Laʻau

13 ituaiga sili ona lelei ma ituaiga o moa

Mint i totonu o faifaatoaga e lauiloa ona o lona talosaga. E masani ona faʻaaogaina i vailaau faʻapitoa foi ma le kuka. E le gata i lea, o se laau e le lelei, ma e manaʻomia sina tausiga itiiti. Sei o tatou tilotilo totoa i ituaiga o lenei laau, pe o le a lona foliga ma pe o fea e tupu ai.

O ituaiga autu o fugalaau

Sukalati

Chocolate Mint

Faatasi ai ma le tele o mint, o le sukalati e lauiloa ona o lana sukalati. E i ai lau lanu meamata ma le ula ula. Toto le maualuga e oo i le 25 cm. E tuputupu ae i se saoasaoa vave, ona o loʻo iai ona aʻa malolosi. E sili ona totoina i totonu o se fagu. E faigofie lava ona faʻafefe muamua le kiona muamua. O lenei laau e fetaui mo tagata amata ma le leai o ni poto masani. Tulafono faavae mo le tulaueleele:

  1. Fuagofie, susu, eleele-eleele-eleele.
  2. Nofoaga malamalama po o se vaega o le paolo.
  3. Fuaina o fanua i le amataga o le tautotogope a mavae atu gutu.
  4. Le mamao i le va o vao 50 cm
  5. Fertilizer ua faʻalauiloa i le tasi tausaga talu ona totoina.
O nei ituaiga meaola e sili atu ona aʻafia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. E masani ona faaaoga i le kuka.

Moli

Mint Menthol

Mint Menthol o se ituaiga o laumei, e mafai ona oʻo i le maualuga e oʻo i le 60 cm. O loʻo i ai se manogi manogi, ma le maualuga o mea e maua. E le pei o isi ituaiga o meaola, e fai si pogisa. E masani lava le le faʻaalia o meaola faalafua ma faʻamaʻi. E mafai ona tauina laʻau 2-3 masina talu ona totoina, ao taofi ona mea aoga uma.

Faatoaga

Mint Field

O lenei meaola ua ola i atunuu uma o le lalolagi. O aʻa e oʻo atu i le maualuga o le 60-70 cm. O laulaau e lanu meamata, faʻaloloa. O fugalaau e piniki ma lanu enaena, o loʻo i luga i le va o lau. E le pei o le pepa, e leai se manogi manogi ma le manava manaia.. E masani ona faʻaaogaina i le kuka, i le gaosia o mea inu ma keke keke.

Feline

Catnip

Laʻau tele, lea e aofia ai le suauu taua. O le manogi o lenei laau e tosina ai pusi. E mafai ona ausia le maualuga o le afa mita i le mita. Fugalaau i foliga o pulumu o loʻo i luga o le ulu. Fugalaau papaʻe ma manulele lanu viole. O le fugalaau e amata i le faaiuga o Iuni, i le amataga o Iulai. E masani ona faʻaaoga i le cosmetology, kuka.

Suavai

Mint Water

Laʻau faʻapitoa, e oʻo atu i le maualuga e oʻo atu i le 70 cm. O laʻau laʻau, mumu. O fugalaau e laiti, e aoina i se mea e le maua, lilac. Afai e te suʻe lau laulaau, e sau se manogi manogi. E tupu tele i luga o eleele malulu, lata ane i vaitafe, vaitafe. E faʻaaoga i le kuka.

Le manogi

Mint Fragrant

Mite manogi manogi o se laau toto, e tusa ma le 50 cm. E i ai malamalama lanu lanumeamata e vaneina i le pito.. E fuga mai ia Iulai seia oo i le amataga o le kiona muamua. E mafai ona tatalia le malulu e oʻo i le 30 tikeri. E manaomia ai le teuteuina pea o aʻa, ona e matua tupu tele ona o aʻafi. O nisi o vailaʻau o loʻo i ai ni togitogi paʻepaʻe luga o lau.

Vaomatua

Mint Forest

E mafai e le mint vao ona oʻo i le maualuga o le 40 i le 90 cm. O loʻo i ai aʻa malolosi e salalau vave ma e manaʻomia le teuteuina. O fuga e tupu mai ia Iuni ia Aokuso. I le tausaga muamua, a uma ona lūlūina, e tupu fua, ae leai ni fatu. Fugalaau e mafai ona mumu, lanu piniki, aoina i mea e le maua. O le laau e manumalo lelei, e le fefe i fulu malulu.

Iapani

Mint Japanese

O le moa a Iapani e foliga mai o se laau tele, e tupu mai i le 15 i le 50 cm. E masani lava ona ola i vaega eleele, e taua o se mea e le masani ai.. Fugalaau e mafai ona sinasina pe lanu violē, e 4 faʻamafanafana. Fugalaau toeitiiti atoa le 3 masina, e amata ia Aokuso seia oo i le faaiuga o Oketopa. E faʻaaogaina i le cosmetology ma le kuka.

Pepa

Pepalama

O le sili ona lauiloa ma masani i mea uma e maua i le mumu. O se laufanua lauiloa, e oʻo i le 1 mita le maualuga. Laʻau lanu meamata, e faʻaulu i pito. O fugalaau e lanu violē, e aoina mai i ni taligalu, i luga o le pupu. O le fugalaau e amata ia Iuni ma faaiuina i le faaiuga o Setema. Faʻafefe faʻafefe taumalulu ma fulu malulu. O loo fetolofi aʻa, ona mafua ai ona vave tupu. O se ituaiga o moa suavai. E masani ona faʻaaoga i togafitiga masani, mea manogi, ma kuka.

