Laʻau

Faʻapitoa ile fale ma togalaau taʻitasi Tausiga ma fatu ma tausi Fausia

O le totoina ma le tausiga o le Ipomoea ile ata

Ipomoea - o se vasa vevela matagofie, le tele o le aiga Convolvulus - e tusa ma le 500 ituaiga. O nei laau e tasi-ma le matagofie, o vine, vao, laau, e olaola i le natura i itulagi o le tropical and subtropical. E i ai foʻi meaʻai: meaʻai vai ma pateta suamalie. O fugalaau e faʻaaogaina vine, e faʻaalia ai mea leaga i le vaveao, aʻo lei fugalaau uma. O le mea e ofo ai, o le vaʻaia o le fanua, o le vao e le faʻasalaina o se aiga o le matagofie o le taeao mamalu.

O le togalaau o le Ipomoea e totoina i totonu oa tatou togalaau - o le taʻi taʻitasi, e tusa ma le 5 mita le umi, ma lau laʻau, fugalaau felanulanuaʻi e pei o se puʻu o le gramophone, tatala i le taeao po o aso uma i le timu. E toto le laau mai le amataga o le taumafanafana seia oʻo i le amataga o le tau malulu.

O le tuputupu ae i taeao taʻitasi mamalu mai fatu

Morning Glory Purple Paradise Stars Seed Planting ma Care Photo

Lauina i le palapala

O le suaina o le taeao i le eleele e maua mai i le faaiuga o Mati i le ogatotonu o Mei.. O le loloto o le totoina o le 1-2 cm. Tui i se laina e le masani ai, ma tuu 5-6 cm i le va o fatu. O le mea e luluina ai e masani lava ona filifilia i autafa o le pa, gazebo po o isi lagolago faʻavao e faʻamalosi ai le laau. E tatau ona faʻamalosia lelei le faʻasalaga ina ia le mafai ai e luga o le pito i luga o le lalolagi ona fausia. O fatu e tupu mai pe a mavae ni nai vaiaso ma ola vave, ma malelemo vao. Ae e le tatau ona e faalagolago i le "taua" o le taeao mamalu, e tatau ona vele vao vao uma, ma e tatau ona vevela fasi laau, ma tuu ai se mamao e 7-8 cm.

E mafai ona totoina le Ipomoea ao leʻi oʻo i le taumalulu i le tautoulu, i soʻo se taimi talafeagai, pe afai na faatagaina tuutuuga tau. E le tupu le laau seia oʻo i le tautotogo; Lena malosi le totoina e le totoina o le tagata lava ia, ia teuina i lou mafaufau pe ae totoina i le togalaau: e le mafai ona e aveese pusa pusa i le taimi, o le a tele naua. O le mea lea, ia tuʻuina atu le matagofie o se nofoaga o le a ia le faʻaogaina ai laau totō.

Tuputupu ae i le taeao i le taeao mai fatu

Fatuga o le ata mamalu mamalu

O le fale o Ipomoea e totoina i totonu o se meaʻai, afaina ai fatu - solia le amio saʻo o le atigi, poʻo le sogi mo le fufula mo le aso i le vai i le vevela o le 25-30 C. Afai e le tupu le fulafula, togi le atigi ma se nila ma toe fai le galo.

O le Ipomoea e faʻalauteleina e fatu e taofi le afaina ile tolu i le fa tausaga talu ona uma le seleselega.

Filifili eleele e tusa ai ma le ituaiga, mo se faataitaiga, o ituaiga Aferika e fiafia i le eleele mo fugalaau matagofie faatasi ai ma le faaopoopoina o le uamea faateleina, ae o ituaiga eseese o Amerika e tatau ona tuufaatasia ni vaega se lua o lau humus, faaopoopo i ai le peat, vermiculite, coke fiber i le tasi vaega ma le afa o le eleele ua pala.

Toto ni fatu se lua pe fa i tamai ipu ma se mea e fai, fai se tamai fale koli, e ufiufi ai se ata tifaga, tioata. O le vevela o le 18-20 tikeri e manaʻomia, faʻafeinu pe a manaʻomia, faʻalelei, aveeseina o le condensate. Talosaga vaʻavaʻai i le va o le 10-12 aso.

Tausia mo le taeao mamalu

A oʻo i le 15 cm le maualuga o laau toto, fusi se maea i le pito i lalo o le totogo, toso le pito lona lua i luga ma faapipii - o le a fuga mai se fugalaau ola i lenei lagolago. A o e tuputupu aʻe, e tatau ona e faʻagasolo le taeao i le taeao i totonu o se pusa lapoa, e faʻaaoga ai le auala e faʻafefe ai, ina ia aloese mai le faʻaalia ma faʻaleagaina aʻa. Mo nisi itu lau, fuʻu lauʻau i luga o le 4 lau.

