Fugalaau

Vaʻaia faʻapitoa le uʻamea i le fale

O le tausiga o le taʻavale i le fale e manaʻomia ai le faʻapitoa. O le Tropicana e taua mo le matagofie o lau. Tuu le fugalaau i totonu o le potumoe. E aʻafia ai le malosi le malosi, tapunia i se laupepa gaugau i totonu o se pu, faia se moe lelei i le po. Ua matauina le mea o loʻo ola ai le uʻamea, e leai ni faʻailoga maualuluga ma ni fefinauaiga tetele. Fugalaau fugalaau. E le mafai e le laau ona ave mea oona, e le afaina i isi.

Maranta fale tausi, ituaiga ma ata

E maualalo le vaomatua o le uʻamea mo le matagofie o laʻau o le lau. Afai e le lava le malamalama, o le vao e sii aʻe laulaau i luga ma tapunia, pei o le alofilima o le tagata tatalo. O lea o le igoa - o se tatalo tatalo. O le pito i tua o le laupepa e mumu. Faalua i le aso, o le fugalaau e suia le talaaga lautele. I lalo o le malamalama masani, o laulaau e faʻatulagaina i luga o le lautele, e mafai ona e vaʻavaʻai atu i le matagofie o le fogaeleele.

Sa faʻaaogaina e Initia tagata le sua uʻamea e avea o se vaifofo e togafitia ai manua i leona oona. O le laau lava ia e manatu e le afaina.

O se mea faʻapipiʻi e le mafai ona tutoatasi i luga o le mamafa. O le mea lea, faatasi ai ma le matua, o le fugalaau e salalau i luga o se tulaga pe ua tupu ae o se aganuu matagofie. E mafai ona e faʻatulagaina le lagolago ma fesoasoani i le mea totino e tuʻu ai laʻau ina ia latou uma i le malamalama.

E manino lava o le matagofie uma o le laau i ona laʻau maloloina. Faasaoina la latou tausiga sili. E le faigofie lenei, ona o le saʻo o le ufanafana e tausi ai. E le gata i lea, o lenei laau o se sissy. O le fugalaau e faigofie ona pisia i faʻamaʻi ma e 'aina e le tele o meaola iniseti. Ituaiga ituaiga uʻamea e eseese i le lanu, foliga o fugalaau, ae o loʻo i ai uma laʻau matagofie.

Auala e tausi ai le uʻamea i le fale

O se laau toto i totonu o le natura e nofo i lalo o le ufitia o le ufitia o laau, e le mamao mai le tafe o vaitafe. O le mea lea, e tupu tele i le malamalama, mai le vaomatua i le pito i lalo o loʻo i ai pea le malulu o le ea, ma o le vaitafe e tafe mai ai le lelei o le eleele. O tulaga nei e te manaʻomia e fai ai fugalaau fugalaau pe a alu i le fale.

  1. O malamalama talafeagai e faigofie ona faia. E mafai ona tuu le pito i tua o le potu, ae ia lava le malamalama. O le fugalaau e le mafai ona tu saʻo le la, ma o le malamalama e lelei mo ia. Afai e te le fiafia i le moli, o le a oso laulaau. I totonu o le paolo, latou te leiloa le maoaʻe o laina, paʻu.
  2. O se laau vevela-vevela i le taumafanafana e manaʻomia ai le vevela o le 20 - 25 tikeri, i le taumalulu o le 18. Ae e oʻo lava i se malulu ma se ata laʻititi o le a tuʻu ai a latou faailoga i laulaau.
  3. Vai le laau i na o vai mama i le vevela o le potu. Ole taimi o le fafaga e faalagolago i le tulaga o le lalolagi. E tatau ona faʻagogo sina va i le va o le faʻamafa. I le taumalulu, susu le laau i le 2 taimi i le vaiaso, ma e mafai ona suia le vai e ala ile totoina o laulaau. Moisturizing mo arrowroot o se faiga sili ona fiafia i ai. Ina ia fatuina le siosiomaga manaomia i tafatafa o le laau, e tatau lava ona i ai pea se vaituloto vai - o se saukoso poʻo se vai inu. O se palanikeke ma ni laumei ma le galu, e pei o taimi uma, o le a fesoasoani i le tagata e teu ai mea o loʻo i ai le ea malulu.
  4. E tatau ona faʻafefeteina le laau, ae i le faʻamautuina. E le mafai e le Maranta ona faʻafefeteina, aemaise lava i le faʻamaʻi faʻamalosi. E tasi le gram i le lita o le vai o le faʻamaloilo masani mo mea teuteu o gaosiga ua lava i le taumafanafana. Fertilize pe a uma ona fafaga 2 taimi i le vaiaso.
  5. O le tipi le uʻamea e faia i ni auala se lua. Afai e laʻauina le vao ma e tele lau laʻau leaga i luga o le laau, e tatau ona e tipi le lau i lalo o le aʻa ma tuu i se mea pogisa. Suavai lelei. O le a tupu mai se pupu fou mai le aʻa, ei ai le avanoa e faasaʻo ai mea sese o le tausia o le uʻamea i le fale. E mafai ona e tipiina laulaʻau ma tipi ma aʻa i totonu o le ipu e tasi, mo le matagofie o le vao.