Toto

Mint Curly

E masani ona ese mai le mint mint. Atunuu na afua mai Amerika. O se faailoga iloga o le leai lea o se mea e malu ai. O le mintu moa e itiiti le menthol. O le tuufaatasiga o lenei ituaiga o suauu taua e aofia ai:

  • carvon;
  • limonel;
  • linalon;
  • citral.
E masani ona faʻaaogaina i le kuka, ma faʻaaogaina i taimi eseese ma mea manogi.

Mekisiko

Mint Mekisiko

O le fanau mai o le mint o lenei ituaiga o Mekisiko. Tuʻuina, faʻaleleia vao, e oo atu i le 50 cm le maualuga. E tele lava ina tupu o se laau taʻitasi. E tele lau lanu, lanu lanumeamata lanumeamata. E amata ona fuga i le tausaga muamua o le olaga. O fugalaau e eseese lanu: lanu piniki, lanu viole, paepae, lanumoana. Laʻau e oʻo atu i le 1 cm. O le laau e sili ona fiafia i eleele laufanua, o se nofoaga faʻapipiʻi. E le gafatia ni gutu malulu. Mo le taumalulu, e tatau ona faʻapipiʻi i totonu o se fagu mo tulaga i totonu. Faʻasaina i le vaevaeina o le togavao ma le metotia o fatu. Ua masani ona faaaogaina i le cosmetology ma le kuka.

Lemon

Mint Lemon

O le moa lemoni i tagata masani e taua o le lemon balm. E masani lava ona maua i togalaau. O lenei laau e le lelei tele. I le maualuga e mafai ona oʻo atu i le 1 mita. I lalo o tulaga lelei, pe a uma ona fuga, o ona fatu e ave e le matagi, ma toetoe o mea uma e maua ai le lelei o le germination. O se pupuvaʻa malosi, faʻamaʻapeʻaina vao ei ai lanu lanumeamata lanumeamata na vaneina i pito. O fugalaau e laiti, o loʻo i le pito i luga o le laau, o loʻo i ai se paʻepaʻe paʻepaʻe, piniki pe samasama. O se mea iloga o le i ai o le manogi manogi, aemaise lava i le taimi o le fugalaau. E le lelei le filifilia o le palapala, e faigofie ona tupu i luga o soo se ituaiga eleele. E aofia ai:

  • Vitamin C
  • pati;
  • rosmarinic acid;
  • caffeic acid;
  • tannins;
  • flavonoids.
E faʻaaogaina i togafitiga faʻale-aganuʻu, ae tatau ona mataituina ia tui ina ia le maua ai le faʻafeagai i togafitiga.

Wild

Mentu Fagota

O le moa vao ua taʻua o le fanua. E i ai sona manogi manaia ma le manogi. O lona suauu taua e aofia ai:

  • menthol;
  • carvon;
  • taulaga;
  • geraniol.

Ma o le tuufaatasiga foi e aofia ai le tele o mea aoga aoga. E tupu tele i Rusia. E mafai ona maua i autafa o vaitafe, vaitafe, taamilosaga faatafe, i vaomatua. Laʻau tele, e oʻo i le 1 mita le maualuga. E i ai laulaʻau lanu meamata, e faʻaulu i pito. O fugalaau e laiti, leai ni mea, e mafai ona avea ma se lanu enaena violē, ma le pogisa. O le inflorescences o loʻo i le foliga o se taliga i luga o le pale. O tulaga e le lelei. E faʻaaogaina i le kuka ma togafitiga faʻaleaganuʻu.

Pe a tupu le moa

O le mint e tupu tele i laufanua eleele, luga o auvai, vaitafe, vaitafe. Ma faapena foi i le steppes, vaomatua, toetoe o le vaega atoa o Europa o Rusia. E mafai ona ola le moa i le togalaau. O ituaiga taʻitasi e ola i atunuu eseese.. Mo se faʻataʻitaʻiga: o le fanua e masani ona taatele i Rusia, i le itu i Sasae Mamao. O le moa togalaau e masani ona masani ai i saute sisifo. O le moa Crispy e tupu i Asia ma Aferika. O mint faʻasalalau e taatele i le Metitirani, Europa, Asia Itiiti.

O a mea faʻaleagaina o loʻo i ai

O le Peppermint sa masani ona faʻaaogaina i vailaau faʻapitoa, kuka, cosmetology. E mafai ona ia aʻafia.:

  • faʻamaʻi;
  • vasodilator;
  • anti-inflammatory;
  • fomaʻi.
Mite aoga tele mo le tino, fesoasoani i le tau faasaga i maʻi eseese

Peppermint o se vailaʻau faʻamalo, e tatau ona aoina pe a maua le lanu. Mo le gaosiga o se vailaau faʻamaʻi, pulumu, lau, fugalaau e faʻaaogaina. Mint ua faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi nei:

  • fulu
  • afaina o gasegase;
  • fatu fatu
  • gynecological diseases;
  • cardiovascular;
  • ate
  • otaota.

I luga o le faavae o le laau toto, pata, totogifuapauina, uu, laumei ua faia. O le suauu taua e faʻapipiʻiina foi i le gaosi oona.

Aʻo leʻi faʻaaogaina se sauniuniga mai le mimiti, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi e aloese mai le itu.

I totonu o le lalolagi tele e tele ituaiga o moa e tele a latou mea aoga. E faapena foʻi i latou lautele na faʻaaoga i vailaau. Afai o lenei vailaʻau faʻasaina e tupu i luga o le 'upega tafaʻilagi, e mafai ona avea o se fale falemaʻi fale.