O le togalaau

Periwinkle totoina ma tausi i le gaioiga eleele toe gaosia

O Periwinkle ua leva ona mafaufauina o se togafiti leaga. Ua taua e tagata o le "fugalaau o le alofa", "le au failaitu" po o le "mutia vao".

Faamatalaga lautele

Periwinkle, e tusa ai ma o tatou augatuaa, o se togafiti togafiti lea e tuliesea ai agaga leaga. Afai e tautau i luga o le faamalama se pulou mai le paʻu o le uila, o le a laveaʻiina mai i le uila, pe afai e piki i luga aʻe o le faitotoa i luma, ona leai lea o se tagata e iai ni mea leaga na te le ulufale i totonu o le fale, o se leoleo foi a le uarota. E faʻaaoga le laau e fufulu ai le ua maliu.

O se meaola matagofie lenei e tumu ai poloka ma fugalaau fugalaau ma ona lauʻau fetolofi. E le o manaomia le tausiga o le laau. O laulaau o le penisinkle e laʻititi, i le foliga o se taimi umi. O le pito o le laupepa e lamolemole, manaia ma o loʻo i ai se lanu lanumeamata. O fugalaau o le laau o loʻo i ai se paʻu lanu enaena paʻepaʻe, ma e na o le lima petals.

O le meaʻai e totoina i luga o le 'upega tafaʻilagi e matua lelei lava le vao vao, talu ai o ona aʻa ua maeʻa i le palapala, ma o loʻo faʻapipiʻi faʻamau i luga o le eleele, e leai se avanoa e tupu ai vao.

I totonu o le vivo, e toalaiti ituaiga o meaola. Ae faatasi ai ma le fesoasoani o le filifiliga, o ituaiga fou ma ata o le fugalaau na aliali mai.

Eseese ma ituaiga

Laʻau tele na maua lenei igoa ona o laulaʻa lapoa nai lo isi ituaiga. O le fuga e tupu faalua i le vaitau i le tautotogo ma le autumn. O le maualuga o upega e tusa ma le 25 cm.

Tuga vao foliga vaaia. O laulaau o le laau e iai foliga ovoid, laitiiti, paʻu i le lime suamalie. O nei ituaiga meaola e le faʻafefeina le tau malulu. O le mea lea, e manaʻomia ai se malutaga i le taumalulu.

Periwinkle laitiiti foliga vaaia e foliga mai i lau o le gallica. Lea laʻau e manaia, e pala. E talia toleniga malulu. O lanu e oʻo atu i le umi e oʻo atu i le 100 cm.

Vaʻaia Periwinkle e i ai ona laʻau lapopoa ma fulufulu moli. O fugalaau o se lanu malie.

Periwinkle pink (i totonu o le fale), lea e tupu lelei i nofoaga ma totonu. Lona lua igoa o le Catharanthus pink. O lenei ogalaau e maualuga lona tusa ma le 60 cm. O faʻalosologa e tusa ma le 4 cm le lautele ma se paolo mumu po o le lanu piniki. O lona lauʻeleʻele o le motu o Java.

O loʻo i ai i le fale togafitiga o faʻamalolo ma o ona gaioiga e faʻaaogaina i le togafitia o maʻi o le manava, prostatitis, adenoma ma le afaina ma le kanesa.

Faʻasalaga faʻasolosolo sui susulu, tulaʻi i luga o mauga mauga, mauga papa. O lenei ituaiga meaola e vave ona tupu. O fuga e tupu i le tautotogo. O le fua o fugalaau e lanumoana. O le pito i luga o laulaau e ufiufi i paʻu samasama. E matua aʻafia lava i soo se tulaga.

Periwinkle totoina ma tausi ile eleele

O le tausia o se laau toto e le tele se taimi ma taumafaiga. Ma e oʻo lava i se faifaatoʻaga amata e mafai ona faia. O le laau e ola lelei i soʻo se eleele, ma faʻatasi ai ma soʻo se moli. Ae o le eleele vaivai ma le lava o le humus ma le susu susu o le mea sili lea.

O le faʻamalolo o le laau e tatau ona atoatoa pe a uma ona totō seʻia maeʻa ona aʻafia. I le lumanaʻi, e manaʻomia le suāsusu, e oʻo lava i taimi o le lāmala i le vaiaso. Ma o le susu i totonu o le eleele e lava lea mo le laau.

E manaomia e le laau le taimi masani e fafagaina i le ituaiga o fugalaʻau ma mea faʻasaina. Po o se isi meaʻai e fafagaina, o le humus, faʻatasi ai ma le eleele lau.

Periwinkle totoina

Suia le laau i le amataga o le tautotogo. O le laau o loʻo faʻaalia i le taua, o lea e leai lava ni faafitauli i le aʻafia. E mafai foi ona toe gafa i le taumafanafana, ae e sili atu le aoina o timuga.

O le mamao i le va o laau toto e tatau ona tusa ma le 25 cm. E tusa ma le tasi sikuea e tusa ma le 100 fasi laau.

Periwinkle

O le teuteuina e tatau ona faia i le amataga o le tautotogo ina ia avea ai se pale lelei ma ia avea ma fou fou. E tatau foi ona vavae ese pine ma lau lau.

Faʻaleleia o le periwinkle e ala i le tipi ma le taoto

Mo le faia o lenei mea, e tatau ona e 'aveʻesea ni mea laiti ma eli i totonu o le eleele, ma tuʻu ai se vaega o le tipu ma ni laulaau i luga ae o le fogaeleele. E vave ona tupu le tupu ma tupu le laau, e ufiufi le eleele.

Ina ia faʻapipiʻiina le paluga, o le taotoga e tatau ona toso le pana mai le tina ma totoina i lea taimi ma lea taimi. A maeʻa, ona vavae ese lea ma tuʻuina i se nofoaga tumau.

Periwinkle faʻalautele fatu

E tatau ona totoina fatu i le tautotogo i le eleele ua saunia mai le peat ma le oneone ma ufiufi i se ata e le mama. E tatau ona tusa ma le 23 tikeri le vevela o le Germination. A maeʻa le totoina o fualaau, e tatau ona aveese le ata tifaga ma masani ona totoina laau i le malamalama. E tatau ona ola laau toto pe a oʻo i se maualuga pe a ma le 8 cm.