Fugalaau

Panicled Hydrangea - Toe foi mai le tala

Faatasi ai ma le faatupulaia o le lauiloa o le tele o meaola, o le tele o isi ituaiga o laau faigata o nei togalaau mafiafia e malu puipuia i totonu o le paolo. O se tasi o mea e sili ona "aafia" o le palatic hydrangea. O lenei tulaga tauagafau i ona tulaga manaomia, ae le o se mea matagofie, o le laau i aso nei ua manatu e toetoe lava leai se faamoemoe, e le o se mea fou ma e le manaia. Ae o le atuatuvale hydrangea o loo faaauau pea ona maofa. Ma o le salalau o le tulaga o le teuteuina o togalaau ma se tausiga faigofie o loo alu malie le toe foi atu i lona muai lauiloa.

Le faʻaaogaina o le panic hydrangea i le mamanu.

E le o se mea faigofie lava

I le ogatotonu o le senituri mulimuli (20th senituri), o le fale o le taumafanafana na faia ai le panicle hydrangea o se aganuu e le na o se lauiloa, ae toetoe lava a tatau ona i ai so o se taulaga. Na faʻaaogaina i le mamanu o fale taʻitasi o le tau mafanafana e matua lautele lava e aunoa ma le totoina o vao o panicle hydrangea na toetoe a le mafai ona mafaufau i fale masani o togalaau. Ae i le meleniuma fou, o le lauiloa o lenei ituaiga o hydrangea na amata ona paʻu ma ua oʻo i le laau se vaitaimi o le galo i tausaga talu ai nei. Naʻo le faʻaalia o se faʻagasolo i le mamanu o togalaau faigofie ma le faʻaleleia ma le faʻaauau o le gauai atu i ituaiga sili ona malolosi ma le le faʻaleagaina o laau toto ua toe faʻafouina ai le manaoga muamua mo panicle hydrangea. Ae o lenei laau ei ai se mea e mitamita ai. O le galuega fou o le panic hydrangea ua amataina e le fesoʻotaʻi ma lona tulaga tauagafau e pei o se mea laugatasi.

Panicle hydrangea (Hydrangea paniculata) o se tasi o ituaiga sili ona tele o nei laau toto, e atiina ae i foliga o laau eleelea, mamana po o laau e tele-vao i luga e oo i le 10 mita le maualuga (o le tele o ituaiga togalaau e gata i le maualuga o le 1.5 mita i le 3 m). Mai le natura o le panicled hydrangea, o se pale paleni e tumu i luga. O lenei laau toto e vave ona tupu, e masani lava o lona tuputupu ae faaletausaga o le 25-30 cm. Laua e oo atu i le 12 cm le umi e gaogao pe leai, faatasi ai ma se vaivai vaivai i le pito i luga ma se malosi malosi i luga o veins i le pito i lalo. O le teuteuga sili o le vao e le o se moli ma le lanu o le laulaau, ae o le mafiafia ma le lautele o pyramid o panicles, lea e mafai ona oʻo atu i le 25 cm pe sili atu le umi.

Faʻataʻitaʻia mea e faʻaogaina ai, e pei o isi ituaiga o nei laau, e aofia ai ituaiga fugalaau e lua: o meaola laiti laiti e toetoe lava a le vaaia, ae o le matagofie uma o mea leaga e maua mai i fualaau fugalaau tetele. I ituaiga eseese, o le fua o ituaiga e lua o fugalaau ma o latou eleelea e matua eseese lava, lea e maua ai se eseesega tele i le fausaga o panicles. I ituaiga eseese ma fugalaau fulafula tele, o pamu tetele po o panic hysrangea brushes i le tele o itu e foliga tutusa lava ma pulou masani masani o mea e sili ona fiafia i ai. Ae o loʻo i ai ituaiga eseese ma laʻau lanu e sili ona lalelei, ma o le tele o fugalaau e fua mai ai fua e maua mai ai le eletise e foliga mai o le eletise. O fugalaau fugalaau e aofia ai ni peti e 4, o lo latou lautele e masani ona faatapulaa i le 2.5 cm.

O le fugalaau e faʻafefiloi hydrangeas e amata i le 4 i le 5 tausaga. A maeʻa ona totoina, o pusa fualaau e iai le umi e oo i le 3 mm ua nonoa, matagofie matagofie i le pito i luga. E laʻititi fatu. O le fua o le fatu e tupu ia Oketopa, i le ogatotonu o laina e mafai ona e faʻatali mo se mea e seasea, ma e le o ituaiga uma lava, e tusa lava pe i ai se maliega lelei o le tau.

