1.5-3 centimeters ma e maualuga lona faʻalauteleina. I luga o le fogaeleele, e mafai e se tasi ona vaʻai i ni manifinifi, ma e le mafai ona iloa i luga o laupepa vavalalata e tutusa ma le maofa. O le cacti laʻitiiti e iloga i le mea moni o loʻo tupu aʻe a latou aʻa, mulimuli ane e alu i lalo i se matasele. Laʻau susulu o lanu lanu meamata, suia o latou lanu i le lanumeamata-lanu i le taimi.

O fugalaau maʻoti e valiina i le fusi poʻo le lanu piniki ma oʻo atu i le umi o le 10 inisi. O le fua o loʻo faia i le foliga o le lapisi lapisi ma le mumu. I luga o lona tulaga o se vaega o faʻailoga.

Home Care Apocactus

Malamalama

Manaomia le susulu o le moli, ae faʻaalia le le lelei o le susulu o le la. E fautuaina e tuʻu i tafatafa o faʻatalama o sisifo poʻo sasaʻe sasaʻe. Afai e te tuʻuina i le faamalama i saute, ona oʻo lea i le aoauli o le a tatau ai ona ufiufi le laau mai ave o le la. I le taumalulu, e tatau foi i le aporocactus ona maua le tele o le malamalama, talu ai o le mea tonu lea e afaina ai le fausia o pulupulu, faapea foi le tele o le fugalaau.

Tulaga o le vevela

I le tautotogo ma le taumafanafana, e lagona lelei le cactus i le mafanafana (mai le 20 i le 25 tikeri). I le taimi lea, e mafai ona siitia i luga o le auala, ae i le taimi lava e tasi, mo lona faʻatulagaga, e tatau ona e filifilia se nofoaga malulu mai le susulu o le la. I le taumalulu, e toe faʻaleleia (mai le 7 i le 10 tikeri) ma le potu susulu.

Totogi

E le manaʻomia e ia le maualuga o le suamalie, ae i le taumafanafana, e fautuaina e sulu le cactus i vai inu. I le taumalulu, aemaise lava i le malulu malulu, e le tatau ona faʻataunuʻuina.

E faʻafefea vai

I le tautotogo o le tautotogo-taumafanafana, e tatau ona tele le suavai, ae e matua le mafai lava ona faʻasaina le vai i le eleele. O le eleele e tatau ona susu sina taimi i taimi uma. O nisi taimi pe'ā uma ona faʻamaʻa, e taua tele le aveeseina o le vai mai le apa. I le taumalulu, e tatau ona faaitiitia le vai (aemaise lava ile malulu malulu). E tatau ona faʻamauina pe a maeʻa le palapala.

Laʻei pito sili

O fagalaʻau e fafaga mai ia Mati seia oʻo i le ogatotonu o le taumafanafana i le tasi taimi i le 4 vaiaso. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga fomaʻi faapitoa mo le cacti. A oʻo i le faʻauʻu, e le toe fafagaina le laau.

Faʻaopoopoga Faʻapitoa

O laau talavou e totoina i le tasi tausaga i le tausaga, ma tagata matutua - e tasi i le 2 poʻo le 3 tausaga. Pots e tatau ona maualalo ma lautele le lautele, e pei o aʻa o loʻo latalata latalata i le palapala. Aua neʻi galo e uiga i se alavai lelei.

Faʻafefiloi o le lalolagi

O eleele talafeagai e tatau ona pala ma tatala. Ina ia saunia le fanua, e tatau ona faʻapipiʻi le laupepa, vaʻa ma peat fanua, faʻapea foʻi ma le oneone, faʻaaoga i tutusa tutusa. E mafai ona e faʻaaogaina le faʻatauina o le eleele e faʻaoga mo le cacti.

Faʻatauga auala

E mafai ona faʻaleleia e fatu ma tipi

O se sasa umi lava e vaeluaina, o vaega taitasi e tatau ona i ai se umi pe 7 pe 8 inisi le umi. E tatau ona tuʻu faʻamago mo le 7 aso. A maeʻa ona totoina i le oneone susu o loʻo faʻafefiloi ma le peat, tanumia na o le lua senetimita. Ona ufiufi loa lea i le tioata ma faʻamamā i le vevela (mai le 20 i le 22 tikeri). O aʻafiaga ua taʻaina ua totoina i totonu o ipu e iʻu ile 7 senitimita.

Pests ma faʻamaʻi

O le tele lava o taimi, o mea e masani ai, fuainumera iniseti ma vailaau vavave e faʻapipiʻi i lenei cactus. Faʻatasi ma le matafefe, e mafai ona oʻo mai faʻamaʻi faʻaleaga.

Toe iloiloga ata

O ituaiga autu

Aporocactus Conzatti (Aporocactus conzattii)

I totonu o lenei laau, o laʻau e pei o lapisi e pei o lapisi o loʻo valiina i totonu o se lanu lanumumu lanumeamata. I le lautele, latou te mafai ona oʻo mai le 2 i le 2.5 senitimita. E i ai ni pito i lalo (mai le 6 i le 10 fasi vaega) ma o loʻo iai a latou maʻi. O lanu samasama i foliga o nila e oʻo ile 1 centimita le umi. Fugalaau e valiina i le lanumoana lanumoana.

Thoroid aporocactus (Aporocactus flagelliformis)

O lenei mea totino e tele laʻau moa e mafai ona oʻo i le 100 inisi le umi, ma o le lautele e 1.5 simita. I luga o ni nai ivi laiti e i ai ni nai isumu e iai, e pei foi o pine e pei o le lanu lanumoana-lanu samasama. O fugalaau a Zygomorphic e maua ai lanu lanu piniki ma le uumi o le uila, aʻo galo i le fana. O le fua e tuʻuina atu i foliga o se laʻau mumu lanu mumu. I luga o lona tulaga o se vaega o faʻailoga.

Aporocactus martius (Aporocactus martianus)

E i ai ni laumei manifinifi ma umi lava e iai ni ivi mago e valu, i luga o le fogaeleele o loʻo i ai ni vaitusi pupuu grayish. O lanu piniki piniki e tetele tele (e oʻo atu i le 10 simita).