Laʻau

Laʻau o Jatropha Aiga tausi Fanau fatuga Ata o fugalaau

Jatropha faʻasalalau ma tausi tausi i le fale o le fale

Jatropha (Jatropha) - o se laau (herbaceous, shrub, tree), o le aiga Euphorbiaceae (Euphorbiaceae). E tusa ma le 170 ituaiga o jatropha. E maua i le natura natura i vaomatua o Amerika ma Aferika.

O le igoa o le laau o loʻo fausia i ni upu se lua o le gagana Eleni: jatrys - fomaʻi ma tropha - meaʻai, e pei o nisi sui o le ituaiga o vailaau faʻaleagaina. Ae ia faaeteete: o vaega uma lava o le laau oona. Jatropha susu suamalie pe a oʻo mai i le paʻu e mafai ona mafua ai se mu.

E faʻapefea ona filifili se jatropha i se faleoloa

I faleoloa fugalaau, e seasea lava ona tupu le laau, ae ona o lona foliga vaaia ma le le lelei i le tausiga, o le mauaina lea o le lauiloa. Aʻo leʻi faʻatau, vaʻaia ma le faaeteete le laau mo meaola faalafua, ia mautinoa e siaki le ogalaau: e le tatau ona vaivai.

Faamatalaga o le Botanical

O le aʻa e iai foliga o se fagu, lignified, ausia le maualuga o le 0.5 mita pe a tupu aʻe i totonu. Laʻau vavalalata: i le taimi o le tau malulu, o le a tutu tu le lavalava. I le tautotogo, o le a oʻo mai le fugalaau, o fugalaau laʻitiiti e aoina i totonu o le malu puipuia.

Fugalaau e mafai ona tumau seia oʻo i le autumn. Valivali lanu: moli, lanu piniki piniki, paʻu. Fugalaau bisexual. O le felaʻiaʻi ole ala e tatau ai mo le fuaina. O le fua o le fana, e tusa ma le 2.5 cm le umi, e naʻo le 2-3 ituaiga o fatu laau. I le latalata i le tau mafanafana, o lau o le foliga o le pama o le a amata ona aliali mai, valivali - ata uma o lanumeamata.

Faʻafefea ona tausia le jatropha i le fale

Jatropha google photo tausi photo

Feavega o le ea

E tatau ona maua i le jatropha le malulu o le ea i le 18-25 ° C i le taimi mafanafana. I le amataina o le taumalulu, faʻaititia i le 10-15 ° C, ae mafai ona fetuunaʻi le laau i le potu vevela masani i le tau malulu.

Ia mautinoa ia puipui mai faʻataʻitaʻiga!

Malamalama

O le a manaʻomia e le laau se moli susulu, ae o le jatropha e le taliaina le susulu o le la. Manatua e tatau ona e masani i le moli o le moli lemu: pe o le fetuunaiga pe a uma ona faʻatau, suiga o le vaitau, poʻo le suia foi o le ao timuga i le la. O le nofoaga aupito sili ona talafeagai o le faamalama sasaʻe ma sisifo.

E faʻafefea vai

I le tautotogo ma le tau mafanafana, e manaʻomia ai le faʻasusu masani: i le va o taualumaga, e tatau ona faʻamago le pito i lalo. Aua nei faatagaina le suavai o eleele palapala ma le pala o le laau. Ona o le faʻaputuina o vai faʻaputu i le pito i lalo o le ogalaau, o le jatropha e mafai ona tumau le lamala le tumau. I le taumalulu, o le suavai ua uma ona taofia. Toe fai i le amataga o le fuga.

E leai se manaʻoga e tausisia le maualuga o le maualuga. E mafai ona fufuluina i nisi taimi laʻau mai le efuefu ma se omomi pamu.

Laʻei pito sili

I le taimi o le tuputupu aʻe ola (tautotogo-tautotogo), e tatau ona faʻatulagaina i masina taʻitasi le faʻaleleia o fugalaʻau faʻapitoa mo le cacti ma le suāsusu.

