Faatoaga

Le tau o le vevela i totonu o le incubator mo le susunuina o fuamoa

I le taimi o le tautotogo, e manaʻomia ei latou o loʻo i ai fale o loʻo manaʻomia le mauaina o meaola laiti ma faʻafouina le numera o moa e faʻaaoga ai se masini faapitoa - o se mea faʻapipiʻi. O se mea taua tele o le vevela i totonu o le incubator mo fuamoa moa, talu ai o taunuuga o le vevela ma le soifua maloloina o moa, ma e tusa ai ma le lelei oa latou lava fuamoa, faalagolago i ai.

Laasaga sauniuni

Soo se faifaatoaga e le o iai se poto masani i lenei pisinisi e mafai ona auai i le fafagaina o moa. A uma, o le fananau mai o moa moa e le na o se mea manaia, ae o se mea lelei foi le lagolago. Afai e te manaʻo i ai, i le faʻateleina o le numera o le faʻatalanoaga, e mafai ona e maua se tupe faasili e ala ile faatauina atu o fuamoa.

Ina ia mafai ai ona manuia taumafaiga sauniuni, e tatau ona mataituina le puleaina o le vevela i le incubator mo fuamoa moa. O le lelei o le fanau - o lona ola maloloina ma le soifua maloloina, e faalagolago i le lelei o le mea na aoina ma i luga o le tausisia o tuutuuga o le vevela ma le faʻamamaina o tulaga, faʻapea foʻi ma le tausisia o le faʻavevela ma le liliu.

O fuamoa na aliali mai i le moa i le afiafi ma le po (mai le 20.00 i le 8.00) e le talafeagai mo le faʻaaogaina i le incubator, e ono le faʻamalosia. E sili atu le filifilia o fuamoa e tuʻuina i le aoauli poʻo le taimi o le aoauli.

O le filifilia o fuamoa mo le faʻatumuina e leʻo ese mai tulafono mo le filifilia o le siusi, pepe ma 'aʻai o le kuluki.

Tausisia

Ina ia malamalama i foliga o le teuina o fuamoa i totonu o le incubator ma ia tausisia tulaga lelei, e taua le gauai atu i se tulaga maualuga e pei o le vevela i le incubator mo fuamoa moa. O le laulau o loʻo i lalo o loʻo aofia ai tulaga taua o mea sili ona lelei e fesoasoani i le mauaina o le soifua maloloina maloloina.

O le faʻaosoina o le faʻavae e vaevaeina i le 4 vaega, o le umi o latou taʻitasi e mai le 1 aso i le vaiaso:

  1. I le taimi muamua (mai le 1 i le 12 aso), o le faia o le moa i le lumanaʻi e faia.
  2. I le lona lua - o le 4-5 aso e sosoo ai, o le faʻavaeina o le faagasologa.
  3. O le tolu vaevaega e amata i le 18 aso ma e tumau seia oʻo ina pepe le pepe.
  4. I le taimi mulimuli (20-21 aso), o pepe e matua aʻafia i luga o le atigi.

I nei laʻasaga taʻitasi, e taua tele le faʻamautuina o tulaga talafeagai ole pulega o le vevela, lea o le a mafai ai ona mataʻituina le pulega faʻavevesi. Faʻalagolago i le tulaga o le fausiaina o le moa, o faʻamaoniga o le vevela, faʻafefeteina, faʻapea foʻi ma foliga o le faʻaleleia o le ea.

Aʻo leʻi tuʻuina atu fata, e vevela fuamoa i le +25 C, o le vevela vevela lenei. Ona suia lea o le vevela. O le ata o loʻo faʻaalia ai suiga i tulaga o le faʻavelaina o fuamoa moa i le aso.

Muamua tulaga

O le faailoga o le +37.6 - +38 C (i le 3-5 muamua o le sili atu - + 38.3 C, ona amata ai lea ona faʻaitiitia lemu) i luga o le vai vevela, ma i luga o le susu o lenei faʻaaliga e tatau ona + 29 C, o le maualuga o le timu - itiiti ifo i le 65-70%. I le taimi nei, o fuamoa e tatau ona suia i le lua itula. I lalo o tulaga masani, o le moa lava ia. O nisi faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e i ai se filifiliga o le rotation.

