Isi

O le amataga o le Kerisimasi o le Kerisimasi na tulaʻi mai ai: varietal features

I le tautoulu, latou te totoina ai pine o le sieri i le atunuu ma se igoa e le masani ai, Iulai Rose. Na fai mai le faʻatau o le ituaiga e tele-fua ma suamalie. Ou te fia iloa atili e uiga i lenei meaola. Faʻamolemole tuʻu mai se faʻamatalaga auiliili o le ituaiga vili paʻu o Iulai na tulai mai. O le a le fua o le seleselega ma le faigata o le taumalulu?

Pe a faatusatusa i le vao, laitiiti ma acidic, siaki plum, fausiaina ituaiga eseese ituaiga e sili atu le maualuga. I le sopoia o ituaiga eseese, ua saunia e saienitisi se laau laʻau e le itiiti ifo i la tatou togalaau i le tele o ona fua ma uiga o le tofo, ma i le taimi lava lea e tetee ai i le hani ma le tele o faamai. O se tasi o sui lauiloa o ituaiga eseese o fualaau aina o le pele o le cherry plum Iulai.

O le matua o Iulai na tulai mai o le pine pele Kuban comet, lea na sili atu ona lelei ona faaliliu i ai, ma le popula a Saina.

O le uiga o le fatu

Faʻamatalaga o le vili paʻu paʻu eseese O le masina o Iulai e tatau ona amata i le mea moni e faapea o se vave po o le lapisi o laau tetele. Crohn's o loʻo taʻamilosaga ma faifaimalie, taʻitoʻatasi mafiafia. O lālā e faʻapipiʻi, lala vaivai, o le totonugalemu tutotonu e faʻamafola. O lau e tele, i le foliga o se oval, e sili atu ma le 6 cm le umi, faʻatasi ai ma pito faʻamau.

O le vailaʻau o loʻo i ai se vaega o le tagata lava ia.

Taumafa uiga

I le ogatotonu o le tautotogo, ua ufitia le laau i mea papaʻe manogi paʻepaʻe, ma latalata i le ogatotonu o le taumafanafana, lanu samasama ma fualaau piniki ua mama, ua ufitia i le paʻi o le malamalama. E mamafa le mamafa o le pulu penisina i le 30 g, o le paʻu e paʻu, o le lanu samasama e suamalie ma manaia. E selesele fua, o fua e tatau ona seleseleina i le tele o pasese.

O le ponaivi e tupu mausali i totonu o le pulupulu pulumu, ma e faigata ona aveeseina, ae ui i lea, o le uiga lea o ituaiga uma o pine pele.

Aʻoga Maualuga

O le au faifaatoaga oe na filifilia mo Iulai Rose o le a le faanoanoa i ai, talu ai o le eseese o loʻo i ai le tele o tulaga lelei, e aofia ai:

  • o le fua muamua e mafai ona tofo i le tolu tausaga o le olaga;
  • O le keke pelele ua uma ona matua ia Iuni;
  • gaioiga e lelei ma taʻitasi;
  • O le pine paʻu e telē tele mo ona ituaiga;
  • o le vailaʻau e puipuia i faʻamaʻi ma le malulu;
  • Laititi faʻasolosolo e faafaigofie ai le tausiga o le togalaau ma le seleselega.

Tulaga Tutupu

E sili atu le amata ona totō o fatu i le tautoulu, faʻaopoopo le humus ma le potassium-phosphorus fertilizers i le totoina o le lua. O le faʻavaeina o le paʻu pauna e tatau ona faia i le taumafanafana, faʻapuʻupuʻuina lala laiti uumi. Aʻo tuputupu aʻe i le itu i mātū, e tatau ona sili atu le paʻu o le pale, pe a iai, o loʻo i ai se aʻafiaga o fuālaʻau mama. 10 tausaga talu ona totoina, e tatau ona toe faʻafeiloaʻi le peleni plum.