Faatoaga

Totoʻaina mai moa mai le vevela

O le mea lea, ua e filifili e tausia a oe lava moa. A maeʻa ona faitauina lenei tusiga, e mafai ona e aʻoaʻoina lenei faiga mai le vevesi.

Togaina o lau moa e tele mea lelei. O fuamoa fale e avea o se faaosoosoga moni. E sili atu ona faʻasoa ma sili atu le malosi nai lo faʻatau i faleoloa, ma e lelei foʻi mo le taoina. E mafai ona lafo vave le atigi i totonu ole faaputuga faapalaga. O le tele lava o le aso, o manufelelei o loʻo totoe ia latou lava masini. Latou te savalivali faataamilo i le lotoa, taʻi pepe ma anufe, ona matou aoina lea o nei fuamoa mananaia.

Ae ui i lea, ia manatua: leai se mea lelei e faigofie ona sau.

Sauniuniga mo a latou lava gaosiga

A o leʻi faʻatau muamua meaʻai, e tatau ona e mafaufau ma le faʻaeteete ma sauni mea uma:

  1. Muamua e te manaʻomia se moa moa. E tatau ona faʻatūina se fafaga, pusa pusa ma pusa teu mo manu taʻitasi taʻitasi. O lona telē e tatau ona faʻatagaina e tu saoloto ai i totonu, ao mai fuamoa ma aveese le pusa i se suo.
  2. E manaomia e poula meaai ma vai i aso uma. Taumafa meaʻai e tusa ma le $ 20 mo se taga 50-pauna mai aʻu faʻatau. Ae o le a lava le tele e faalagolago i le numera o manulele.
  3. I le tautotogo, mafanafana ma le amataga o le tautoulu, e faʻaalu e poumoa 12-14 itula i le ea. E mafai ona e aoina fuamoa muamua, ma o nisi taimi i le aso.
  4. Ia saunia mo le mea moni e tatau ona e faʻamamaina le manoa i se suo i le tausaga atoa.
  5. Afai e te fuafua e alu mo se taimi umi, ona e manaʻomia lea e faʻafaigaluega se tausisoifua faatuatuaina mo le taimi o le toesea. I le auala, e faigofie lava ona maua ni nifo i moa nai lo se tagata.

Auala e amata ai le tausia o moa

O nei manulele faʻasamoa, o le numera o le 4-6 tagata taitoatasi o le a sili ona lelei. Ia mautinoa o le avanoa e maua ia i latou taitoatasi e le itiiti ifo ma le 2 sikuea sikuea. ft. O le tele o avanoa, o le sili atu lea ona fiafia ma sili atu le maloloina o le moa. Afai e le amanaʻia lenei mea, ona masani lea ona maʻi ma felelei ai manu felelei.

Soʻo se moa e manaʻomia le avanoa e faʻalaloa ai ona apaau: mo se faʻataʻitaʻiga, o le 20x5-futu papaʻi, poʻo se fale tuafale atoa. (O aʻu fagafao e faʻaaluina le tele o taimi i fafo. E lava le avanoa e taoto ai i le efuefu ma oso aʻe ai le la).

I soo se tulaga, e tatau ona fusi le avanoa atoa ina ia mafai ai ona taofi ni moa i totonu ma ia aua neʻi faʻatagaina tagata faimalaga i fafo. O lea, aofia ai le uaea uaea ma lagolago i totonu o le lisi faʻatau.

O nei tau uma e tau ai tupe. O mea mo le fausiaina ma le teuteuina o se moa moa ma se corral e tau $ 300 - $ 400. Afai e le lava lau tomai i le kamuta, ona e manaʻomia foi lea o tagata faigaluega atamamai. E te manaʻo e faʻaleleia lau lafu? E manaʻomia e Chicks se moli e faʻamafanafana ai. E pei ona latou fai mai, o moa i le pau.

Le mauaina o moa o vaitausaga eseese

E mafai ona e faʻatau manu i vaega eseese o atinaʻe. E faʻalagolago lava i le tele o lou sauni e faʻatali mo le fuamoa:

  • E mafai ona faʻatau mai aumei i aso taʻitasi i totonu o meaola. O le tele o tagata e tuʻufaʻatasiga mo faifaatoaga e faia le 1-2 poloaiga mo moa i le tausaga. O lea, e mafai ona e piki i luga i le taimi e te alu ai e fafaga. O le a tau taʻitasi i le $ 3. I lenei tulaga, o fuamoa o le a faatali 6 masina.
  • Tamaiti talavou i le 20 o ona tausaga ua uma ona sauni mo le uluai fuamoa. E sili atu le taugata nai lo moa i aso uma, ae e mafai ona e mauaina fuamoa muamua i le taimi muamua. O ia moa e mafai ona vave tuʻuina i totonu o se moa moa, oi latou uma lava o tamaitai. Faʻatau foi i nofoaga taufaasese mai kamupani.
  • Faatasi ai ma le faatagata matua, o le tulaga e sili atu ona faigata. Seʻi vagana ai se tasi mai au uo e manaʻo e sui a latou ulugalii tuai ma faʻatau atu ia te oe. I isi tulaga, atonu o le a maua ai na o moa ma tamaiti laiti. (o moa lapisi e le o ni tagata tauva manuia mo le lafu manu, aua e teuina i cages ma faaaoga e fua mai ai fua i ni fuainumera ia latou maliliu i le 2-3 tausaga).