O afea ma pe faʻapefea ona totō taeao e totō vine i le eleele

I le auala ua faamatalaina i luga, ua tupu aʻe foi le mamalu o le taeao mamalu. O fualaʻau ua totoina ua totoina i le eleele tatala i le faaiuga o Me - amataga o Iuni, pe a vevela le eleele i pogisa ma po e taufaamataʻu ai le vavao talavou e le matautia.

I le faʻaaogaina o le metotia o le fesuiaiga, faʻavasegaina vine, ma matauina se mamao o le 10-15 cm i le va o laau totō, vave faʻatūina le lagolago i le lumanaʻi - se laina fagota lafoaʻi, o se faaputuga lala.

E faʻapefea ona tausia le mamalu taeao i le fale

Ipomoea home photo

Faʻaavanoaina le tele o tausaga o le mamalu ma le tele o le malamalama ma masani ai le faʻafeinu lelei, ina ia aloese ai mai le vai i aʻa, e manaʻomia le alavai i le pito i lalo o le ulo. Ia Me-Aokuso na latou faʻafeinuina atili, ma tausia le eleele susu, ia Setema ma le taumalulu na latou faʻaitiitia ai le vai, pe a uma ona faʻamago le pito i luga o le eleele. E taua le fafagaina i le 2-3 vaiaso i le laasaga o le alualu i luma tuputupu aʻe, e faʻaaoga ai fugalaau mo cacti poʻo mea totino teuteu. Faʻaauau le fuataga, faʻaauau i le faʻatonuga na fautuaina e le kamupanī, ona o le televave o faʻasamaʻi o loʻo i ai le vailaʻau e aofia ai le gaosia o laulaau, e puipuia ai le faʻaleleia vave.

Faʻasalaina taeao mamalu mo le tele o tausaga i le fale

O le tino o le tino o le Ipomoea e tuputupu ae malosi, ma faasolosolo malie le faʻapupulaina o laʻau maualalo ma vao e le mafaamatalaina ma "uʻu" umi. Mo le faatumauina o foliga matagofie o le laau, ua tipi ma tipi Ipomoea, ma faia ai se pale pupula i le tele o le itu itu.

E masani lava ona tuua ni togi tutotonu e tolu, e togi i luga o le 4 laupepa, ona faapuupuuina foi lea o le itu laau. O le pale ua fausia e fuafua i le ituaiga o lagolago ma le avanoa ua tuʻuina i le laau.

I le tautotogo, e faʻapuupuuina le mamalu o le taeao, ma o aʻafiaga e mafua ai ona faʻapipiʻiina ma toe faʻafouina mea e totoina.

Faʻapenaina o le mamalu o le taeao e ala i vavaega

Laʻau o le taeao mamalu ata Indian

O loʻo faʻalauteleina le faʻaaogaina o meaola e ala i le faʻaaogaina o laʻau ma laʻau, e pei o le Initia ma le taeao e viia ai pateta suamalie. O le tipi tipi ua tipiina i totonu o le 15-20 cm le umi, faʻasaʻo le lua internodes, fai se pito i lalo i le maualuga o le 45º i se mamao o le 15 cm i lalo o le nonoa. Aveese lau mai le pito i lalo, tuu i totonu o le vai, faatalitali mo aʻa - o le a vave ona latou vave - mo le 3-5 aso. O togavao lanu meamata ua totoina mai Mati ia Aperila, semi-muody - i le taumafanafana uma.

Maʻi ma meaʻai

Vina e pagatia mai faʻamaʻi pipisi (lapisi paʻepaʻe, ituaiga ituaiga o pala), siama (e tusa ma le luasefulu), ae o le paʻepaʻe paʻepaʻe o se maʻi faʻapitoa. O mea manogi e masani ona aliali mai mai le suavai - o nisi e mafai ona faʻatoʻilaloina e ala i le aveeseina o le mea ua faaleagaina, togafitia ma le fungicide, ae o le pala, e tatau ona e faʻaumatia uma le laau.

E na o siama e mafai ona lavea laau mai i faʻamaʻi. O le paʻepaʻe paʻepaʻe e faʻaalia mai ia te ia le tele o le susu i foliga o "paʻu" i luga o lau, lea e tau atu i le samasama ma le paʻu o laʻau, ae o le matauina o le faʻamautu talafeagai, e mafai ona alofia lenei faafitauli.

O pests o ni pusi moa, aphids, ae o le taimi lava e maua ai, e mafai vave vave ma lelei le faʻaaogaina o togalaau. O togafitiga faʻatasi ai ma le vai o le fasimoli o le a fesoasoani mai i aphids, ma o le mite o le a faʻapipiʻiina ma le leaga i le faʻaaogaina masani o le vai malulu, ae naʻo le faʻaogaina o mea faʻapitoa e taulimaina uma aphids ma mites na ola.

