Fugalaau

Fuafuaga o vaomatua ma faʻataʻitaʻiga o laau anamua

Faatasi ai ma le toe foi atu i le pito i luga o le lauiloa o sitaili o le laufanua i le mamanu o togalaau, na amata ai ona faasalalauina ia tulaga masani. O togalaau e manaʻomia ai sina tausiga laiti, faʻataʻitaʻiga o vao vao po o vaomatua vaomatua o faʻataʻitaʻiga sili ona manino o lenei mea. Fans o le vaomatua, poʻo le mea e masani ona taʻua, o anamua, o le mamanu o le vaomatua, o loʻo faʻateleina pea. Faʻasalaga, faʻasese mai ituaiga uma o mea, lelei mo le malologa ma le faia o nofoaga filemu ma le manaia o loʻo siomia e le lauusiusi, o se filifiliga sili lea mo i latou o loʻo mananao e lalafi mai le tulaga faʻaonapo nei o le vaomatua i le taulaga ma faʻauu i latou lava i fesootaiga ma o latou lava natura.

Plot teuteu i se auala vaomatua.

Vaomatua, poʻo se uiga masani

O lenei tulaga, lea ua saʻo le mauaina o le suafa o le sili atu o laufanua i totonu o le laufanua, o se tulaga uiga ese i le lalolagi nei o ni mea taufaasese ma ni faaiuga mamanu. O le vaomatua o se filifiliga mo i latou oe mananao e maua se lagona o le lotogatasi atoatoa ma meaola, malamalama i lanu lanumeamata ma auiliiliga auiliili, matagofie faalenatura ma nofoaga masani. O le togavao e masani ona taʻua o se tasi o le pito sili ona tapulaa i mea e ono mafai ona faia, ae e le saʻo lenei mea. O se ituaiga ituaiga e tatau lava ona filifilia e tusa ai ma lou tofo ma lau amio, e le o se mea lautele ma e ese lava. Ae i le isi itu, e le faatapulaaina i le faʻaaogaina o meafaigaluega ma laau totino, tagata taitoatasi, faʻaleagaina le faʻaleleia o le siosiomaga, e aunoa ma soʻo se poloaiga ma vaʻaia e le tagata-valea, e latalata i le natura masani.

O le aoga sili o le teuteuga o le vaomatua e itiiti le faʻaleleia o le togalaau. O togalaau o togavao e tele tausaga le umi o galuega faatino e tutupu ma suia e aunoa ma a tatou gaioiga. I totonu o le vaomatua, e le talafeagai le faamamaina o laulaau ma fufulu le togalaau: o le vaomatua masani o vaomatua e na o le faaopoopoina o le moni i le eleele na faia. E manaʻomia le tausiga iinei sei vagana ai fualaau aina ma fualaau 'aina ma nisi faʻasalaga faʻavaitau, ma i tulaga e manaʻomia ai ona faʻagata pe taofiofia aganuu i le atinaʻeina. Mo le vaega o totoe, o le togalaau e tuʻu moni lava ia, fuafua atoa mo le malologa ma le vaʻavaʻai mai le vaʻaia ma popolega.

O le tele lava o taimi, o galuega a le vaomatua e malepelepe pe a nofo ai fale mafanafana i totonu o se vaomatua, e tele tele laau i luga o le laupepa, pe a latou mananao e ausia se suiga i le laufanua i se auala e faatupuina ai se lagona o le loto gatasi ma le panorama lata ane. Ae o loʻo i ai tuusaunoaga pe a foliga mai o finau le tulaga o le 'upega tafaʻilagi ma le siosiomaga. I lenei tulaga, afai e le o siomia le togalaau i puipui maualuga ma puipui, e masani ona i ai pea le le mautonu i le va o fanua e le o togalaau ma le nofoaga, e leai se lagona o le fealofani ma le moni.