O le tele o ituaiga o panicle hydrangea o lo oi ai se manogi manaia. O lo latou manogi e sili ona lagona pe a tulaʻi atu i vaega tetele. O ituaiga uma o panicled hydrangea o fualaau meli ia.

Panicled Hydrangea (Hydrangea paniculata).

Lotogatasi ma se paʻu eseese

Panicle hydrangea na mauaina se talaaga o se fale tuai, le mafaagaloina ma le manaia, atonu e ono tupu, ona o le tasi taimi na manatu ai e taua tele mo togafitiga o togalaau aina ma na fesootai ma se mamanu a le Soviet. O lenei ituaiga o hydrangea na faʻaaogaina ma i tatou talu mai aso anamua, seia oʻo i tausaga talu ai, na manatu o se elemene masani o le mamanu o le togalaau Rusia. I le faagasologa o le lautele o le tufatufaina atu, o le panicle hydrangea na toetoe lava a leiloa lona matagofie ma le mamalu ma avea ai ma mea masani ma o lenei mea na mafua ai le paʻu tele i lona lauiloa. O le filifilia ma le faʻalauteleina o le palanikeke eseese ua leva ona suia foliga o lenei tulaga tauagavale, ae sili atu ona mausalī ma sili ona lelei meaola nai lo isi ituaiga o vailaʻau.

Faʻalumaina le hydrangea, pe a faʻaaoga lelei, e mafai ona taʻalo i le togalaau le matafaioi e le na o se talaaga, ae o se fetu foi. Faatasi ai ma le tala lelei, e foliga mai o ia o se tamaitai lalelei, faaneenee ma le maofa i se uiga le taualoa, tatala ni vaaiga fou fou i le mamanu o pa puipui po o vaega o laau, faapea foi ma fugalaau i luga o tuaoi.

O le atuatuvale o le hydrangea o se ituaiga mea eseese eseese. Ona o le mea moni e faapea i Sisifo o lenei laau ua sili ona lauiloa, ma i totonu o tausimai aupito sili ona lelei o Europa ma le lalolagi o loo latou faia ituaiga fou ma le taufaafefe, i aso nei o se mea sese tele le talanoa e uiga i nisi tulaga masani mo foliga vaaia o panicle. O ituaiga eseese o lenei laau o loʻo i ai ituaiga faʻataʻitaʻiga, i le maualuga, ma le foliga o le vao, ma le tele, ma e oʻo lava i foliga o mea e tutupu, atonu e eseese pe tutusa i tulaga o le fuga. O nisi taimi o ituaiga tagata taitoatasi o nei laau toto e matua eseese lava mai le tasi ma le isi, e faigofie ai ona fenumiai ma isi ituaiga o meaola e sili atu nai lo le fesootai i se ituaiga e tasi.

O le mea moni, mo soʻo se togalaau ei ai se ituaiga o ituaiga o hydrangea. E mafai ona filifilia le matagofie i se tamai ma se togalaau tele, mo ni mea faigata pe faigofie, vaega solo po o vaega vaega, mo togalaau e iai le lanu po o le tele-lanu, faatasi ai ma le taulai atu i le puleaina o lanu meamata po o le paʻu o lanu, mamanu ma le mama. O le ae mauaina lau ituaiga eseese mo le vaʻaia, mixborder ma le solo solo i luga o le mutia.

Panicle hydrangea i le mamanu o le togalaau

I totonu o le mamanu o le togalaau aina e faʻaaogaina:

  • ia fatuina faʻamalosi poʻo puipui, puipui, tuaoi;
  • e avea o se elemene maso ma se vavaeesega, o le tafu o laau;
  • pei o se ogalaau uumi i le ogatotonu o le fefaʻasoaʻiga o mea fefiloi ma le fabatokete poʻo le pito i tua o mea fefiloi ma se vaaiga e tasi le vaaiga;
  • e pei o se faamamafa i luga o moega fugalaau soo se tele lava;
  • i luga o fausaga eleele ma vaega e iai laau ma laau afu;
  • i uta i se auala masani;
  • e avea o se mea taua i nofoaga paolo o le togalaau;
  • i fale ma mea lapopoa o fale fausaga faufale.