Totoga o moa

E le faigata le tausia o moa, ma e le talafeagai le mafaufau i laasaga taʻitasi i auiliiliga. Faatasi ai ma le fafagaina o meaʻai ma vai mamā, o moa e manaʻomia ai se faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga. Ia mautinoa ia i ai se moli mumu mumu i taimi uma lava. O le a tumau ai le vevela o le 92 ° F lua inisi i luga aʻe o le fola (atonu e faʻaitiitia le fulufulu ma le galo i totonu o moa).

Pe a mumu le moa, amata faʻaitiitia le vevela i le 5 tikeri i le vaiaso seʻia oʻo ina 6 vaiaso. A maeʻa lena mea, sui le mea e amataina i se fua o le tuputupu ae.

Nai lo le faatauina mai o chicks i tausaga uma, e mafai ona e suʻeina oe lava ia. O le mea moni, e te manaʻomia se moa e teu ai fuamoa. Siaki le lelei o le potu: o le moa e le tatau ona sosoo ma moa i le taimi o le vele o fuamoa, o le a latou faia lelei lava e aunoa ma le moa.

O le ae manaʻomia foi se moa. Hatching o le moa moa e nofo ai i luga o fuamoa seʻia oʻo ina lafoaʻi. E masani lava ona i ai ni a matou moa ua saofafai i totonu o le faamoega, ma amata ona togi ia matou taumafaiga e piki fua fuamoa. Lenses Bentamok o tina moa lauiloa, latou te lafoaʻi foi fuamoa o isi laumei.

O se fale e faʻafesoʻotaʻiina o se mea sili lea i se tamaʻi vao. Mai le amataga o le vaitaimi o le faʻalavelave seia oʻo i le pipifana, 21 aso pasia. (I le auala, e sili atu ona lelei aso mo le amataina o le veleina o fuamoa poʻo le tuʻuina i totonu o se mea faʻapipiʻi). Mataʻituina au puaa i le lumanaʻi, aua a maeʻa ona aveese le moa mai le fuamoa, aua e te alu i fafo mai le pusa afi, o le a mate mai le inu ma le fiaai. Sa i ai sa matou mataupu pe a osooso se tasi ma taumafai e feaei i le puipuiga o le tagata. O le iʻuga, na maliu o ia mai le taua.

Ni nai faʻamatalaga mo se moa fiafia moa

Ina ia manuia le totoina o moa, mafaufau i aʻu fautuaga:

  1. E talitonuina o manulele o vaitausaga eseese e le mafai ona tausia i le lafu e tasi. Ae ui i lea, matou te le i ai ni faafitauli i le suia o moa tuai i tamaiti, ma le isi itu. Na latou manuia le fafagaina o moa. E tele taimi e tupu ai mea e tupu ona o le toatele o manulele i totonu o se tamai eria, o lea ia tuʻuina atu i lau fagafao avanoa avanoa.
  2. E tatau ona i ai pea se punavai ma meaai e latalata ile moa. Tuu se fasi iniseti 4-inisi i luga o le fola ma taoto ni nai laupepa o le nusipepa i luga. Ona salalau lea o le moa fafaga i luga o le pepa ma faatumu le fafaga. Aveese le tasi laupepa i aso taitasi, ma a oʻo i le taimi na totoe ai, o moa ua uma ona aʻoaʻoina e 'ai mai le fafaga.
  3. Faaaoga na o moli mumu mumu, aua e leai ni manua e mafai ona vaaia i lalo o lo latou malamalama. I lalo o le malamalama masani, soʻo se pisia o le toto e vave faʻaosoina ai se faʻailoga. O moa ma le fiafia ma vave ona togi e le tasi le isi i le oti.
  4. Faʻaofi pepa paʻu pepa i tulimanu o le fale e faʻataʻamilo ai puipui. (e mafai foi ona e faia se peni laʻititi) O le a le maua ai e le moa le avanoa e faaputu ai ma puipuia ai le sosolo.
  5. Ia mautinoa ua faamamaina le 'ava ma e loloto le loloto, a leai o moa e mafai ona malemo. O aʻu auʻaunaga latou te fautuaina e faʻaaogaina 1 tagata inu keke i le selau chicks. E toʻalua pe toʻatolu foʻi aʻu i taimi uma e aloese mai le motu o tagata.
  6. Mo tamaitai talavou ou te faʻaaogaina se palu vai inu e tasi mo le 6-8 manufelelei ma se fafaga, lea e umi le umi na faatagaina e faʻaoga uma i le taimi e tasi.