O le togavao o togalaau o se togalaau ia o togavao anamua, suia ma liua e le taimi ma le natura lava ia, ua faʻaaʻoaʻoina, fatuina le sese e leʻi tago le lima o le tagata i le 'upega tafaʻilagi. O lenei ituaiga e ofoina atu e lafoaʻi toetoe lava masani uma i le faatulagaga o le 'upega tafaʻilagi:

  1. O le avanoa atoa e faʻaaogaina mo le faʻaogaina o fanua, tuʻu ai naʻo ni tulimanu laiti, faʻapipiʻi faapaologa poʻo gasebos na tanumia i le laufanua, lafoaia o mutia, paina, sima, o fugalaau lanu masani ma fua tele o fua o fua. Laititi fale faʻafiafiaga, nofoaga faʻamaloilo e natia mai se vaaiga saʻo.
  2. O mea masani i totonu o le togavao e tatau ona faʻagaloina. I totonu o ia togalaau, o le maʻa masani poʻo le fafie e talafeagai, ma o le mea mulimuli e sili ona lelei i le filifiliga o fale maualuluga fale ma meafale, ae o le maa o loʻo i totonu o le teuteuga, o le taaloga o reliefs, o le faʻaofiina o le tele o feʻau ma faʻalogo i le tuufaatasiga.
  3. O le togalaau atoa e tumu i se mea e faʻaaogaina ai, e le o le usitaia o le geometry ma le faʻatusa, faʻalelei, ae vaʻavaʻa pe a mafai, auala vaʻavaʻai. E faia na o mea vaivai, lafoaʻi, lafoaia tuaoi e fiafia i se tapunia vavalalata o vaomatua po o ni mea e le mafai ai ona vaʻai i le vaomatua e aunoa ma se laina vaeluaina. O le lauulu mai na ituaiga o maʻa o loʻo i ai lau eria, paʻu paʻu, oneone, maʻa maa, uʻamea mumu po o isi eleele teuteu o le a fetaui lelei i totonu o togavao.
  4. O le amataga mo le mamanu ua uma ona maua i luga o le nofoaga o le laau. O paleni lelei ma paaga ua filifilia mo i latou, o le fatuina o latou lava vaomatua e faavae i luga o tuutuuga na tuuina mai e le natura.
  5. E pei ona iai i soʻo se galuega faatino, o le skeleton plantings ma le puleʻaga tetele, faʻatoʻaga teuteu, ma faʻavaitau o le vaitau e iloga i totonu o le vaomatua. Ae o laau e filifilia e tusa ai ma tulafono faʻapitoa, ausia le maualuga o le natura ma le "vao" o le laufanua. E oʻo lava i faʻamau i totonu o togavao vao e faʻamalamalama, puupuu-ola, mea taua ma natura. O laau teuteu e tatau ona pei o vaomatua laufanua, mea teuteu, vaega teuteu o laau talatala. Luga fugalaau po o moega fugalaau i totonu o le togavao e le talafeagai, ae latou te faʻataʻitaʻiina faʻatoʻaga faʻatoʻaga.
  6. I totonu o le vaomatua, o vaituloto faʻatasi ma foliga masani, faʻafefeteina tuaoi, e masani ona tele, e faʻafeiloaia i le faʻaogaina o fanua o le filifilia o laau totō e mafai ona fatuina se "togavao" faʻamatalaga lelei. Ae o se vaitafe o le a talafeagai lelei i totonu o le vaomatua, aemaise lava pe afai e mafai ona tuʻuina i se vaʻaiga umi ma faʻavae ese le maualuga, ma natia vaega patino mai se vaaiga saʻo.
  7. Vaʻavaʻai e leai se manaia. Afai o le togalaau e le o se fuafuaga, ona taʻalo ai lea i luga le maualuga e tatalaina ai ni mamanu faʻavae faapitoa e faʻaleleia atili ai le lagona o le faiga. Ae afai e taʻitaʻia oe ma o le 'upega tafaʻilagi e toetoe lava a laugatasi, ona faʻamalosia ai lea o ni papa papaʻe poʻo ni alide slides ma se faʻalogo lelei i elemene faalenatura o le a faʻaopopoina ai se teuteu i le togalaau.