O le tele o foliga, ituaiga eseese o ituaiga e mafai ai ona e faʻaaogaina le panicle hydrangea i soo se ituaiga o le faʻasologa o laufanua. I le taimi muamua, sa manatu o se laau toto mo togalaau aina, togalaau i se sitaili masani. Ae o le tele o ituaiga o aso nei e mafai ona fetaui i totonu o vasega masani sili ona faigata. Mo se togalaau ma sitaili e faʻaaogaina ai elemene eseese o mamanu masani, mo galuega faʻatino ma le taulaʻi i le geometry ma faʻavae aloaia, o ituaiga e tele naua ma le tele o mea e filifilia - e pei o le "Limelight", "Phantom", "Vanille Fraist" ma le "Grandiflora" . Mo ituaiga siosiomaga ma Asia, o ituaiga eseese ma le palasi o mea e tutupu i le eleele, e pei o le suamalie ma le matagofie (faatusa, matagofie "Lauga", "Floribunda", "Brussels Lace" ma le "Kyushu") ua filifilia. I se auala faʻaonapo nei, latou te fiafia ai e faʻaaoga ituaiga eseese e pei o le Great Star, lea e fesuisuiai fugalaau fugalaau e tele, e oʻo atu i le 10 cm fuga lau fugalaau e fa, e sili atu ona faʻalauiloaina meaola. Ae o hydrangeas ma se lanu muamua, e aofia ai le lanu meamata "Limelight", o le a fetaui lelei foi. Mo togafitiga ma mea teuteu teuteu, togalaau oona (o lona uiga, togalaau i le uiga o le matagofie o le natura) latou te fiafia i meaola nai lo varietal panicle hydrangeas.

O le filifilia na suia ai le manatu o le panicled hydrangea e pei lava o se laau toto paʻepaʻe. O aso nei, ua faʻalauteleina le paʻu o lenei laau i ata uma o se fulufulu lanu paʻepaʻe. E le gata i lea, o lanu ma nuances taitasi e foliga mai o suiga o le vai, o le lanu e sui mai se lanu mama o tumutumu i se lanu paʻepaʻe i fugalaau fugalaau po o le vanimonimo; E eseese lanu lanu ma fualaau fugalaau e leai ni fua. E le o le taʻua o le mea moni o mea uma e faʻalavelaveina ai hydrangeas e faʻaalia i se suiga i le lanu ao fuga mai fugalaau, faʻapouliuligia poʻo le faʻapipiʻi i luga o le faʻaleagaina o mea. O lanu paʻepaʻe mama e lauiloa, e aofia ai le susulu, toetoe lava o fugalaau kiona o le tulaga ese ma pele o ituaiga o "Dart's Little Dot" ma le "Kyushu". Ae le itiiti ifo le matagofie o ituaiga eseese ma isi lanu:

  • ofoina atu e faamemelo i le paʻu o le manogi ma le matagofie o le telefoni ma le siliva o le Dollar;
  • paleni lanu piniki "Renhy" po o le "Vili Vaʻa";
  • faasolosolo lemu atu i se ituaiga paiki piniki mafiafia "Pinky Winky" ma le "Pink Diamond";
  • lemu tulaga ese, faatasi ai ma se lanu acrylic paʻu, le ituaiga "Limelight", lea e fiafia tele fugalaau i aso nei.

O se tasi o tulaga taua o le panicle hydrangea, lea na mulimuli ona talisapaia e tusa ai ma lona taua, ua tupu ae e le o ni taimi masani, i le taimi na tele ai togalaau na tuua ai le togalaau pe ulu atu i le taimi e fua ai. O le atuatuvale o le hydrangea e fuga mai i se taimi e oo lava i le sili ona lelei o le vavao o lauolaola ma lauolaola matagofie e leʻi amataina la latou pale, ae ua leva ona mou atu meaola uma o le taumafanafana. O le mea moni, o se laau laʻau faʻapitoa lea e faʻatumu ai lona pusa i le va o fugalaau ma fua o le tautoulu o le autumn ma ona fua. Faafetai ia te ia, e mafai ona e fatuina se lau o le alualu i luma faifaipea ma le faavae mo le mamanu o mea e fiafia i ai i le gasologa o le tausaga. O lenei ituaiga o hydrangea i lona mamalu uma e aliali mai ia Iulai ma e le tuua le tau o le togalaau seia oo i le faaiuga o le vaitau galue ma le taunuu mai o le uluai timuga o le taumalulu. E moni, ia Oketopa, e masani lava o ituaiga fou ma sili ona manaia o lenei matagofie e fuga mai, ia e iloga e le umi o le laʻau po o le mafai ona fuga i ni galu. O le fugalaau sili ona lata mai o ituaiga o meaola eseese o le mamanleda o le uiga lea o ituaiga "Pink Diamond", "Tardiva", "Limelight".

