O le togalaau

Rogersia totoina ma tausia i le avanoa avanoa e toe faʻaleleia le faʻaleleia

O Rod Rogersia e aofia ai le 8 mamalu, teuteu-deciduous, ituaiga o le rhizome e ola i luga o mauga maualuga o Saina ma Iapani.

O i latou uma e iloga i fua, palm palm-lobed poʻo pama vaeluaina ma laʻau e tele tele, e aofia ai fugalaau paʻepaʻe. Rogersia o se laau umi, lautele ma chic e tosina i ai le gauai faapitoa.

Eseese ma ituaiga

Roger Chestnut o le mea e sili ona taatele, o le fatu o le igoa e tutusa ma laʻau o le laau o le igoa e tasi. O lenei ituaiga o meaola e faʻaalia e ala i le fuga mai ma le lanu piniki ma le mea moni e sili atu le lelei i luga o faletupe o tino vai.

Horse rogers - e pei o isi Rogers i tulaga masani o loʻo tuputupu ae i se maualuga maualuga - e oʻo i le 2.9 km i luga aʻe o le sami. O lenei laau e oʻo atu i le maualuga o le 140 cm, ae o le lautele o laulaau e mafai ona oʻo atu i le 50 cm. I le taimi o le fuga, o le laʻau e matagofie lona lanu-apamemea, lea ua suia mulimuli ane e le itiiti ifo le manaia o lanu meamata.

O fugalaau e laiti, ae, o le aoina mai o ni lanu mumu paʻepaʻe papaʻe i luga aʻe o le laulaau seia oʻo i le 30 cm le umi. O le fuga o le ituaiga e amata i le faaiuga o Iuni ma faaiuina i le faaiuga o Iulai. O le fana ma laʻau petioles ei ai le lanu enaena.

  • Faʻasalaga Rogers Henrici iloga i le la. I le tautotogo, o laulaau ei ai le kofe-susu lanu, ma i le taumafanafana - lanumeamata lanumeamata.

Cirrus rogers i luga o mauga vao o Saina, e "maualuga" maualuga - e 3-3.9 km, ma o ia lava e laʻititi ifo - e oo atu i le 1.2 mita le maualuga. Laʻau paʻu lapoa, fuga, liliu lanu viole, ona maua ai lea o se lanumeamata lanumeamata, faʻapea foʻi ma vela ua gaosia. Faʻamatalaga o inflorescences mai le 25 i le 30 cm le umi - pe papaʻe poʻo piniki, ia faʻalauiloa se manogi manaia i le taimi o le fuga (pe tusa ma le 25 aso) ia Iulai.

  • Faʻailoaina toniga o le toniga Rogers Elegance - faʻaalia e fugalaau piniki,

  • ma le ituaiga Rogers Chocolate Wings latou te suia i le taimi atoa o le atinaʻe - mai le piniki ma le mumu, ma e mafai foi e le laʻau ona mitamita i lenei mea, lea e sui ai ni sukalati ma ni lanu lanu me lanumeamata ma lanu mumu ma, i le tautoulu, toe foi i le sukalati.

  • Vasega Rogers Bronze Peccock e maualuga lona maualuga i luga o meaola autu - e oo atu i le 1.5 mita, o laulaau e suia lanu mai le piniki-lanu viole i le apamemea-lanu meamata, ma fugalaau - kulimi.

Rogers podophyllum (umiaina atoa)

E tupu i Korea, Saina ma Iapani, e faʻaalia e le maualuga o le ulu e pei o Rogersia ma laʻau o le laʻau pupuʻu e oo i le 40 cm le lautele.

O le lanu o laulaau ao fufulu o le apamemea, ona - e le o lanu lanumeamata. O fugalaau paʻepaʻe paʻepaʻe ua faʻapipiʻiina i le tele o meaʻai e fuga mai mo le tusa o le masina, e amata i le ogatotonu o Iuni.

  • Mo le vasega Rogers Brownlaub lanu mumu lanu-lanu enaena o le laʻau.

Plate rogers suauu i se ituaiga eseese, ma e na o le tasi le ituaiga o meaola e le o maua i le faatoaga - lamellar astilboides. O lona natura natura o loʻo i ai i teritori o Sisifo i Saina ma Korea, i tafatafa o vaomatua ma vaitafe.