Aoina, faamamaina ma le teuina o fuamoa

O le taimi lava e te suʻe ai fuamoa i le taimi e tasi, o le a matua faigata lava ona toe foʻi i fale gaosimea. Po o le a lava pe na gaosia i latou pe a leai ni fuamoa pe leai, o le a susulu le kulimi ma o le tofo o le a sili lava. Ina ia faʻamalosia le atigi, ia faaopoopo ni laumei anufe o le eleele poʻo isi mea faʻapipiʻi mama i moa, lea e mafai ona e faʻatauina i faleoloa.

Aoina aumei i taeao uma: o le leotele o se faailoga manino o le faʻamau. E masani lava ou toe siakiina ia laulau i le aoauli.

E fiafia chickini e 'ai fuamoa e pei ona tatou faia. O le tele o moa fuamoa e aʻoaʻoina mai lenei mea mai pulou malepelepe ma, o se taunuuga, amata ona momotu fuamoa ia latou lava. O chickeni o ni tagata faʻatauvaʻa ma o le a latou tauina se mea e foliga mai e ono mafai. Afai e te vave lafoina fuamoa gau ma le vaomago i mea o loʻo taoto ai, e mafai ona e taofia le atinaʻeina o lenei amio leaga i le lafu. Chicken, lea na amata ona 'ai fuamoa, e le mafai ona faʻamaonia. Ma le isi, e mafai e isi ona mulimuli i lana faʻataʻitaʻiga. E te manaʻo e 'ai fua oe, ma e le fafagaina i latou manulele!

E mafai ona e filifilia muamua le lanu o le fuamoa o loʻo moa e le moa e le lanu o ona taliga. Ioe, saʻo, taliga. E le pei o tagata, i manulele, o suʻe suʻe suʻega o loʻo i totonu o le ulu, o lea ia mataala i le vaega ovaliga o le paʻu lata ane i le amataga o le suʻega. Afai e paʻepaʻe, ona fuʻe lea o fuamoa o le hens, pe a mumu, ona fuʻa lea o fuamoa. I le va oi latou e leai se eseesega i le tofo po o le faʻasoga, ae o fuamoa paʻepaʻe e foliga manino pe'ā faʻaaogā ia vailaʻau i le Eseta.

Faʻamamaina o le kulimi ma le teuina

O le eggshell ua ufiufi i se "plaque", o se puipuiga masani mai siama. Afai e mafai, aua le fufuluina, ae solo i se mea vevela ma le vevela.

O tamai laulaʻau ma le manua totoe e mafai ona pipiʻi i se mea susu. E mafai ona fufuluina fuamoa palapala uma i le vai mafanafana, e tipi ese mai le paʻu ma se pulumu ma se faʻalava masani. O le vai malulu e mafua ai ona faʻanofo le fuamoa i totonu o le atigi ma tosina ai siama.

Faʻataga le susu e faʻamaʻa atoatoa aʻo leʻi tuʻuina fuamoa. (Ou te fiafia e teuteuina i latou i lanu, mai le pogisa i le malamalama)

Tuu le oloa i totonu o katuni fuamoa ua faʻaigoaina ma le aso o iai ma teu i totonu o se pusaaisa i luga o se fata. E le tatau ona teuina i le faitotoʻa, aua o taimi taʻitasi e tatalaina ai fuamoa. Afai o pusa na o se vaega ua faatumulia, e mafai ona e faʻaaogaina se penitala e tusi i luga o fuamoa taitasi le aso na aoina ai. Teu i totonu o le pusaaisa mo le silia ma le masina. E le tatau ona faguina fuamoa o le Incubator. Taofi ese i latou i se nofoaga malulu, mago mo le silia ma le 7 aso.

Manatua i le kuka: kuka kuka fuamoa, ave vaiaso taʻitasi pe sili atu foi, ae le faʻapipiʻi i le taeao o le aso lava e tasi. E sili atu ona mama.

Faʻatoʻa fagaina fagafao mai le 4 i le 7 tausaga ma fua mai fua i taimi uma. Ae ui i lea, o le malologa e tupu i tausaga taʻitasi i le taumalulu ona o le leai o se malamalama o le la e manaʻomia mo le tuʻuina o fuamoa. E toe foi mai pou i la latou tafaoga masani i le oʻo mai o le tautotogo.