Panicled Hydrangea "Renhi" (Hydrangea paniculata 'Renhy')

Panicle hydrangea "Limelight" (Hydrangea paniculata 'Limelight').

Panicle hydrangea "Pinky Winky" (Hydrangea paniculata 'Pinky Winky')

Filifiliga o paaga mo le panicle hydrangea

Talu ai ona o lona fuga ma le faʻaogaina, o le panicle hydrangea o se paaga lelei tele mo soʻo se togalaau vao poʻo se laau. O lenei mea totino ua lelei ona tuʻufaʻatasia ma vaovao vave ona totogo, e aofia ai marshmallows ulavavale, faʻamalosi ma lilacs. Ae leai se mea e sili atu le leaga nai lo le ituaiga o hydrangea ma e foliga i le kamupani o vaeluaina, vaʻai, thuja, ma le matagofie o rhododendrons poʻo le matagofie o le pala, vao, kiona, vine, viburnum, siaki ma le euonymus.

E faigofie tele le filifilia o paaga mai totonu o le vaʻaia. O le faapalepale e faʻafefete le hydrangea e lelei lava i fetu o le faʻafefe: o au, ferns, aquilegia, astilbe, etc.

E ui lava i le aʻafia o le aʻa, e popole le hydrangea e faʻatagaina ai oe e totoina laau toto i totonu o le ogalaau, lea e suia ai le vao, puipui le rhizome mai le vevela. O lenei laau toto ua tuufaatasia, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le saxifraga, stonecrops, mutia o le vao, ma isi mea malulu e faʻafefe i le paolo.

Tuʻupu manaʻomia mo le faʻaaogaina o fale

O le filifilia o tulaga tuputupu aʻe mo le panicle hydrangea e fesoʻotaʻi tuusaʻo lava ma le latou malosi ma le tumau. Ina ia manuia i lenei laau, ua lava lea e tausia ai le mea autu - puipuiga mai matagi malolosi, mumusu e filifili matala, nofoaga le puipuia. O loʻo i ai i nofoaga maualuluga le gaioiga o le gaioiga o nei suavai. I totonu o le malulu, mafanafana ma le faʻamaloʻo tulimanu, latou te le mafatia e tusa lava pe sili atu ona ogaoga le manumalo.

O le vaega o totoe o le panicled hydrangea e tatau ona i ai le igoa o le laʻau e leai ni meaʻai. O le fugalaau sili ona mataina mai lenei laau e mafai ona maua i se vaega o le paolo, ae o le panic hydrangea o le a mafai ona nofo i le la, ma le malosi malosi. I nofoaga matala lalata, o le laau e masani ona tupu i le tuputupu ae lemu ma mea laiti laiti, o faigata e tulai mai i le tele o le paolo, o le a totogo le laau i le tele o mea, e maua ai le mea itiiti. O lenei ituaiga o hydrangea o se gaogao e gaosia i le gas ma le leo, e faʻafefe ai le siosiomaga eleelea ma tulaga i le taulaga, e le fefe e toto i luga o auala, i luga o le nofoaga o le nofoaga.

Ae o le filifilia o eleele mo lenei ogalaau o le a manaomia tele atu le saʻo. O le atuatuvale o le hydrangea e masani lava ona atiaʻe ma fuga mai i luga o laufanua matagofie, susu ma le pala. E lagona e ia le manaia pe a faʻaaogaina meaʻai ma mineral i le taimi o le totoina, e le faʻafeiloaia le tuulafoaia, le lelei ma le faʻasaina. E tatau ona taulai totoʻa ile tali ile eleele. Mo le panicle hydrangea, e sili atu ona lelei le loams acid. A o lei totoina laau totő i le eleele, ia fautuaina e faaopoopo le eleele faʻasoa, mea ola faʻataʻitaʻi, pe'ā tatau, tuʻu se alavai i le pito i lalo o lua toto. O le elemene o le palapala ma ona faʻafofoga e faʻatatau saʻo ai le malosi o lanu o panicle hydrangea inflorescences. O lanu sili ona lanu e foliga mai o lenei laau i luga o le eleele oona, ae o le eleele e le tutusa le uiga, o le lanu o ituaiga o le a paolo, ma o le tele o mea e le maualalo o le a sili atu ona itiiti nai lo tagata na folafolaina.