O le laufanua o le fanua, teuteuina i se auala vaomatua.

O le vaomatua e faʻataʻitaʻiina vaega e fitu o vaomatua o loʻo iai i le vaomatua - mai i le faʻavaa o laʻau tele i le vaalele o meaola laititi, o le maualuga o laau toto, laʻau vaovao, laufanua ma le rhizosphere - o lalo o lalo. Ae mai i se manatu talafeagai, o le isi faʻavasegaga e sili atu ona talafeagai, lea e vaevaeina ai le faʻaogaina o fanua i ni ituaiga mea se lua:

  1. Laʻau vavalaʻau - arboreal, vaega o laau matamata ma mea teuteu teuteu faʻatasi ma se taʻaloga o le vevela i luga. E aofia ai ma puleʻaga, ma le totoina o skeleti, ma faʻaupu, togavao faʻasolosolo ma le sui o togalaau masani - o mea uma ma vaega o loʻo i ai ma le manino, lūlūmū fesoasoani ma le mamafa o le avega.
  2. O laufanua vaʻavaʻai poʻo laufanua e taʻalo ai le lagona o le saʻolotoga ma avanoa e le faatagaina le mamanu atoa e avea ma mea e le fiafia. Fuafuaga e tumu i le malamalama ma faapaleni elemene uma i totonu ia i latou lava. E leai se nofoaga mo se laʻau vaomatua. Ae e le o lona uiga e le mafai ona faia ni laʻau matamata matala, faʻasalaga ma masini. O le vao leaga o fugalaau vao, o le faʻamamaina o le laʻau faʻamaʻavale, o le mutia moa i lalo o le paolo - o mea ia e fetaui lelei i totonu o le togavao.

Ina ia mafai ona ausia e le gata o le fiafia, ae ia faʻamafanafanaina foi i le mamanu o le vaomatua, e tatau ona e tausia le paleni, saili se paleni i le va o vaomatua ma le faʻaleleia. Muamua lava, e tatau ona e filifili ma le totoa laau totō - ina ia mafai ona vaʻaia mea uma ma le tulimanu, i mea uma lava, ma elemene i le aotelega. O le filifiliga sili mo se togavao vaomatua o se faʻatulagaga tele lea e tuusao mai le fale. Faatasi ai ma lenei auala, o le a atili ai ona e agai atu i totonu o le togalaau ma aluese mai le fale, o le sili atu le lapopoa, uumi ma le mafiafia o vaomatua e tatau ona avea, o le vaega laitiiti lea e vaevaeina i elemene elemene. O le taʻaloga o le tele, lapisi, taʻavale, textures, textures, malamalama ma ata lafoia, o laufanua o le toʻa ma le pa'ō o lanu e tatau ona fesootai lelei le tasi i le isi ma taimi uma ma soo se mea e faapaleni ai.

Ina ia ausia le malosi atoatoa o togavao, e le tatau ona e faʻagaloina le mulumuluina o le eleele i le va o laau totō, fatuina o se paʻu o le paʻu paʻu poʻo isi mea gaosi. O le a le gata ina faaitiitia ai le tausiga, ae e mafua ai foi le le malamalama o le vaomatua.

O le vaomatua e masani ona iloa o se filifiliga mo le mamanu o le saite atoa. Ae e mafai ona faatapulaʻa i na o le tasi le sone, e naʻo le itu pito i tua o le togalaau poʻo se vaega o le togalaau, e faʻapipiʻi ai le togavao faʻatasi ma isi sitaili viia i le fale poʻo i luma o le togalaau.

Vaʻaiga o le vaomatua

Faailoga o le tino

O le mealilo autu o le fatuina o togalaau lea e foliga mai o meaola uma lava, anamua ma e peiseai na siitia mai se vao vavalalata o le vaomatua o le filifilia lea o laau totő o le a setiina le leo ma vave lava, i le taimi muamua e tilotilo ai, ia maua ai fegalegaleaiga talafeagai.

Mo faʻamaumauga o vaomatua, o le filifiliga manino o ferns. Latou te fatuina ni mea faitino, e iloa ai le vaomatua o le mamanu. O manulele matagofie, o le coydzhizhnik ma le bracken, faapea foi ma isi ituaiga o togalaau e sili ona fiafia i ai, e oo lava i le kamupani ma le tele o "togalaau", o le totoina o togalaau, o le a fatuina pea le lagona o se tulimanu vaomatua. Ma afai e lata ane i se laau e oo lava i le vaomatua mo se laufanua vaomatua, e totoina se fagu, ona "otometi lava" lea o laau o le a "vavalalata" i le vaomatua. E matua faigofie lava ona iloa le faatosinaga o fualaau aina i luga o le faʻataʻitaʻiga o vaipuni. Afai i le kamupani o irises, laume, stonecrops poʻo meaʻai e latou te faia ai se mea e mafai ona vaʻaia, ona fai ai lea ma ferns latou te "faitau" pei lava o laau totō faʻatasi ai ma se vaomatua.

O faailoga i totonu o lenei mamanu e aofia ai mea faitino "auiliiliga" e mafai ai e laau ona faatulaga le ata o le vaomatua. O se ata faataatia o le pale, o le lane o lala ma le tele o fugalaau fugalaau (faatusa, pei o se hazel), o fugalaau laiti e pei o laumei, fasi laau faalava, pulupulu ma le alofa i le arcs, le mautonu, ma lamolemole lanu lanumeamata (taaloga o halftones) ma vaneina, cirrus - laʻau felafoaʻi - ata vaaia e faʻaleleia atili ai le vaomatua.

Ae le gata i le manino o le "vaomatua" ma isi faailoga, e aoga le mafaufau i le latalata atu i le fugalaau i le lotoifale ma tusi musumusuga mai le natura latalata ane i le sailiga o laau toto. Aʻevavave i totonu o le vaomatua ma le tupulaga i totonu o le togavao, faailoga laau e maua i lou siosiomaga i le vao. O aganuu ia e tatau ona taʻitaʻia i vaomatua. O laau toto e manaomia le gauai faapitoa; o latou ituaiga o meaola o le a faʻaleleia atili le siosiomaga o vaomatua i le tele o taimi.

Tasi o fetu autu ia

E sili ona malosi i so o se vaomatua. Ma i totonu o le togalaau, i le mea latou te mananao e ausia ai faʻasalaga vaomatua, e aoga le amataina o le mamanu ma i latou. O le filifiliga o meaola ma ituaiga e taua tele mo le faʻaalia o uiga ma le faʻamalosi.

Faʻaaʻoaʻo le vaomatua ma vaomatua anamua, e faʻaogaina ai meaola ma faʻalelei, e le aoga. O le alu i mea e sili atu ma le faʻafeiloaʻiina o tagata tino mai le vaomatua lata ane e le aoga, aua o le a le mafai ona e pulea ma taofiofia, e tusa lava pe o le a le malosi e te taumafai ai. E na ona e manaʻomia e filifili ituaiga o meaola faaleaganuu ma faʻasolo ina ia faatumauina e le togavao o latou natura masani.

A filifilia laau, e tatau ona e taʻalo i ata, lanu, laina ma le pale, lanu o le paʻu, ituaiga o le tuputupu ae. O laau e eseese uiga ma masaniga, lanu lanu ma le "vevela" o le a toe faafouina ai le togalaau ma faaopoopo ai ituaiga eseese. O ogalaau maoaʻe, o mea teuteu matagofie, paʻi pago poo willows, o loʻo i ai fatu o laau taʻitaʻia. O le ai ai a latou lava fetu fugalaau. O matagofie matagofie a Iapani e lelei mai le vaaiga o le matagofie o le laufanua, ae e le talafeagai foi i le vevela o le tau ma togavao. E i ai a latou lava auala. O laau oona o le muamua o latou. O loʻo i ai se nofoaga i le vaomatua mo isi fualaau aina suamalie ma hazels.

E manaʻomia le tuʻuina o laau i luga o le 'upega tafaʻilagi ina ia iloa ai o le itiiti ifo ma le tolu o le vaega atoa o loʻo vaʻaia e pei lava o le totoina totō ma tagata tino. O le togavao vao o se togalaau malulu, ma o le tele o laau uumi ei ai, o le lelei. E tasi le laau e sili atu ona taua faapitoa (e le o le lapoa), e saunia ai le folasagaina o se laau o le aiga i le fuafuaga. O isi o loʻo tuʻufaʻatasia, o le a foliga mai, i soo se mea, vaega lelei ma le tele, i le va o ala feʻaveaʻi o loʻo faataatia.

Fuafuaga o le 'upega tafaʻilagi i se auala vaomatua.

Laʻau mo soʻo se galuega

Aua e te manatu o le mamanu i lalo o laau o le taunuuga lea o laau toto. I totonu o le togalaau, lea e faataitai ai le togavao, o le nofoaga autu i togavao vao, o le gaogao ma le vaomatua e tatau ona faapolopoloina mo i latou, ae mo laau toto e mafai ona mauaa ma faaalia ai lo latou matagofie e tusa lava po o le malulu malosi. Tomai sili ona lelei o le mauga o le kiona, kiona, uʻamea, aluga currants, vao, mavi. O le maualalo o paʻu o lala o loʻo i lalo, o laʻau manogi, o le manogi o le manogi, e le mafai ona faʻaogaina i totonu o le laʻau o le exfoliating, o le a faigofie ai ona faʻasoa o ia i soʻo se ata. Ua faaalia foi e le luko lona matagofie i totonu o vaomatua i se vaega o aganuu ma le aafiaga o aso anamua.

O le mea taua i totonu o vaomatua e tatau ona avea ma aganuu e faʻapitoa ai lau eria, o meaola masani ia, faʻapea foi ma le tele o laufanua totogo. Ole ituaiga o manulele manu, irga, teuteu viburnum teuteu, ma o latou uso masani vao vao, tamaʻi vao, hazel, lilac masani, buckthorn sea, vao ma elder elder, hawthorn, dogrose, hornbeam, varietal forms o conifers e masani ai le mata, selu, vine, Lespedetsa - o laau ia o le a fesoasoani i le lelei ma le "faʻafefe" le foia o masani masani. E mafai ona faʻaaogaina:

  • i le fausiaina o pa puipui faataamilo i le nofoaga o le saite, ma ia faʻailoa vaega;
  • mo vaʻalele;
  • e fatuina ai se faʻalauteleina;
  • ia tuʻuina atu le siʻitia i le faʻaogaina o fanua;
  • i le fausiaina o vaomatua;
  • mo le vaaia o mauga ma le faʻavao.

O le mafaufau i mea lelei e masani ai ma mea masani o se mea sese tele. A uma, o soʻo se tasi e sili ona manaia i le faʻaleleia o togavao o viburnum po o faʻailoga matagofie o mea masani lava, nai lo varietal rose hips, o le a le mafai ona fai mai o nei laau toto e le fiafia. E i ai la latou lalelei, ae toetoe lava a le mafaamatalaina le matagofie ma le matagofie o le natura natura, e tatau ai i le sili ona mama o sitaili o ata. O le faigofie ma le mamā o le sitaili e manaʻomia ai se filifiliga e le o ni mea matagofie pe matagofie, ae matagofie i le ea, vao ola i le natura. O le mea lea, o pa puipui na faia mo le vavalo poʻo le tagiauvale i totonu o le vaomatua o le a faʻaitiitia pea i le faʻaalia i le ufiufi ma le uila.

E oo lava i le mamanu o vaituloto, laau toto ma laau tetele e tatau ona faʻaogaina, pepese i manatu mai le natura lava - o laau laulaau, vao tuitui, alder black, swamp myrtle e faʻafesoʻotaʻi lelei le lauʻeleʻele vaomatua.

Laʻau vaomatua ma vao vao

E toʻatolu taʻitaʻi e masani ona tulaʻi mai vine mo vaomatua ma faʻataʻitaʻiga o fale anamua - vincas as groundcover, ovies ma vine vine. E le na o lanu meamata ma faʻailoga, e puipuia ai tuaoi o fale na faia e tagata ma fesoʻotaʻiga, ae faigofie foi ona fesoasoani i le faʻaopoopoina o le faalilolilo ma lagona o le faʻagavaʻa le amanaia, lea e matua talisapaiaina i faʻasalalauga o le soifua matua. Ae o loʻo i ai se isi fofo e le mafai ona sili atu le leaga o le galuega - o le hydrangea o loʻo vaʻaia. Afai o le galuega o le teuteuina lea o vaalele tetele i le paolo, e sili atu ona lelei le taulimaina o paʻu o le ulu ma le aristolochia rotundifolia.

O le filifilia o laau teuteu teuteu e tatau ona amata i se paaga sili ona lelei mo ferns i luga o le telefoni - leilala astilboides. O lenei tagata maoae e tuʻuina atu i le tuufaatasiga se atoatoa atoatoa fou ma le maualuga. O ona taulaiga autu, Rogers ma Co., o le a latou taulimaina le galuega i se tulaga e le o se mea leaga, ae o se tulaga ofoofogia foi.

Aquilegia - o le autu autu o lona aafiaga "togafiti" - ma togalaau geraniums e taua tele i totonu o le vaomatua. O fugalaau, lanu moli ma le eseesega o le lanu o le taumafanafana ma lau o lau o le autumn ma le matagofie o mamanu ma ituaiga o laʻau ma kapeta e mafai ai ona e setiina faʻameamea mamalu i totonu o le togavao, e aunoa ma le leai o ni galuega aoga e pei o le tapunia o togalaau ma faʻatumu ai le nofoaga. O le tele o geraniums, faatasi ai ma le fesoasoani e sili ona lelei e fatuina ai faʻataʻitaʻiga o mea faʻatafunaina ma togavao anamua, e le mafai ona faʻaaogaina i totonu o le vaomatua. Ma faʻaleagaina, faʻatasi ai ma lona mealilo, le mautonu, o le a aumaia ai le alofa tunoa ma le faʻalelei.

Plot teuteu i se auala vaomatua.

I totonu o le vaomatua, aemaise lava pe a faʻaaogaina se tele o aganuʻu ma lanu uliuli lanu o le lanu, e mafai ona e faʻaogaina se paʻu vaivai e foliga mai e talafeagai i laʻau ma vaega, e faʻamaonia ai le fatuga mai totonu ma taaalo ma mailei e sili atu ona leaga nai lo le fuga o le fugalaau. E pei o geraniums, e mafai ona faʻaaoga e foia ai le faʻafitauli o le faʻatumu o vaega tetele ma le faia o "vaalele".

E le tatau ai i totonu o vaomatua ona avea ma laau, e foliga mai, e mautinoa e le fesootai ma i latou - rhubarb. Laʻau lapopoa ma mea matagofie e foliga matagofie, ae le o se mea lelei e pei o mea manogi, lea e mafai ai ona faʻaaogaina lenei aganuu suamalie i se togavao. O pulou vao vavao, laumei, 'au, geyhera, sunlies, fugalaʻau, moli, volzhanka, goryanka, comfrey, mint, lemonimo, oregano, cereals, etc. o le a fetaui i totonu o le vaomatua ma foliga mai.

