Fugalaau

O le pupuni e masani lava mo le togalaau

O tagata uma, e ui lava i lo latou maualalo i le totoina o fualaau aina, e le mafai ona taua o le manava. O le tele o fualaau aina e le faʻaumatia ai le lalelei i le taumafanafana ma le taumalulu e mafai ona faamalieina ai mea uma. Faatasi ai ma paleni lanumeamata masani, o lau laau lanumeamata-lanumeamata e fiafia i uluai motley ma laau totō. Ma e le mafai ona tumau le le fiafia i laau tetele ma laau o ituaiga eseese, faapea foi i le sili ona leaga i le foliga matagofie.

Juniper i le togalaau fugalaau.

O taleni e le mafai ona suia o fetu

Vaovao i lau lanu lanumeamata o le taumalulu e masani ona manatu e faʻapitoa. E matagofie i latou i soo se vaitau, i soo se taimi o le tausaga. O le matagofie o le sima, o le a le mafai ai ona e faʻaaogaina faʻamalositino i vaovao faʻamaʻi ma taimi faʻapitoa, e pei o le "faalagolago" i luga o se nofoaga faʻavae. Ae o uiga matagofie matagofie o na aganuu e masani lava ona itiiti ifo nai lo mea aoga.

O faʻamafanafanaga Evergreen o aga sili ona taua o skeletal culture. Latou te nafa ma le matagofie o le togalaau i le gasologa o le tausaga, e oʻo lava i le taumalulu. O le totoina o selu o le faavae lea o le faʻaogaina o fanua, o le faavae lea o loʻo faʻavae uma ai mea teuteu. O mea uma e "le tumau" - o le lauolaola matagofie, lanu lanu lanu, o se pusa e le mafaatusalia o taumafanafana - ua maeʻa, o le lelei o le togalaau togafiti e mafai ona faʻamasinoina i le autu autu: ua lava na o le taumalulu-fualaʻau e leai se manaia i totonu o le togalaau i taimi sili ona malulu o le tausaga .

E tusa ai, ma le galuega autu ma e manaʻomia le faʻaaogaina o ni faʻavae i le mamanu o le togalaau. O le manatu ia latou e le o se siʻosiʻomaga, ae o se faʻavae, o se faavae mo teuteuga, o elemene e le mafai ona faʻaauau i le faʻaogaina o fanua mo le tele o tausaga, "lagolago" mo le faia o vaega teuteu, fugalaau, ma faletoks. O malo e tuʻuina taʻitoʻatasi ma i vaega atoa, faʻapipiʻi le tasi i le isi, faʻaaogaina i puipui ma vaega o laau ma vao. E faʻamaopoopo faʻatasi ma le tasi, faʻatasi, faʻaleleia le uiga ma galuega a le tasi ma le isi. Mo se faʻataʻitaʻiga, e faigofie ona e faʻafefiloi le pala ma le mahonia, cypress, rhododendrons, laurel i se tuufaatasiga o le a foliga matagofie i le vaitau galue, e peiseai o loʻo fiafia i le talafatai i saute, ma teuteu togalaau i le taumalulu.

Pieris Iapani (Pieris japonica).

Manatua: O le iloiloga o le togalaau i tafatafa lelei o le taofiga eleele e faʻatinoina i le taumalulu, pe a faʻamalo uma e laau autu laʻau ma e oʻo lava i mea masani e masani ona pasia i totonu o le taimi e moe ai. O pale pale, o moega fugalaau avanoa e le tatau ona faia le togalaau. Afai e foliga mai e leai se aoga ma e leai se ola ia te oe, ona tatau lea ona e faʻalauiloaina atili atu i lau mamanu.

O le tumau e le o lona uiga o le manava

Talu ai ona o lo latou faʻamautuina, e masani lava ona sese fua o fualaau aina mo le pito sili ona leaga o togalaau aina. Ae o le taumalulu-lanu meamata e mafai ona faateʻia e le gata i le pale ua faasaosaoina mo le taumalulu, ae faapea foi ma se mea e le masani ai. O le ituaiga o laau totino e leai se mea e faaitiitia i conifers, ma e oo lava i le vaega mulimuli o loo i ai ituaiga e le o ni ituaiga masani ma mea e le masani ai. Laʻau faʻapena e le masani ai mo faʻalaʻau faʻamafanafana e le o se mea masani. E le gata o polo ma fuainumera mai le vavao ma laupapawoodwood, o pa puipui mai i le laulile ma uila, e le masani ai i mea masani, uila, uila, vaomatua, pines ma le euonymus e faatapulaaina la latou va. I nisi o oe o le a mafai ona e vaʻaia ma le faʻafuaseʻi le malosi o le fugaina, i isi o le a e fiafia i nila faʻavave po o laulaau, ae o isi o le a faateia oe i la latou lapisi ma le matagofie o le matagofie o le "mini" format.