Faʻamuʻu i le paseka

Totoina ma tausi muamua mo le panicled hydrangea

Faʻasalaga hydrangea i se nofoaga tumau e sili ona totoina i le tautotogo i itulagi ma le malulu (i le tautotogo po o le tautoulu, faasolosolo, i itulagi ma malo malolosi). I soo se tulaga, mo se nofoaga tumau, e fautuaina e faʻaaogaina fualaau i le fa poʻo le lima tausaga.

Pe a totoina ni moega fugalaau po o vaega, i se solo solo, e totō laau i pitonuʻu tetele ma le loloto e tusa ma le 40 cm ma le lautele o le 60 cm. Mo pa puipui, o lenei hydrangea e tuu i vaituloto tetele e oʻo i le 1 mita le lautele. m pe tutusa ma le maualuga maualuga o le ituaiga.

A o le totoina fatu laau, e manaʻomia le faapuupuuina o aʻa sili ona umi ma tipi le tipu, ma tuu ai le 3-4 paipa o fafie. O le totōina e faʻamaeʻaina e le gata i le tele o vaiinu, ae faʻapea foi i le mulching with peat, compost, sawdust poʻo isi mea. O le lagolagoina o le vavai e tatau ona faamalosia. I le tausaga muamua ina ua totoina i le tautoulu (po o le amataga o le tautotogo i le taimi o le totoina o le autumn), e talafeagai le fafagaina o laau ma ni fualaau oona malosi e faatele ai le tuputupu ae.

Faanatinatiina Hydrangea Tausiga

E ui lava i lona tulaga e pei o se fale e leai se aoga, e le faʻaaogaina, e le tatau ona faʻagaloina se tasi o vaega o le tausiga o lenei laau: o le atuatuvale hydrangea e le taliaina lelei le lāmala ma e manaʻomia ai le fafagaina masani i taimi e le lava ai timuga. O faʻatagaga faʻatagaina e faia pe a maeʻa ona laʻeiina, i le vaitau o le fugalaau ma le faʻalauteleina o le fugalaau. O le eleele suamalie ma le susu e sili atu nai lo faiga masani.

Mo lenei mea totino, e sili atu ona lelei le tausia pea o le mulching layer mulching. O le eleele i totonu o le liʻo lata ane o le panicled hydrangea i le maualuga o le 5-8 cm o loʻo ufiufiina i le selu, po o le peat, poʻo soʻo se isi lava mea avanoa e le mafua ai ona solia le eletise palapala. Mulch e faafouina i le amataga o le tautotogo ma, pe a tatau ai.

I le tele o taimi i le vaitau, ia fautuaina e vaʻaia le eleele e lata i le hydrangea, pe a uma ona tatala e tatau ona faʻafouina le laʻau o mulch.

Mo le tele o fugalaau, o lenei ituaiga o hydrangea ma le fafaga masani e manaʻomia. Muamua e masani ona faʻaaogaina i le amataga o le tautotogo, e faʻaaogaina ai faʻamalosi faʻamalosi tino faapitoa (mo rhododendrons) poʻo fomaʻi faʻamalolo. O le laei pito i luga lona lua e faia i le taimi o le veleina, o le lona tolu ma le fa i le taimi ma pe a uma ona fuga, e faʻaaoga ai faʻamala o le phosphorus-potassium. Afai o le vao e faʻamaonia e puʻupuʻu papaʻu, e faigata ona lagolago le mamafa o paʻu, e sili atu ona lelei le faia o nisi mea faʻapipiʻi ma fugalaʻau.

E le faigata tele le faʻafefe o hydrangea pei o isi ituaiga. E faia i le amataga o le tautotogo, aʻo lei amataina le fulafula ma, e le gata i lea, o le fuga o fatugaʻo. O le galuega autū o le tauaveina lea o le faamamaina lelei, aveese mea uma ua faaleagaina, sili ona vevela pe vela. O lala maloloina e faapuupuuina e le 3-4 fatugaʻo, ae le tatau ona teuteu. Afai e manaʻomia, e mafai ona faʻatupuina vao i ni "polo" sili atu ma le mamafa pe avatu ia i latou le pepa e manaʻomia e ala i le teuteu malosi o tipu. Pe a fesuisuiai le tele o le eleele ma le tele o le fufuluina o le vaitau i le tautotogo, e tatau ona faia le sili atu o le mimilo o le palealii.

