Fugalaau

Armeria

Armeria (Armeria) o le ituaiga o meaola matagofie o le tino e aofia ai le aiga o Piggy. I le aso i le siosiomaga masani e mafai ona e maua pe tusa ma le 90 ituaiga o lenei laau.

O le amataga o le igoa e fesoʻotaʻi ma upu e lua: "ar" - "latalata, lata ane" ma le "mor" - "sea". Ma, e foliga mai, e le o se mea le aoga, talu ai o se tasi o ituaiga sili ona lauiloa o armeria e tele lava ina maua i talafatai. Ae ui i lea, o nisi tagata atamamai e talitonu o le punavai o le amataga o le "armeria" e tatau ona sailia i le Falani faaliliuga. I aso ua mavae, o le mea e taʻua o le paʻu o le paʻu, lea e tutusa lona fausaga ma nisi ituaiga o armeria, na taʻua ai. I le natura, e mafai ona vaaia le laau i Europe i Sasaʻe, Amerika poʻo le itu i matu o Rusia.

Faamatalaga o Armeria

O le fugalaau Arameria e mafai ona ola i le 15-60 cm le uumi, ei ai sona aʻa ma mauoa. O foliga laulaʻau o le laina lanceolate sedentary. O lau e aoina i luga o puipui, ma fai ai se ie puipui. E seleseleina Armeria e foliga lamolemole ma faatu. O le faʻaaogaina o fugalaau e aofia ai fugalaau e vali paʻepaʻe, piniki pe mumu. A maeʻa, e faʻatoʻa fuaina se fualaau e tasi. O le umi o le tupu aʻe e 3-4 masina. O le armeria i sisifo e sili ona lauiloa i le au faifaatoaga, lea, e le pei o isi sui o lenei mamalu, e fiafia i se mea susu ma lagona ai le latalata tele i vai vavalalata.

Tuputupuina o armeria mai fatu

Lauina o Armeria

O Armeria e mafai ona faʻaleleia e ala i le fausiaina o fatu po o le faʻaaogaina o metotia. O le luluina o fatu i totonu o le palapala e faia i le taumalulu po o le amataga o le tautotogo. Ina ia maua ni togavao mo le totoina mulimuli ane o le eleele, o fatu o le laau ua totoina i greenhouses i Fepuari-Mati. O le fugalaau foi e toe fua mai ai ia lava fatuga. O le totoina e tatau ona papaʻu ina ia le sili atu i le 0.5 cm le eleele o loʻo i luga aʻe o fatu. O le armeria e faʻaalia i le maualuga o le germination.

Fatuga o Armeria

Mo le mauaina o fualaau maloloina ma le matagofie, ua fautuaina e teuina fatu o lenei manava i totonu o le pusaaisa. Ae e te leʻi totoina, e tatau ona e saluina mo le 6 itula ile vai mafanafana. O loʻo faʻapipiʻi pusa o mea toto i totonu o se potu malogo ma le faʻaogaina. A maeʻa ona faaali mai se pea lau lanu meamata, e mafai ona totogo laau toto i greenhouses ina ia latou mafaia, iina, maua ai le malosi ma malosi atili ao le i toe totoina i eleele matala.

Armeria toto i luga o le eleele

Le taimi e totō ai

O lenei mea e mafai ona faʻatinoina sei vagana ai ua faʻamalosia malosi le luluina o le fana, faʻapea foi le taimi o le malulu. Mo le totoina o se fugalaau, o se laufanua malamalama lelei i totonu o le togalaau, i le mea e iai oneone po o palapala papa, e talafeagai. I le tulaga o le tele o le lime o loʻo i totonu o le palapala, ua fautuaina e faʻaitiitia lona aʻafiaga e ala i le faaopoopo o le ammonium nitrate poʻo le acetic acid. O le faʻatamaoaigaina o le eleele o loʻo faʻatinoina ao lei i ai le laau i le palapala.

