Fugalaau

Se laʻau mo le malologa ae le o se togalaau i luma

O le pito i luma o le togalaau ua masani ona avea o se tasi o vaega e sili ona taua i totonu o le togalaau ma o se vaega e sili ona teuteu. Ae o le pepa asiasi a le saite, ua fuafua e muamua atu i lona lalelei ma laufanua, o loo i ai le tofo ma uiga o tagata e ona ma tuu le leo mo le mamanu atoa, e le tatau ona mama atoatoa. Afai o le vaega i luma o le fale e lava lona tele, e mafai ona faʻaaogaina e le gata mo mea teuteu, ae o se faʻaopoopoga faʻavae mo faafiafiaga. E mafai ona e fiafia i aʻoaʻoga faʻataʻitaʻi ma le soʻotaga o le togalaau ma fale mai luma o le togalaau i se auala faʻapitoa. Ioe, ma o se nofoaga faalilolilo mo le lauti ma meaʻai o le a faaopoopo i le togalaau atoa o se isi faʻalelei.

Nofoaga e malolo ai i luma o le togalaau

O faʻavae o le faatulagaina o se tulimanu mo le malolo i luma o le togalaau

Pe a fai se fuafuaga mo se malologa, nai lo le masani i luma o le togalaau, e le mafai ona i ai se tautalaga o le suia atoa o mea o loʻo aofia ai poʻo le faʻatulagaga e tusa ai ma tulafono o terraces orground games. Nai lo lena, na o le vaevaeina o se vaega o faafiafiaga i le pito i luma o le togalaau, o se faʻavaa o se tulimanu faapitoa. O le tele o togalaau pito i luma ua mamanuina pei ona masani ai - e tusa ai ma tulafono o "kata pisinisi." O le tele o le avanoa mo le fatufatuaʻi e maua ai le avanoa e mamanu ai se nofoaga gaogao, pe a mafai ona aofia muamua le nofoaga o tafaoga i totonu o le poloketi. Ae o le tele lava o taimi, o ia tulimanu mo tii lauti o loʻo faʻapipiʻiina i se togalaau teuteu faʻataʻavaleina ina ia sili atu ona manaia, usitai i manaʻoga, faʻafefe suiga poʻo le naunau e fiafia i tusi sili ona lelei. O sea nofoaga malolo o se mea sili lea mo i latou e le oi ai se laulau e lata ane i le fale poʻo le mafai foi ona faʻatutu ni nofoaga e malolo ai i le togalaau lava ia.

O le tulimanu pito i tua e mafai ona fetaui lelei i totonu o se togalaau faʻasaga mamao. E masani lava, e na o ni nai sikuea sikuea o le avanoa e vaeluaina i luma o le fale mo meafale. Ma e le mafai ona ia sili atu nai lo le kuata o le fanua atoa. O le fua faatatau lelei mai le 1/5 i le 1/8 o le pito i luma o le togalaau. E faigofie tele le filifilia o se nofoaga e fai ai se nofoaga e fai ai taʻaloga: e na o le 2 avanoa i le tuʻuina o se nofoaga malolo i luma o le togalaau:

  1. Afai o se tamai vai po o se isi vai vai, faatoaga papa, papa papa poʻo soʻo se isi nofoaga tutotonu o loʻo tuʻuina i luma o le togalaau, ona faʻatulagaina ai lea o se nofoaga e fai ai tafaoga (e pei o se tulafono, vave pe a uma se mea).
  2. Afai o le togalaau i luma e leai se nofoaga taua, e na o le fatuina o fatu laau, o se mutia po o se togalaau fugalaau, ona tuu ai lea o le nofoaga o faafiafiaga ina ia tu i luga o le ogatotonu o le fale ma le tuaoi o le togalaau ma o ese mai le fale i le itu tauagavale (tauagavale po o le taumatau). O le tuʻuina o se nofoaga e faʻafiafia ai latalata i le fale o le a faʻasese ai le vaʻaiga o le avanoa, vavalalata i le pito pito i luma o le togalaau i luma - o le a manaʻomia ai le lava taumafaiga e fatu ai se lagona o le saogalemu. O le a oʻo uma faafitauli pe a tuʻuina i totonu o le fale faitino e faʻafeagai ma le fale. O le mea lea, o le pito i tua o loʻo faʻataʻatia i le itu tauagavale poʻo le saʻo e tusa ma le fale ma o loʻo tu latalata ane i le tagatotonu tutotonu o le fale ma le tuaoi o le 'upega tafaʻilagi.
Nofoaga e malolo ai i luma o le togalaau

