O le togalaau

Nemofila totoina ma tausi ile fanua ole taimi E totō ai fatu laau

I le itu i sasae o Europa, aemaise lava i Rusia, o se fugalaau lanumoana lapopoa mai Amerika i lalo ifo o le igoa Nemophila o le aiga Ava. E toʻaitiiti fugalaau fugalaau latou te iloa, faʻamaonia lo latou valea e uiga i lenei fugalaau manaia e ala i le mea moni e lava na fugalaau i Rusia. E ui i lea, e le o se mea moni lenei, o le laufanua o le nemophiles o le laufanua Amerika ma laau e masani ona susulu i le la, avanoa avanoa, e ola ai ma se kapeta lanumoana faifaipea i luga o vaega tetele. O le matagofie ma le le mautonu o le tuputupu ae na mafua ai ona galo ia te au le Amerika-e le o se mea sili ona fiafia i ai togalaau i le salafa o le lalolagi.

A maeʻa ona e faitauina lenei tusiga, o le a e aʻoaʻo e uiga i se tamaʻitaʻi matagofie lava a Amerika e galo ia te aʻu-ae le o. Faʻafeiloaʻi foi i mealilo o le totoina, totoina ma le tausiga, auala e fafaga ai ma pe faapefea ona lelei le vai e fiafia ai i le matagofie faalelagi o fugalaau lanumoana.

Nemofila totoina ma tausia ma se ata Tuputupu ae mai le fatu i fatu

Nemophile e tupu mai fatu ata

Afai e te fuafua e toto fatu mai fatu pe a toto - o le fesili muamua. Ina ia maua ni fua lelei mai ia Aperila, na totoina i le amataga o Mati. Ia Me - i le amataga o Aperila.

Fugaina o tulafono mo fualaau:

  • O fatu e le tatau ona loloto le loloto, na o le tasi le centimita e lava.
  • Aua e te luluina tele ina ia aua nei gase. Tuu le 5-8 cm i le va o laau.
  • E tatau ona faʻaleleia le faʻatau, aloese mai le faʻaleleia o le suavai, ma faʻalavelaveina i le tele o faʻamaʻi.
  • E mafai ona ufiufi le atigipusa i se ata tifaga aʻo lumanaʻi le fuʻa muamua, pe a maeʻa ona tatau ona aveese.
  • E le manaomia le faia o se pi, e sili atu le tinker i le lūlūina ma le faʻaeteete le salalau o fatu ile itu taumatau, o le nemophili e matua nofouta i le faaleagaina o aʻa.
  • Tausia lelei le moli, pe afai e faʻalautele laau, e tatau ona e susulu.
  • Faʻamama i fualaau aina, ave i fafo i luga o le faapaologa po o le paepae o le fale mo sina taimi puupuu, mo le itula pe lua, ma i le mafanafana o le tau e tuʻu ai i latou mo le aso atoa.
  • Toto i le eleele pe a oʻo atu le laau i le maualuga o le 8-10 cm.

Nemophile mai fatu e tupu tele lava

O le laau lava ia e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa, o laau e le lelei ma e itiiti le tausiga mo i latou. Ina ia maua ai se faʻaauau pea i le taimi o fugālaʻau, e totoina le vao mai le 15-20 cm le va. E mafai ona faia fatuga i totonu o pusa faapitoa poʻo le vave ona oʻo i le palapala ma le loloto e le sili atu i le 2 simita.

Manatua! Nemophilus e ola i le fale poʻo luga o faletua e tatau ona totoina e aunoa ma le toe gaosia, o le itiiti ifo o le faaleagaina o aʻa e mafua ai le faʻamaʻi o le vao atoa. O fulufulu pupuu e le faaleagaina ai le lauusiusi o le fugalaau; o le amataga o le totoina e amata mai le amataga o Mati e oo atu i le faaiuga o Iuni.

E tupu tele le Nemophila i nofoaga lafoaʻi, puipui paolo o le laufanua laufanua po o nofoaga malulu o le malifa, lea e le fiafia ai laau o photophila.

Faʻasa

Nemofila ata o fugalaau

O le taimi o fugalaau o se vaitau o le faʻapitoa i le le lava o le susu. O le mea lea, o le tele o le matutu o le eleele e mafua ai ona faia e le laau ni fua puipui: o laulaau e amata ona paʻu i le eleele, o le fugalaau e taofi le tuputupu ae, e mafai ona latou faia. Afai e vevela le tau, e tatau ona e faʻafefe lua i le tolu taimi i le vaiaso, e mafai ona e mulumulu le palapala e ala i le salalau o sina humus poʻo le peat e faʻaitiitia ai le faʻaleleia o le susu mai le palapala. E taua le faia o le tatalaina o le palapala ile va o vao.