O le fetogiina o inflorescences i luga o se laau laʻau e tipi i le tautotogo o le tautotogo i le afiafi o le taumalulu e puipuia ai le tataina o tipu. Afai o le lālā e le pala, ona tuʻuina lea o meaʻai e teuteu ai le togalaau malulu. O nisi taimi e manaʻomia e paranesi i le taimi o le fugalaau

Panicled Hydrangeas (Hydrangea paniculata)

O le faigata ma le tumau o le taumalulu o nisi ia o mea sili.

O le aoga sili o le panicled hydrangea o lona tumau. E ui lava i le mea moni o le ituaiga eseese o lenei laau ua faʻalauteleina, ma o lenei ituaiga o hydrangea ua le o toe avea ma sui o ni nai togavao, e le tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le hydrangea ma nisi ituaiga o meaola ma le vaivai. E le pei o uso sili ona lauiloa, o le atuatuvale o hydrangea e mafai ona faateia i lona faigata o le taumalulu, teteʻe malulu, ma le gafatia e vave ona toe faʻaleleia. I le malosi o le mafanafana, o le hydrangea ua sili atu ona maualuga nai lo laau-pei, lapoa-taloina ma soo se isi ituaiga. E le gata i lea, e tatau lava ona manatua e le o se mea e sili atu i le 25-tikeri, e mafai ona e manumalo i le manumalo i le 25-tikeri. I lalo o tulaga talafeagai, o le hydrangea e faʻafefeina e mafai ona faʻafetaia ai ma le le mautonu le manumalo, ae faʻapea foʻi i le itu i lalo, i se tulaga o loʻo faʻaogaina pea e le hydrangea lala, o loʻo vave ona toe faʻaolaina ma fuga mai i lenei tausaga. O le a mafai ona fiafia i le panic o le totoina o le vaomatua e oo lava i tulaga o le mamafa o le malulu i le maualuga o le kiona.

O le faitioina o le hydrangea o se tasi lea o laau sili ona lelei e umi ona ola. E mafai ona teuteu togalaau mo le sili atu ma le afa seneturi e aunoa ma se mea e teu ai. Mo nei laau toto, e tatau ona filifili ma le faaeteete tuutuuga ma nofoaga o le totōina, aua o ia laau toto na aumai moni lava i galuega faatino mo le tele o tausaga.

Puipuia o Pest ma Disease

O le atuatuvale o le hydrangea ua saʻo le mafaufau e avea ma puipuiga tele i meaola faalafua ma ituaiga faamai o lenei laau.

Panicled Hydrangea (Hydrangea paniculata).

Faʻafouina o mea e faʻaaogaina

O loʻo faʻaleleia le hydrangea e ala i le faʻaogaina, lea e faʻapipiʻi i le palapala i luga o le nofoaga o le vao, e maua ai le susu masani e faʻavaveina ai aʻa, poʻo le tipi. Mo le mea mulimuli, e mafai ona e faʻaaoga pito o tumutumu o loʻo totoe i le tautotogo pe a uma le seleseleina (pe a faʻafesoʻotaʻi le 4-5 buds). A maeʻa ona gaosia i le tuputupu ae o le alalaupapa, e totoina i le eleele eleʻele eleʻele ma, faatasi ai ma le faʻaogaina o le malulu ma le faʻaleleia o eleele palapala, o loʻo tumau ai pea falemalama.

O le faʻamafanafanaina o le taumafanafana i luga o lenei ituaiga hydrangea e matua faigata lava, aua e na o le 5 aso e alu ai - mai le aso 10 o Iuni 10 ia Iuni 15. 'Otiʻoti faʻasologa mai le pito i lalo ole laʻau e faʻaaoga ai vaega e aunoa ma ni fugalaau ma umi ole sili atu i le 10 cm, vavae faʻatasi ma le mulivae. E manaʻomia foi togafitiga faʻasolosolo i le tuputupu ae o le faʻavavevave, aveeseina o laʻau pito i lalo ma le faʻapuʻupuʻuga o laulaau pito i luga. O le taʻavale e tusa ma le 1 le masina, pe a faʻapea o le a faʻataunuʻuina fale ma le malulu.