O eseʻesega i le va o lamellar astilboides ma ituaiga o Rogers e sili ona manaia - e laʻititi (e oʻo i le 30 cm le maualuga), e malosi, lauolaola ma laʻau moni tele ma e oʻo i le 70 cm le umi o le petioles. Elongation foi o se uiga o se gafa - e oʻo atu i le 1.5 mita le maualuga.

O le inflorescences e itiiti lava le lauiloa, e aofia ai fugalaau lanu meamata e tautau i le faaiuga o le fuga ma oʻo atu i le umi o le 25 cm. O le vaitau fugalaau e amata ia Iulai ma e toeitiiti atoa le masina.

Rogersia totoina o fafo ma le tausiga

O le alualu i luma i le tuputupu ae o Rogersia e tele lava ina faalagolago i le filifilia o le nofoaga sao mo lena mea. O lea ituaiga semi-shaded, e le faatagaina ai le fale e nofo i le la i le taimi atoa.

E matua fautuaina lava e aua le totoina ituaiga eseese o lenei laau i le vavalalata o le tasi ma le isi, talu ai ona o le fefaasoaaʻi o le a tulai mai faatasi ai ma le toesea o uiga o tagata taitoatasi. I le nofoaga e tulaʻi mai ai, e tatau foi ona tuʻuina atu le puipuia o le savili mai le vaitau o le malulu.

O Astilba o se sui foi o sui o le aiga Kamchatka. O le tele o fautuaga mo le galueaina i le taimi o le totoina ma le tausiga i le laufanua, e mafai ona e mauaina i lenei tusiga.

Faʻatau Rogers

O le mea moni, o le sili atu le tausiga mo Rogersia e faigofie tele ma e masani lava ona aofia ai le masani ai ma le suavai tele. E sili atu foi, pe afai o le laau e tu latalata ane i se vaituloto, lea o le a maua ai e le ea susu le susulu uigaese i le laulaau.

Ole tafu e faapitoa le talafeagai i le vevela vevela ma le paʻu o timuga masani, ma i le tulaga o le latalata i se vaipuna tumau, e naʻo le siakiina o le eleele - pe afai e susu, e le tatau ona e inu.

O le suamalie o le eleele eletise e talafeagai lelei mo le atinaʻe masani. Rogers pei humus, compost ma peat, ma o le faʻafefiloi o nei mea e sili ona lelei.

O le palapala i totonu o le laina o le tuputupu ae e tatau ona matala, ma aveeseina le vao - o le mea lea, o isi mea, o le a tumu le eleele i le ea, lea e taua, ma e mafai ona puipuia le vevela tele o le susu mai le eleele e ala i le mulimuluina o le lio i le paʻu poʻo le peat. O nisi taimi e gafa ai Mulch i le maea ai o le tatalaina.

Rogers totoina

O le a fiafia Rogersia i mata mo le tele o tausaga, e aunoa ma le manaomia o se mea e suia, pe afai o le nofoaga e tupu ai e saʻo lona filifilia! I le taimi lava e tasi, e na te faʻaaogaina lelei le suʻeina. O laʻititi laʻititi o aʻa faʻamaʻi o Rogers ua totō i laufanua valevalenoa ua matauina.

O le totoina i se vaega pupuʻu o le a fesoasoani e foʻia ai lenei faafitauli, e ui lava e mafai ona e eliina se togavao, faʻapalapala le alavai mai lala o lala lapopoa, faalauteleina le omea, vaega o mea fai ipu i totonu o le lua na faʻavae ma toe totoina.

Rogersia pito sili ona laei

Fafagaina e manaʻomia le tele o le taimi mo le vaitau tuputupu ae, aemaise lava i le taimi o le tuputupu ae olaola ma le tupu aʻe. O le laau e ola lelei i mea uma e lua o meaʻai ma mea faʻamalolo, ma sili atu i mea uma, pe afai o le fertilizing o se meaola faʻapitoa - faatasi ai ma micro-elementary rogers.

E tatau ona tuʻuina atu le faʻamafaʻi tele i le i ai o le vailaʻau oona, pailani ma fuamosa i le lalolagi ma faʻaopoopo le faʻamalosiina i le fafaga.