O le tuʻufaʻatasia o le televise e mafai ai e tagata uma ona suʻe se tali talafeagai mo toetoe o soʻo se galuega tusiata. Eseese popolega e le gata o uiga matagofie, ae faapena foi le maualuga, lapopoa, le tuputupu ae. Mo tamai togalaau, e mafai ona e mauaina ni filifiliga sili ona lelei e oʻo lava i le tele o tausaga o le a le tele se eria.

Prickly sucker (Elaeagnus pungens).

Sei o tatou iloa le sili ona muamua ma le le masani ai o le matagofie o le lalelei

Taumalulu matamata matagogo ma fugalaau matagofie po o laulaau teuteu.

O lanu sili ona matagofie ma le pogisa o le lanumeamata lanumeamata, e pei o se tulafono, o uiga ia mo na o taimi uma lava. Ae o lanu e le faatapulaa i lauusiusi matagofie, ma i le tautotogo po o le taumafanafana e matua manaomia lava le matagofie o palealii e o faatasi foi ma paleni masani. I le matagofie o le fugalaau o meaola o loʻo natia mo le tele o vaiaso i lalo ifo o le ufiufi o mea leaga, e peiseai o lo o vevela i le susulu, o le a foia le faafitauli i le vevela lanu.

O le laʻau lalelei e sili ona lalelei o le vaʻaiga o le evergreen o le rhododendron. O le togalaau e sili ona manaia, lapisi ma laufanua laufanua e sili ona fiafia i ai o le malulu ma le tele o mea suamalie. Na o le tasi lava le tuusaunoaga o rhododendron o le vaega o Inkarho (inkarho-rhododendrons), lea e lelei le taliaina i le alkali. I aso nei, o mea totino faʻamalosi e taua tele, ma o le filifiliga e le faia i ituaiga, ae o ituaiga, e aofia ai le tele o lanu ma lapoa.

Magonia Beale (Mahonia Bealei).

Mahonia medium (Mahonia media).

Barberry holly (Berberis aquifolium), poo le Magonia holly (Mahonia aquifolium).

Photinia fraseri.

Photinia Tavita (Photinia davidiana).

Kalina Tavita (Viburnum davidii).

Ae na o le sili ona lauiloa laʻau o tagata taʻitasi mai le faʻalapotopotoga o le fugalaau e le faʻapulaaina. E taua foi:

  • matagofie matagofie Kalina Tavita (Viburnum davidii) - o se tasi o ituaiga sili ona teuteu o lenei togavao masani;
  • Telefoni faʻasaʻo (Kalmia latifolia), e iloa e le igoa tauvalaau o le laurel mauga, ma tuuina atu le tele o logo ma se lanu paga ia Iuni;
  • Iapani matamuli (Skimmia japonica), e le gata mo le matagofie o faamaluga o mea leaga, ae faapena foi mo le matagofie o lanu mumu ma i itulagi o loo i ai ni tauvaga leaga e tuufaatasia ai se togalaau ma "galuega" i totonu;
  • Guanteria na amata poʻo tusi (Gaultheria mucronata, o nisi taimi matou te tufatufaina i lalo o le igoa tuai Pernettya mucronata) - o se tasi o laau pito sili ona matagofie e teuteuina ai laau;
  • toto Photinia Fraser (Photinia fraseri) faʻatasi ai ma fugalaau paʻepaʻe paʻepaʻe na faʻaputu i paʻu, sa masani ona lauiloa Stranesia (Stranvaesia) Photinius Tavita (Photinia davidiana);
  • fuga o le tautotogo matagi samasama Mahonia (mo se faʻataʻitaʻiga,Mugonia holly (Mahonia aquifolium), lea e sili atu ona saʻo le valaʻau Barberry holly (Berberis aquifolium), hybride Mahonia medium (Mahonia media), Magonia Beela (Mahonia Bealei), ma isi.