Afai e te usitaia metotia ua fuafuaina mo le tausiga o fugalaau, o le a fiafia ia te oe i ona foliga vaaia ma oʻo lava ina fuga, lea e seasea tupu i le fale.

E taua le iloa o le uʻamea e faʻapipiʻi i le tautotogo, i le tausaga. I lenei tulaga, o le ipu ua filifilia lautele, o aʻa o le fugalaau e papaʻu.

I le taimi lea, ua aveeseina laulaʻau ua faaleagaina, ua toe faʻaleleia le aʻa, pe a manaʻomia, ua vaeluaina le vaomatua mo le toe gaosia. E tatau ona vaevae ma le faaeteete aʻa, ia tausi lelei le uʻamea ao pepe. Soʻo se faʻapitoa e tatau ona iai 2-3 fatugaʻo moe. A maeʻa le faʻatulagaga, e tatau ona tipi laʻau ma faʻatali mo le toe faʻafouina o le fugalaau.

Faʻasalaga i totonu o le ulo e aofia ai ipu malepelepe, faʻalauteleina le oneone, piliki piliki, vaega o malala. O le lapopoa laititi e tatau ona le itiiti ifo i le 5 cm. E mafai ona faʻatau le sui i le faleoloa, pe saunia faʻapitoa:

  • peat - 2 vaega;
  • humus 1 vaega;
  • fanua laupepa - 4 vaega;
  • oneone - 1 vaega.

O le faʻaopoopoga o le gasegase o le gasegase sphagnum, paʻu ma le eleele mai conifers, faʻafefeteina o malala faʻatasi ma mea e totoe o le pefu o loʻo talia. O le tele o vaega, o le mama o le eleele.

Faailoga o tausiga le talafeagai i le fale mo le uʻamea

E vave tali atu le laau i mea sese e ala i le suia o foliga o laulaau. Afai e te suesue i faailoilo, e vave ona e faasaʻo mea sese ma o le a faafiafiaina oe e le vao i le matagofie mo se taimi umi. O le SOS autu o loʻo fesuiai laulaau, o latou:

  • lanu samasama;
  • Ava
  • e feteenai.

Laua samasama e taʻu mai ai e le maua e le fugalaau lona vaega o le vai e ala i le faʻafeinu poʻo lau. Ae afai o laulaau e iai lanu samasama, o ave la o le la na pau i luga o le laula ma susunuina e tuuai. Masalo e te le taliaina ma le le talafeagai le vevela ma vele le laau pe palu foi i se ata.

O le 'aʻau uʻamea o loʻo i lalo o le ausiaina o Aquarius. E faʻamalosia ai le toe faʻafoʻiina o le toto, o le soothes, e taʻalo ai le faʻailoga o le barometer. A o lei timu, na te pikiina laulaau.

Afai e amata ona faʻamamago lau lau uʻamea mai pito, manatua le umi na e fafagaina ai le laau, o le a le vai na e faʻafeinuina. O sima faʻamalosi e fai ai le fua i luga o le taʻalo e faʻapipiʻi ai foi laau. E leai se suavai, o le vevela tele o le palapala o le a maua ai le tali tutusa.

Na felanulati laʻau - na malulu le fale ma na gaogao. E le lava le vai i Maranta, ma na te natia mea na totoe mai le faʻamaʻapeina, o lea na ia ufiufi ai le ie i totonu o se pusa.

E le gata i le le lava o le tausiga o se fale e susulu ai le susu, e mafai ona amataina i luga o se apogaleveleve. Afai e lei maua le malosi o le kolone, e mafai ona lavea le laau. O laʻau Samasama e manaʻomia ona susunuina i lafumanu.

I le uʻamea, o le malosi o Mars, o le Sun ma Mercury ua tuufaatasia. I le aoauli, e faʻaalu ai le malosi o le osofaʻiga. I le po, e pulea e le Moon, ma o lau laʻau e puipuia le filemu o le tagata moe. Mafa e faʻaalia ai se tagata sili atu ona tatala ma faʻaaloalo. Faatasi ai ma le moomoo o le fiafia, ia tuu atu le aū fana i au uo!