Jatropha faʻaopoopoga: taimi masani, palapala, gafatia

  • Ua lava le gaʻoina o se laau 1 taimi i le 3 tausaga. Fai i le tautotogo po o le mafanafana.
  • O le gafatia e manaʻomia e leʻo loloto, ae lautele, mautu (faʻaaoga le lautele ma le mamafa o le "fagu").
  • Faaaoga le metotia o le felafoaʻi ma le tapulaa aupito maualuga o le lalolagi coma.

I le pito i lalo, faataatia se alavai e aofia ai maa laiti, faalautele ai le omea, mafolafola omea, e tusa ma le 1/3 o le ipu. A maeʻa ona totōina, e fautuaina ia mulch le palapala i luga o le eleele ma mea tutusa.

O le eleele o le a manaʻomia ai le malamalama, ma le lelei o le vai ma le ea. E mafai ona e faʻaaogaina se mea sauniuni mo cacti ma suauu. Afai e mafai, ia saunia se faʻafefiloi eleele e aofia ai pepa, turf, peat, oneone i se fua faatatau o le 2: 1: 1: 1.

Jatropha mai fatu i le fale

Jatropha fatu photo

O le faʻalauteleina o le Jatropha e faʻatino e fatu ma tipi.

E vave vave ona leai ni fatu laau, o lea e sili atu ai ona toto i latou ile uluaʻi masina talu ona matua.

  • Faʻafefiloi o le eleele: i le tutusa tutusa oneone, oneone, laʻau ma eleele fola.
  • Toto fatu fatu tasi i le taimi i totonu o se ipu i le loloto o le 05-1 cm, faʻamama le palapala, ufiufi mea totō i ata tifaga poʻo tioata.

Jatropha fatu toto totogo totogo

  • Taofi le vevela o le ea i le 25 ° C, faʻamaʻalo le greenhouse, salu le palapala. O le faagasologa o le germination o le a ave 1-2 vaiaso.
  • Afai e lūlūina i totonu o se pusa masani, e tupu mai talavou ma le 2-3 laʻau moni e tatau ona totō i ni pusa eseese. O le a vave ona tupu.

Jatropha mai fatu fatu laau

  • I nai masina, o le palealii o le a foliga mai, e pei o laau matutua, ae o laulaau o le a faataamilomilo.
  • I le gasologa o le 2 tausaga, o le a latou mauaina se foliga o le pama. O le ogalaau o le a faasolosolo malie foi.

Faʻaleleia le Jatropha e ala i le tipi

Faʻaleleia le Jatropha e ala ile tipi ata

  • Mo le aʻa, e faʻaaogaina ai le 8-12 cm le umi.
  • E tatau ona faʻamagoina seia maeʻa le sua.
  • Ona togafitia lea o le vavaeina o le tipi ma se stimulator tuputupu ae (faatofu i totonu o le vai ma le aʻafiaga o le paʻu).
  • Toto i le paluga o humus, oneone ma eleele eleele maso i tutusa tutusa.

Laʻau faʻavaeina o le photo jatropha

  • Ia mautinoa e ufiufi i se faʻamalamalama manino (tioata poʻo le afifi palasitika), ia tumau le vevela ole ea i le 30 ° C.
  • Faʻaaoga e tusa ma se masina.

Maʻi ma meaʻai

Mea sese i tausiga ma taunuuga

Jatropha e le afaina i faʻamaʻi ma iniseti leaga, ae o faigata e tupu pea pe a alu i le fale. Faʻaeteete pe a faʻafeinu: aloese mai le maua o le povi i luga o le ogalaau, aua le faʻatumu le palapala, e pei o le pala o le aʻa e taʻitaʻi atu ai i le mate le maalofia o le laau. O le tele o le susu o le a taitai atu ai i le liliuina o mea leaga, pau o laulaau, pala o le aʻa ma, mulimuli ane, oti o le laau.

  • O le vevela maualalo o le ea e tau atu i le samasama ma le paʻu o lau.
  • Mai le faʻasusu i vai malulu, o laʻau e iloagofie, paʻu ese.
  • Faʻasolo i luga i laei pito i luga - o le tuputupu ae o le a faʻagesegese.

