Fualaau aina

O afea e seleseleina Asparagus Beans

Aisa asparagus (pe na o le asparagus) o se meaʻai masani fualaʻau masani. O loʻo i ai se fuainumera tele o vitamin manaomia ma amino acids e manaʻomia e le tino. E toatele tagata e ola i le asparagus i totonu o poloka. Ae ei ai i latou na totoina lenei fua mo le taimi muamua ma latou te le iloa tonu le taimi e selesele ai fatu pi asparagus.

O a areparagus ua faʻaaogaina?

Asparagus o se fale teu oloa o vitamini aoga ma minerale. O loʻo aofia ai fiber, sima, calcium, uʻamea, faʻapea foʻi ma le tele o vitamini: A, C, B2, B1, B9 ma le tele o isi mea aoga. E le gata i lea, o lenei ituaiga o legumes e fautuaina mo tagata e maua i le maʻisuka, talu ai e aofia ai le glucokinin, o se elemene e foliga tutusa lava i le tuufaatasiga i le inisalini. O tagata e mafatia i le gastritis e mafai foi ona kuka meaʻai asparagus - e le faʻateleina le eletise ma e aoga tele i le manava.

Asparagus pi e aoga i le tele o faʻamaʻi e fesootaʻi ma le gastrointestinal tract

O pini e mafai ona faaopoopo i salati, soupasi, sopo eseese ma ipu tafatafa. O le faʻaaoga masani o le asparagus ona o ona mea antibacterial e faʻamalosia ai le puipuiga o le tino ma fesoasoani ai e puipui mai faʻamaʻi.

O afea e selesele ai?

O aso e masani ona eseese i itu eseese o le atunuu, ae mafai ona e aoina le pulu i luma o le kiona muamua. O le mea muamua, o le fua muamua e tupu i ni nai vaiaso talu ona totoina. Mo le vaeluagalemu, o le seleselega e tupu mai ia Iulai. E tatau ona e aveeseina fatu pi asparagus mai le togalaau i aso uma, i vaega o le "tausaga" tutusa. O le umi o pulu e tatau ona le itiiti ifo i le 20 cm.

E i ai ituaiga o vine asparagus e sili atu i le 20 cm

E taua le manatuaina e tatau ona fago fualaau i le taimi o le matua, e aunoa ma le faʻatali seʻi oʻo i totonu o fatu fatu.

Lafoaga fou ma le faʻamaisa

Pipi fou e tumau pea i se maualuga o le vaiaso (taimi sili ona lelei e teuina ai 2-3 aso). E ui e mafai ona faʻalauteleina le ola pe afai e te tuʻu i totonu o le pusaaisa i le vevela o le taʻi 2 +0C. E mafai foi ona tuu le oloa i totonu o le potu. Ae ui i lea, o le faʻamaisaina o le filifiliga pito sili lea, talu mai le taimi o le faʻaaogaina o le malulu o mea uma aoga o le oloa ua faʻasaoina. Legumes e mafai ona teuina i le pusaaisa mo le sili atu ma le ono masina.

O le faʻatinoga mo pipi faʻafeiloaʻiga e faapenei:

  1. Fufuluina le asparagus, faʻamago ma se solo;
  2. Otioti pito i itu uma e lua, ona tipi lea o le fualaau faisua i vaega tutusa;
  3. Gagau i totonu o se fagu poo le ladle ma togi i le vai inu mo ni nai minute;
  4. Ave ni taga faʻasoa. Tuu le vine i le mea iina;
  5. Faʻapipiʻi sauni i totonu o le pusaaisa. Ua faia!

O le oloa mai le pusaaisa ua saunia i le auala lava e tasi e pei o fatu pi

Vitio: fua o asparagus i le togalaau, taimi e piki ai ma pe faapefea ona teuina le oloa

Asparagus o se fualaau taumafa ma maloloina lelei lea e talafeagai mo toetoe o tagata uma. Afai e te faaaofia i lau taumafataga, o le a sili atu lou soifua maloloina, o le a faʻaleleia lou loto, ma o le a toe foʻi atu lou soifua maloloina i le masani.