E faapefea ona toto se fugalaau

Pe a ma le 2 vaiaso e totoe ae lei totoina, e tatau ona e totoina ma le faʻaeteete le vaega ua filifilia ma fafaga le meaʻai i se vaifofo o fugalaʻau faʻasaina. O Armeria foliga sili i le tuufaatasiga o vaega ma isi laau toto i le fugalaau, ma taitoatasi. Mo se isi ituaiga togavao, e sili atu ona lelei le totoina o laau toto mai le tasi ma le isi, ao matauina le tulafono o le tuu o le pusa ma le ua. E le manaʻomia le tanumia loloto i le eleele. O le fogaeleele o loo siomia ai laau totoa o loʻo faʻatusatusa lelei ma faʻafeinu. Ina ia mafai e le faʻailoga ona fausia se kapeta lanumeamata faifai pea i luga o le taimi, e tatau ai ona tuʻu le vaimatua toetoe lava oʻo atu i le pito i luga ma oʻo i le pito i lalo, ae le o totonu o lua. E taua le matauina o le tele o le suāinu mo le tolu vaiaso, ae le tatau ona faatagaina le vai e tu i luga o mauga. Faatasi ai ma le faʻalauteleina o fatu, e mafai ona matauina laau toto i le tausaga a sau. O le faʻatoʻaga o le aritime o Armeria e le eseese tele mai isi ituaiga o lenei faʻalauiloa.

Tausia o Armeria

O le fugalaau Armeria ua manatu e le talafeagai mo le totoina o togalaau. Aʻo leʻi amataina le fugalaʻau, e tatau ona fafaga le palapala. Mo nei faʻamoemoega, e faʻaaogaina ai faʻamaʻi faʻamalosi faʻapitoa. I le taimi o le tuputupu aʻe, e mafai ona toe faia i luga o laei pito i luga le tele o taimi. E taua tele le faʻapipiʻiina o pulupulu i le taimi. O le mea lea, o le vao o le a taʻitaʻia uma malosi ma meaʻai i le faʻavaeina o mea leaga nei. I le vevela vevela ma le vevela, e sili atu le faʻaleleia o le faʻavaveina o vai, ae aua le faatagaina le tele o le faʻaleleia o le eleele. Pe a oʻo i le lima o ona tausaga, e totoina se togavao. Mo lenei mea, ua totoina ma le totoa le laau ma vaevaeina i ni vaega ua totōina mamao mai le tasi. O le taimi o le faʻaaogāina e tatau ona le itiiti ifo ma le taʻitasi i le 2-3 tausaga, ina ia mafai ai ona taofia le tupu aʻe o vao.

O le Armeria o se mea faʻapitoa faʻamaonia i aʻafiaga o faʻamaʻi ma iniseti. Aepeitaʻi, a oʻo ina totoina se laau i le eleele ma se siosiomaga faʻamaʻalo, o loʻo i ai ni mataupu e vaʻaia pe faaleagaina i lau aphid. O le faʻaumatiaina o se faʻafitauli o le a na o le teuteuina o gaʻo ma lau o le a fesoasoani.

Armeria pe a uma ona fuga

Fatuina fatu

E pei ona taʻua muamua, o le armeria o se tasi o na mea manogi teuteu e mafai ona faafaigofieina e le totoina o le tagata lava ia. O le totōina o mea o le a lava pea pe afai mai lea taimi i lea taimi e faia le vaevaega o le rhizome, faʻapea foi le faʻatinoina o le totoina o le delenok. Ina ia faʻasoa lau peti teuteu, e mafai ona e tuua se vaega o le rhizomes poʻo le tipi. Mo le totoina o fatu i se nofoaga fou, e aoga le tausia lelei o le aoina o fatu. A maeʻa maeʻa le faʻapalapala o le armeria, ona nonoa lea i le gau, ona le mafai ai lea e le fatu ona paʻu i le palapala. Ua vavaeina lelei atigi pusa, ma ua aveese fatu i luga o se nusipepa ma ua mago. Teu i totonu o se pepa pepa.

Fausia o fugalaau mo le taumalulu

O lenei tulaga faʻaleomago o se fale e faʻamausalisa ma e le manaʻomia se isi fale malulu. Ae ui i lea, o le armeria turfy o se ogalaau e sili atu ona manaomia e maua ai le malutaga i lalo o le taumalulu faatasi ai ma le fesoasoani a le paʻu mama ma le lala laau. Talu ai o taumalulu io matou itulagi e le mafaamatalaina ma e masani ona leai se kiona, o le a le sili atu le leaga pe afai e te puipuia i lala paʻu ma isi ituaiga o lenei fugalaau.