Jatropha Insect Pest:

  1. Spider mite (o laʻau e amata ona liu samasama, paʻu i lalo, mafai ona iloa i luga o le laau o le vavalaʻau);
  2. Whitefly (i tua o le laulaau e mafai ona e vaʻaia ni iniseti laiti ma ni apaau, o le pito o le laulau laulau e ufiufi i togitogi papaʻe);
  3. Thrips (o le a pala ma pa'ū fugalaau).

Afai e maua ni meaola faalafua, e tatau ona fufuluina i lalo o se vai vevela ma togafitia le laau i se iniseti.

Ituaiga o jatropha ma ata ma igoa

Gout Jatropha Jatropha podagrica

Gout Jatropha Jatropha podagrica

Aʻa mai Amerika i le taulotoga. O le foliga o le aʻa e tutusa ma se amphora: o le pito i lalo o le lapotopoto, lautele, ma ua uma le ua. O le maualuga faatasi ai ma le puipui e tusa ma le 1 mita. O fugalaau laiti o se ula lanu mumu e faʻaputuina i le faamalu malu. O le atinaʻeina o peduncles e telegese, seia oʻo i le maualuga o le maualuga i laulaʻau, ona faʻaalia loa lea o le lalelei. Fugalaau e tasi le masina. Pepa lapisi, e aofia ai le 5 lobes o foliga felanulanuaʻi ma fautuaga lautele, e 18 cm le lautele. O laʻau laiti e valiina i le lanu lanumeamata i lanu, susulu. A o latou tuputupu ae, latou te maua se paolo pogisa ma le le mautonu. O le pito i tua o le laupepa ma le petiole o loʻo i ai se lanu mata.

Jatropha faʻavae pe faʻalautele Jatropha multifida

Jatropha faʻapipiʻi pe faʻalauteleina Jatropha multifida photo

O le natura masani o Mekisiko, Pasila, le pito i totonu o Amerika. O le maualuga o le aʻa e oʻo i le 3 mita. Ua vaevaeina le paʻu i le 11 lobes. E i ai la latou lanu lanu meamata-lanu enaena ma veins o se paolo malu. I fafo atu, o le laau e pei o le pama. I luga aʻe o le pale o ni fugalaau fugalaau ma corollas lanu moana e aoina mai i lalo o le faamalu.

Jatropha Berlandieri Jatropha berlandieri poʻo Jatropha cathartica Jatropha cathartica

Jatropha Berlandieri Jatropha photo berlandieri

Muamua mai Mekisiko. O le umi o le pito i lalo o le ogaumu e mafai ona oʻo atu i le 15-20 cm. I le natura natura, o lenei vaega o le aʻa o loʻo natia i lalo o le palapala, ma i totonu o tulaga avanoa e alu i luga aʻe. O le maualuga o le ogaumu e tusa ma le 30 cm. Laʻau paʻu palm, e iai ni pito faʻamalosi, valiina i le lanumeamata lanumoana ma se lanu malulu. O faʻauigaga e faʻaleagaina, tatala. Le lanu o fugalaau e mumu-lanu moli, lanu piniki. O le vaega pito i lalo o le aʻa e oʻo i le maualuga o le 20 cm. O laʻau e lima-lobed ua faʻapipiʻi i petioles 30 cm le umi. Lanu meamata lanu meamata o le lanu uliuli. Pink po o le mumu-lanu samasama ua aoina i ni mea e le mafai ona maua.

Jatropha kurkas poʻo Barbados walnut Jatropha curcas

Jatropha kurkas poʻo Barbados walnut Jatropha curcas photo

Se vaaiga e le masani ai. O le laau o loʻo i ai ni lau ovalu ma ni faʻamaufaʻailoga lima; o la latou lanu e lanu meamata. O fugalaau e lanu samasama. Fugalaau fugalaau e ola tutoatasi, ma fugalaau fugalaau e faaputuputu i lalo o faamalu.

Jatropha atoa Jatropha integerrima

Jatropha atoa le ata Jatropha integerrima

Laʻau e oʻo i le 4 mita le maualuga (i le siosiomaga masani). Toto ma lau oval. Inflorescences o le ituaiga racemose, fugalaau e pei o fetu e valiina i le piniki piniki, paʻu.