Laʻau

5 laʻau sili ona lelei e fai ai fugalaau mo faamalama i matu

O potu, lea e paʻi ai pupuni i matu, e masani lava ona sili atu ona faigata i le faʻaogaina o fanua. O laau e sili ona faigata, le taua ma le tauagafau, lea, i le tulaga sili ona lelei, e tatau ona fuafua i laʻau matagofie, e masani ona "faatonuina" i totonu. Ae ei ai tuusaunoaga i soo se tulafono. O faamalama matala o faamalama i mātū o le a lelei mo le tele o vaomatua i totonu o fale e fefefe i le susulu o le la ma e faʻaaogaina e faʻasalalau, malamalama moli. Ma o nisi o fugalaau e afaina ai i totonu. O le filifiliga o fualaau o "togavao" e ono le manaia tele, ae o nei laau totino, e moni lava, e muamua ma tulaga ese.

5 sili ona lelei ona totoina totonu o fale mo faamalama i matu.

O vaega o le filifilia o laau mo le faamalama o le faamalama i totonu o potu "matu"

I le filifiliaina o laau mo le itu i matu, o le suʻega faʻataʻitaʻiga-ma-sese e mamao ese mai le sili. O le itu i matu ma se vaega o faamalama i sasaʻe e fetaui lelei mo togalaau faʻatoaga e le itiiti ifo nai lo potu e iai ni faamalama e taulaʻi i saute, sasaʻe poʻo sisifo. Ae ei ai a latou lava uiga, lea e tatau ona mafaufauina pe a filifilia laau.

O le a fesoasoani e aloese ai mai le le fiafia i le lumanaʻi ma fatu ai ni lanu mumu lanu meamata le saʻo le iloiloga o tulaga:

  • malamalama malosi;
  • fua o le vevela;
  • le tele o avanoa i luga o le windowsill;
  • le gafatia e tuʻu ai laau latalata ane;
  • nofoaga o le tau;
  • le i ai o faʻataʻitaʻiga, ma isi.

Ma o lenei suʻesuʻega e manaʻomia ona faia aʻo leʻi filifilia ituaiga meaʻai e tusa lava pe faʻamaonia le puipui o le paolo po o le faapalepale.

E masani lava, o potu uma o loʻo feagai ma fenumima i le itu i mātū po o le itu i matu o le fale o loʻo taʻua o le Northern. Ona o lona tulaga, o le sun tuusaʻo e le pauu i totonu o potu poʻo faʻamalamalamaina laau laiti e itiiti ifo i le 2 itula i le aso.

Afai e nonofo potu o le itu i mātū, ona oʻo ai lea o le vevela tutusa ia i latou e pei o potu masani, e leai ni tulaga mo laau e sili ona manaia. Afai o pupuni o potu aoga, o alalaupapa, potu o suiga o loo "vaavaai" i matu, ona mafai lea ona tuu i lalo le vevela, e faalagolago i le faagaoioia o masini eletise, pe a faatusatusa i le vevela o le potu, lea e tatalaina ai avanoa fou mo le totoina o laau e le fiafia maualuga tele le vevela.

O le moliuila o le pito sili lea ona "faafitauli" i itu i matu. Afai o isi uiga uma e faʻalagolago atili i uiga o le fale poʻo fale nofo, o le faʻamalamalamaina o se mea taua ma e toetoe lava o taimi uma e tuʻuina atu ai nisi o feau. I luga o le windowsill ma i le taimi lata ane e latalata i ai, o laau totő e faʻapipiʻi i le paolo ma le malulu o loʻo malulu lelei i totonu o le potu i matu. O mamao atu mai le faamalama, o le latalata atu lea o tulaga i se ata malulu ma le itiiti ifo o avanoa e faaaoga ai laau e teuteu ai totonu.

O potu i mātū o se nofoaga lelei e faʻataʻitaʻi ai puipui lanu meamata ma faʻaaoga fualaau totō ma vine i totonu. O mea manogi, o lafoga, symononium o ituaiga lanumeamata, chlorophytum, tradescantia, epipremnum, roicissus ma pepe pepe o le a mafai ai ona fatuina ni suiga mataga lanu meamata.

O tagata autu o potu i matu e masani lava ona lauiloa i le masani ai, lea ua avea ma mea masani o ituaiga o laau i totonu o le fale ma le matagofie ma le taua o le matagofie. O meaʻai ma cordilins, chamedorea ma ficus, raspis ma dracaena i le taua o le tele o faʻauigaga ma le faia o vaega matagofie i le aoina o nephrolepsy, fatsii, calathea, aucubs, codiaeum, fittonia, fatshedera, philodendrons, arrowroots, ubiquitous sansevieria, oe na o ni nai aganuu o faufautua o le a valaʻau pe a filifilia ituaiga o ituaiga i matu.

Faatasi ai ma laau totō e mafai ona ola lelei i le faamalama i matu, o le tulaga e ese lava. O le tauleleia o potu e le talafeagai mo le fugalaau ua matua mausali ona faavaeina mo le itu i matu e na o ni nai ituaiga o laau e fautuaina mo i latou. Ae afai e te suʻesuʻe ma le totoa i uiga o laau ma vaʻavaʻai atu ia i latou, o le a manino o le filifiliga e le faigofie tele.

O laau totō o loʻo i totonu o potu i matu, pe a tuʻu saʻo i luga o le windowsill, o le tele o fale o le a lagona le manaia. Gardenias ma rhododendrons ma o latou lauolaola matagofie o ola lelei i faamalama i matu, lea e le manaomia ona puipuia mai le susulu o le la. O le a le mea e tatau ona e faia i le taimi nei, pe o le a le mea e tatau ona e faia i le taimi nei? E le gata i lea, , miltonia, angrekum ma streptocarpus.

Afai e mafai ona faʻatautaia le uila, ona le gauai atu lea i potu i matu ile isi fale - e le gata i le taumalulu i luga o le windowsill, ae totonu foi i totonu. Mo potu ia e manatu i ai moli faapitoa mo laau, e leai ni tapulaa i le filifilia o laau. Ae afai tatou te talanoa e uiga i potu masani, ona mafai ai lea ona fuga mai i totonu o latou e tusa ai ma potu e masani ai, ma e le mafai ona iloa, pe a faʻapea e filifilia le nofoaga saʻo ma le ituaiga.

O le a tatou masani i vaʻaia e lima e mafai ona maofa i le tele o fuālaau e oʻo lava i totonu o le potu i matu.

Vaʻai i le itulau e sosoo ai mo se lisi o le lima sili ona lelei o vaomatua o loʻo i totonu o le fale mo faamalama i matu.