Ituaiga ma ituaiga o armeria

I le taimi nei, ua mafai e le faifaatoaga ona aumai ni ituaiga fugalaau e 10, lea e faʻaaogaina e fai ai fugalaau fugalaau i fugalaau, i le faʻaititia po o togalaau. E masani lava, o armeria e mafai ona maua e pei o teuteu i toga papa.

Armeria Alpine - O se mea e sili ona manaia e fai ai aluga paʻu e 15 cm le maualuga O lanu o fugalaau e lanu piniki. Latou te faʻapotopotoina i luga o le limelita pe tusa ma le 3 cm. E maualuga maualuga le fugalaau fugalaau. O le taimi vavalalata e pupuu, na o le tasi le masina. O ituaiga nei e aofia ai: Alba white, Laucheana, e uiga i fugalaau mumu, ma Rosea. O vailaʻau o loʻo mulimuli mai o loʻo tumu i piniki piniki.

E matagofie Armeria - faʻaalia e le matagofie o laulaʻau ma laʻau papae. O le laau e mafai ona oʻo ile maualuga pe a ma le 40 cm. E iai ituaiga eseese:

  • Joystick White - o loʻo i ai ni mea faʻapitoa, e valiina i le paʻepaʻe;
  • O le faʻatauvaʻa o se tasi lea o sui sili ona maualalo o faʻamalosi;
  • O le paneta mumu o se fugalaau manaia ma manaia i ni lanu mumu uumi;
  • O Bees Ruby o le maualuga pito i luga ma piniki piniki.

Armeria seaside - e masani ona maua latalata ane i le sami. O se ituaiga e maualalo le tuputupu ae ma lau lanu lanumeamata. O fugalaau e valiina i le lanu piniki ma le lanu violē ma ufiufi i upega o maʻa. O lenei meaola e aofia ai foi:

  • O Louisiana Armeria e toso piniki;
  • Dusseldorf Stolz poʻo le Suauu - maroon;
  • Vindiktiv - ulaula.

Armeria Soddy - O le atunuʻu o le tuputupu ae e taʻua o Spain poʻo Potukale. O loʻo i totonu o vaega maugā o nei atunuʻu, o loʻo maua lenei fugalaau e leai ni mea. O fugalaau o le sodacea armeria e mafai ona valiina i le mumu po o le piniki, o le upega e 6 cm le umi. I le taimi o le fuga, e foliga mai e pupuʻu le vao i lush buds lea e ufitia ai lau lanu lanumeamata. Buds amata amata i le ogatotonu o le taumafanafana. O le ituaiga e le lelei le fesoʻotaʻi ma le faʻaleleia o le eleele. E sili ona lauiloa le cultivar o le turf ma le armeria o le gataifale ua taua o Sünderman armeria.

Armeria Welwich - e ese mai i isi ituaiga e ala i luga o gaʻo maualuga, lea e mafai ona tupu e oʻo atu i le 35 cm le umi, e iai laulaʻau lautele. Fugalaau e aoina i mea e le o iai, e vali i le piniki. Afai o le saite o loʻo ola ai lenei ituaiga o loʻo iai le tele o le calcium i le palapala, ma e maua e le armeria le tausiga talafeagai, ona mafai lea ona ola seia oʻo i le tautotogo.

Armeria vulgaris po o togalaau - O se ituaiga maualuga lenei o le faʻalauiloaina, lea e iloga i laʻau lauolaola. I le pito o le pupuʻu, ua faʻapipiʻiina i luga o laʻau piniki. Latou te lafoaia se manogi suamalie manogi. E tusa ma le 40 ituaiga fugalaau e mafai ona fausia i luga o se isi laau.

E matagofie Armeria - O le isi ituaiga mea e iai laʻititi laʻitiiti o lau lanu lanumeamata. E i ai sina foliga lanu laʻitiiti. O inflorescences e maua mai i lanu eseese. O fuga e mafai ona faaauau pea seia oo i le ogatotonu o le tau. I le faaopoopo atu i meaola o loʻo taʻua i luga, e iai isi, e leai ni sui lautele o lenei laau toto, mo se faʻataʻitaʻiga, Iapani, Siberia, viliina, poʻo le faʻapipiʻi armeria.