Isi

Aisea e matago ai pito o dracaena ma o le a le mea e fai e uiga i ai?

Toe foi mai le malologa, na ou matauina ai o lau laʻau matagofie na maua ni lau mama i pito. Tau mai ia te aʻu pe aisea e faʻamago ai le laʻau o laulaʻau? E i ai se auala e faʻamaʻo ai le tulaga?

I totonu o le dracaena soifua maloloina, lea e teuina i tulaga lelei mo le mea ma e lelei ona siakiina, o laulaau lapopoa o loʻo i ai se lanu meamata lanu meamata, lanu i latou uma. Afai e faafuasei ona paʻu samasama samasama i pito i luga o laulaau laulaau, e aoga le faia vave o nei mea ina ia aua le galo le laau. O le faia o lenei mea, mai le amataga e tatau ai ona faʻatuina le mafuaʻaga o lenei mea, ma na o le faasaʻoina o mea sese i le tausiga poʻo isi mea na mafua ai le faatoilaloina.

O mafuaʻaga autu o le faʻamagoina o pito o lau i dracaena:

  • leai se mea susu i totonu o le ea;
  • o le faaletonu i le faiga o le fausiaina o le fugalaau;
  • malamalama tele;
  • faʻaleagaina o manu.

Faʻasaʻo maualalo

O le tele o taimi, o le vevelaina o lālā e tupu i le taumalulu, pe a galulue le radiators i totonu o le potu. O Dracaena o se tagatanuu o le vevela tropics, ma o le ea malulu e matua le taliaina ia te ia. Ina ia faʻalauteleina le faʻamamaina, e tatau ona suʻe le pale i aso uma. Ma le isi, e mafai ona tuu se ipu vai i autafa o le ulo. O le faʻamalosi, o le a fesoasoani i le dracaena e ola ai i le taimi vevela. I le tau mafanafana, e tatau ona sosolo le fugalaau i le tele o taimi i le aso ma faʻapipiʻi faʻapitoa "faʻagasolo vai" mo ia.

Afai e faasolosolo malie ma maualalo laititi pito i lalo (i le taʻitasi i totonu o le lua tausaga) faʻamago uma lau laititi, e leai se mafuaaga e popole ai. O le mea lea, o le laau na o le aveeseina o lau laau tuai.

Fofo faafitauli

E ui lava i le mea moni o le dracaena e fiafia i le susu, e le aoga i le eleele - e tatau lava ona i ai le taimi e faʻamago ai. O le suavai palapala e pei o le afaina i fugalaau e pei o le ea. E lava le faʻaleleia o le laau i le vaiaso, ma o le taimi atoa - e faʻapala i luga o le pepa.

E ui i lea, e le mafai e le eleele ona faʻamago atoa - i lenei tulaga, o laulaʻau o le a le gata ina vevela mai pito, ae o le a faʻavaivaia foi ma faasolosolo malie lava ona pa'ū.

Le mea sese

O le nofoaga aupito sili ona lelei mo dracaena e ese mai faʻamalama i le la. O ave faʻataʻitaʻi e susunuina moni ai laʻau i laulaʻau, i le pito i luga ma le umi atoa o le laupepa.

O nisi o ituaiga o dracaena e tupu lelei e oo lava i faamalama i matu. Ae ui i lea, e tatau ona manatua i le mafaufau o ituaiga ma laulaau eseese e manaʻomia pea le malamalama atili nai lo laʻau manino.

Le i ai o meaola faalafua

O laʻau o le dracaena e amata ona mamago mai le pulufana, ona maeʻa loa lea, pe a fai o se paʻu ua nofo i luga o le vao. O le auala aupito sili ona lelei o tauiviga o le aoina o iniseti ma ou lima ao latou laiti ma e leai se taimi e ufitia ai i le atigi atigi. A leai, e tatau ona e faʻaaogaina fualaau faʻapitoa.