I tulaga uma e lua - e lua pe a mamanuina mai le mao, ma pe a lepetia le nofoaga i se togalaau teuteu faia muamua-o le faʻatagaina e faia e tusa ai ma le tasi mataupu faavae. Faʻatasi ai ma se vaega mama, o loʻo iai se togalaau i luma, ma tuʻu ai se nofoaga malolo e avea o se "paepae paʻepaʻe", ona pei lea o le faʻalauteleina o faʻataʻaliʻoliʻo faataamilomilo faataamilo i le sone, fetaui lelei ma faʻapipiʻi laau. Pe a teuteu i se togalaau teuteu i luma, o laau ma motifi o loʻo i ai, e faʻaaogaina, faʻapipiʻi le 'upega tafaʻilagi ma peiseaʻi faʻapipiʻi i se tapoleni se tasi ma le isi vaega o le teritori. Mo le mamanu o le vaega o faafiafiaga, e mafai foi ona e faʻaaogaina ni mea fou, o laau fou o le a faʻaopopoina ai le matagofie, ae o le mamanu e tatau, i se tulaga aoao, ona tasi ma le togalaau i luma.

Filifili foliga ma le inisiua o le saite

O le mea muamua e mafaufau i ai o le foliga ma le paina o le saite. Mo le vaega o loʻo totoe i le pito i luma o le togalaau, o se foliga mataʻetaʻe e filifilia na o le taimi e puleaina ai le togalaau i geometry ma masani masani. Ae sili atu le lelei, o le lamolemole, felafolafoaʻi, felafoaʻi ma le manino le tala: latou te le afaina le malamalama o le pito i luma o le togalaau ma mafai ai ona e ulu atu i le nofoaga lava ia i luma o le togalaau ma aloese ai mai le lagona ese mai fafo.

Pe o le leai foi o se nofoaga e maua ai se mea o le tofo ma le avanoa. Afai e te le o mautinoa o ni nai tausaga o le a lelei mo oe e te nofo i luma o le togalaau mo le kofe, oe fuafua e faia ni suiga i le lumanaʻi ma e le mafai ona e filifilia i latou (poo masalosaloga e faalavelave ia oe mo se isi mafuaaga) - filifili se paluga vaivai. O le iliili, o le paʻu paʻu, o le pefu faʻamalosi o le a faia ai se nofoaga e sili ona manaia e mafai ona e faʻasaʻoina. Ae o paving ua faia mo le tele o tausaga. E faia e le gata i mea na faʻaaogaina i totonu o le togalaau, ae faʻatasi foi ma le teuteuina o fale, auala i luma ole togalaau. O le mea e tatau ai, o le saite e tatau ona faia saʻo auala i luga o mea (ae atonu e ese mai ia i latou i le ituaiga ma le mamanu), o le a faatupuina ai se lagona o le atoatoa ma le nofo lelei.

Nofoaga e malolo ai i luma o le togalaau

Lisi le vaega o loʻo totoe i le auala autu

Ina ia fatuina se ata atoatoa ma ia mautinoa le faigofie o le femalagaiga, mafaufau i se ala faaopoopo. E mafai ona aveese mai se tasi o auala i le pito i luma o le togalaau, o le ala savali autu pe mai le faitotoa o le fale. E oo lava i luga o le mutia e mafai ona e uia le ala. Aua le faʻasalalau ma maua: o se laasaga laʻititi o laasaga po o le agavaʻa vaivai ole auala e lava.

E le mafai ona faʻamafanafanaina e aunoa ma se puipuiga

O le vaega lona lua pe a vavaeina se vaega o faafiafiaga i totonu o le togalaau muamua o le puipuiga mai le prying eyes. E tusa lava pe e te moemiti e teu i le pasi ao e inu inu kofe ma fiafia i fesoʻotaiga i le pa, latou te le tuua se vaega o faafiafiaga atoatoa. E tatau ona puipuia mai tagata pasi ane, ma mai o latou foliga uiga ese, ma mai le le mautonu i le itu e tasi (o le filifiliga pito i sili ona lauiloa o le itu lua o le iloiloga mo se nofoaga faafiafia e tatau ona tapunia, ma lua e tatau ona tatala). O le mea lea, e mafai ona e fatuina se lagona o le faalilolilo, ma e te le taofia oe lava mai le avanoa e fiafia ai i mea matagofie ma ata.

E tusa lava pe ua vaeluaina le togalaau i luma o le pa, o le nofoaga o faafiafiaga o loʻo faʻapipiʻiina pea. E leai se fesiligia o soo se faʻaauau pea o laau: o se ogalaau umi poʻo se laau, o meaʻai, o latou fesuiaiga, faʻapipiʻiina o se lagolago mo vine e maua ai le aafiaga tutusa e pei o se lanu meamata. E na o le tatau lava ona faia se siosiomaga o le saogalemu ma le vavae ese mai le lalolagi. I totonu o se pa puipui faapena, o laau ufiufi, vao, vevela, ma laau mataga lauiloa e lelei i taimi uma.