Laʻei pito sili

Mo le faʻavaveina o le faʻaleleia o Nemophiles, faʻaopopo i le fafagaina, e mafai ona e faʻaopopoina nisi mea faʻaleleia, e lava lea e faʻatau ai le faʻalavelave faʻalavelave. O le aofai o fualaau faasaina e mafai ona faitau i luga o le afifi. Faatasi ai ma lenei fuga, o le lau e mafai ona fafaga faalua i le vaitau. O le taimi muamua i luma o le bud bud, o le taimi lona lua i le taimi o le fugalaau galue.

Manatua!

Afai e te faʻasusu i luma o le ovary ovary, o le a faʻafetai le laau i le gaioiga malosi ma le matagofie.

O le isi itu taua e tatau ona e gauai i ai pe a tupu ae o le taimi lea e aveese ai vao leaga, lea e le gata ina faateteleina ai foliga vaaia o le totoga, ae e toso ai foi le suavai mai le eleele, faaleagaina, ma aumaia ai meaʻai. E sili atu le toso ese o mutia vao i le amataga o le faʻaalia, ina ia leai se taimi e maua ai ni fanau ma ni fanau.

Pests ma faʻamaʻi

Nemophile fugalaau fugalaau ma tausi

O le isi avanoa o le American Forget-Me-Not, o le fale fou e fou mo Rusia, e le na o ni faʻalavelave faʻapitoa. Pau lava le mea leaga e mafai ona tupu ma American forget-me-nots o le eleele e le mafaamatalaina ma slugs e aliali mai pe a faʻapala le eleele. O le suavai o le eleele e le manaomia foi - o aʻa e ono pala, e ono maʻi le laau. I le taua faasaga i slugs, o le pulupuluina o le afi e fesoasoani (o le "tamamatua" lelei ua faavaeina.)

Nemophila faʻamatalaga faʻamatalaga

Sa galo ia te aʻu Amerika-e leʻi lata talu ona paʻu le alofa i fugalaau fugalaau o Rusia. Ae i isi atunuu ua tupu tele i le lautele. Mo se faataitaiga, i Iapani. I le ogatotonu o le faʻamavaeina o le taamilosaga, ua faia e le Iapani se tausamiga e faʻaaloalogia ai nei manulele galo-galo. O le tausamiga e taua o le "Harmony Nemofil", o lenei lanu e faaalia ai le tele o ituaiga fugalaau i ituaiga eseese.

Lamea mai le nemophili

Na vaʻaia e Nemophila le ata faʻapitoa a Nemophila

Vaʻausaga taʻitasi o foliga e le masani ai ma lanu uiga ese. Paʻu paʻepaʻe, o loʻo i ai ni mea lanu pogisa, e mafai ona lanu violē, lanumoana poʻo le lilac. O le fugalaau e tupu i le 20 - 25 cm. I lalo o tulaga lelei, e faatelevave vave.

Nemophile Mentsis

Nemophila Menzis Nemophila menziesii

I le fale, o lenei fugalaau e taua o "pepe lanumoana." Latou te taʻua o ia e sili ona matagofie ona o le lanumoana lanumoana. O lenei American galo ia te au-e le mafai ona manino ma i ai se paʻepaʻe paʻepaʻe. Vave vave faʻatumu le nofoaga na tuʻuina atu ia te ia. E le tupu maualuga (15 - 20 cm.), Ufiufi le fugalaau i se kapeta faifaipea ma fugalaau lanumoana mai le 1.7 i le 2 senitimita le lautele.

O lenei ituaiga o meaola e taʻitasi, faia i ni ituaiga eseese. Taatele i Rusia:

  • Coelestis - o le eseesega i le va o se ituaiga: o se gaʻo susu lea e valiina ai le pito i totonu o se lanu po o le lanumoana;
  • Penny Black po o Discoidalis e lanu viole, uliuli uliuli, e peiseai o se peti uliuli, ma se paʻepaʻe paʻepaʻe;
  • Coelestis - paʻu paʻepaʻe, o le tuaoi o loʻo valiina i se lanu uliuli;
  • Discoidalis po o Penny Black - lanu enaena uliuli, toetoe o peti uliuli ma se paʻepaʻe paʻepaʻe;
  • Matagofie - i luga o se paʻepaʻe paʻepaʻe po o le lanu uliuli o se togi o ni nai laʻau i le ogatotonu o le fugalaau.