Gaulteria na oso aʻe (Gaultheria mucronata).

Iapani Iapani (Skimmia japonica).

O le calcium lautele (Kalmia fromfolia).

Afai e manaʻomia tele togafitiga o vaovao, ona faʻaaogaina lea o laau totō e tutusa lelei le faʻaleagaina o lanu, e aunoa ma le faʻalavelaveina o le faʻatulagaga o galuega faʻavaitau. E toetoe lava o ituaiga eseese o ituaiga o ituaiga eseese e ese mai ai - mai le vaovao i le vaomatua, ma isi laau toto-lanumeamata. Mo se faʻataʻitaʻiga, eseese ituaiga "Maculata" Sucker e prickly (Elaeagnus pungens) tuʻuina atu le vao atoa o se mea matagofie tele, o le paʻu, lane crown looks unusual ma e foliga mai e susulu mai totonu.

O se tagata moni moni e tatau ona sili atu lona amanaiaina - Pieris Iapani (Pieris japonica) faʻatasi ai ma pine tetele lanu laiti. Laʻau mumu o le mauga ese o le Mountain Fire or multi-colored, sui le lanu mumu ma le samani, ona faʻamalamalamaina ai lea o laulaau lanumeamata o le Vaomatua Varmegata, e tele naua e filifili mai.

O tagata sili ona lelei e iai se foliga e le masani ai laulaʻau poʻo nila

O pusa e pei o le koluni, o pyramidal thujas poʻo ni launiu vaʻai e ono le maofa ai se tasi. Ae i totonu o taimi taʻitasi o loʻo i ai fomaʻi faʻapitoa ma eseesega eseese o nila poʻo laulaau. O le tulaga o le lanumeamata o le taumalulu e le o lona uiga o le leai o ituaiga eseese ma eseese.

Sciadopitis whorled (Sciadopitys verticillata).

Cryptomeria Japanese (Cryptomeria japonica).

Pine pine lanu-lanu "Schoon's Bonsai" (Pinus parviflora).

O se tasi o faʻamuamua muamua i totonu oa tatou togalaau Chili Araucaria (Araucaria araucana) O lona pale foliga e foliga mai e teuteu i nilala tafatolu, ma a maeʻa ona asiasia, e foliga mai e sili atu ma le le masani le fausaga o le apalai. A o talavou lava, o le araucaria e le o fetuutuunai i le tauvaga leaga, latou te manaomia le malutaga, ae o le matutua latou te maua, o le sili atu foi ona latou taliaina tulaga o le ogatotonu.

E sili atu pei o apaʻau ua faʻaloaloaina, faʻatasi ai ma ni fulufulu fulufulu fugalaau matagofie o se lanu lanu tulaga ese Yew berry (Taxi baccata) - o se ituaiga e le masani ai "Dovastonii Aurea". O le tuufaatasia o le lanu i fafo ma pupuu le masani ai, ua foliga mai ua ola ma ua sauni e amata ona siitia, foliga sili i le matafaioi o se uluai leo. O le faʻamalo ma o nisi taimi e faʻafefe ai lauʻau teuteu i uluaʻi nila o loʻo iai foʻi uiga o le Blue Snake variety. Himalayan cedar (Cedrus deodara) ma ituaiga "Pendula" Vicha Fir (Abies veitchii).

E foliga mai o lanu paʻu, lanu uliuli, ma le lanu uliuli o ni nila i se laau sili ona masani ai i tatou - Pine laau (Pinus parviflora) eseese "Schoon's Bonsai". O se mea taua tele ma e tele foi le laʻau e oʻo i le 2 mita le maualuga, lea e tausisia pea le paleni i le pito i lalo o le vao.

Vich's fir "Pendula" (Abies veitchii).

Yew berry "Dovastonii Aurea" (Taxus baccata).

Chilean Araucaria (Araucaria araucana).

Uluai nila - o se mea uiga ese Cryptomeria japanese (Cryptomeria japonica) eseese "Cristata". O se laau tele coniferous e oo atu i le 10 mita le maualuga, o "nila" taitoatasi e oo atu i le umi o le 10-12 cm, punou i le pito i lalo ma faafefeteina i luga o itu, lea e foliga tutusa ai ma le pusa.