Auala e Aoina ai Fatuga o le Mamalu o le taeao

E fautuaina le aoina mai o fatu mai le lua poʻo le tolu o meaʻai. A maeʻa le fugalaau, o le pusa lanumoana ma se lapisi e faʻapipii foliga o le a tulaʻi mai i lo latou nofoaga - o le a vevela, tatala faʻapitoa pe a maeʻa le masina. A uma ona liligi fatu mai le pusa i totonu o se taga pepa, tusi le igoa o le ituaiga. O Germination e tumau mo le tusa o le tolu i le fa tausaga.

Taumalulu mamalu taeao mamalu

I se tau vevela ma malulu malulu, ma le malulu maualuga pe sili atu, ua na o le tausaga e tupu ai le Ipomoea, ma o le amataga o le tautoulu, ua aveeseina ai mago, ua toe suaina eleele, ma toe totoina i le tautotogo. E taua tele le mamalu o le taeao e salalau solo e ala i le fatuina o le tagata lava ia, o lea e te le maofa i foliga mai o le taamilosaga a le tausaga talu ai o le aulelei matagofie.

O ituaiga taua faapitoa e faʻataʻapeʻapeina, vave ona vavaeina ma totoina i totonu o ipu e aumai i totonu o le fale. Ia Fepuari ma Mati, e seleseleina laau ma i le tautotogo, faatasi ai ma le solomuli o pulu o po, totoina i luga o le eleele.

Vaʻaia ma ituaiga o taeao mamalu ma faʻamatalaga ma ata

E tusa ma le lima selau ituaiga, e na o le 25 e totoina.

O le taatele:

Ipomoea Cairo Ipomoea cairica

Ipomoea Cairo Iapomoea ata o le cairica

O se tagatanuu o Ausetalia, Asia, e eseese i fugalaau lanumoana lanumoana, o le umi o le sasa e oo atu i le 5 mita. O se mea faʻapitoa, faʻafeiloaʻi le lagolago, ufiufi mea uma ma se kapeta faifaipea o laʻau malulu ma fugalaau faʻasalalau i luga. O le matagofie o teuteuga o vaʻavaʻavaʻa, potu vateatea, meaola. Faʻailoa le ituaiga o pateta suamalie.

Ipomoea purpurea Ipomoea purpurea

Ipomoea purpurea Ipomoea photo purpurea

Tausaga, e oʻo atu i le 8 mita ma fugalaau lanu eseese-e eseese ituaiga ma lanu papaʻe, lanu moana, lanu moana, lanu viole, lanu viole, fugalaau e mafai ona faalua.

Ipomoea Nil Ipomoea nil

Telefoni numera Esepese nil 'Ata Lelei Violet'

Tausaga taʻitasi e oo atu i le 3 mita, laʻau tele, fugalaau lanumoana, lanu piniki, lanu viole, mumu ma se lanu paepae e tusa ma le 10 cm le lautele.

Telefoni Tricolor Telefoni Tomoolor

Iapomoia Tricolor Ipomoea ata tricolor

Liana e oo atu i le 5 mita le umi, o fugalaau lanu moana lanumoana e aoina mai i ni mea e oʻo atu i le fa vaega.

Ipomoea ivy Ipomoea hederacea

Ipomoea ivy Ipomoea hederacea ata

Amerika e oso i luga e oo i le 3 mita faatasi ai ma fuga lanumoana lanumoana ma laupepa na vaneina e pei o lavy.

Ipomoea masinaflower Ipomoea noctiflora

Ipomoea masinaflower Ipomoea noctiflora ata tele

Faʻafefiloi mas American tropics, o se ala e 3 mita le umi, fugalaau lanu papaʻe lanu papaʻe, e susulu i le po.

Ipomoea quamoclite Ipomoea quamoclit

Ipomoea kvamoklit Ipomoea quamoclit photo

E i ai le avanoa e vaneina ai laau e pei o lala o nila. O fuga laʻau laiti e laiti, faʻamau.

Ipomoea indian Ipomoea Indica

Ipomoea indian Ipomoea Indica photo

O se vine lalelei matagofie ma se laʻau e tipi i ni vaega se tolu. O fugalaau e lanumoana, ma faʻapipiʻi lilac centres.

Ipomoea suamalie suamalie o le Ipomoea

Ipomoea suamalie suamalie o le Ipomoea ata puʻe

O laʻau faʻapitoa ma fugalaau teuteu matagofie ma laʻau e pei o laʻau e fai ai fatu. Vaʻaia faʻapitoa faʻatasi ma laʻau viole, mo se faataitaiga, Sweet Georgia.