E talafeagai le faia o ia taualumaga ina ia alofia ai le tuputupu ae o le tamaʻitaʻi e faasaga ile puipui, o le a aafia ai le oti.

I le taimi nei, e manaʻomia e le tamaititi le tulaga sili ona lelei o le "weather", talu mai le atinaʻeina o le tino o le isumu, ma o lona faʻatulagaga atoa e tupu. O le faʻaleleia o fuamoa e le talafeagai.

Lona lua tulaga

O le fua o le vevela i totonu o le incubator mo fuamoa moa e faʻaititia sina laʻititi - +37.5 C. E tatau ona e fesuiaʻi ma feaveaʻi fuamoa a itiiti ifo i le tele o taimi i le aso, o le faʻaititia o le fua o le manogi e faʻaititia ai le 55%. O fuamoa o loʻo faʻagasolo i lenei taimi 2 taimi i le aso, mo le 5 minute.

Tolu taimi

A o faagasolo lenei vaitau, o faʻagasologa uma lava e faia i lalo o le malosi o le ea, talu ai ua i ai le faateleina o le metabolism ma gas. I le taimi lea, o le avanoa atoa i totonu o le fuamoa ua faatumulia i le tamaʻitaʻi, ma ua mafai ona faʻalogoina se tui mai totonu. O le vevela o le vevela o fuamoa moa i totonu o le incubator e tatau ona + 37.5 C. O le vaalele e faia 2 taimi i le aso, taimi uma mo le 20 minute.

Fa fa vaega

E tatau ona faia uma tuutuuga mo le taimi faaiʻu o le puʻe. O le vevela e paʻu laitiiti, i le + 37.2 C, i luga o le vai vevela susu, o le afi o le vevela i totonu o le incubator mo fuamoa moa e tatau ona i ai le 31 C. O le faailoga o le humidity i le ea e aumaia i le 70%.

E tatau ona faʻateleina le faʻamavaeina, pe afai e mafai, e tatau ona tuʻu le faʻamalosi maualuga. O laumei e tatau ona taoto io latou itu, i le tausisia o se avanoa patino, e le o saunia. O le moa na te faia se leo filemu, e taʻu mai ai lona tulaga masani. O le vaalele e faʻatonu 2 taimi i le aso, mo le 5 minute.

Hatch chicks

O le vevela i totonu o le incubator pe a moa ia moa e tatau ona tausia le vevela lava e tasi, ma e tatau ona mai i le +37 C i le 37.5 C. O chicked chicked pe a uma le faʻagogoina ua filifilia ma lafoina se atigi pusa mo le fafagaina muamua ma toe faʻavevela.

E taua le iloa

E fuaina fua ile 2-3 itula i luga o le fuamoa. Mo le fua, e tatau ona e faʻapipiʻi se polo mercury i tafatafa ane o le nougat lea e tu ai le tamaʻi. E faʻavae i luga o laulau, e manaʻomia ona faʻatusatusa a latou faʻamatalaga ma i latou na e mauaina. Afai e matauina le vevela, ona tatau ai lea ona faʻaitiitia le faʻamaoniga o le vevela i le taimi e sili ona puupuu, a leai o le a le ola le afifi.

E tatau ona totogia le taulaʻi ile afa lona lua o le taimi ole faʻalavelave, talu ai i le taumafanafana e mafai ona oʻo atu le vevela ole ea i le 30 C pe sili atu, o loʻo i ai se tulaga lamatia tele o le a felafoaʻi fuamoa. I lenei tulaga, e tatau ona faʻamaalili le ea i le sasaina, ae o fuamoa e le manaʻomia ona aveesea mai le incubator. O le umi o le taualumaga e oʻo atu i le 40 minute, seia oʻo ina oʻo atu le faʻamasinoga manaʻomia ile luga.

O se faʻavevela o le vevela o le fale mo fuamoa moa, o se masini lelei lea o le a faʻatagaina ai oe e maua se lafumanu o moa i tulaga lelei ma tulaga masani.