Faatasi ai ma ituaiga eseese uma o nei fugalaau, e tasi lava o latou tafaoga masani - o tausaga uma ia, e tatau ona amanaia pe a atiaeina le manatu o le ata o lanu po o vaega o faafiafiaga.

Faʻatasi ma isi lanu.

Auala e faʻapipiʻi ai le nemophili ma isi lanu

Lafuga fugalaau o le filifiliga aupito sili lea mo se kamupani faʻamaoni. E le o se mea e ese mai i fugalaʻau tetele, e pei o asters, namu ma e vaivai, ma o le mea e ese mai ai, faatasi ai ma laau mama, o se lanu e le masani ai o le a foliga lelei.

Ae maise lava o American Amene-e le o le foliga mai o lanu e pei o le:

  • Saina saina;
  • faʻamaʻi;
  • gatsaniya;
  • Iberis
  • faagalo-au-leai
  • logo.

E matagofie tele le Nemophila o se mea e ese mai ai. O le faʻaleleia o ia lava o se tagata aulelei, faʻamalamalamaina ata pue ma e oʻo lava i tusiata e puʻeina le matagofie o fugalaau i ata ma atavali.

Amerika galo ia te au-ae le o le mamanu fausaga

Nemofila totoina ma tausi ile eleele

O le le mautonu ma le umi o le fugalaau taimi e maua ai se avanoa lelei e faʻaaoga ai le nemophili mo le mamanu o pito o alalaupapa, auala poʻo fugalaau e iai fugalaau tetele. I paka, e mafai ona e faʻaogaina lanu eseese e pei o le mamanu o nisi o vaega, o le lanu paʻepaʻe agaʻi i le nofoaga o tafaoga, mumu - i le laʻau rosa, tele-colored - gambling box.

  • I le mamanu o laʻau, o le nemophili e faʻaaogaina e faʻapipiʻi ai ni fugalaau lapopoa pe laiti. Laʻau paʻepaʻe na totō i tafatafa o loʻo faʻamalosia ai le matagofie ma le mamalu o faʻatoʻaga tetele, e tosoina ai mata ma se faʻasalaga tulaga ese o paolo.
  • E masani lava ona fesuisuiai se tagata mai le natura masani, e moni, e mafai ona totōina i togalaau o le rosa, ae na o le teuteuina o moega fugalaau ma le avanoa e le o nofoia e le tele o togalaau.
  • Manatua -e-leai se vili O pepe pepe e tilotilo i le galu o le sami o le a faamanatu ia te oe femalagaaiga i le sami poʻo taimi malologa. Ina ia faʻaleleia le aafiaga o lenei sitaili, o le mamanu o le paʻu ma le auala lava ia e mafai ona faia i foliga o tauva o sami, ma nofoa e pei o faletupe. O lenei mamanu e mafai ona avea ma se tasi o nofoaga e fiafia i ai mo tamaiti e taaalo, savavali mo le malologa.
  • O le teuteu o le kapeti o le mutia, e pei o le mamanu i laufanua alpine masani, e mafai ona avea o se mea sili ona lelei mo le mamanu o se faatanoa, tafe po o le lelei i le inu vai.
  • O nei teuteuga e foliga lelei i luga o mauga maupuʻepuʻe, totoina i le va o maa poʻo ni atumotu o vavae eseese, faʻamalamalamaina le laufanua o se mauga mauga.

I le faaopoopo atu i le teuteuina o le mutia, ua le galo ia Amerika-e le o faaaogaina mo le tuputupu ae i le tele o tautau, faapaleo, fola ma e oo lava i pusa puipui. O lona le mautonu, o se uiga o le itiiti o le tausiga e mafai ai ona tupu lau lalelei i totonu o ni koneteina e mafai ona tumu i le eleele. I lenei taimi, o le American forget-me-not-e le o salalau, ae o se mea alofa. O foliga matagofie ma le le mautonu i le tuputupu ae e mafai ai ona e faʻaaogaina i ni fofo eseese o togafitiga mo laʻau, o le faʻapitoa o loʻo ola ai nei fugalaau.

Vitio e uiga i le tuputupu ae ma le tausia o se tagata mamaʻi: