O laau

Iapani Quince: uiga o le totoina ma le tausiga, laau toto

Toeitiiti lava o tagata taʻutaʻua uma se togalaau togalaau e manaʻo e le gata ina matagofie lana togalaau, ae e le masani ai foi. O le mafuaaga lena na amata ai ona ola le faatoʻaga i la latou fuafuaga, e le gata o le apu ma le paina masani, ae o laau toto foi. O nei mea e aofia ai se laau toto matagofie e igoa ia Quince Iapani poʻo Henomeles.

O lenei laau e le masani ai, o le sosolo ma lona matagofie matagofie ma le manogi, o le a le tuua ai se tasi e le fiafia i le taimi o le fugalaau. E ui lava i le mea moni o le Quince Iapani o se laau tele, e ola pea ma ola i le tele o itulagi o lo tatou atunuu. E oo lava i le au fai togalaau e leai se poto masani o le a feagai ma le totoina ma le totoina o Genomeles.

Iapani quince: ata, faʻamatalaga, faʻamatalaga

O Henomeles e i ai le aganuu teuteuina ma fualaau aina-ma-berry, o se laau toto ma ola lelei i itulagi ma se tau malulu. Quince laau e mafai ona ola e oʻo i le tolu mita, ma le vao - e oʻo atu i le mita.

E ese le laau:

  • lamolemole, lapopoa, laiti lau lanu meamata;
  • paʻepaʻe, piniki mūmū moli-lanu moli ma le maualuga o le 3-5 cm;
  • totoina e oo i le 2 cm le umi;
  • laʻau tele i Me-Iuni, lea e tusa ma le 20 aso;
  • fualaau aina o foliga o le apu pe foliga mai i luga o le umi atoa o le mama, o lona lapoa e mafai ona mai le 3 i le 5 cm, ma e tusa ma le 45 kenera.

E oo atu i le faaiuga o Setema, amata ia Oketopa, o fua o Henomeles e tupu. I le tulaga matua, e mafai ona avea moli lanumeamata poʻo lanumeamata-lanu samasama. I fafo, o le fualaau aina e ufiufiina i se paluga o le ele, lea e puipuia lelei ai i latou mai le faaleagaina. Mo le mafuaʻaga lenei e mafai ai ona latou fesiitai solo lanu malulu i luga o se laau. E tusa ma le afa o le fua o le fua o loʻo galue i fatu lanu enaena, i foliga vaaia e pei o fatu o le apu.

Fua o quince O Japanese e amata i le tausaga lona tolu o le olaga. Mai laau taʻitasi e mafai ona e aoina mai le lua kilokalama o fua. Fualaau aina, e tusa lava pe latou te leʻi matua, faʻapotopoto i le sogi. E mafai ona latou kuka i le taimi o le teuina i le fale, ae i le maualalo o le maualuga o le 3-5 tikeri.

Vaʻaiga eseese

Iapani mea e iai se ituaiga ituaiga eseese (ata), lea e mafai ai e oe ona filifili se laau e talafeagai lelei mo lau nofoaga faʻatoʻaga.

  1. O le vailaʻau Crimson ma le Gold poʻo le quince matagofie e iloga i se laau vavalaʻau e ola e oʻo i le 1.2 m. E fuga mai le laau i fugalaau lanumoana lanumoana ma lanu samasama. E le manaʻomia le teuteuina o le vao, ma e masani ona faʻaaoga e avea o se puipui.
  2. O Henomeles Simoni sa fafagaina e Farani Fausia. O le vaomatua e toetoe lava o le taamilosaga faʻapitoa e nofo ai vine, fugalaau mumu ma fualaau 'aina.
  3. O le mea teuteu o le Jet Trail o loʻo faʻaalia i pine e fetolofi ai, o le leai o vao tuitui, lala arc mailei ma fugalaau paʻepaʻe matagofie.
  4. Iapani Quince Vesuvius ei ai le lautele o le pale, ae e le sili atu ma le tasi le mita. O se numera telē o ona faʻailoga ua i ai se lanu mumu.
  5. O le ituaiga Rose Lady e iloga i se pale lautele ma le lanu piniki po o fugalaau piniki. E ola le vao i le 1.5 m.
  6. Henomeles Nivalis i le maualuga ma le lautele e oʻo i le lua mita. Nivalis fugalaau i fugalaau papaʻe ia Me ma Aokuso.
  7. Quince ituaiga Holland e iloga i le matagofie, lanu lanumeamata lanumeamata, o le pale ma le lanu mumu-lanumumu. Ia Aokuso, atonu o le a toe faʻaleleia laau o lenei ituaiga.

Afai e te manaʻo e teu le bonesai Iapani mai Quince, o le mea sili lea mo lenei mea. Rubra. Pe a totoina le 'au i se tulimanu i totonu o se pusa talafeagai, ma le faʻaeteete, ina ia mafai ona tuʻuina atu i le vao se foliga matagofie, o le a tatau ona faʻapipiʻi saʻo.

Vaega o le tuputupu ae o Japanese Quince

O le totoina o Henomeles e le faigata tele. Pe a filifilia se nofoaga mo ia, e tatau ona manatua i le mafaufau o le vao e fiafia i nofoaga e lelei le susulu. E mafai ona ola o ia i le paolo, ae o le a le fua mai.

I totonu o le Iunaite Setete, o loʻo manuia le atinaʻeina i luga o soʻo se palapala. Laititi oneone ma susu susu palapala e talafeagai mo ia. Ae ui i lea, e tatau ona latou faʻaleleia lelei ma mauoa i le humus. Genomeles e le mafai ona faʻafefeteina le tele o le calcareous ma le eleele.

O le tele o ituaiga o Quince o le malulu, ma e mafai ona taumalulu e aunoa ma se malutaga. Ae peitai, afai o le taumalulu e faigata ma e le o le kiona, o fugalaau ma fugalaau taʻitasi e mafai ona malolo. O le mea lea, e fautuaina le totoina o laau i nofoaga e fausia ai le kiona. I totonu o itulagi ma ogaoga malulu, e tatau ona ufiufi le laau i le taumalulu faatasi ai ma laʻau paʻu poʻo laʻau paʻu.

Lauga o Genomeles

E sili ona lelei le totōina o laau laʻititi i le tautotogo pe a uma ona faʻatau le eleele. O le tulaʻi mai o le taumalulu i le taimi o le paʻu laʻau lapopoʻa e mafai foi. Ae ui i lea, e le lava se taimi e maua ai se taimi e maua ai le aʻa ma mate i luma o fulufulu.

Ia maua aʻa lelei Iapani e totoina fatu. Pe a totoina se laau, e tatau ona mautinoa o loʻo tumau pea le ua i le maualuga o le palapala. Mo laau e taʻi 3-5 tausaga, e tatau ona i ai le loloto o le 0.5-0.8 m, ma le lautele ole 0.5 m.

O le eleele mo Henomeles ua saunia mai eleele lanu, pitch ma peat (2: 1: 2). I le faaopoopo atu, e fautuaina e faaopoopo le 300 grams o le potassium pā, 200 kalama o superphosphate, 500 kalama o le apa, 1-2 pakete o le humus i le totoina o le lua.

E sili ona lelei le totoina o laau Quince i vaega laiti o le 3-5 laau. Ina ia mafai e tagata totō matutua ona faʻafefete le tasi ma le vavalalata, o le mamao i le va o laau toto e tatau ona le itiiti ifo ma le tasi le mita.

Tausia Tulaga

I le tausaga muamua ina ua uma ona toto se laau masani ona faʻasusu masani. E tatau ona mataituina le mata o le eleele i vaitau malogo. Ma o le palapala e tumau ai le susu, i tafatafa o le tupulaga talavou a Henomeles, o le eleele e mulimulitaia i se vaega o le 3-5 cm. E pei o le mulch, sawdust pe peat e talafeagai.

I le lua tausaga muamua talu ona totoina, o laau talavou ua faʻamaʻaina i le tautotogo ma le faʻamalolo faʻasusu ma le paʻu, ma i le tautoulu ma le ufiufi ma fugalaisa.

A mavae le 4-5 tausaga, o le a amata ona fuga mai le Iunaite Setete ma fua mai. Mo se tagata matua tausiga faʻapitoa manaʻomia:

  1. E le manaʻomia e Henomeles le tele o le suāinu. Faatasi i le masina o le a lava.
  2. Faʻamuʻu le laau i le auala lava lea e pei o isi togavao.
  3. O tautotogo uma lava, e tatau ona vavaeina lala tuai o loʻo taoto i luga o le palapala, e silia ma le lima tausaga.
  4. I tausaga taʻitasi, e fautuaina e fausia se vaomatua e puipuia ai lona faʻamalo. Ole numera o lala i luga o se laau e le tatau ona sili atu nai lo le 10-20. 'Otiʻoti vine. O le teuteuga e faia i le tautotogo, e tusa lava pe leʻi faʻaalia mai le pupuʻu. O le teuteuina o le Autumn e mafai ona tau atu i le maalili o le laau.
  5. I le taumalulu, ua fautuaina Quince ina ia puipuia mai le matagi. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona ufiufiina i lala lala, pe faʻapipiʻi foi se talipupuni o le kiona.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le tausiga a Henomeles e faigofie tele ma e le manaʻomia ai le tele o tau faaletino ma tupe. E masani ona aofia ai le fugaina ma le teuteuina o vao.

Faʻasogaina o le Quince Japanese

E mafai ona e faʻaaogaina le laau i le tele o auala:

  • fatu;
  • toso;
  • vaevaega o le vao.

Fanauina o fatu

O le auala aupito sili lea ona faatuatuaina ma sili ona faigofie e faʻaleleia ai Quince. O fatu lanu enaena laititi e totoina i le paluga ua saunia i le faaiuga o Fepuari - amataga o Mati.

E tusa ina ua mavae le ono vaiaso lapisi faʻasolosolo i ipu eseese. O fualaʻau tupuʻe i le eleele e mafai ona totoina ia Me poʻo Iuni.

O fualaau laiti e manaʻomia le saogalūlū puipuia le muamua taumalulu. Afai e le mafai lea, ona tatau lea ona totoina Quince i le eleele na o le tautotogo o le tausaga a sau.

Faʻapenaina e ala ile tipi ma le faapipiiina

O le aoga o lenei toe gaosia o le puipuia lea o uiga eseese uma o le laau.

O seleni e tatau ona seleseleina i le amataga o Iuni. E fautuaina e tipiina i le vaveao, i le tau vevela. Pe a tipi le fasi laau, e tatau ona mautinoa o loʻo i ai se tamai vaega o le tausaga talu ai, o lona uiga, o le "mulivae". Tipi ese laʻau ma fufulu mo le aso i le tuputupu ae o meaola e ola ai totoina i se paluga o peat ma oneone (1: 3). Faʻaaogaina i totonu o le 30-40 aso, pe a fai o le malulu o le ea e le maualalo ifo nai lo le 20C.

I le masina o May, o le fatuina o le pulupulu o loʻo tuiina i vailaʻau eseese:

  1. I le taimi o le tafega lona lua (i Iulai poʻo Aokuso), o selesele varietal o le laau ua seleseleina.
  2. I luga o le paʻu o le fatu (stock), ua faia ai se faʻavae T-foliga, o ona pito e punou.
  3. I lalo o le paʻu, ua faʻaofiina se pusa varietal ma se fatugaʻo.
  4. O laau totō e faʻamaʻaina e le tasi i le isi, faʻapipiʻi ma gaosia i togalaau.

O le sao o le ola o mata e siaki pe a uma le tolu i le fa vaiaso. I le tautotogo o le tausaga e sosoo ai, e tatau ona maua e le fatuga se fana fou, ma e mafai ona aveese le fusi.

Bush division

O laau vao Quince e maua ai le tele o fatu aʻa, ma e tele taimi e ola ai i itu uma. Talu ai ona o ia fanau, e mafai ona ola le laau i luga o se tumutumu mauga.

O le taimi sili mo le vaevaeina o le vaomatua ua manatu o le faaiuga o le tautotogo ma le faaiuga o le tautoulu. O le aʻa mo le totoina e tatau ona i ai le mafiafia o le 0.5 cm ma le uumi o le 10-15 cm. Mai le tasi togavao e te mafaia eseese tamaiti 5-6.

Ua totoina totoa ua totō i luga o se nofoaga tumau. I le lumanaʻi, ia tausi lelei ia i latou e masani ona faʻasusu ma mulumulu le palapala i lalo ifo o latou faʻavasegaina, faʻavao, laupapa memea.

O le le lelei o lenei auala o le faʻalauteleina, o le aʻa o lala laiti e le lelei ona atiaʻe, ma o nisi o laau toto e tatau ona tupu aʻe i le fale. O fua o laau laiti e laiti nai lo le mea muamua i le taimi muamua.

Feteenaʻi ma faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi a Quince Iapani

O le mea sili ona leaga o Henomeles o le aphid. O ona foliga vaaia e mafai ona avea ma se faʻalavelave moni mo le laau. O le mea lea, pe a iloa, e tatau ona vave togafitia le togavao i meafaigaluega faapitoa.

I le maualuga o le vevela i le timu ma le malulu o le tau, o tulaga lelei e faia mo le faʻaalia mai o ituaiga faʻamaʻi pipisi:

  • faʻatasi ai ma le necrosis ma le eseese o laʻau, o laulaʻau e amata ona pala ma faʻamago;
  • faatasi ai ma le cercosporosis, eseese lanu enaena, e mou atu i le taimi;
  • faatasi ai ma ramulariosis, o lanu enaena e mafai ona vaaia i laulaau.

Auala Lelei o le Faʻatauina o le Talosaga suauu apamemea ma 0.2% baseazole. E sili atu le leaga o le totoina o vao ma le lapisi o le suka. Ina ia faia lenei mea, 150 kene o le paʻu mo le aso e tumau pea i le 10 lita o le vai. E mafua mai i le fuga o laau toto i aso uma e lima.

Iapani, ma o le tausiga e le faigata, e mafai ona totoina o se laau e tasi, i ni vaega laiti po o le pito i tua o le togalaau, ma fausia ai se puipui. Ae e le na o lenei togavao e talisapaiaina ona o lona le mautonu ma le matagofie o le fugalaau. O fualaau o Quince e aofia ai meaola eseese o le biologically active ma o se vaega atoa o vitamini. O nei uiga ofoofogia na tuʻu ai Henomeles i le tele o fua taua.

Iapani Quince