O le mea e maua mai i totonu o le vaomatua, o le mafiafia o Europa e faapaleni le paolo e foliga manaia tele. Blue medunitsa, malosi, violet, pachisandra, mamoe vavalalata, veronica prostrate, epimedium o le a fetaui i le faiga. O le a latou foia le faafitauli o le "vevela" o maʻa maa ma saxifrages, ma o le ivy o le ivy. Ae o le "berry" ua pupuʻu mafiafia - togavao faʻatoʻaga faʻatoʻaga poʻo isi mea e sili atu teuteu teuteu o le a fesoasoani e ausia ai se faʻapitoa faapitoa.

O faʻamafanafanaga faʻasalalau ma laau olaola i totonu o mamanu vaomatua e tatau ona faʻaaogaina e pei o le malamalama, le faʻamautuina, pastoral "paʻi". E leai se manaʻoga mo le vaomatua ma le fuafuaina o se taʻaloga faifai pea o le vaomatua: e na o ni nai togavao e foliga mai e foliga mai e faʻafuasei ona vaʻavaʻai i totonu o se sami o le lauolaola o le a faia ai se faʻamaoniga lelei. O le lanu lanu e masani ona faʻatapulaʻa i le paʻepaʻe ma le lanu violū ma se mea e le masani ai o le lanu piniki ma lanu samasama lanu.

E pei o laau totogo i le vaomatua, o fetu o le "vao" e masani ona faʻaaogaina, ma faʻatauvaʻa - naʻo le tasi. Faʻafefe o le tautotogo-fufuluina o meaola e fai ma faʻataʻitaʻiga lelei. E leai se faʻasaina o faʻasalaga faʻavaitau e faʻafeiloaʻi ai fanua tuai. O le mea moni, o laʻau matagofie e le manaʻomia ai le taina faaletausaga ma le ofoofogia o le faʻamafanafanaina - o vaomatua ma Siberia e tutupu mai, paluga i lalo, snowdrops, lili o le vanu, ma crocuses Tommasini o le a fetaui lelei i so o se togavao vao pe anamua. O isi paʻi "savages" o le a faaauau pea a latou faʻamalo - logo, anemones, primroses, faʻagalo-me-nots, buttercups, Veronica. Ma faʻatasi ai ma le vevela po o le vavalalata, e taua le aua nei faʻaalu.

O le teuteuga e tatau ona talafeagai

O se togalaau vaomatua e leai se nofoaga mo mea faʻapitoa. Ae o loʻo i ai tuusaunoaga i lenei tulafono: soo se "auiliiliga" e faamamafa ai le siosiomaga ma faʻaleleia atili ai le lagona o meaola o le a talafeagai.

O le faataitaiga pito sili ona mataʻina o le teuteuga mo se togavao vao o se faʻataʻitaʻiga lea o faʻatafunaina togalaau. E tele poʻo le tauagafau, latou te faamamafaina foliga masani ma aafiaga o le taimi, faia le totoga i se auala fou, lea o le a manino ai lagona i lalo o le aafiaga o le taimi ma meaola.

Ae o nai mea laiti na "le amanaia", e pei o se moli vaovao ua ufitia i patio, o se pusa gau, lea na ufitia ai lala o le ivy i le gaugau o le maa, o se auaunaga "galo" po o meaola manu, isi mea tau vine, e pei o le siitia i le taimi, ua faaleleia atili leai se leaga.

Fuga i se togavao laufanua laufanua laufanua.

Ae e le mafai lava ona maua ni mea faʻapitoa mo le vaomatua sili atu nai lo le teuteuga faalenatura: o tipi ma ogalaau na faʻaaogaina nai lo meafale poʻo tu, na vaneina mai ogalaau o laau tuai, o ata faʻatagata i totonu o le vao e sili ona lelei.