Cropping Rogersia

O le teuteuina mama o Rogersia e aofia ai le aveeseina o lala malepelepe ma mamae, tataʻi ese laulaau mama, ma le tataina o lala o le fugalaau pe a uma le puaʻa.

Aʻo leʻi oʻo mai le malulu o le tau i le laau, e tatau ona vavae uma laulaʻau ma tipi uma aʻa i toetoe lava a aʻa - o le a sili atu ona faigofie ia te ia i le taumalulu.

Rogersia sauniuniga taumalulu

E ui o Rogersia e le o se laau e matua faigofie lava i le malulu, ae o loo fautuaina pea e faatulaga le malutaga mai laulaau paʻu mo le taumalulu.

I lalo o se papa o le kiona (aemaise lava le mafiafia) e masani ona lagona le mafanafana, ae ui i lea, e tatau ona faia le tausiga i le amataga o le tautotogo, pe a leai se kiona, ae o loʻo tumau pea le malulu. O le mea la lea e tatau ai ona tuʻuina atu ni puipuiga faaopoopo, mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o se faʻavae o se ie e le o lalagaina.

Rogersia fausiaina

Soo se ituaiga o Rogersia e mafai ona faʻaleleia e fatu ma fualaau vegetative. Muamua e faʻamaonia e le aoga ona o le telegese o le vave o fatu fatu i le fale. E le gata i lea, o le faataitaiga talavou o le a amata ona fuga ae leai muamua nai lo le 4 tausaga.

Rogersia faʻalauteleina e ala i le tipi

O le lona lua, e faʻavae i luga o le vaʻaia, o le metotia e leai ni nei faʻafitauli. E aʻafia ai le sauniuniga o vavaega i le ogatotonu o le taumafanafana mai laʻau faʻatasi ma se mulivae, o la latou gaioiga mulimuli ane i totonu o se mea e faʻaleleia ai le germination ma faʻalolotoina i le paluga eleele mo le aʻafia.

O le faagasologa atoa e muta i le tulai mai o aʻa malolosi ma le totoina atili o le laau ile eleele tatala. O le taimi sili mo le faʻaleleia, faʻatagaina Rogers ia malosi atili aʻo leʻi oʻo mai le taumalulu, o le amataga o le tautotogo. O le faʻaleleia o ia lava e tatau ona togafiti i le amanaʻiaina o le tele o vaega o loʻo faamatalaina i lalo:

  • O le eleele mo le totoina e tatau ona mama mai vao ma vao ma eli i le loloto o le 30 cm;
  • O le eleele e tatau ona faʻavasegaina i le humus, peat ma faʻafefiloi ma eleele palapala ma vaomatua;
  • O le tele o pupu eli fanua e tatau ona sili atu nai lo le tele o aʻa;
  • I le pito i lalo o pu taʻitasi, e tatau ona tuʻuina atu se alavai faʻavaivai e aofia ai maʻa laʻititi, piliki paʻu pe iliili;
  • A o lei totoina se fatu, e tatau ona faasūsū;
  • O le laau totō e tatau foi ona faʻafeinu i le sone o le totoga totoga, ona tatau lea ona mulimulu le palapala i le paʻu laau poʻo le peat.

Rogersia faʻalautele mai le lau

E mafai foi ona faalauiloaina Rogers mai se laulaau. O le faia o lenei mea, i le taumafanafana, e faʻaaoga ai se suo, latou te eli i se vaega o le rhizome, tipi ma le faaeteete ma totoina le pepa vavae i se nofoaga fou.

Maʻi ma meaʻai

O mea faʻapitoa faʻafeiloaʻi o Rogersia e mafai ai ona faigofie ona toe faʻafoʻi osofaʻiga o meaola faʻamaʻi pepe ma e le maʻi. E leʻi tupu slug root ma lanu pala.

Ua afaina ai vaega ua afaina, ona togafitia lea o le laau i le fungicide i le aoauli. Ina ia puipuia nei faʻamaʻi, e le tatau ona e faʻaaogaina e ala i le fafaga.

Afai o le eleele e tumu i le eletise, e ono afaina ai le tuputupu ae o laʻau, ae le lelei i luga o le fugalaau. E le mafai e Rogersia ona fuga i le 2 isi mataupu - faʻavalea ma faʻavaivaia le inu ma i ai ile la susulu.