E sili atu ona toe mafaufau i ni nila Sciadopitis na fao (Sciadopitys verticillata), e masani ona taʻua o le Tuevik, poʻo le Iapani Sulu Iapani. O le maualuga, umi, e na o luga o le susu, e sili atu ona lelei ma e le gata i le palapala oona, o le matagofie, e ui lava e manaʻomia ai le tele o le gauai, e liliu atu i le fetu autu.

Laiti miti e le mafai ona e faʻavaivai i le tausaga atoa

O tagata uma ina ia mafai ona faia se sao i le tuufaatasiga e le o taimi uma e tatau ona lautele. Ma i le mamanu o nofoaga e pei o toga papa, vavalaiti rabatki, moega fuga, togalaau pito i luma, aua nei faʻaaoga le masani poʻo le uila. E oo lava i le sili ona lelei o le ogaoga o togalaau i tulaga o le eria, ei ai fetu - ituaiga eseese ma ituaiga o mea masani e masani ai e foliga mai e mataʻina. O laau afu ma laau o le "mini" faatulagaga e tosina atu ai le mafaufau i le atoatoa o foliga, ma le tele o le pale, ma lanu lanu. O latou sili ona manaia o faʻamaufaʻailoga oi ai nei.

Laʻau lanumoana "Conica" (Picea glauca).

Vailaau faafomai (Prunus laurocerasus).

Ploskovechnik sasaʻe "Aurea Nana" (Platycladus orientalis) poʻo Thuja i sasaʻe (Thuja orientalis).

Cypress bastardifolia "Nana Gracilis" (Chamaecyparis obtamu).

Mountain pine, po o European elm pine (Pinus mugo).

Pepa lanu uliuli "Nana" (Pinus nigra).

E i ai ni tau-o fetu i le vaitau o le taumalulu-vaomago. Eseese ituaiga Faʻaigisi rhododendron (Rhododendron toe sui), o aso nei ua faʻavasegaina o ni pepa Rhododendron Forrest (Rhododendron forrestii), e toetoe lava a le mafai ona iloa i lalo o ni faʻalavelave mataʻutia. Ia i ai ni mea eseese ma Laura togafitiga (Prunus laurocerasus) - o se vasa, 30-centimita "Mauga Vernon", lea e 2.5 taimi le maualuga o le vao i le maualuga.

Ae ui lava i lea, o fetu autu i totonu o tamaʻi laiti laiti o conifers. O le tele o ituaiga meaʻai e sili ona teuteu e mafai ona faʻaogaina ma le saogalemu le pulumu, pine ma le Co:

  1. O le lalelei foliga o le a faʻavavau faʻafeiloaia oe e uiga i le le masani ai o laau masani, o se mea e sili ona e fiafia i ai - Laʻau lanumoana Eseese "Conica" (Picea glauca) E oo lava i le matua, o lenei matagofie o le a le sili atu i le 3 mita le maualuga, o le a fetaui lelei ma lona pale paleni o foliga o le tino e oo lava i totonu o se tamai fugalaau e itiiti lona laititi.
  2. E le sili atu i le 2-2.5 m le vave ona tupu Cypress (Chamaecyparis obtusa) eseese "Nana Gracilis".
  3. Le sili ona taʻutaʻua o paʻu o palu - o le vasega "Pug" Pines mauga poʻo Laʻau o le Europa (Pinus mugo), lea e faasolosolo malie lemu pe a oʻo i le maualuga le maualuga o le mita pe a mavae le tele o tausaga.
  4. O le sui autu mo le teuteuina o moega fugalaau Pine paʻepaʻe (Pinus nigra) eseese "Nana", faatapulaʻa i le 3 mita ma le tulaga ofoofogia o le palealii.
  5. E sili le fiafia ile thuja - grade "Aurea Nana" Thuja i sasae (Thuja orientalis, e tusa ai ma suʻesuʻega talu ai nei e sili atu le saʻo i le igoa Biota poʻo Ploskovechnik East (Platycladus orientalis), lea e faatapulaaina i le maualuga mita. E pei o se uʻamea o nila ma se lanu samasama samasama, e susulu i nofoaga lafulemu, faʻatoʻilaloina uma le mea e tasi ma le le masani ai.