Nofoaga e malolo ai i luma o le togalaau

Totoga laau mo le potu i luma

O le filifiliga sili ona faigofie mo le faʻaleleia o fanua o se nofoaga faʻafiafiaga o le faʻapipiʻiina lea i se fugalaau faʻapitoa po o se mafutaga. O lenei metotia e sili ona aoga pe a fai o se vaega tele o le togalaau muamua o loʻo nofoia e se mutia, faʻapipiʻi foi i totonu o se fausaga fugalaau. O le fabatki faʻataʻitaʻi ma le faʻaleleiina o meaʻai ma se lanu susulu o le a fetaui tonu ma foliga vaaia o le togalaau muamua ma o le a faʻamagia ai oe i la latou eseesega eseese ma le matagofie o sauniga. Ae o loʻo i ai isi auala:

  • tuu ni ituaiga eseese o laau i tafatafa ane o le nofoaga, "nonoa" i latou i ni manoa lanu;
  • fai se fugalaau fugalaau;
  • momotu se faasologa o moega fuga, ma isi.

O le filifilia o le faavae mo le fausiaina o le nofoaga o faafiafiaga e sili atu ona aoga na o taimi e tofotofoina ai lau fanau e le manaomia ai le tausiga mai ia te oe, ae i le taimi lava e tasi o loo i ai se foliga pupula. O ia laau toto, ioe, e aofia ai yarrow, rudbeckia, geleniums, daylilies, Iberis, pineworm, fusi, geyhera, chistets, wormwood, veronica, catnip, lavender, sage. O meaʻai teuteu matagofie e matagofie i foliga o soʻo se ituaiga - mai saina Sincanthus i se togavao ma se fulufulu fugalaau, honehloa ma le pala. I totonu o le ufiufi ei ai pea se nofoaga mo ferns ma au. Afai ei ai se vaituloto i luma o le togalaau, e mafai ona e faʻaaogaina le tele o laau e sili atu ona masani ai mo mea e faʻaaogaina vai - vaʻaia o le vaʻaia, talotaua, mea faʻasalalau, meaʻai vao. O le canna o Initia ma ogaoga popopes, moligao e tele o varietal dolphiniums, ola, o le vao, ma isi mea e talafeagai mo le vaega o soloist ma accents.

O laau e tatau ona avea ma punavai autu o le voluma, puipuiga ma le tumau. Evergreen boxwoods, rosa suamalie, laʻau e leai ni mea lelei, vailaʻau matagofie, fugalaau faʻamalosi, ma mea e sili ona lelei. Ae afai o laʻau teuteu teuteu poʻo mamanu foliga e sili ona fetaui mo lau togalaau, ona e faʻataʻalo ai lea.

Afai e te manaʻo i tausaga taʻitasi, aua le sili atu ma le 10 -15% o le eria e teu ai fanua ma taumafai e faʻavasegaina ina ia sili atu ona faigofie ile tausia o mea totō, totō i se nofoaga e tasi. O tausaga taʻitasi o le a fesoasoani i taimi uma e natia ai le vavao ma le fiafia, ina ia ausia ai se mamanu mataʻina mo le taimi muamua, aʻo le tele o laau toto e leʻi oʻo i le tele na manaʻomia. Nasturtium, saga tausaga, lobelia, taeao mamalu, malosi - e tele naua e filifili mai.

Ma ia manatua o se punavai o musumusuga mo oe i lau sailiga mo laau toto ma a latou faʻapotopotoga e tatau ona avea ma lau lava togalaau. Savalivali faataamilo i le 'upega tafaʻilagi, ia maitau faʻalapotopotoga sili ona pele i le loto ma faʻaogaina i totonu o le faʻafiafiaga o laufanua i le pito i luma o le togalaau.

Nofoaga e malolo ai i luma o le togalaau

Meafale ma mea faʻapitoa mo le malolo i luma o le togalaau

Pe a filifilia meaafale o le fale e teuteu ai le togalaau i luma, taumafai e usitai i le mataupu faavae o le leai o se mea. O sea nofoaga e fai ai tafaoga e le tatau ona sili atu i luga o vaega, mea e maua ai, masini meafale. O se laulau laʻititi ma nofoa o se mea e masani ai ma e masani ona galue. O le ituaiga o meafale e tatau ona fetaui tonu ma le faiga o le togalaau. E sili atu pe afai o meafale e fetaui ma le paʻu lanu lanu o fetu fugalaau i totonu o taʻaloga.

O mea faʻapitoa mo le togalaau i luma, e na o le 1-2 potopotoga laau i luga o le laulau e faʻaaogaina, uila susulu mo nofoa ma taaalo ma moli, pe a mafai.